Komplett salgsoppgave

Stockfleths gate 53B

5 500 000 kr
64 m²
3 soverom
Krogsveen v/Pernille Enger Lunn har gleden av å presentere Stockfleths gate 53B - En pen og innholdsrik 4-roms leilighet på sjarmerende Sagene!
Krogsveen v/Pernille Enger Lunn har gleden av å presentere Stockfleths gate 53B - En pen og innholdsrik 4-roms leilighet på sjarmerende Sagene!
Pernille Enger Lunn
Presenteres av
Pernille Enger Lunn
Sagene
Pen og innholdsrik 4-roms leilighet | Flott beliggenhet på sjarmerende Sagene | Fyring, vv, kabel-tv og internett inkl.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Omkostninger
  138 842 kr
 • Totalpris
  5 638 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1941
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 471 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Pernille Enger Lunn har gleden av å presentere Stockfleths gate 53B - En pen og innholdsrik 4-roms med sentral og attraktiv beliggenhet på sjarmerende Sagene! Leiligheten har god planløsning, og byr på en romslig entré, pent baderom, åpen stue - og kjøkkenløsning og hele tre soverom. Dette er en leilighet for deg som ønsker å kombinere den urbane livsstilen med flotte grøntområder og gode turmuligheter, og ha alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
 • Fyring, varmtvann, kabel-tv og internett inkludert i fellesutgifter
 • Felles terrasse med gode solforhold
 • Kjellerbod på 5 kvm og loftsbod med måleverdig areal på 5 kvm
 • Attraktiv beliggenhet med nærhet til flotte grøntområder og alt av servicefasiliteter Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Stockfleths gate 53B, 0461 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 221, bruksnummer 56, seksjonsnummer 37, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 64 kvm
  Totalt primærrom: 64 kvm
  Bruksareal:
  Primærrom:
  1. etasje 64 kvm: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og tre soverom.
  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 5 kvm og en loftsbod med skråtak, gulvflate på 10 kvm og måleverdig areal på 5 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 31.05.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen har iht. tilstandsrapporten støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsakelig mur/betongkonstruksjoner. Utvendige fasader i forblendet teglstein, Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  Tilstandsgrad 2:
  Baderom:
  - Ikke avtrekk, kun mulighet for lufting via vindu.
  - Alder på membraner/fuktsikring, vannrør og soilrør tilsier at det er begrenset/usikker levetid.
  - Fordelerstammer for rør-i-rør er plassert i sjakt uten mulighet for sikker avrenning til sluk.
  - Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
  - Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
  - Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen.
  - Vinduets plassering i våtsone er uegnet.
  - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Misfarging/svertesopp påvist på elastiske fuger i overgangen mellom gulv og vegger.
  - Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
  - Gulvet er tilnærmet flatt. Målt 8 mm nivåforskjell fra topp overflate gulv ved dørterskel og til topp slukrist.
  - Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales.
  - Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. TG2 er satt for å belyse risiko.
  Kjøkken:
  - Kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet.
  - Kjøkkenkran sitter løst og har behov for etterstramming.
  - Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
  - Ifølge selgers opplysning er det treghet i avløp ved bruk av oppvaskmaskin.
  Øvrige rom:
  - Det er ikke registrert avtrekksventiler i leiligheten.
  - Gulvet bærer noe preg av slitasje. Stedvis bruksmerker/riper på parkett. Enkelte steder sprekker mellom gulvbord.
  Elektrisk anlegg:
  - Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
  Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
  Hentet fra selgers egenerklæringsskjema:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  - Det er litt soppdannelse på silikonfuger i dusjen.
  3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
  - Ja. Renner litt dårlig i sluk kjøkken.
  6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
  - Nei. Vi har hatt tilsyn og piper er ok innvendig men må mures på nytt utvendig. Dette skal tas nå i forbindelse med rehabilitering av tak. Jeg har ikke peis eller inngang i pipa i leiligheten.
  11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Nei. Men tak skal rehabiliteres nå grunnet alder.
  13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, kun faglært. Byttet til led lys i oppgangen 2020. Brudevold AS.
  14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja. Vi hadde elkontroll i sameiet i 2020.
  27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
  - Ja. Takene skal rehabiliteres.
  28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som: rotter, mus, maur eller lignende?
  - Ja. Rotte har vært observert I bakgården. Vi har avtale med skadedyrfirma som har satt ut åtebokser.
  Tilleggskommentar:
  Det er litt dårlig kapasitet på el komfyren. Når man har på flere plater og ovn samtidig går sikringen.

  Standard

  Entré:
  Innbydende og romslig entré, med god plass til garderobeskap og oppbevaring av sko. Entréen har i tillegg et innebygd skap for ekstra oppbevaringsplass. Alle rommene har gulvflater belagt med tre-stavs parkett, vegger med malte sletter flater og himlingsflater i malt betong. I entréen er det nedsenkende himlingsflater med downlights.
  Stue/kjøkken:
  Stor og hyggelig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende TV-seksjon, samt spisegruppe. Veggene er malt i en delikat blåfarge, og det er satt opp en hylleseksjon for ekstra oppbevaringsplass og kontorplass, for den som trenger det. Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen, og har godt med skap - og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er fra ukjent årstall med glatte fronter i matt, hvit utførelse og benkeplate av tre. Videre er kjøkkenet innredet med nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur, frittstående oppvaskmaskin, integrert kjøleskap med frysedel og komfyr med keramisk platetopp. Ny kjøkkenvifte og integrert kjøkkenovn fra 2020. Det er lagt fliser mellom benkeskap og overskap, og benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Vegghengt ventilator med plasmafilter, vannrør av type rør-i-rør og avløpsrør av plast. Nedsenkende himlingsflater med downlights. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.
  Hovedsoverom:
  Hovedsoverommet er av god størrelse, og har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt garderobeskap. Rommet har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp, og gjør at rommet føles lyst og luftig. Nye vinduer på soverommet og leiligheten for øvrig fra 2018.
  Soverom II:
  Lyst og fint soverom med plass til seng, kontorpult og garderobeløsning, etter ditt ønske og behov. Rommet er perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor.
  Soverom III:
  Leilighetens tredje soverom er så og si identisk med soverom II. Rommet kan benyttes som barnerom, gjesterom eller kontor, alt etter behov.
  Baderom:
  Lyst og tidløst bad som ble oppgradert omkring 2007. Flislagte vegger og flislagt gulv med varme. Baderommet er innredet med vegghengt toalett med innebygd sisterne, vegghengt servantskap med skuffer, ovenpåliggende benk av tre og servant med ett-greps armatur, speil og stikkontakter på vegg over servant, dusj på gulv i enden med skyvedør og dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vannrør av kobber og type rør-i-rør, fordelerstammer for rør-i-rør og stoppekraner plassert i sjakt. Avløpsrør av plast tilkoblet felles soilrør av støpejern. Vaskemaskin kan medfølge.
  Ved oppussing av bad skal styret informeres. Det kan gis et tilskudd der soilrøret på badet bør byttes.
  Det gjøres oppmerksom på at det er dårlig kapasitet på el komfyren. Når man har på flere plater og ovn samtidig går sikringen.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Elektriske varmekabler på bad.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1941.
  Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1939, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Et av soverommene er flyttet til den tidligere stuen, samt flyttet en vegg til fordel for åpen stue - og kjøkkenløsning, dette avviker fra opprinnelige byggegodkjente tegninger.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelser, bestemmelser om vann/kloakkledninger, bestemmelse om vannledninger og bestemmelse om gjerde.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Stockfleths gate 53B har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert og hyggelig boligområde på Sagene, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Her kan den urbane livsstilen kombineres med de flotte grøntområdene og gode turmulighetene som området har å by på. Sagene har en svært god plassering i Oslo; høyt og luftig mellom øst og vest, med korte avstander til naboområdene Torshov, Nydalen, Storo og Grünerløkka.
  I området finnes et rikt utvalg av kaféer og spisesteder, som asiatiske Bamboo, Kaffebrenneriet, pizzarestauranten Jungel Pizza, hamburgerrestauranten The Greasy House, hyggelige Sagene Lunsjbar, japanske Helt Rått, familiedrevne Nazar Café-Bar og pakistanske Tandoori Hut.
  Du finner også et godt utvalg av matbutikker, som Rema 1000, Extra Sagene, Sagene Torg og døgnåpen Joker, i området. Sagene tilbyr også klesbutikker, hudpleiesalonger, frisører og apotek.
  Kun noen minutter unna leiligheten finner du dessuten Storo Storsenter, et av Norges største kjøpesentre, med 140 butikker, kaféer, spisesteder og helsetjenester.
  For deg som er glad i å trene finner du SATS Sagene 1 minutt fra leiligheten. Du finner også et av landets største yogasentre, Oslo Yoga på Sagene samfunnshus, i umiddelbar nærhet. Sagene samfunnshus tilbyr for øvrig også dansekurs, teater og andre aktiviteter for barn. I tillegg er det også kort avstand til Myrens Treningssenter på Torshov, hvor du kan benytte deg av treningssenteret, squashavdelingen eller gode tilbud på Klatreverket.
  Utdanningsinstitusjoner som Universitetet på Blindern, Handelshøyskolen BI i Nydalen, Lovisenberg diakonale høgskole, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen og Arkitektur- og designhøgskolen er alle innen kort rekkevidde.
  Bydelen Sagene byr også på flere fantastiske grøntområder som Myraløkka, Bjølsenparken og Voldsløkka. På Voldsløkka finner du et stort gressområde, med et høyt antall idrettsbaner for blant annet fotball, volleyball og tennis, samt en innendørs skatehall og turstier. Dette gjør plassen perfekt for å utøve alle mulige varianter av ballsport og andre fritidsaktiviteter. Like ved Bjølsenparken, som er en grønn oase med parsellhager og lekeområde, ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med Portveien 2.
  Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til Sagene bussholdeplass, hvor du finner buss nr. 20 (Galgenberg - Skøyen), nr. 37 (Nydalen - Helsfyr) og nr. 54 (Tjuvholmen - Kjelsås. Det er også gangavstand til Vogts gate for trikk nr. 11, 12 og 18. Flybussen går fra Vøyenbrua, en kort spasertur fra leiligheten.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  - Pontoppidan barnehage (0 - 6 år)
  - Dronning Louises barnehage (1 - 5 år)
  - Maridalsveien barnehage (1 - 5 år)
  Barne - og ungdomsskoler:
  - Lilleborg skole (1.-7. kl.)
  - Bjølsen skole (1.-10. kl.)
  - Sagene skole (1.-10. kl.)
  - Vestre Aker skole (8.-10. kl.)
  - Fagerborg skole (8.-10.kl.)
  Videregående skole:
  - Foss videregående skole
  - Nydalen videregående skole
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1 718 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

  Parkering

  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 01.10.1987.
  Reguleringsbestemmelsene er erstattet med kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262.
  Eiendommen befinner seg i et område med hensynssone bevaring av kulturmiljø. Dette følger av kommuneplanens arealdel med tilhørende temakart T5 for kulturminnevern (datert 04.03.2015).
  Pågående plansaker i området er saksnr. 201915152. Saken gjelder forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 3.471,- pr. mnd. og inkluderer fyring, varmtvann, kabel-tv, internett, kommunale avgifter, forsikringer, forretningsfører, drift og vedlikehold mm.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  A konto oppvarming kr. 539,-
  Felleskostnader kr. 2.508,-
  Kabel-tv kr. 424,-
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.177,- pr. år. / 2.268 kwh. pr. år og nettleie på kr. 115,- pr. mnd.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og og er inkludert i fellesutgiftene.
  Styret foreslår at sameiet går over fra Telia til OpenNet, og at det installeres høyhastighets fibernett i sameiet med mulighet for individuelt valg av fjernsynspakker. Tiltaket vil redusere felleskostnadene i forhold til i dag.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 272 216,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 579 977,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 29 208,- pr. 31.12.2021.
  Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 25.05.2022.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 442.470,- pr. 25.05.2022 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: OBOS01-98207468495
  Restsaldo: kr. 442.470,-
  Restløpetid: 8 år og 6 mnd.
  Term pr. år: 12
  Type: A
  Type rente: Flyt
  Rente pr. 25.05.22: 4,50%
  Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring som ikke er iverksatt pr. dags dato.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.842,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Anna Maria Carolina Fall

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet 7193 Sameiet Danstock, med sameiebrøk 66/3381.
  Sameiet består av 56 seksjoner.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er ikke tillatt uten skriftlig samtykke fra styret. Hunder må ikke luftes på selskapets område.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2021 - 2021: Lys fellesarealer. Nytt LED-lys med nødlys i oppganger og lys i kjellere.
  2020 - 2021: Kjellere. Dører og ganggulv er malt.
  2020 - 2020: Alle takluker er skiftet.
  2019 -2019: Nye søppelskap i bakgård. I 2019 gikk sameiet over fra søppelsjakt til søppelskap i bakgården, grunnet hygieniske årsaker. De nye skapene betjenes av låsbrikker.
  2019 - 2019: Brannvern. Brannvarslere skal skiftes hvert 10. år og alle røykvarslere på loftet har blitt byttet i 2019. Batteriene byttes årlig. Sameiet har også gjennomført kontroll av beboernes brannslukkere.
  2019 - 2019: Enkelt vedlikehold av tak. Skiftet ut en del defekte takstein, og lagt ekstra foring rundt noen av takvinduene. Utført årlig av Gamlebyen Blikk.
  2018 - 2018: Arbeider i fyrrommet. I løpet av 2018 har det blitt gjennomført følgende arbeider i fyrrommet i Dannevigsveien:
  - Montert nytt ekspansjonskar og vannautomat.
  - Plugge ut gammel fyrkjele.
  - Installert automatisk vannpåfylling (tidligere utført manuelt av vaktmester/rørlegger).
  - Lagt nye rørføringer, og fjernet gamle rør som ikke var dimensjonert for anlegget. Dette var et nødvendig arbeid for å sikre et godt varmtvannssystem, samt bli mindre avhengig av manuelle prosesser.
  2018 - 2018: Skifte av varmekabler i takrenner. Utført av AS Watt.
  2018 - 2019: Vinduer. Tilbud på utskiftning av vinduer i bakgården fra Takst og Vindu AS. Beboerne som ønsket å benytte seg av tilbudet ga beskjed og arbeidet ble igangsatt mars 2019.
  2016 - 2016: Maling av inngangsdører. Inngangsdørene i Dannevigsveien ble malt høsten 2016, utført av Malermester Widar M. Lund.
  2012 - 2013: Callinganlegg. Callinganlegg be byttet ut til et nytt Siedle-Vario anlegg av Mortens Låsservice AS. Det ble montert nytt ringetablå på utsiden, nytt svarapparat inne i leilighetene og ringeknapp ved entrédør.
  2012 - 2013: Oppussing av oppganger. Alle oppganger ble pusset opp høsten 2012. Arbeidet ble utført av AS Regnbuen Malermesterbedrift. Gamle veggstrier ble fjernet og vegger helsparklet. Vegger, tak og trappegelender ble malt, vinduskarmer lakkert. Nye postkasser og navneskilt er montert.
  Planlagte påkostninger:
  Tak og piper:
  - Styret er i gang med å innhente anbud for bytte av taktekke og beslag, samt utskifting av piper over tak. Styret har engasjert OBOS Prosjekt til å bistå med dette. Bytte av tak er et stort økonomisk løft. Finansieringsplan for dette er pr. i dag ikke vedtatt, men prosjektet vil medføre et låneopptak for sameiet.
  - I forbindelse med takprosjektet har styret fått utredet mulighetene av å bygge ut loftene for å finansiere vedlikehold. Fordi det mangler muligheter for heis og andre krav ved en slik utbygging er konklusjonen at dette er lite realistisk i dag. Det er også vurdert om det burde installeres solceller på noen av takene. Konklusjonen er at dette ikke er gunstig nå. Vi holder muligheten for fremtidig installasjon åpen, og forsøker å ta hensyn til dette i prosjektet.
  Bredbånd og fjernsyn:
  - Styret foreslår at det installeres høyhastighets fibernett i sameiet med mulighet for individuelt valg av fjernsynspakker. Tiltaket vil redusere felleskostnadene i forhold til i dag.
  Utgangsdører:
  - Det er innhentet forskjellige tilbud på bytte av utgangsdører, med automatikk mv. Fordi taket har prioritet, ser styret her på rimeligere løsninger med rehabilitering etter at takene er tatt.
  Bakgård:
  - Det er et sterkt ønske om å fornye bakgården. Også dette er prioritet etter takvedlikehold, men nødvendige reparasjoner vil bli utført løpende.
  Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 52-0050/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR52.2250

  Dato

  Sist oppdatert: 04. august 2022 kl. 16:29

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.