Komplett salgsoppgave

Holmsletta 11

5 750 000 kr
133 m²
5 soverom
Moderne og stilrent kjøkken med Sigdalinnredning i profilerte fronter og integrerte hvitevarer
Moderne og stilrent kjøkken med Sigdalinnredning i profilerte fronter og integrerte hvitevarer
Trude Stensby
Presenteres av
Trude Stensby
Jessheim
Tiltalende og innholdsrik enebolig i kjede med 2 bad og 5 soverom | Carport og takterrasse | Barnevennlig boområde!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  5 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  75 432 kr
 • Omkostninger
  146 978 kr
 • Totalpris
  5 972 410 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  133 m²
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 317 kr
 • Energimerke
  Oransje C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Holmsletta 11 er en innbydende og innholdsrik enebolig over tre plan med en familievennlig planløsning. Boligen ble ferdigstilt i 2018 og bærer preg av mange gode løsninger samt høy standard. Det er tilhørende parkeringsplass i carport og på asfaltert innkjørsel ved boligen. Barnevennlig og rolig boområde med gode turmuligheter i nærområdet. Her bor man tilbaketrukket til, samtidig som det er kort vei inn til Jessheim sentrum.
Boligens 1. etasje inneholder romslig stue og spisestue, pent kjøkken og et flislagt bad. I 2. etasje finner man ytterligere et flislagt bad og fire gode soverom. Loftetasjen rommer et praktisk toalett-rom, soverom og et omkledningsrom samt takterrasse på 18 kvm. Ekstra oppbevaringsplass i innvendig og utvendig bod på hhv. 5 kvm hver. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Holmsletta 11, 2052 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 116, bruksnummer 188, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 138 kvm
Totalt primærrom: 133 kvm
Bruksareal:
Enebolig 138 kvm
Primærrom:
1. etasje 47 kvm: Entré, stue/spisestue, kjøkken/trapperom og baderom
2. etasje 52 kvm: Trapperom/gang, baderom og 4 soverom
3. etasje 34 kvm: Trapperom/gang, toalett-rom, soverom og omkledningsrom
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Innvendig bod
I tillegg disponerer boligen én utvendig bod på ca. 5,3 kvm og inntilliggende carport på ca. 16,1 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Boligen ble oppført i 2017/2018 og ferdigstilt i 2018. Gulvflater i 1.etasje av støpt plate på mark og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i slakt pulttaks form utvendig tekket med papp/membran, ikke besiktiget.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad 2(TG2):
- Fallforhold på bad i 2. etasje. Høydeforskjell fra toppsluk til topp overflate ved dørteskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjell ble målt til mm 7 fra gulv ved dør til gulv ved sluk.
- Innredning samt overflater på vegger og gulv på bad i 1. etasje. Innredning har stedvis skader/høy slitasjegrad samt fuktsvelling på skuffefronter. Riss/sprekker observert i flisfuger på vegger og gulv i dusjhjørne.
- Overflate på himling på toalett-rom. Observert riss/sprekk i overgang himling/vegg, ved vegg mot omkledningsrom. For øvrig ingen merknader.
- Overflater himling og gulv i øvrige rom. TG2 gjelder kun stedvise riss/sprekker i overganger langs himlinger/vegger, spesielt i 2. og 3. etasje. På gulv gjelder det kun stedvise sprekker i parkettens sammenføyninger, spesielt i spisestue og i trapperom/gang i 3. etasje. Merker etter tidligere lekkasje ble observert i innvendig bod. Ingen tegn til fukt på befaringstidspunktet.
- Skjevhetsmålinger. Det er målt skjevheter på kjøkken og i stue utover 10 mm innenfor 2 meter. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm på kjøkken og 17 mm i stue.
- Elektrisk anlegg. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget.
Selger opplyser videre:
- Sameiet har bestilt at et skadedyrfirma skal inn i hele sameiet og legge ut giftråte(for skjeggkre og sølvkre). Den skal tas 03.12.2021. Og den skal gjentas da etter 6 måneder.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen/leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring.Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Holmsletta 11 er en innbydende og innholdsrik enebolig over tre plan med en familievennlig planløsning. Boligen ble ferdigstilt i 2018 og bærer preg av mange gode løsninger samt høy standard. Det er tilhørende parkeringsplass i carport og på asfaltert innkjørsel ved boligen. Barnevennlig og rolig boområde med gode turmuligheter i nærområdet. Her bor man tilbaketrukket til, samtidig som det er kort vei inn til Jessheim sentrum. Flott sydvendt takterrasse på ca. 18 kvm byr på god plass for grilldager og hyggelige sammenkomster.
Entré
Asfaltert innkjørsel med plass for biloppstillingsplasser og adkomst til carport. Bak inngangsdøren finner man en lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko. Delikate fliser på gulv i kombinasjon med gulvvarme byr på en lun og god velkomst. Fra entreen er det dør inn til bad og til kjøkkenet.
Kjøkken
Moderne og stilrent kjøkken med Sigdalinnredning i profilerte fronter og integrerte hvitevarer. Det er laminert benkeplate med nedsenket skyllekum og oppvaskkum med ettgreps armatur samt AEG induksjonskoketopp. Overskap og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Komfyrvakt er montert under ventilator. Kjøkkenet har innebygget Siemens stekeovn og oppvaskmaskin samt frittstående Siemens kjøleskap med fryser plassert i nisje.
Stue
Tiltalende stue i tidsriktige fargevalg og med gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. God plass for sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. Utgang til nordvendt terrasse på ca. 38 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid. For kjølige høst- og vinterdager kan man ta i bruk stemningsfull peisovn.
Bad
Boligen har to pent flislagte bad, praktisk plassert i 1. - og 2. etasje. Begge bad har flislagte vegger og gulv samt varmekabler i gulv. Delikate og gjennomgående stil på begge bad. Det er i tillegg et separat toalett-rom i 3. etasje innredet med vegghengt toalett og innredning med høyglans skapfront og servant med ettgreps armatur.
Badet i 1. etasje er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne, dusjhjørne med innfellbare dører og baderomsinnredning med glatte skuffefronter og servant med ettgreps armatur. Rommet har opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og 2 stikkontakter på vegg. Speil med belysning og dobbel stikkontakt på vegg.
Badet i 2. etasje er innredning med vegghengt toalett med innebygget sisterne og massasjebadekar med integrert ettgreps armatur med hånddusj. Innredningen er med glatte skuffefronter og servant med ettgreps armatur. Speil med belysning og dobbel stikkontakt på vegg.
Soverom
Boligen har hele fem soverom, hvorav fire er plassert i 2. etasje og ett i loftetasjen. I 3. etasje finner man også et flott omkledningsrom med god oppbevaringsplass. For ekstra lagringsplass kan man ta i bruk innvendig bod på ca. 5 kvm, samt utvendig bod på ca. 5,3 kvm.
Innvendige overflater:
Gulv: Eikeparkett og laminat, fliser i entré.
Vegger: Malte overflater.
Himlinger: Malte overflater i skråtak og i himlinger med downlights i flere rom.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring og varmekabler, kombinert med peisovn i spisestue/stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 22.01.2018.
Brukstillatelsen gjelder for deler av tiltaket, dvs. seksjon nr. 2.
Gjenstående arbeider skal være utført innen 01.02.2018. Det er uklart om dette er utført. Sameiet overtar ansvaret for dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 500240, tinglyst 19.06.2013, type heftelse: Best. om adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Lysekrone over spisestue og Sonos høyttalere montert på vegg medfølger ikke boligen ved salg.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet på feltet med en god intern beliggenhet med lite innsyn. Veletablert og populært boligområdet med nærhet til fotballbane, ball binge, skøytebane, svømmehall, badevann, skiløyper, treningssenter flere idrettshaller(Gystadmyr, Hoppenspretthallen , Jessheimhallen) - svært godt og variert tilbud innen idrett som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg. Fra boligen er det gangavstand på direkte gangveg (ca.18 min) til sentrum med alt av bymessige fasiliteter!
Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres via Coop Extra Algarheimsvegen eller Kiwi Gystad . Ønsker du ytterligere servicetilbud, er det kort vei til Jessheim sentrum med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Jessheim storsenter rommer over 150 butikker og restauranter; her er det noe for enhver smak og behov. Videre er det Storgata med flere koselige spisesteder, kafeér, barer og utesteder, samt landhandleri og mye mer. Ullensaker kulturhus har 3 kinosaler og byr også på teater, danseskole, konsertert og mer.
Det er kort vei til Nordbytjernet som er Ullensakers kanskje mest populære badeplass som er tilrettelagt med blant annet brygge og volleyballbane. Tjernet er en naturperle som trekker mange mennesker på fine sommerdager. Her finnes flotte turstier rundt hele tjernet og et yrende badeliv om sommeren. Bade- og fiskebrygge er det også!
Utover dette kan Jessheimmarka tilby turstier, sykkelstier, skiløyper og lysløype. Her finnes gode vintertilbud hvor det blir kjørt opp flotte skiløyper. Det er ca. 25 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Romeriksåsen er et av Romerikes mest varierte friluftsområder, og byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skianlegg og mange fiskevann!
Meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim togstasjon med togavganger inn til hovedstaden hver halvtime med en reisetid på kun 39 minutter til Oslo S.
Avstander med bil:
Jessheim sentrum: ca 5 min.
Oslo Lufthavn: ca 15 min.
Oslo S: ca 39 min.
Lillestrøm: ca 26 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 249,3 kvm. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel og inngjerdet hage med plenareal og terrasse. Seksjonen disponerer ideell andel av fellestomt opparbeidet med plenarealer, diverse beplantninger, sittegrupper og asfalterte arealer bestående av innkjøring, biloppstillingsplasser samt gangbaner.

Parkering

Parkering i carport og på asfaltert innkjøring på egen eiendom. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til områdereguleringsplan for "Holmsletta" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 07.05.2012.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til boligbebyggelse - nåværende.
Eiendommen er berørt av vegstøy.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 15 504,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er vannmåler på eiendommen og kommunale avgifter vil variere etter forbruk.
Fellesutgiftene er kr 2 317,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, generell drift og vedlikehold av sameiet m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 35.000,- og ca. 30.000 kWh pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett og noe er inkludert i fellesutgifter men selger har oppgradert noe og har derfor i tillegg avgift på kr. 390. pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr. 6.720,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 379 259,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 965 332,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 2 138,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 75 432,- pr. 31.12.2020.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 985.111,- pr. 24.11.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4%.
Lånets løpetid: 22 år og 6 mnd.
Avdragsfrihet: Nei.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.972.410-. Av dette beløpet utgjør kr 75 432,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anette Johansen og Stian Gregers

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Boligsameiet Holmsletta Park, med sameiebrøk 1/17.
Sameiet består av 17 boligseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0272/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.21272

Dato

Sist oppdatert: 20. mai 2022 kl. 12:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.