Solgt: 1 150 000 kr

Kaptein Storms vei 33C

1 150 000 kr
63 m²
2 soverom
Kaptein Storms vei 33C formidles av Krogsveen.
Joachim Kolderup
Presenteres av
Joachim Kolderup
Sjøhagen
3-roms andelsleilighet med sydvendt terrasse og tilgang til hage. Trinnfri, enkel adkomst. Få min. gange til badestrand.
 • Prisantydning
  1 150 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 357 813 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 508 945 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  10 396 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms andelsleilighet i fredelige omgivelser på Sjøhagen
 • I første etasje - enkel, trinnfri adkomst
 • Markterrasse vendt mot syd og solens gang dagen gjennom
 • Effektiv romløsning med to soverom samt stue og kjøkken i åpen løsning
 • Bad oppgradert i 2021 med nye gulvfliser og nye dusjdører
 • Utenom badet standard fra byggeåret 2008
 • Utvendig sportsbod i felles bodrekke på bakkeplan
 • Tilbaketrukket innerst i blindgate
 • Få minutters gange til Kulpe badestrand, barnehage, nærbutikk(ca 300 m) og Kambo stasjon
 • Kort avstand til fine turløyper.
 • 43 min. med tog videre til Oslo S, ca 10 min til Son

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kaptein Storms vei 33C, 1539 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 3012, ideell andel 1/1
Andelsnummer 19, Kongeveien Moss Borettslag, organisasjonsnummer 993364118

Innhold

Totalt bruttoareal: 72 kvm.
Totalt bruksareal: 67 kvm.
Totalt primærrom: 63 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré/gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
1. etasje: Bod.
I tillegg disponeres bod i bodrekke, ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.06.2021 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Tre- og betongkonstruksjoner over støpt gulv på grunn og ringmurselementer. Fasader med liggende trekledning. Saltak tekket med takstein. Vinduer og terrassedør med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass.
Veranda med epoxybelegg.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Fliser i entre løse ra underlag. TG:2.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble ferdigstilt våren 2008 og har hovedsakelig standard fra byggeåret som inkluderer gulv av tre-stavs eikeparkett og gulvvarme både i entreen, badet, kjøkkenet og stuen. De sistnevnte to er samlet i en delvis åpen løsning i leilighetens sydside, der en rekke vinduer mot syd og vest fremmer gode lysforhold dagen gjennom.
Kjøkkeninnredningen er velholdt og av tilstandsrapport i sin helhet gitt TG 1. Innredningen består av et større antall skuffer og skap med mange oppbevaringsmuligheter, og inkluderer også varmtvannsbereder på 120 liter. Komfyr og kjøleskap er frittstående, mens oppvaskmaskin er innbygget bak sokkel.
Leilighetens øvrige rom er samlet omkring entreen, en romløsning som blant annet gir kort vei fra soverommene til badet. Soverommene er størrelsesmessig velfungerende som henholdsvis hovedsoverom og barne-/gjesterom, men benyttes i dag omvendt.
Badet ble så nylig som i juni 2021 oppgradert med nye gulvfliser inkludert nye mosaikkfliser i dusjsonen. De nye flisene er lagt ovenpå eksisterende fliser fra byggeåret, og arbeidet ble utført som egeninnsats av eier. Samtidig ble det utført ny silikonering og montert ny flat dørterskel samt nye dusjdører. Badets øvrige utstyr er fra 2008 og består av baderomsmøbler med oppbevaringsplass i både servantskap og speilskap, gulvklosett og tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré og på bad, for øvrig tre-stavs eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig malt strie.
Himlinger: Malte glatte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte benkeplater i tre-imitasjon. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Innbygget oppvaskmaskin. Avtrekksventilator. Varmtvannsbereder på 120 liter i benkeskap.
Bad: Servantskap med glatt hvit front og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Overskap med speilfronter. Veggmontert belysning. Dusjhjørne med svingbare glassdører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 12.03.2009.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På Sjøhagen vil du bo i landlige og rolige omgivelser med nærhet til vannkanten, fine badesteder og turområder. For bading og lek i vannkanten er den koselige sandstranden Kulpestranda som ligger like nedenfor et lett tilgjengelig alternativ. I nærområdet finner du i tillegg småbåthavner som Søndre Brevik Båthavn og Kambo Marina, begge innenfor gangavstand.
For en liten familie vil det være praktisk med kun få hundre meters gange til nærmeste barnehage, samt kort vei til Nøkkeland skole som har alle trinn på grunnskolenivå og SFO. På skolens uteområde finnes fasiliteter som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane som gir et fint aktivitetstilbud også utenom skoletid. Det eksisterer ellers et bredt fritids- og aktivitetstilbud i omegn.
Dagligvarer kan du handle enkelt ved nærbutikken som er en del av nabolaget. Flere shoppingmuligheter er tilgjengelig ved Mosseporten Senter ved den sydlige avkjøringen fra E6 til Sjøhagen, samt i sentrum av Moss som er knappe 10 minutter unna Sjøhagen med bil.
Buss med timesavganger mellom Moss og Vestby stasjon store deler av dagen kjører gjennom nabolaget, holdeplasser finnes få hundre meter unna. Verdt å fremheve er i tillegg nærheten til Kambo stasjon som er velegnet for blant annet pendlere. Herfra tar lokaltoget deg videre til Oslo S på 43 minutter, eller sydover til Moss stasjon på seks minutter. Reisetiden ventes å bli redusert etter den pågående utbyggingen av jernbanen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 229 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Fast biloppstillingsplass på borettslagets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 12.05.2021omfattes eiendommen av reguleringsplan "Fv. 311 Osloveien og Brevikveien, gang- og sykkelveg" med formål annen veigrunn/grøntareal, gang-/sykkelvei og boligbebyggelse/konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 01.01.1800 med plannr.384. Reguleringsplan "Kulpeåsen øst" med formål konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 20.09.2005 med plannr.306. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, kommunale avgifter, bredbånd, reparasjon og vedlikehold, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 981,-
Avdrag kr 5.851,-
Driftsutgifter kr 3.564,-
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 648 790,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 335 644,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 19 541,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 1 357 813,- pr. 14.05.2021.
Opplysninger om borettslagets fellesgjeld:
Lånenummer: 11506483 4, Den Norske Stats Husbank.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.05.2021: 0.82% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72.
Saldo per 14.05.2021: kr 20.736.630,-.
Andel av saldo: kr 1.010.611,-.
Siste termin 31.03.2039.
IN lån.
Lånenummer: 11507082 3, Den Norske Stats Husbank.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.05.2021: 0.82% pa.
Antall terminer til innfrielse: 73.
Saldo per 14.05.2021: kr 5.962.720,-
Andel av saldo: kr 290.597,-
Siste termin 30.06.2039.
IN lån.
Lånenummer: 12133531856, DNB Bank ASA.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.05.2021: 1.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 61.
Saldo per 14.05.2021: kr. 1.312.239,-
Andel av saldo: kr 56.606,-
Siste termin 30.06.2036.
Ikke IN lån.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling (IN-ordning) av andel fellesgjeld for noen av lånene. Dette betyr at kapitalkostnadene (renter og evt. avdrag) reguleres hvert kvartal ettersom
renten fra banken endres. Mulighet for innbetaling medio mars og medio september. Forretningsfører må kontaktes 20 dager i forkant.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.508.945,-. Av dette beløpet utgjør kr 1 357 813,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.450,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Frode Nilsen Kambo

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kongeveien Moss Borettslag.
Forretningsfører er USBL Follo, tlf. 63 00 10 34.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å ha kjæledyr som hund og katt i borettslaget forutsatt at dyreholdet er meldt til styret, og skriftlig avtale om dyreholdet er inngått mellom styret og andelseier.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i Follo Boligbyggelag har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er sikret i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser
fastsatt av skadeforsikringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om
sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 35.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 13.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Innhenting av offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Visninger pr. påbegynte time: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0174/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21174

Dato

Sist oppdatert: 29. juli 2021 kl. 15:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.