Solgt: 4 400 000 kr

Sundstredet 421

4 465 000 kr
68 m²
2 soverom
Sundstredet 421 formidles av Krogsveen
Joachim Kolderup
Presenteres av
Joachim Kolderup
Sundstredet Brygge, sentrum
3-roms endeleilighet med innglasset balkong, sjøutsikt og sol til sen kveld. P-plass. Mulighet for båtplass.
  • Prisantydning
    4 465 000 kr
  • Omkostninger
    1 132 kr
  • Totalpris
    4 401 132 kr
  • Etasje
    2
  • Byggeår
    2007
  • Soverom
    2 soverom
  • Bad
    1 bad
  • Primærrom
    68 m²
  • Type
    Andelsleilighet
  • Eierform
    Andel
  • Fasiliteter
    Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
  • Fellesutgifter
    3 713 kr
  • Energimerke
    Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 3-roms endeleilighet Bryggen i Moss
  • Vestvendt, innglasset balkong med flott utsikt mot Mossesundet
  • Sol på balkongen fra tidlig ettermiddag til sen kveld sommerstid
  • Velholdt standard fra byggeåret
  • Bad oppgradert med nye baderomsmøbler og ny servant
  • Ekstern bod på 6 kvm. i felles bodrekke i bakgården
  • Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg
  • Mulighet for kjøp/leie av båtplass i Bryggekanten båtforening
  • Ettertraktet nabolag ved kaikanten langs Mossesundet
  • Hele sentrum innenfor gangavstand
  • Nærhet til sommerperlen Kanalen og turområder på Jeløy

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sundstredet 421, 1531 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 2078, ideell andel 1/1
Andelsnummer 36, Sundstredet Brygge Moss Borettslag, organisasjonsnummer 988137405

Innhold

Totalt bruttoareal: 84 kvm.
Totalt bruksareal: 77 kvm.
Totalt primærrom: 68 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Entré, gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
2. etasje: Innglasset veranda.
I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 6 kvm. i boderekke.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.06.2021 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Lavblokkbebyggelse oppført med bærende betongkonstruksjoner forblendet med teglstein og kledning med beiset trepanel. Vinduer med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass.
Veranda innglasset, ettlags glass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Svar: Ja - målinger på tre steder. Resultatet var sprikende men det blir foretatt nye målinger til høsten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble oppført i 2007 og har i hovedsak standard fra byggeåret, men er også noe oppgradert etter 2012 i regi av nåværende eier. Overflater og utstyr bærer preg av forsiktig bruk og har et velholdt preg, hvilket gjenspeiles i tilstandsrapport der tilstandsgrad 1 er gitt for samtlige punkter.
Det tilgjengelige arealet som i tilstandsrapport er oppgitt til 77 kvm. BRA er effektivt disponert i en gjennomgående romløsning, der stuen og kjøkkenet er samlet i åpen løsning i leilighetens vestre del. Her som i alle øvrige rom utenom badet er gulvet av tre-stavs eikeparkett, veggene av glatte malte flater og himlingene av malte betongelementer.
For best mulig arealutnyttelse er kjøkkenet montert langs stuens bakvegg, slik at gulvflaten i rommet for øvrig kan disponeres fritt og møbleres helt etter eget ønske. Kjøkkeninnredningen rommer det grunnleggende til daglig bruk og suppleres av en ekstra kjøkkenseksjon som er montert i gangen.
Plasseringen ved byggets sydlig ende innebærer fordelen av vindu i stuens sydvegg, i tillegg til i skyve- og hevedøren i vestveggen. Vinduene fremmer til sammen gode lysforhold dagen gjennom. Nåværende eier har påkostet solskjerming i form av en elektrisk motorisert markise som dekker hele balkongens bredde og kan skjerme mot solen som titter inn til fra tidlig ettermiddag sommerstid. Balkongen er i tillegg påkostet med innglassing som vesentlig utvider bruksmulighetene, og nærmest gjør balkongen til et ekstra rom. Innnglassingen er enkel å trekke frem og tilbake etter behov.
Leilighetens bad og to soverom er alle tilgjengelig fra gangen mellom entreen og den sosiale sonen. Soverommene er arealmessig velfungerende som henholdsvis hovedsoverom og gjesterom. Garderobeskap i både hovedsoverommet og gangen er påkostet med skyvedører, og har til sammen gode oppbevaringsmuligheter for klær og tilbehør.
På badet er gulv og vegger utført med henholdsvis grå og hvite fliser, mens himlingen er utstyrt med innfelt belysning som kan dimmes til ønsket styrke. Badets opprinnelige servant og møbler er skiftet ut til fordel for nye som har lett tilgjengelig oppbevaringsplass i servantskuffer, høyskap og dobbelt speilskap.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig tre-stavs eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Malte plater med downlights på bad, for øvrig malte betongelementer.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og laminerte brune benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Glassplate på vegg over komfyr. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Ventilator.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overbelysning. Høyskap med glatte hvite fronter. Dusjhjørne med faste vegger og to-greps blandebatteri med hånddusj. Veggmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 31.08.2007. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Kjøl/frys medfølger ikke salget.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Sundstredet vil du som adressen antyder bo ved bryggekanten langs Mossesundet, et boligområde som utelukkende består av nyere leiligheter og gjerne betraktes som ett av sentrums mest attraktive.
På bryggen like ved borettslaget er et helt nytt badstuehus samt stupetårn oppført i regi av kommunen, oppgradering av den grønne lungen Fleischerparken pågår også med blant annet lekeapparater og sanitær-anlegg. Følger du bryggen videre kommer du straks til Kanalområdet med spisesteder, idyllisk parkmiljø og bystranden Sjøbadet. Lenger ut på Jeløy venter et frodig og unikt stykke kulturlandskap som egner seg ypperlig både for rusleturer og for mosjonering.
Plasseringen er svært sentral og innebærer blant annet kort gangavstand til bykjernen. Kun gode 200 meter unna starter gågaten med kaféer, spisesteder, butikker og tjenestetilbud. Enda kortere er det til byens store kjøpesenter med flere titalls forretninger og tilknyttet bussterminal.
En helt ny togstasjon og ny jernbanetrasé er under bygging like syd for Fleischer Brygge og vil innebære at dagens trasé som passerer gjennom nabolaget legges ned. Den nye stasjonen blir like lett tilgjengelig som dagens, og reisetiden til Oslo S blir etter planen redusert til kun en halvtime fra dagens omlag 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 955 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

P-plass i felles garasjeanlegg (nr.68). Øvrig parkering skjer etter områdets bestemmelser. Mulighet for montering av lader for egen regning.
Garasjeanlegget ligger like ved blokken og leies av borettslaget. Kostnad for leie av p-plass ligger pr. i dag i husleien.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 22.06.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Sundstredet 2" med formål gangvei og boliger, vedtatt 20.11.2000 med plannr.276. Kommunedelplan "Sentrumsplan Moss" med formål næringsbebyggelse nåværende, boligbebyggelse nåværende, park nåværende, vei nåværende og hovednett for sykkel framtidig, vedtatt 15.06.2015 med plannr.363. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål næringsbebyggelse nåværende og boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442 og "Avvikssone for støy" med bestemmelse byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. I tillegg ligger eiendommen innenfor "Hensynssone" ras- og skredfare.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter(også eiendomsskatt), leie av garasjeplasser, årsavgift tv, internett(fiber), vedlikehold bygg og utvendig anlegg, renhold fellesarealer, felles strøm, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv/internett og det er fiber.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 687.029,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2.473.304,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 928,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 22.06.2021.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. For denne andelen er fellesgjelden nedbetalt med 100%.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.701.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 0,- andel fellesgjeld.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.493,-.
Dette faktureres kjøper direkte fra Vansjø bbl.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Unni Grønvold

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sundstredet Brygge Moss Borettslag.
Borettslaget består av 43 enheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten først å få styrets godkjennelse.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger pr. påbegynte time: kr 2.500,- (2 timer inkl.)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0224/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21224

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 15:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.