Tårnåsen

Augestadkollen 4

Prisantydning

4 180 000 kr

Omkostninger: 8 720 krTotalpris: 4 188 720 kr
Etasje
1
Byggeår
1994
Soverom
2
Areal (P-ROM)
74 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
2 806 kr

Ta kontakt for visning- Seniorbolig -Meget pen 3 roms enderekkehus på en flate- Nedbet. fellesgjeld

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

- Seniorbolig for deg over 55 år.
- Privat inngang fra bakkeplan.
- Meget hyggelig boligtun.
- Populært og hyggelig borettslag
- Biloppstillingsplass medfølger.
- Heis til garasjeanlegg med kjellerbod ligger rett over tunet.
- Fin planløsning hvorav alle rom er pusset opp i 2016 med nytt kjøkken og bad.
- 2 soverom.
- Eget gjestetoalett
- Meget godt med lagring.
- Direkte adkomst fra hovedsoverom til bad.
- Kort gangavstand til Høyås og Tårnåsen senter.
- Vestvendt og sydvendt uteplass i tillegge til balkong på østsiden
- Gode solforhold.

Eiendommen

Augestadkollen 4, 1413 TÅRNÅSEN 
Gårdsnummer 38, bruksnummer 343, seksjonsnummer 0, kommunenummer 217

Områdebeskrivelse

Augestadkollen er et særdeles hyggelig frittstående borettslag med seniorboliger på toppen av Tårnåsen. Det er meget kort avstand til både Høyås og Tårnåsen senter med det meste av det man trenger i hverdagen. Her har du legesenter, tannlege, matbutikk, restauranter m.m.
Boligen har et fint utsyn mot Oslo og ut mot tunet på fellesareal. Med både vestvendt, sydvendt og østvendt uteplass har man sol hele dagen og godt ut på kvelden.

I Oppegård kommune finner du et rikt kultur- og organisasjonsliv som sørger for aktiviteter både vinter og sommer. Er man av den aktive typen er det mangt med rekreasjonsmuligheter i området. Du har blant annet idrettsanlegg, svømmehall, badeplasser og preparerte skiløyper om vinteren. Kolbotn Torg er møteplassen som dekker de fleste behov. Kolbotn Torg omfatter et rikt butikkutvalg, gågater, kaféer og grønne lunger; alt som skal til for å gi deg en følelse av byliv. Kolben Kulturhus åpner opp for et rikt kulturliv, med kinosal, bibliotek og restaurant med utsikt over Kolbotnvannet. Oppegård Kommune sin sentrale beliggenhet, gode infrastruktur og kommunikasjonstilbud til Oslo, er også viktig faktorer til at så mange bosetter seg her. Enten du velger buss, bil eller tog, er det kun 20. minutter inn til hovedstaden.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 83 kvm
Bruksareal: 76 kvm
Primærrom: 74 kvm

Primærrom 74 kvm: 
Entré, bad, kjøkken, stue, vindfang, 2 soverom og wc (opprinnelig bod) 

Sekundærrom 2 kvm:
Utvendig bod

I tillegg disponerer boligen én bod på ca 2 kvm i felles kjeller samt ca 19 kvm lagringsloft. 


Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av BN Takst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Festet tomt på 5.287 kvm. 
Festeavgiften for borettslaget er kr 11.000,- pr. år. og er en del av andel felleskostnader
Festeavgiften ble sist regulert 2014, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavtalen utløper 14.03.2074

Tomten er delvis skrånende og er meget pent opparbeidet med asfalterte internveier og parkeringsareal, flaggstang, utebelysning, trær, gressplen, beplantning og har noe fjell i dagen.
Boligen har benyttet en egen annleggsgartner til opparbeidelse av uteplassene på vestsiden og sydsiden med belegningssten og fine blomsterbed.

Parkering

Med boligen følger det med en egen utvendig biloppstillingsplass. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen har iht. tilstandsrapport støpt såle på antatt sprengstein/fjell med støpt betongdekke. Yttervegger i bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført, innvendig kledd med plater og utvendig kledd med trepanel/spekket tegl. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Saltak i trekonstruksjon hvor yttertak er tekket med takstein.

Oppgraderinger gjort i selgers eietid:
- Bad er pusset opp i 2016.
- WC pusset opp i 2016.
- Kjøkkeninnredning type IKEA ny i 2016 i følge oppgitte opplysninger. Gråmalt profilert front, laminat benkeplate, rustfri oppvaskkum, integrert stekeovn/mikrobølgeovn/platetopp/ oppvaskmaskin/kjøleskap/fryser, ventilator og fliser over benk.
- Gulvoverflater er fra 2016.
- Innfelte lys i himling på stue er fra 2016.
- Montert varmefolie i 2016 iht. tilstandsrapport
- Garderobeskap på soverom fra 2016.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 

TG 2:
Vinduer: 1 stuevindu subber i karmen.
Ytterdører og porter: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder.
Innvendige dører: Ventilansjosspalte under dør mangler til wc. Dør til 1 soverom kniper mot karm. Tilstandsgraden er angitt på
bakgrunn av alder og registreringer.
Balkonger, terrasser ol.: Værslitt/oppsprukket terrassebord. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
Bad: Tilstandsgraden er angitt med bakgrunn i en helhetsvurdering. Generelt anbefales det bruk av dusjkabinett i bad.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Wc er etablert i 2016. Installasjonen i wc er utført uten vannstopper på røranlegget.
Himling: Det ble registrert bruk av kasser over belysning, men ved stikkprøvekontroll synes ikke kassene å være diffusjonstette.
Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av registreringer.
Luftbehandling, generelt: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder.
Utvendig solavskjerming: Festepunkter får persienne på balkongdøren er fjernet. Persiennene er ikke funksjonstestet av
takstmannen. Det er påregnelig med behov for tiltak på grunn av alder. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt
registreringer.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.07.1998. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke:
- Boligens planløsning er endret ved at det er etablert wc i areal som tidligere har vært benyttet som gang. Det er ikke fremvist at det er innsendt melding til kommunen eller at godkjennelse fra styret er gitt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Meget pen og nyoppusset 3-roms seniorbolig - Trappefri adkomst - Vestvendt og sydvendt opparbeidet uteplass samt balkong på østsiden. 

Boligen har en meget god planløsning med entrè, eget gjestetoalett (opprinnelig bod), 2 soverom, romslig lekkert bad, nyere kjøkken med spiseplass, stue med utgang balkong.
Bod ved inngangsparti og bod i felles kjeller
Borettslaget disponerer et fellesrom ''Storstua'' med velutstyrt kjøkken og bad / wc som kan benyttes / utleies til sammenkomst / jubileer og til overnatting.

Standard:
Meget attraktiv endeleilighet med tiltalende og lyse farger. 
Gulv: Flisvinyl i entre og gjestetoalett med varmekabler. Eik parkett i stue og kjøkken og begge soverom med varmefolie, fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater i tidsriktige farver på alle rom, fliser på bad, malte flater i bod og tapet i stue. 
Himling: Malte overflater med downlights i stue/kjøkken og baderom. 
Kjøkken: Nyere tidsriktig grå kjøkkeninnredning med intergrerte hvitevarer som kjøl/frys, komfyr, kokeplate, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Fliser over benk, laminat benkeplate, opplegg for oppvaskmaskin, Flexit sentralavtrekk. Spiseplass.
Sanitær: Meget romslig og lekkert flislagt bad med gulvvarme. Nedfelt servant i underskap, dusjkabinett, klosett og opplegg for vaskemaskin / tørketrommel.

Diverse:
- Solavskjerming med motorisert terrassemarkise på sydsiden. 
- Trappefri adkomst
- Pent utsyn
- Borettslaget har egen storstue i underetasjen som kan leies av beboerne. I tilknyttning til storstua er det et soverom, bad og et mindre kjøkken for eventuelt overnattingsgjester. 
- Fellesterrasse mot sør til benyttelse for alle
- Kjøper av seniorboligen må være over 55 år

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmefolie. Varmefolie ble montert i 2016 i følge oppgitte opplysninger. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Augestadkollen Borettslag.
Borettslaget består av 22 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. eierskifte@usbl.no
Dyrehold: Søknad til styret.  


I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er parallellutslyst og frist for melding av forkjøpsrett er 17.10.2019.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.


Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:


14.03.1994 - Dokumentnr: 2898 - Vilkår i festekontrakt
Gjelder feste 
Forkjøpsrett på vilkår 
Rettighetshaver:AUGESTADGRENDA VEL 
Pliktig medlemskap i velforening m.v. 
Bestemmelse om benyttelse 
Rettighetshaver: AUGESTADGRENDA VEL 
gjelder vederlagsfri bruk av "velferdsrom". 
----------
Prioritetsbestemmelse 
Veket for: Obligasjon 1994/15987-1/6 


14.03.1994 - Dokumentnr: 2898 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste 
Festetid: 80 år 
Årlig festeavgift: NOK 5 000 


14.11.1967 - Dokumentnr: 4194 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:0217 Gnr:38 Bnr:2 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse(formål)i henhold til reguleringsplan PBL 1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.01.1981.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. 

Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Leiebeløp inkluderer

Kabel-tv/bredbånd, felles bygningsforsikring, festeavgift, kommunale avgifter, drift av fellesarealer, vaktmestertjenester og generell drift av borettslaget. 

Oppdragets KR-kode

KR49.1980

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kabel-tv/bredbånd, felles bygningsforsikring, festeavgift, kommunale avgifter, drift av fellesarealer, vaktmestertjenester og generell drift av borettslaget. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.003.073,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.611.062,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11.873,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 05.09.2019

Total fellesgjeld for boretteslaget er1.543.727,-,- pr. 05.09.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,61%
Lånets løpetid: Siste termin 30.06.2025
Avdragsfrihet: Nei

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld og eier har innløst fellesgjelden.  

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,- 
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.188.720,- 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Ukens bolig: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Torill Wetter Sæther
Eiendomsmegler MNEF

Torill Wetter Sæther

Telefon
Mobil 97128429

Lurer du på noe

Torill svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.