Solgt: 700 000 kr

Setesdalsvegen 4036

840 000 kr
62 m²
2 soverom
Velkommen til Setesdalsvegen 4036!
Bykle - Bud mottatt
Koselig hytte i flotte, naturskjønne omgivelser - stor tomt med fin hage - båtfeste og fiskerett. Innlagt strøm!
 • Prisantydning
  840 000 kr
 • Omkostninger
  22 342 kr
 • Totalpris
  722 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  62 m²
 • Bruksareal
  64 m²
 • Tomteareal
  24 000 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til "Sanden" - en sjarmerende fritidsbolig med en stor og flott opparbeidet hage. Hytta er beliggende ved foten av Byklestigen og har utsikt mot Otra og fjella i vest. Eiendommen har båtfeste og fiskerett i Bykil som ligger like ved. Nærområdet byr på flotte turmuligheter, badeplasser og oppkjørte langrennsløyper i Bykle vinterstid. Hovden sentrum med alle fasiliteter er ca. 30 min unna med bil. Hytta selges med et tilleggsareal på ca 24 mål.
Hytta har standard fra byggeåret og oppleves lun og trivelig. Det er nyere peis i stuen og deler av taket ble skiftet i 2011. Det er innlagt strøm og man kan koble seg på vann fra brønn i sommerhalvåret ifølge eier.
Innhold:
Gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod. I tillegg er det en utvendig redskapsbod.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Setesdalsvegen 4036, 4754 BYKLE
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 16, bruksnummer 30, ideell andel 1/1
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 16, bruksnummer 38, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 69 kvm
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Primærrom:
1. etasje 62 kvm: Gang, 2 soverom, bad og kjøkken/stue.
Sekundærrom:
1. etasje 2 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.06.2021 utført av Takstingeniør Jan Arild Tallaksen.

Byggemåte

Konklusjon tilstandsrapport:
Hytte oppført på pilarer med delvis kryperom. Utvendige fasader av trepanel. Taket er et saltak, tekket med plater av metall. Generelt inntrykk av bygningen er at den er normalt vedlikeholdt og har normal slitasje alder tatt i betraktning. Rapporten må leses i sin helhet.
Følgende antas å ha betydning i en eventuell salgssituasjon:
- Flere fundamenter er dårlige. Her er det gitt tilstandsgrad 3.
- Utvendig trepanel og vinduer har høy alder.
- Takkonstruksjonen har synlig nedbøyning.
- Det er eldre takplater på baksiden av hytta.
- Varierende fall på takrenner på baksiden.
- Etasjeskille/innvendig gulv har nedbøyninger. Dette er gitt tilstandsgrad 3.
- Eier opplyser at det blir vått under hytta vår og høst. Kjeller er gitt tilstandsgrad 3.
- Baderommet er ikke bygget som et våtrom.
Spørsmål ang tilstandsrapporten skal rettes til Jan Arild Tallaksen på tlf 95 75 90 81 hverdager mellom kl 08:00 og kl 16:00.

Standard

Hytta holder standard fra byggeåret, 1980 og 1982 da den er bygget i 2 omganger. Hytta oppleves trivelig og normalt vedlikeholdt.
Gangen er nylig malt og har god plass til å henge fra seg yttertøy og sko.
Videre kommer man inn til hyttas sosiale sone som består av stue og kjøkken. Rommet har god plass til sittegruppe og spisebord. I hjørnet av stuen er det en flott peis som bidrar med god varme og hygge på kalde vinterdager. Stuen har utgang til terrassen hvor man kan nyte gode solforhold vår og sommer. Rommet har villmarkspanel på vegger og tregulv.
Funksjonell og praktisk kjøkkenkrok med komfyr, 1 kjøleskap og vask.
Badet er innredet med servant, Cinderella do og dusjkabinett. Her er det tregulv og panel på vegger. Badet har utgangsdør til tomten.
Hovedsoverommet er av god størrelse og er innredet med dobbeltseng, kommode og hyller, samt en enkel køye over dobbeltsengen.
Soverom 2 er i dag innredet med 2 køyesenger og garderobeskap. Soverommene har tregulv og panel på vegger.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk oppvarming.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden 1974.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, dette var ikke praksis i kommunen på oppføringstidspunktet.
Megler har kopi av godkjente byggetegninger fra 1980. Hytta ble opprinnelig godkjent med 3 soverom, 2 av disse er i ettertid slått sammen til et soverom.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er tinglyst følgende rettigheter på eiendommen:
Dagboknr 100396, tinglyst 05.12.1975, type rettighet: Vegrett og båtfeste i Otra, samt vannrett til brønn på gnr 16, bnr. 9.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Hytta selges møblert med unntak av fryseskap, spisebord med stoler og personlige eiendeler.

Energimerking

Energikarakter: G
Oppvarmingskarakter: 4 - Oransje

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytta ligger fint til ca 4 km sør for Bykle. Her har man utsikt mot Otra og fjella i vest. Eiendommen har båtfeste og fiskemuligheter i Bykil (Otra) like over riksvegen og her kan man også bade. 5 minutter unna med bil finner du Storetjønn hvor det er en flott sandstrand og svaberg for soling og bading. Om sommeren er det fint å gå over Byklestigen og ned til Moen- turstien starter like bortenfor hytta. Ellers er det et hav av turmuligheter i kommunen, avhengig av hvor langt du vil kjøre med bil! I Bykle finner du dagligvarebutikk, restaurant på hotellet, bensinstasjon med bakeriutsalg, samt kunstgressbane og annet gøy for barna ved Bykle skule.
Vinterstid finner du oppkjørte langrennsløyper i Bykle. Hovden sentrum med alle fasiliteter er en 25 minutters kjøretur unna.

Adkomst

Fra Bykle- Kjør sørover på Riksveg 9, ca 3 kilometer- kjør gjennom tunellen og ta av til venstre ved skilt Byklestigen, hytta vil komme til syne med en gang og ligger like ved den lille parkeringsplassen etter avkjøring fra riksveg 9.

Beskrivelse av tomt

Gnr 16, bnr 30, hyttetomten: Eiet tomt på 970 kvm. Flott opparbeidet tomt med stor gressplen, blomsterbed, markterrasser og diverse beplantning.
Gnr 16, bnr 38: Naturtomt/ikke opparbeidet. Består hovedsaklig av bjørkeskog, samt steinur og fjell - Historisk oppgitt areal er 37 mål, men i nytt kart datert 29/1-2021 kommer det frem ca 24 mål- arealet ved elva på andre siden av riksvegen er da ikke regnet med ifølge eier.
Det understrekes at eiendommene ikke er oppmålt og arealene er historisk oppgitt areal hentet fra skylddelingsforretninger datert 20.11.1974 og 21.10.1976. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Se vedlagt kart for ca grenser på gnr 16, bnr 38, som nylig er sendt inn til kommunen for kartfesting/retting av kart.

Parkering

Eier har disponert parkeringsplassen like ved riksvegen i alle år, dette arealet ble avgitt til Vegvesenet slik at de kunne lage en parkeringsplass til turistene som vil gå Byklestigen. Det er forøvrig plass til biler på egen eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann/avløp. Det er lagt vannrør fra brønn til hytta og man har ifølge eier vann i hytta i sommerhalvåret, se egenerklæring for kommentar om dette.
Eiendommen har adkomst via privat vei.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i LFNR område i henhold til kommunedelsplanen til Bykle kommune. Gjeldende plan: "Arealdelen til Kommuneplanen 2018-2030 for Bykle kommune" datert 28.02.2019. Planen kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Prognose kommunale avgifter er kr 2.306,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2.799 kwh pr. år. Tallet er forventet årsforbruk hentet fra LOS.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.628,-
TV fra Canal Digital kr 329,- pr mnd pr. Parabolen følger med.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Gnr 16, bnr 30: Formuesverdi for 2019 var kr 242 000,- ifølge skatteetaten.
Gnr 16, bnr 38: Formuesverdi for 2019 var kr 16.500,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 862 342,-
I tillegg kommer valgfri Hyttepakke fra If på kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Reidunn Sunde

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bykle kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 32-0022/21
Krogsveen avd. Hovden AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR32.2122

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 14:11

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.