Komplett salgsoppgave

Ekebergveien 208

4 450 000 kr
51 m²
1 soverom
Velkommen til Skovheim Eldreboliger
Velkommen til Skovheim Eldreboliger
Nordstrand/Skovheim
Lys og romslig seniorleilighet | Sydvendt balkong | Heis | Tilbaketrukket og skjermet fra trafikk

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  71 334 kr
 • Omkostninger
  112 592 kr
 • Totalpris
  4 633 926 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  51 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  9 512 kr

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og romslig seniorleilighet (60+) med meget god intern beliggenhet i Skovheim Eldreboliger. Leiligheten ligger i 2. etasje med trappefri adkomst via heis. En god og romlig planløsning og sydvendt balkong med hyggelig utsyn over tunet . Stille og rolig beliggenhet, godt tilbaketrukket og skjermet fra trafikk. Umiddelbar nærhet til kollektivtransport og kort vei til et bredt servicetilbud på Sæter. Leiligheten ligger i tilknytning til Skoveheim allsenter som tilbyr et stort spenn av faste aktiviteter, servicetilbud og kultureventer. En hyggelig kafeteria selger middag og kaker/smørbrød om formiddagen og er ellers et sosialt og hyggelig samlingssted. Skovheim har egen kokk. Resepsjonstjenester med direkte hustelefon til leiligheten.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ekebergveien 208, 1162 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 183, bruksnummer 508, seksjonsnummer 73, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 50 kvm
Totalt primærrom: 50 kvm
Primærrom:
Entré/gang, bad, soverom, kjøkken i delvis åpen løsning, stue/spisestue med utgang til sydvendt balkong.
Leiligheten disponerer i tillegg 1 kjellerbod på ca 3,4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 16.03.2022, utført av Anticimex ved Stian Christensen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg over 2 etasjer samt underetasje. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader er forblendet med teglstein.
I rapporten er det kommentert at det er registrert noen skjevheter (målt ved bruk av laser). Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om dette.
Taket har en tilnærmet flat konstruksjon, som utvendig er tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Iflg. selger ble det lagt nytt ytterak i 2021.
Leiligheten har slett entrédør med kikkhull. Balkongdør og vinduer er med rammer/karmer av tre, og 2-lags glass fra 2014.
Det er nytt brannslukningsapparat (6 kg) i leiligheten.
Balkongen har gulvflate med betong og rekkverk av tre. Rekkverket på 88 cm er lavere enn forskriftskravet på 1 m.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Leiligheten ligger tilbaketrukket og skjermet fra trafikk med hyggelig utsyn til tun og omkringliggende eiendommer. Fra leiligheten er det kort vei til både kollektivtransport og servicetilbud.
I samme bygg som leilighetene ligger Skovheim allsenter. Her er det et stort spenn av faste aktiviteter, servicetilbud og kultureventer. Resepsjonstjenester med direkte hustelefon til den enkelte leilighet. Se gjerne lenger ned i teksten for mer informasjon om allsenteret. I 1. etasje er det bl.a. også en hyggelig felles dagligstue/bibliotek med utgang til vestvendt veranda. Rommet er til fri bruk for beboerne og deres gjester
Trappefri adkomst til leiligheten i 2. etasje via heis.
Leiligheten er noe større enn de fleste andre leilighetene i bygget, og har en god og romslig planløsning.
En lys leilighet med standard av noe varierende årstall.
Gulvene er belagt med parkett (parketten bærer preg av slitasje), foruten gulvfliser med varmekabler på badet.
Vegger og himlinger i malte flater.
Leiligheten inneholder entré/gang, bad, soverom, kjøkken og stue/spisestue.
Lyst flislagt bad fra ukjent årstall med varmekabler i gulvet. Badet er innredet med vegghengt servantskap i slett hvit utførelse med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning over servant. Dusjsone med dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett fra Ifö. Opplegg for vaskemaskin. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for eldre sluk uten klemring (dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen) og for mindre lokalfall i dusjsonen enn hva som ideelt anbefales.
Romslig soverom med god plass til garderobeskap.
Kjøkkenet har delvis åpen løsning mot stuen/spisestuen. Kjøkkeninnredning med slette fonter i lys bjerk. Benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur. Fliser på vegg over kjøkkenbenk, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over benk. Frittstående hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp fra Bosch og kjøleskap med fryser fra Electrolux. Ventilator i overskap med kullfilter (som gir TG2). Hvitevarene følger leiligheten. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for vannrør og stoppekran pga. alder og for ett merke/hakk i benkeplaten.
Kombinert stue og spisestue med utgang til sydvendt balkong på ca 6 kvm. Balkongen ligger i stille og rolige omgivelser med hyggelig utsyn til tunet og naboeiendommer. Utelys og stikkontakt på balkongen.
Leiligheten disponerer i tillegg 1 kjellerbod på ca 3,4 kvm.
For nærmere beskrivelse av leilighetens standard henvises det til tilstandsrapporten datert 16.03.2022 og selgers egenerklæring.
Litt om Skovheim Eldreboliger (hentet fra https://kirkensbymisjon.no/skovheim):
Skovheim Eldreboliger, drives av Kirkens Bymisjon, og ligger i et stille og rolig nabolag på Nordstrand, omgitt av et stort grøntområde.
Våre 84 boliger er forbeholdt seniorer over 60 år, og alle leilighetene har balkong.
Skovheim er i seg selv et unikt område, et Kirkens Bymisjon i miniatyr, der et knippe av våre mange tilbud til mennesker i ulike aldre og livssituasjoner er godt representert.
Kirkens Bymisjon driver også Skovheim allsenter, som er direkte tilknyttet eldreboligene med kafédrift og aktiviteter som bidrar til sosialt fellesskap.
Faste aktiviteter og kulturprogram
På allsenteret har vi et stort spenn av faste aktiviteter, servicetilbud og kultureventer, og vi har åpen dør for alle som vil komme innom. Det gjør at vi har blitt et populært sted, både blant våre beboere og for besøkende som bor i nabolaget. I likhet med de andre tilbudene Kirkens Bymisjon har for eldre, tror vi på at det er mye god omsorg i fellesskap og aktiviteter, og arbeider hver dag ut fra verdien av å se den enkeltes behov og ressurser.
Vi er opptatt av å drive eldreboligene med god standard, og av å gi våre beboere gylne hverdagsøyeblikk. Gjennomsnittsalderen på de som bor i her i dag er 85 år, og de som trenger hjelp får helsetjenester fra det offentlige.
Vår historie
Skovheim ble bygget i 1981, og er forløper og inspirasjonskilde til Omsorg + boliger som nå bygges opp rundt i hele landet. Tanken bak Skovheim-modellen er at eldre skal kunne bo hjemme lenger, man skal kjenne seg trygg, opparbeide større nettverk og ha gode, meningsfulle dager. Med nærmere førti års fartstid har Skovheim lang erfaring og solide kunnskaper om hvordan man kan skape en trygg og meningsfull hverdag for den enkelte.
Våre faglige ressurser
Skovheim Allsenter har åtte ansatte; daglig leder, frivilligleder, kulturleder, kjøkkensjef, kjøkken-assistent og senterassistenter. Personalet vårt er på jobb fra kl. 08.30-21.00, lørdager og søndager fra kl. 12:30 til kl.17:00. Vakttelefonen vår er betjent fra 21.00-08.30. For beboerne i eldreboligene gir vaktordning på kvelden og de ansattes mellommenneskelige og faglige kompetanse trygghet og støtte i tilværelsen.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 11105, tinglyst: 12.03.1993.
Panterett til sameiet på kr 15.000,-.
Dagboknr. 24711, tinglyst 28.09.1981.
Festekontrakt med vilkår.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 19232, tinglyst 22.08.1980.
Seniorboligene har fri benyttelse av vestibyle, korridorer og ganger på Allsenteret. Det kan ikke ombygges eller på annen måte endres slik at bruken av dem hindres uten skriftlig samtykke fra Allsenteret. Vedlikehold av korridorer bæres av Allsenteret.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker kan ikke være under 60 år og må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal meldes til styret og forretningsfører.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Skovheim eldreboliger ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Nordstrand, mellom Nordseter og Sæter, i stille og rolige omgivelser med pent opparbeidede fellesarealer. Leiligheten ligger i 2. etasje med trappefri adkomst via heis og sydvendt balkong med hyggelig utsyn. Kort vei til nærbutikk og trikkeholdeplass på Bråten, samt at det også er kort vei til Sæter med mange caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema1000. På Sæter finner du i tillegg bl.a. treningssenter, legekontor, bank m.m., samt bussholdeplass og trikkestasjon.
Rett utenfor eiendommen i Ekebergveien stopper «matebussen», som går i sløyfe mellom Sæter og Lambertseter. Med denne bussen kommer du raskt og enket opp til bl.a. Lambertseter Senter der du finnet et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Holtet med bl.a. populære Jacobs er heller ikke langt unna.
Allsenteret ligger i samme bygg som eldreboligene, med innvendig enkel gjennomgang. På Allsenteret er det kafeteria hvor beboerne kan kjøpe rimelig mat, samt at det er fotpleie og frisør i bygget. Det gode miljøet på senteret fremheves, med blant annet temakvelder, turer, kurs, m.m. Alt tilrettelagt for et hyggelig bomiljø. Skovheim Eldreboliger er drevet av Kirkens Bymisjon. Resepsjonstjenester med direkte hustelefon til den enkelte leilighet. Det er inngått avtale med Kirkens bymisjon om drift og bruk av Allsenteret.

Adkomst

Adkomst til Skovheim fra Ekebergveien, mellom Bråten og Sæter. Leiligheten ligger godt tilbaketrukket og skjermet fra vei.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 6 260 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med blant annet beplantning og prydbusker, sykkelparkering, sittegrupper og asfalterte internveier.
Festeavgiften betales via felleskostnadene.
Festeavgiften ble sist regulert 2021.
Festeavtalen varer i 80 år fra den ble inngått i 01.09.1981
Grunneier er Kirkens Bymisjon Stiftelsen Oslo.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass. Det er gjesteparkering ved oppkjørselen fra Ekebergveien og på taket av garasjeanlegget med innkjøring fra Lindbäckveien.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2161 datert 30.08.1976.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 9 512,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, tv og internett, drift av allsenteret, forretningsførsel, kommunale avgifter, betjening av felles lån, festeavgift, generelt vedlikehold og forsikring.
Fellesutgiftene kan justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det er eiendomsskatt i kommunen, og dersom formuesverdien øker må det påregnes eiendomsskatt for seksjonen.
Nåværende eiers har et strømforbruk er ikke opplyst om til megler.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og Internett. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 943 053,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 394 990,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 34 522,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 71 334,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 3 916 000,- pr. 31.12.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,3%
Lånets løpetid: 10 år
Avdragsfrihet: Ingen

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 562 592,-.
Av dette beløpet utgjør kr 71 334,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anders Rasmussen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Skovheim Eldreboliger, med sameiebrøk 52/5174.
Sameiet består av 84 leiligheter.
Forretningsfører er Advokatfirmaet Kopstad AS.
Dyrehold er ikke tillatt.
Det er aldersklausul i vedtektene hvor det fremgår at seksjonen ikke kan selges til, leies ut til eller bebos av personer under 60 år.
Iht. husordensreglene skal det ikke røykes på verandaer og montering av utelys og markiser/utskiftning av markiseduk skal forhåndsgodkjennes. I tillegg inneholder vedtektene og husordensreglene flere bestemmelser.
Sameiet har en driftsavtale med Kirkens bymisjon om drift av allsenteret, med døgnvakt, kafeteriadrift og aktiviteter med sosialt fellesskap som intensjon. I allsenteret arrangeres mange felles aktiviteter som blant annet sankthansfeiringer, bruktmarked, bingo, musikkvelder og flere andre kulturelle samlinger. I tillegg er det frisør og fotpleier bygget.
Planlagte påkostninger:
Sameiet har i 2021 foretatt rens av ventilasjonsanlegget, og utskiftning av belysning i fellesarealer. Det pågår arbeider på taket og det har vært diskutert om man skal fornye rekkverk på balkonger. I forbindelse med vedlikehold har sameiet tatt opp nytt lån. I den forbindelse og på grunn av generell prisstigning er det planlagt økning i felleskostnadene. Beløpet på økningen er ikke vedtatt.
Seksjonene i sameiet disponerer sine angitte ekstra boder, uten at det er særskilt bruksrett til dette arealet gjennom seksjoneringsbegjæring og/eller sameieavtale.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0039/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2239

Dato

Sist oppdatert: 13. juni 2022 kl. 12:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.