Komplett salgsoppgave

Kaiesletta 13

4 890 000 kr
238 m²
3 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Kaiesletta 13
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Kaiesletta 13
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Fenstad
Stor og innholdsrik enebolig over 3 etasjer | Egen inngang til kjeller | Solrik tomt på ca. 1.388 kvm. | Dobbeltgarasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 890 000 kr
 • Omkostninger
  123 420 kr
 • Totalpris
  5 013 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1951
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  238 m²
 • Bruksareal
  253 m²
 • Tomteareal
  1 388 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og innholdsrik enebolig med gjennomgående god standard, her kan du flytte rett inn. Boligen er opprinnelig fra ca. 1951, men er påbygd og gjort større arbeid på eiendommen i 1995/1996. Boligen har en god planløsning og går over tre plan - her er det godt med soverom, tre bad, spisestue, stue og kjellerstue som er en ypperlig barne- og ungdomsavdeling. Perfekt familiebolig med nok boltreplass både inne og ute. Fra spisestuen er det direkte utgang til terrasse på ca. 24 kvm og med ca. 4 kvm. som er overbygd. Markise, utelys og stilig rekkverk av stålprofiler med glassfelter. Videre er det utgang til stor, flat og pent opparbeidet hage med god plass til barnelek. Hagen er omkranset av hekk, dukkestue, og hagestue som innbyr til sene kvelder ute.
Dobbelgarasje m/ bod og carp.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kaiesletta 13, 2170 FENSTAD
Kommunenummer 3034, gårdsnummer 15, bruksnummer 39, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 253 kvm
Totalt primærrom: 238 kvm
Bruksareal:
Enebolig 253 kvm
Primærrom:
U. etasje 77 kvm: Trappegang, gang, bad, kjellerstue og to soverom
1. etasje 93 kvm: Entré, stue, spisestue, kjøkken og bad
2. etasje 68 kvm: Trappegang, bad og tre soverom
Sekundærrom:
U. etasje 13 kvm: Bod og kott
1. etasje 2 kvm: Bod
Bruksareal:
Frittstående dobbelgarasje med carport og to boder på ca. 66 kvm.
Underetasjen er innredet i ettertid og det gjøres oppmerksom på at etasjen ikke er godkjent til varig opphold. Se mer informasjon under punktet om "ferdigattest".
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.11.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Enebolig oppført i 1951 og tilbygget i 1995/1996. Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betong/murkonstruksjon. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein.
Følgende har fått tilstandsgrad 3 (TG 3):
- Overflater gulv på bad i 1. etasje. Det er registrert omfattende bomlyd i gulvfliser, samt sprekker i fliser. Skade må utbedres. Sjablongmessig prisanslag kr. 50 000 - 100 000,-.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG 2):
- Badet i underetasjen har i helhet fått TG 1, men det er gitt TG 2 på overflater gulv og membran, tettesjikt og overgang til sluk. Gulv: Sprekk/hakk i enkelte mosaikkfliser på gulv. Tettesjikt: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.
- Bad i 1. etasje har i helhet fått TG 1, men det er gitt TG 2 på innredning, overflater vegger og membran, tettesjikt og overgang til sluk. Innredning: Noe bruksslitasje. Vegger: Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger må fornyes. Tettesjikt: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
- Badet i 2. etasje har i helhet fått TG 1, men det er gitt TG 2 på overflater gulv og membran, tettesjikt og overgang til sluk. Gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes. Tettesjikt: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
- Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres.
- Overflater gulv i øvrige rom. Stedvis noe gulvknirk i 2.etasje. Noe bruksslitasje på parkett og laminatgulv. Riss/sprekk i enkelte gulvfliser i entré.
- Overflater gulv i underetasjen. Det registreres sprekker og bomlyd i enkelte gulvfliser i kjellerstue, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater vegger/undertak og annet på loft. Lekkasjemerker i området der skorstein er ført gjennom taket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. TG 2 er i tillegg gitt for spor etter mus på loft.
- Innvendige trapper. Det er kun håndløper på en side opp til andre etasje. TG 2 i henhold til NS 3600. Noe knirk i trapp.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
- Rømningsveier. Høyde fra gulv og opp til vinduer i kjeller er over en meter. Det er målt til ca 1,40 meter på rom benyttet som soverom.
- Taktekking. Det ble på befaringsdagen påvist en sprukket mønestein på tilbygg, samt noe mose på yttertak.
- Vann fra yttertak og bortledning. Det er ukjent om takvann er ledet i eget lukket avløpssystem og at det fungerer tilfredsstillende. Ytterligere undersøkelser anbefales
- Garasjen. TG er satt som helhetsvurdering. Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.
Takstmann kommenterer i tillegg:
- Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling i tilstøtende rom til alle bad. Det er ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik på noen av badene.
- Boligen ble etterisolert og fikk ny kledning i forbindelse med tilbygg i 1995/1996.
- Vinduer fra 1993/1994/1995 er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Det samme med ytterdører og terrassedør.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Nytt bad i kjeller. Bygget 2009. Fliser og nytt røropplegg. Litex membranplater/ rør i rør. Øvrige bad og vann/ avløp ble utført av Rørleggermester Tor Pedersen, Odal. Firmanavn: Bademiljø Årnes.
- Keramisk røykrør ble montert i pipe i 1995.
- Noen sprekker i betonggulv. Bad i plan 1 bør utbedres/ oppgraderes.
- Terrassebord og rekkverk ble byttet av eier 2022.
- Eltilsynet har vært på periodisk kontroll 2-3 ganger i vår tid som eiere.
- Det meste er utført av familiemedlem som er godkjent tømrer.
- Kjeller ble utbedret og ombygget 2009. Usikker på om dette er innmeldt.
- Hekk mellom Kaiesletta 11 og 13 er innkjøpt i fellesskap, og skal vedlikeholdes etter avtale.
- Bestilt komfyrvakt fra Abmas Alektro AS, som vil monteres fortløpenede.
- Pipebeslag er levert av Terje Pettersen AS. Har bestilt samme firma for å se over og eventuelt utbedre feil på beslaget.
- Stått musefeller på loftet i flere år uten at det har gått mus i fellene.

Standard

Stor og innholdsrik enebolig med gjennomgående god standard, her kan du flytte rett inn. Boligen er opprinnelig fra ca. 1951, men er påbygd og gjort større arbeid på eiendommen i 1995/1996. Boligen har en god planløsning og går over tre plan - her er det godt med soverom, tre bad, spisestue, stue og kjellerstue som er en ypperlig barne- og ungdomsavdeling. Perfekt familiebolig med nok boltreplass både inne og ute. Fra spisestuen er det direkte utgang til terrasse på ca. 24 kvm og med ca. 4 kvm. som er overbygd. Markise, utelys og stilig rekkverk av stålprofiler med glassfelter. Videre er det utgang til stor, flat og pent opparbeidet hage med god plass til barnelek. Hagen er omkranset av hekk, dukkestue, og hagestue som innbyr til sene kvelder utendørs.
Kjøkken:
Kjøkkenet er tatt i 2018 med kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter og benkeplate av stein. Takhøye skap og godt med både skap- og benkeplass. Glassplater på vegg mellom kjøkkenbenk ogoverskap, benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrert komfyr og mikrobølgeovn i høyskap og nedfelt induksjonstopp. Integrert oppvaskmaskin, praktisk kjølehjørne og frittstående fryser. Mekanisk kjøkkenventilator tilkoblet avtrekkskanal.
Bad - boligen har bad i hver etasje!
- Bad: underetasjen:
Baderom fra 2009 med flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speildør og belysning på vegg over servant, samt høyskap. Dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur. Gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekksvifte i vegg.
- Bad: 1. etasje
Baderom fra 1995 med flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Vegghengt innredning med hvite profilerte fronter og laminert benkeplate. Servant med ett-greps armatur. Overskap og speil med overlys på vegg over servant. Vegghengt utslagsvask av rustfritt stål med ett-greps armatur. Høyskap. Badekar med dusjarmatur. Gulvmontert toalett. Bidé med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Mekanisk avtrekksvifte i himling.
- Bad: 2. etasje
Baderom fra 1995. Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Overskap med speildør og overlys på vegg over servant. Dusj med ett-greps dusjarmatur. Mekanisk avtrekksvifte i himling.

Løsøre og tilbehør

Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke boligen ved salg.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring via luft-til-luft varmepumpe, panelovner, og varmekabler i gulv. Vedfyring i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1951.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Boligen ble påbygd i 1995 og det foreligger ferdigattest for påbygget datert 03.04.1995. Påbygget gjelder tilbygg av stue i 1. etasje og et soverom i 2. etasje.
Underetasjen er innredet i ettertid og det foreligger ikke godkjente byggetegninger for etasjen. Det gjøres derfor oppmerksom på at etasjen ikke er godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det er gitt byggetillatelse for oppføring av garasje datert 04.08.1982, og det foreligger godkjent melding om tiltak for carport tilbygg, datert 12.10.2006.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en rolig og barnevennlig beliggenhet i Fenstad i Nes kommune. Attraktiv beliggenhet med gode lys- og solforhold, vakker natur, tur- og friluftsmuligheter i området og kort vei til mye. Det tar ca. 5 min å gå til til Joker Fenstad hvor den dagligdagse handlingen enkelt kan gjøres. Fra boligen er det gangavstand til barneskole og kort vei til flere barnehager. Ungdomsskole i Vormsund og Nes VGS i Årnes. Perfekt bolig for barnefamilier!
Kollektiv transport
Fra Kaiesletta er "Idrettsvegen" er den nærmeste bussholdeplassen, her går det buss til Årnes og Eidsvoll. Fra Årnes går det lokaltog til Oslo. Kun ti minutter til Hauerseter leir med gode togforbindelser. Her har man også gratis pendlerparkering.
Bademuligeter
Kort kjøretur til Ellingsjøen, et flott sted for bade- og turmuligheter med gapahuker og sti rundt vannet. Fint å padle kano og nyte sommerværet.
Forbi skianlegget og videre innover er det også flere flotte bademuligheter. Blant annet Merrahølen som har en liten sandstrand og flytebrygge. Veien går også videre oppover helt fram til Vika med parkeringsplass. Herfra er det også skiltet og merket opp til en av de høyeste punktene i Nes, Vardehøgda som ligger 410 moh. og med flott utsikt. Stien passerer forbi Dalsjøhytta og Dalsjøen.
Nes Skianlegg
Nes skianlegg ligger i Fenstad. Skianlegget har mye å by på som:
- Fis godkjente langrennsløyper(1, 2, 3 og 5 km)
- Rulleskibane(1,3km)
- Hoppbakke(K15)
- Snowboardbakke med skitrekk
- Kunstsnøanlegg
Anlegget er åpent for allmennheten. Sjekk: www.nesski.no for mer informajson.
Fiskemuligheter
Kampåa er en liten elv som renner fra Utsjøen på grensen til Eidsvoll og har utløp i Glomma ved Oppaker. Størstedelen av nedbørsfeltet til elva er i Eidsvoll, og Nord-Odal i Hedmark. I øvre deler renner den gjennom skogen, mens nedre parti renner stille gjennom kulturlandskapet. Åa kan tilby godt ørret/abbor fiske, og er mye besøkt i sommer halvåret. Fine muligheter for telting/overnatting oppe ved Kampåvegen, nord i Fenstad. Våre skogsvann er også å anbefale. Spesielt Ellingsjøen, hvor det tas stor ørret/abbor hvert år.
Svanfossen
Svanfossen er en foss i elva Vorma som renner igjennom Fenstad. Fossen ble bygd ut første gang i 1859, som en dam som skulle øke vannstanden i Vorma. Slik at man lettere kunne få til helårstrafikk mellom Mjøsa og Eidsvoll i de øvre delene av Vorma.
På denne måten kunne jernbanen fra Oslo korrespondere med dampbåtene til de tre mjøsbyene og videre frakte både folk og gods fra Lillehammer nordover Gudbrandsdalen til Trondheim.
Avstander med bil:
Jessheim ca. 22 min
Gardermoen ca. 22 min
Oslo ca. 45 min

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca. 1 388 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme.
Hekk mellom Kaiesletta 13 og Kaiesletta 11 er kjøpt i fellesskap, og avtale om vedlikehold av denne i samsvar med nabo.

Parkering

Det er parkering i frittliggende dobbelgarasje med carport og flere biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for "Kampå" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 19.05.1982.
Et delareal på 6 kvm er regulert til kjørevei.
Eiendommen er i kommuneplanen vedtatt 03.09.2019 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 23 585,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3 918,- for inneværende år og er inkludert i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 30 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5 800,-.
Eiendommen er tilknyttet Fenstad Vel med en kostnad på kr. 250,- pr. år pr. husstand. Det koster kr. 150,- pr. år for pensjonister.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er på kr. 849,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet alarm kjøpt av Elotec AS koblet til wifi med mulighet for SIM-kort og mobil abonnement.
Søplehus og postkassestativ er tilført strøm fra eiendommen, dette er med en seriemåler for å kunne overvåke forbruket.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 753 119,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 711 228,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.013.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kai Erik Andersen og Hege Lill Andersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 45.451,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0222/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22222

Dato

Sist oppdatert: 25. mars 2023 kl. 13:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.