Komplett salgsoppgave

Baldershage 63

6 590 000 kr
115 m²
3 soverom
Velkommen til Baldershage 63 - Svært familievennlig beliggenhet i lite trafikkert område med umiddelbar nærhet til barnehager og Strindheim skole
Velkommen til Baldershage 63 - Svært familievennlig beliggenhet i lite trafikkert område med umiddelbar nærhet til barnehager og Strindheim skole
STRINDHEIM
Enebolig med garasje i familievennlig gate uten gjennomgangstrafikk. Fine, solrike uteplasser. Vedovn og varmepumpe

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  6 590 000 kr
 • Omkostninger
  166 092 kr
 • Totalpris
  6 756 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1996
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  115 m²
 • Bruksareal
  137 m²
 • Tomteareal
  270,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  5 000 kr
 • Energimerke
  Gul D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktiv beliggende enebolig på Strindheim med integrert garasje. Tomten er pent opparbeidet med fine uteplasser rundt store deler av boligen med 2.stk markiser. Steinbelagt gårdsplass med biloppstillingsplass. Boligen ligger heldig til i boligfeltet uten gjennomgangstrafikk, og oppleves svært barnevennlig Verdt å merke seg:
 • Flott flislagt bad med behagelig gulvvarme, dobbelservant i skuffesystem samt downlights i himling
 • Stue og kjøkkenareal på romslige 54 kvm.
 • Stue oppleves luftig med en generøs takhøyde på 3,45 meter på det høyeste
 • Kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Etablert vedovn i stuen samt ny varmepumpe i 2018
 • Utvendig kledning og vinduer ble malt hver for seg i 2018 og 2021
 • Umiddelbar nærhet til Strindheim skole, barnehager og butikker

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Baldershage 63, 7045 TRONDHEIM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 12, bruksnummer 236, ideell andel 1/1
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 12, bruksnummer 221, ideell andel 1/38
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 12, bruksnummer 248, ideell andel 1/38

Innhold

Totalt bruksareal: 137kvm
Totalt primærrom: 115 kvm
Totalt sekundærrom: 22 kvm
1.ETASJE:
BRA: 67 kvm
P-ROM: 45 kvm og inneholder entré/gang, bad med vaskeromsnisje og 2 stk. soverom.
S-ROM: 22 kvm og inneholder garasje.
2.ETASJE:
BRA: 70 kvm
P-ROM: 70 kvm og inneholder stue, spisestue, kjøkken, garderobe/bod og soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.08.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I følge takstmann og tilstandsrapport er eneboligen oppført i 1996. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Varmepumpe samt vedovn i stue. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet i perioden 2018-2022.
- Installert varmepumpe i 2018
- Terrassen i andre etasje er delvis rehabilitert med nye terrassebord.
- Utvendige vegger og vinduer ble malt hver for seg i 2018 og 2021

Standard

60% har fått TG 0 og 1: I orden
35% har fått TG 2: Alder, slitasje, skader mv.
0% har fått TG 3: Strakstiltak nødvendig
5% har fått TGIU: Ikke undersøkt
Sammendraget under beskriver kun avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad TGUI og TG2 da boligen ikke har noen strakstiltak TG3.
Rapporten fra takstmann er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det at boligen er i god befatning, men noen forhold som kjøper må være oppmerksom på.
Det gjøres spesielt oppmerksom på TGIU:
- Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen.
- Fundamenter var ikke tilgjengelig for undersøkelser.
- Byggegrunnens oppbygging er ukjent.
TG2:
- TG2 er valgt på hele våtrommet på grunn av at bygningsdelen er vurdert til å være i slutten av sin forventede levetid. Tettesjikt og overflater er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, (fliser med bom kan løsne). Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilstrekkelig. (forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet). Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens
- Det registreres stedvise riper i gulvets overflatemateriale.
- Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kna løsne. Årsaken er ukjent.
- Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer. Ytterligere undersøkelser av fagkyndig person anbefales.
- Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker.
- Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.
- Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20-60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Oppvarming

Det er etablert vedovn i stue samt ny varmepumpe i 2018 montert i trapperom. Videre elektrisk oppvarming med varmekabler i gulv på bad og entré/gang.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1996.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse datert 04.11.1996 for bolig og garasje.
Dagens planløsning er i henhold til godkjent søknad om ombygging datert 26.05.2000 som gjelder flytting av yttervegg og ombygging av balkong
Det foreligger ikke ferdigattest for ombygging.
Det foreligger ingen ulovlighetsoppfølging på eiendommen, men Trondheim kommune har senest 20.05.2005 etterspurt anmodning om ferdigattest for ombygging. Det foreligger ingen dokumentasjon etter dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
5001/12/236:
06.09.1995 - Dokumentnr: 17365 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger
og fellesarealer m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
14.03.1996 - Dokumentnr: 4433 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om adkomstrett og plikt til å delta i drift
og vedlikehold av fellesareal og ledningsnett
29.09.2004 - Dokumentnr: 20542 - Erklæring/avtale
Etablert fellesareal av grunneier

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Dette medfølger ikke handelen:
- Vaskemaskin
- Frittstående kjøleskap
Dette medfølger handelen:
- Skap i garderoberom/bod og garasje.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Baldershage 63:
Flott enebolig beliggende på attraktive Strindheim. Boligfeltet er velholdt og svært familievennlig da det ligger godt skjermet med lite trafikk. Feltet er også nærmeste nabo til Strindheim skole og det er kort vei til alle fasiliteter som dagligvarebutikk, gartneri og apotek på Bromstad, samt kollektivknutepunktet og kjøpesenteret Sirkus shopping på Strindheim og Valentinlystsenter.
Dagligvare og shopping:
Boligen ligger midt mellom Bromstad og Sirkus shopping på Strindheim. På Persaunet ligger det en Coop Prix, og på Strindheim finnes Rema 1000 med søndagsåpen avdeling, Plantasjen, apotek, pizzeria, restaurant og bensinstasjonen Esso. Sirkus shopping har et rikt innhold med rundt 100 butikker og en rekke spisesteder. I tillegg er det etablert helse- og servicefasiliteter som renseri, bilvask og helsesenter med bla. tannlege og kiropraktor i forbindelse med senteret. Det er også kort vei til IKEA, samt shopping og ulike servicetilbud ved Lade Arena og City Lade.
Barnehager og skoler:
På Strindheim er det kort og trygg vei til både et flertall barnehager og barneskolen. Barnehagene som ligger innenfor nærmeste omkrets er Baldershage barnehage, Bromstad barnehage, Majorstuen barnehage, og Tordenskjold barnehage. Boligen ligger kun noen steinkast unna Strindheim barneskole. Boligen sogner til Rosenborg ungdomsskole.
Offentlig kommunikasjon:
Kollektivtilbudet på Strindheim er ansett som veldig bra. Nærmeste bussholdeplass ligger rett ved siden av Strindheim skole som også holdeplassen har fått navn etter. Her passerer flere busser med hyppige avganger til og fra sentrum. Til bussholdeplassen i retning sentrum går det en gangvei med tunnelundergang under Bromstadvegen. I motsatt retning kjører bussene i retning mot Tyholt/Valentinlyst, Dragvoll og Vikåsen. Bussholdeplassen Strindheim som ligger utenfor Sirkus shopping er et viktig kollektivknutepunkt. Her passerer en rekke busser, som har rute både i og utenfor Trondheim. Flybussen har også fast holdeplass her. Utbyggingen av Strindheimtunnelen har gitt en enklere og effektiv adkomst med ca. 5 minutters kjøretid ned til sentrum med bil.
Populære tur- og rekreasjonsområder:
På Strindheim bor man midt i mellom sjø og skog. Her er det både nærhet til sjøen langs Lade og Ranheimsfjæra, samt skogsturer i Strindamarka. Ladestien er antageligvis den mest populære turstien på denne siden av byen, og går langs Trondheimsfjorden. Ladestien går fra Grilstadfjæra til Ladehammeren, og langs stien ligger det flere badeplasser, samt serveringsstedene Sponhuset og Ladekaia. En annen populær tursti er Stokkbekken som går fra Rotvoll via Charlottenlund til Dragvoll, og er tilknyttet turnettet i Strindamarka. Her er det fint enten man vil ut for å jogge eller spasere med barnevogn. Etter en tur på Ladestien kan du nyte et bedre måltid på den populære restauranten Land og Strand på Grilstad Marina. Estenstadmarka utgjør den nordlige delen av Strindamarka og har et fantastisk turterreng året rundt. I vinterhalvåret er det oppkjørte skiløyper i Estenstadmarka, mens på sommerstid kan Estenstaddammen by på en frisk dukkert. For mange er Estenstadhytta et naturlig turmål og her er det anlagt en natursti som inneholder nesten 30 tavler med informasjon om alt fra planter til dyr.
Flere treningssentre:
For de som er opptatt av trening er det flere sentre i nær omkrets. 3T Leangen, Impuls Treningssenter og Maxpuls nedenfor Sirkus shopping, samt Fresh Fitness på Lade Arena kan alle tilby et innendørs treningstilbud. I tillegg er det svært fint å jogge i naturskjønne omgivelser langs Ladestien.

Adkomst

Fra Trondheim sentrum: Følg Rv706, ta av ved avkjøring skiltet mot Lade/Tyholt, deretter ta første avkjøring til høyre i rundkjøringen, så første avkjøring i neste rundkjøring, du vil da se ESSO på din venstre side. Sving til høyre etter første lyskryss etter rundkjøringen.
Det vil bli skiltet i regi av krogsveen ved avtalt visning.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Baldershage barnehage, 2 minutter gåavstand.
Tordenskjold barnehage, 9 minutter gåavstand.
Majorstuen barnehage, 10 minutter gåavstand.
Aastahagen barnehage (1-6 år), 10 minutter gåavstand.
Skoler:
Strindheim skole (1-7 kl.) 519 elver, 8 min gåavstand, 0.7 km.
Eberg skole (1-7 kl.) 345 elever, 2 km.
Steinerskolen på Rotvoll (1-10 kl.) 77 elever, 2.8 km.
Blussuvoll skole (8-10 kl.) 540 elever, 2.1 km.
Rosenborg skole (8-10 kl.) 500 elever, 2.3 km.
Strinda videregående skole, 450 elever, 2.7 km.
Lukas videregående skole, 80 elever, 2.8 km.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 270 kvm, steinbelagt gårdsplass med biloppstillingsplass og integrert garasje.
Tomten har et pent uteområde med terrasse, diverse beplantninger og plenareal.

Parkering

Boligen har integrert garasje samt steinbelagt gårdsplass med biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r0342 datert 06.06.95.
Det er regulert boligbebyggelse i nord, Bak Baldershage barnehage. Megler kan ikke se at dette skal ha noen stor betydning for denne boligen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 068,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Beløpet var kr 4 267,- for 2.termin i 2022, og det er totalt fire terminer i året. (Det kan normalt være avvik fra en termin til en annen).
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10400,- pr. år. / 12400 kwh. pr. år.
Årlig nettleie for 2021 var kr 7100,-
Velavgift er kr 5 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet NTE Telekom AS som leverandør av internett og har avgift på kr 719,- pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 113 148,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil Formuesverdien for 2020 bli kr 4 007 332,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.756.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ting Wei og Tianpu Han

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Selger opplyser at det er velforening i nabolaget og at årlig kostnad for dette er på kr. 5000,- pr. år fordelt på 2.terminer. Avgiften går til fremtidig vedlikehold av fellesområder, sparing, samt gressklipping og snøbrøyting.
Årsregnskapet for 2020 viser et negativt resultat på kr 131 302,- og en EK på kr 710 672,-.
Styret mener kontigent bør holdes uendret.
Det er satt opp en vedlikehold og investeringsplan for velforeningen. Planen skal sikre kontinuitet i vedlikehold, drft og fornyelse av felles eiendeler gjennom skiftende styrer og vil være retningsgivende.
Megler har ikke lyktes med å få tak i styret mht. om det foreligger tall fra årsregnskapet 2021

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Salgsoppgaver vanlige: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0151/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.22151

Dato

Sist oppdatert: 12. august 2022 kl. 18:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.