Rauland - Møsstrond

Rjukanvegen 1957

Prisantydning

3 850 000 kr

Omkostninger: 97 472 krTotalpris: 3 947 472 kr
Byggeår
2004
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
172 m² / 248 m²
Tomteareal
3541 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Flott laftet bolig med stor dobbeltgarasje.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Romslig og robust bolig med solide tømmerdimensjoner og med et tydelig "lodge"-preg. Man legger merke til de grove, brede dørene, smijernsbeslagene, bred gulvplank, ildstedene og kraftige bygningsdetaljer. I samme utførelse som boligen er det oppført en stor garasje som også har et isolert hobby-/verkstedrom. Eiendommen ligger tett på naturen, nær fjell og vann, utenfor de typiske bolig- og hyttefelter. Eiendommen ligger omtrent midt mellom Rauland sentrum og Rjukan

Eiendommen

Rjukanvegen 1957 , 3864 RAULAND 
Gårdsnummer 157, bruksnummer 23, seksjonsnummer 0, kommunenummer 834

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger ca 9 km øst for Vierli langs Fv37 (retning Rjukan), ca 600m forbi krysset Fv37 og Varlandsvegen. Boligen ligger på kote 980 moh. Fra eiendommen er det ca 850 m. til Møsvatn. Eiendommen grenser til Fv37 mot vest, og på alle øvrige sider mot friområde og fjellet. Fra eiendommen og østover er det ca 600 m. opp til snaufjellsterrenget. og i luftlinje 1,2 km opp til Bikkjelinuten (1184 moh). Ca 3,5 km gange sørøst reiser Bosnuten seg 1431 moh - et populært toppturmål hele året. Fra eiendommen og videre til Rjukan er det ca 25 km. Vestover er det ca 20 km vestover til Rauland sentrum. Eiendommen ligger i hovedsak for seg selv med unntak av et lite nabohus som grenser til eiendommen. Området er stort sett preget av spredt hyttebebyggelse, med noen fastboende ut langs Varlandsvegen. Eiendommen ligger tett på naturen med fjell, vidde og omfangsrike Møsvatn tett på. Fra boligen er det utsikt nordvestover i retning Hardangervidda. 

Veibeskrivelse

Adkomst med felles privat avkjørsel fra Rjukanvegen

Barnehager og skoler

1-10 kl. Rauland skule 19.6 km
Vgs. Rjukan videregående skole 27 km
Vgs. Vest-Telemark vidaregåande skule 58 km
Bhg. Rauland barnehage (1-5 år) 20 km
Bhg. Skibakkesletta barnehage (0-5 år) 29 km

Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje).

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 237 m²
Totalt bruksareal: 248 m²
Totalt primærrom: 172 m²

Primærrom bolig:
1. etasje 109 m²: Gang, stue, kjøkken m/kjølerom, vaskerom, bad, kjølerom, teknisk rom, 2 soverom
2. etasje 63 m²: Trapperom, dusj/wc/badstue, loftstue, soveromBruksareal:
Bolig 182 m²
Garasje 66 m²

Sekundærrom bolig:
1. etasje 10 m²: Kjølerom, teknisk rom

Garasje: 
1. etasje 66 m²: Garasje med sidefløy/verksted

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.11.2018 utført av takstmann Magne Øygarden, tlf. 90 78 89 13.

Tomten

Tomta er opparbeid med noe plener, der er stor treterrasse på planert uteområde med naturstein mur
mot tilkomstvei.
Der er stort tun med god plass til biloppstilling.

Parkering

Romslig areal for biloppstilling på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Kjøper må værer forberedt på å dele nødvendig vedlikehold med nærmeste nabo

Eiendommen har privat vann og avløpsanlegg (septiktank med infiltrasjonsgrøft. Spredegrøftene er fornyet. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet der det finnes. Det finnes ikke offentlig avløpsnett i dette området.

Bebyggelse

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Boligen er oppført på ringmur i leka på såle med støpt plate med vannbåren varme. Bygget er oppført i handlaftet malmfuru med god utførelse. Innvendige avdelinger er i likhet med ytterveggene handlaftet og bærende for rundstokk i åstak. Tak er isolert sperretak over paneling med lufting, taktro, papp og torvplast og torv taktekking. Bod/teknisk rom er utført som stavlaft. Malte, kobla isolerglassvinduer med sprosser.
Ytterdører er labankdører med smidde hengsler og låskasser. Innvendig etasjeskille vises som synlige dragere som bjelkelag for gulv på loftetasje. Det er noe nedfora for opplegg til spotter.

Utvendig er boligen beisa. Der er noe mindre skader/planavik ut fra setninger over tid. Dette ansees som naturlig for lafta bygning. Som helhet vurderes bygningen som godt vedlikeholdt og med normal god tilstand. Noe etterjusteringer ansees som naturlig ut fra alder.

Garasjebygningen er oppført i stavlaft. Det er laft i gavler. Garasjen består av garasjedel (dobbel) samt verksted/hobbyrom innvendig kledd og isolert. Det mangler dørport mellom garasje og verksted/hobbyrom med tanke på eventuell oppvarming. Garasjen er i god stand. Torvtak er av takstmann gitt TG2 (tilstandsgrad 2) pga. alder. Overflater bad 1. et. er anmerket med TG2 pga. alder. Teknisk rom er gitt TG2 pga. utglidning av kledning, noe uryddig ledningsopplegg, samt at boden ikke er musetett. Flislagt gulv dusjbad/wc 2. et. har TG2 pga. alder. Overflater i dusjbad/wc 2. et. har TG2 pga. ujevnheter ved tak pga setninger, samt alder. Det er TG2 på opplegg vannbåren varme pga. alder. Takstmann har anmerket TG2 på ytterdør pga. tettingen mot karm.

Kjøper må før det gis bud ha lest den vedlagte tilstandsrapporten grundig. Ved tekniske spørsmål kan takstmannen kontaktes (tlf 90 78 89 13, Magne Øygarden)

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Robust materialvalg. Sett ut fra eiendommens byggeår og prisklasse er standard på overflater, kjøkken og våtrom alminnelig god og slik man kan forvente ut fra en bolig av denne alder og prisklasse. 

Ytterdører er handlagde i heltre med smidde hengsler og låskasser. Natursteinsforblendet skorstein fra stue og helt over tak. 

Fire store soverom, alle med god plass til dobbeltseng.

Hvitevarer på kjøkken medfølger. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke. 
Alle garderobeskap medfølger.

Oppvarming

Vannbåren varme med elektrisk forvarme. Vedfyring i ildsted i kjøkken og stue, begge med peisinnsats. Elektrisk gulvvarme i dusjbad/wc 2. et.

Energimerke Energimerket E4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen har rett til adkomst over gnr 157 bnr 15. Dette er tinglyst 9/7-2013. 

Naboeiendommen gnr 157 bnr 15 har rett til å føre drensvann i ledning i grunnen fram til kum på denne eiendommen. Retten gjelder også vedlikehold av ledningen. Dette er tinglyst 9/7-2013. 

Bosbøen Jagtselskab AS har forkjøpsrett til markedspris. Fra mottatt varsling har rettighetshaver én mnd. frist på å gjøre forkjøpsretten gjeldende. Hvis forkjøpsrett benyttes faller avtalen med kjøper uten videre bort. Det gjelder delingsforbud på eiendommen. Det er etter anvisning gitt rett til å ta ved til "husbehov" (eget forbruk) fra hovedbølet (/157/1). Dette er tinglyst 6/11-1984.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert kommunestyre 1/9-2011 avsatt til "Hus tilknytta landbruk" i LNF-område. 

Utsnitt av plankart er inntatt i salgsoppgaven.

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt, men pga boplikt i Vinje kommune må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet for å få skjøte på eiendommen.

Diverse

Eiendomsmegler har innhentet og gjennomgått følgende dokumentasjon:

Eiendommens grunnbok
Bestemmelser tinglyst 9/7-13
Bestemmelser tinglyst 6/11-84
Eiendommens energiattest
Selgers egenerklæring
Formuesverdi

Vinje kommune:
Ferdigattest (ikke)
Matrikkelbrev
Kommunale avgifter og evt restanse
Sit.kart 1:1000
Sit.kart 1:200
Bygningstegninger bolig/garasje
Føresegner og retningslinjer arealdelen
Plandokument sak 11/75
Kommuneplan kart 

Alle dokumenter er tilgjengelig som pdf via epost.

Overtagelse

Boligen overleveres på dato som avtales via megler ved tidspunkt for aksept av bud. Eiendommen leveres slik den er framvist hva gjelder ren- og ryddiggjøring. Selger avgjør selv hva som fjernes av innbo dersom annet ikke er avtalt.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret. 

Oppdragets KR-kode

KR27.18183

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter (2018) var kr 2.768,-. I dette inngår gebyr renovasjon og feiing/tilsyn. I tillegg påløper for slamtømming annet hvert år kr 3.290,- fordelt på 4 terminer. 

Det innkreves p.t. ikke eiendomsskatt på boliger i Vinje kommune.

El.forbruk (2018) var ca 35.000 kWh.
Forsikring (2018) bygg ca kr 4.000,-
Årlig brøyteavgift ca kr 6.000,-
Fiberkabel Internett fra Telefiber. Årspris ukjent.
TV-signaler fra parabol, CanalDigital. Årspris ukjent.
Dekoder til TV medfølger ikke.

Bruksutgifter kan variere individuelt.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 518.499,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) gir formuesverdi kr 1.866.596,- for 2018. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig 2016. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

Kjøper betaler kjøpesummen og: 
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tingl.gebyr for kjøpers evt. panterettsdokumenter kr 697,-/stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.947.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss som kan tegnes hos HELP Forsikring AS kr 13.900,- eller ordinær Boligkjøperforsikring 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Det betyr at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta eiendommens alder i betraktning.Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Selger betaler meglers vederlag som er:
Provisjon: 2,5 % av salgssummen
Grunnhonorar: kr 15.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,-/stk
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- 
Megler skal også ha dekket utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Det betyr at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta eiendommens alder i betraktning.Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF

Torbjørn Meli

Telefon
Mobil 99242499

Lurer du på noe

Torbjørn svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.