Solgt: 4 200 000 kr
Bjørndal

Åslandhellinga 160

Prisantydning

4 200 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 4 200 000 kr
Byggeår
1997
Soverom
3
Areal (P-ROM)
104 m²
Tomteareal
20671 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
3 350 kr

Rekkehus over 2 plan med barnevennlig beliggenhet, stor solrik terrasse og garasje

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Rekkehus over 2 plan med praktisk planløsning, stor solrik terrasse og garasje. Boligen inneholder bl.a. 3 soverom, vaskerom, bad, stue, kjøkken samt vestvendt terrasse med gode solforhold. 

Attraktiv beliggenhet i trygge og barnevennlige omgivelser, solrikt, ren luft og et mangfold av fritidstilbud. Bjørndal tilbyr det aller meste man kan ønske seg av et nærmiljø. Boligen ligger i umiddelbar nærhet til naturen, har gode solforhold og gangavstand til servicetilbud. Meget barnevennlig beliggende i trafikkstille omgivelser. Mulighetene for fritidsutfoldelse er gode både for voksne og barn.

Eiendommen

Åslandhellinga 160, 1274 Oslo
Gnr. 176, bnr. 114, snr. 21 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Trygge og barnevennlige omgivelser, solrikt, ren luft og et mangfold av fritidstilbud. Bjørndal tilbyr det aller meste man kan ønske seg av et nærmiljø. Boligen ligger i umiddelbar nærhet til naturen, har gode solforhold og gangavstand til servicetilbud. Meget barnevennlig beliggende i trafikkstille omgivelser. Mulighetene for fritidsutfoldelse er gode både for voksne og barn.

I området rundt Seterbråten og Bjørnåsen vil du bl.a. finne Bjørndal IF, Bjørndal Basketballklubb, KFUK speiderforening, 

idrettsanlegg med kunstgressbane og idrettshall på Bjørnholt. Lysløyper, turveier og turterreng rett utenfor i Grønnliåsen og Østmarka. Området kan også tilby golfbane på Grønmo, ridesenter, svømmehall og badestrender som Hvervenbukta, Bestemorstranda og Ingierstrand innenfor kort kjøreavstand. For mer informasjon om skoler, barnehager, kultur og fritidstilbud se: www.bydel-sondre-nordstrand.oslo.kommune.no

En stor andel av befolkningen er barn og unge. Bjørndal IF har mye utstyr som kan disponeres gratis av barn og ungdom som vil låne. Idrettsparken består av klubbhus, tre grusbaner, kunstgressbane, tennisbaner, gressbaner og akebakke/halfpipe.

Av butikkutvalg finnes det en Rema 1000 butikk med posttjeneste, en tyrkisk matbutikk, byggevareforretningen Orring Byggsenter, en Coop Prix og en hurtigmatrestaurant. Senter Syd på Mortensrud er nærmeste senter og består av tilsammen 41 butikker, vinmonopol, samt andre virksomheter som leger, tannleger, treningssenter, terapeuter, mm.

Veibeskrivelse

Adkomst til Bjørndal fra Ljabruveien opp Slimeveien. Følg Slimeveien til toppen, ta så til venstre inn Åslandhellinga. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager og skoler i området. Iht. Utdanningsetaten sogner eiendommen til Bjørndal skole (1-7. klasse) som er like ved. 
Bjørnholt skole har klasser for både ungdomstrinnene og videregående (8. – 13.). Nye Bjørnholt skole er for øvrig den første nybygde videregående skolen i Oslo siden 1979. Skolen er beskrevet i flere riksmedier som et fantastisk bygg, og er prakteksempelet på regjeringens kunnskapsløft. Her kan elevene utfolde seg i en 13 meter høy klatrevegg og en gymsal på størrelse med tre håndballbaner. Hele ni barnehager – kommunale og private tar hånd om de yngste. Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 120 kvm
Totalt bruksareal: 104 kvm
Totalt primærrom: 104 kvm

Primærrom:
1. Etasje: Stue, kjøkken, vindfang: 52 kvm
2. Etasje: Bad, vaskerom, trapperom, 3 soverom: 52 kvm

I tillegg disponerer boligen utvendig én bod ved inngangspartiet samt to utvendige boder ved garasjeanlegget på ca. 3 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 20.671 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Felles tomt er opparbeidet med asfalterte internveier, parkeringsplasser, sittegrupper, lekeplass, gressplener og beplantninger. Området rundt boligen er opparbeidet med bl.a. terrasseplatting mot vest og en smal gressplen ved gavlveggen.

Parkering

Parkeringsplass i felles garasjeanlegg følger boligen. Ellers beboer- og gjesteparkering på utvendig biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på komprimerte, faste masser. Boligmassen har ikke gulv på grunn da det er et felles garasjeanlegg under boligen. Mellom boligen og garasjeanlegget er etasjeskillet av lettklinkerelementer. Isolerte bindingsverksvegger med liggende faspanel. Vinduer fra 1997 utført med 2-lags isolerglass. Saltakskonstruksjon med w-takstoler, lett undertak (sutaksplater) og tekket med takstein. Mellom 1. og 2. etasje og 2. etasje og loft er det trebjelkelag. I skillet mellom 2. etasje og loftet er det synlig sprøyteisolert.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Vaskerom har blitt vurdert til tilstandsgrad 2 ut i fra alder/gjenværende brukstid.
- Bad har blitt vurdert til tilstandsgrad 2 ut i fra alder/gjenværende brukstid.
- Det er råte i skilleveggen mot naboterrassen på vestsiden.
 Jevnlig inspeksjon og eventuell utbedring bør påregnes.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.01.2000. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Rekkehus over 2 plan med praktisk planløsning, stor solrik terrasse og garasje. Boligen inneholder bl.a. 3 soverom, vaskerom, bad, stue, kjøkken samt vestvendt terrasse med gode solforhold. Boligen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Bjørndal, med nærhet til skole og servicetilbud. 

1. etasje inneholder entré/vindfang, kjøkken & stue. 

Innbydende og romslig entré hvor det er rikelig med garderobeplass. Entréen ligger med tilknytning til kjøkken og stue. Inngangspartiet er opparbeidet med terrasseplatting og prydbusker. 

Praktisk kjøkken med plass til sittegruppe. Kjøkkenet er innredet med hvite fronter, laminat benkeplate, integrert ovn & platetopp. Egen nisje til micro, oppvaskmaskin og kjøleskap. Laminerte veggplater mellom over- og underskap. Tilhørende lys under overskapene. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Lys og romslig stue med praktisk planløsning. Store vindusflater mot vest gir rommet rikelig med naturlig lys og en god romfølelse. Peisovn for kalde høst- og vinterkvelder. Fra stuen er det direkte adkomst til delvis overbygget terrasse mot vest med gode solforhold. Terrassen ligger med tilknytning til sameiets barnevennlige fellesområder som bl.a. er opparbeidet med sittegrupper, plen og lekeplasser. 

2. etasje inneholder 3 soverom, bad & vaskerom.
Baderom innredet med dusjhjørne, toalett og servant med tilhørende under- og overskap. Praktisk vaskerom med utslagsvask og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Gulvene er belagt med linoleumsbelegg. 

Boligen inneholder 3 soverom med garderobeskap/nisje. 

Godt med lagringsplass i kaldtloft, utvendig bod samt 2 stk. boder i garasjeanlegg.

For ytterligere informasjon om boligen se selger egenerklæring og vedlagt tilstandsrapport. 

Oppvarming

- Gulvvarme i 1. etasje og radiatorer i 2. etasje. Varmekildene er koblet på byggets fjernvarmeanlegg.
- Peisovn med kleberstein i stuen i 1. etasje.
- Varmtvann fra fjernvarmeanlegg.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Furukollen Boligsameie, med sameiebrøk 103/7270.
Sameiet består av 59 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter sameiets regler/vedtekter. 

Sameiet har mottatt krav fra kemneren for manglende betaling av vann og avløp som går 3 år tilbake i tid.
Kostnaden finansieres med månedlig innbetaling stor kr. 1 250,- per måned for alle seksjonene frem til februar 2019.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.


Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. 

Dagboknr 62386, tinglyst 15.09.1988, Erklæring/avtale: 
Oslo Lysverker (O.L.) har tillatelse til å sette opp og ha stående en nettstasjon. Kun O.L. har tilgang, og det skal ikke uten O.L.s samtykke bli foretatt beplantning eller foranstaltninger som kan hindre adkomst for personer/transportmidler, svekke ventilasjon eller vanskliggjøre forlegging av kabler/ledninger. 

Dagboknr 65204, tinglyst 15.11.1994, Bestemmelse om veg: 
Åslandhellinga er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal eier av eiendommen opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn. 
Dagboknr 40426, tinglyst 04.07.1997, Seksjonering: 
Seksjonering med vedlagte tegninger. Kan fås ved henvendelse til megler. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan S-2806 datert 12.09.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458588

Oppdragets KR-kode

KR44.18262

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.350,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmestertjenester, carport og kapitalkostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. 

Sameiet betaler i dag for manglende betaling av vann og avløp som går 3 år tilbake i tid. Kostnaden finansieres med en månedlig innbetaling fra hver seksjon på kr. 1.250,- per måned frem til Februar 2019. Etter dette vil fellesutgiftene reduseres med kr. 1.250,- per måned. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 199,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.059.906,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.815.661,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr ,- pr. 01.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 3.000,- pr. 01.12.2018

Total fellesgjeld for sameiet er kr 144.191,- pr. 01.12.2018 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBOS01-98207672491
Rentebetingelser: Annuitetslån, 4,20%. 
Lånets løpetid: 2 mnd. 
Avdragsfrihet: Nei.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.306.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse 2. etasje
Lys og romslig stue med praktisk planløsning
Stue
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Åslandhellinga 160 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 140 lokalkjente. Nabolaget tilhører Bjørndal skole skolekrets.

Transport

Transport

Bjørndalwalk
4 min
Hauketo stasjondrive
8 min
Oslo Sdrive
19 min
Skoler

Skoler

Bjørndal skole (1-7 kl.)walk
7 min
Seterbråten skole (1-7 kl....walk
17 min
Bjørnholt videregående sko...walk
20 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Prix Bjørndalwalk
7 min
Coop Prix Bjørndalwalk
7 min
Rema 1000 Bjørndalwalk
14 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Åslandhellinga 160
A
A
A
B
C
C
C
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.


Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Jon Henrik Mathisen
Eiendomsmeglerfullmektig

Jon Henrik Mathisen

Telefon 23 16 52 08
Mobil 994 62 523

Lurer du på noe

Jon svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...