Komplett salgsoppgave

Gerhard Grans vei 27

2 690 000 kr
57 m²
1 soverom
Velkommen til Gerhard Grans vei 27
Velkommen til Gerhard Grans vei 27
LANDÅS
Lekker toppleilighet med stor vestvendt, innglasset balkong | varmtvann inkl. i fellesutgifter | ingen forkjøpsrett!

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  183 208 kr
 • Omkostninger
  11 465 kr
 • Totalpris
  2 884 673 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  57 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 987 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gerhard Grans vei 27 - en leilighet på Landås hvor du kan flytte rett inn, og har nærhet til alt man trenger i det daglige. Leiligheten byr på fin planløsning og gjennomgående god standard etter oppussing i nyere tid.
Bolig:
- Toppleilighet
- Lekkert bad og kjøkken (2014)
- 3-stavs eikeparkett på gulv
- Spotter i tak
- Innglasset vestvendt balkong med masse sol fra midt på dagen til sen kveld sommertid
- Fiber
- Sentralvarme og varmtvann inkl. i fellesutgifter
Område:
- Fredelige omgivelser med fine grøntområder utenfor blokken
- Kort vei til Sletten senter
- Kort vei til Haukeland Sykehus og Haraldsplass og Odontologen
- Buss, butikk og treningssenter i gangavstand
- Nærhet til populære turområder ved bl.a. Ulriken og Tveitevannet og Nubbevannet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gerhard Grans vei 27, 5094 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 160, bruksnummer 797, ideell andel 1/1
Aksjenummer 336, Mannsverk Boliglag AS, organisasjonsnummer 930 642 983

Innhold

Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
4. etasje 57 kvm: Stue, kjøkken, soverom, bad og entrè.
Sekundærrom:
4. etasje 19 kvm: Innglasset balkong
Leiligheten deler 1 felles tørkebalkong med utgang fra vaskerom og disponerer 1 bod på balkongen.
På opprinnelige byggetegninger er det tegnet inn et lite kott ca. der hvor spisestuen står i dag. Denne er fjernet og inntatt i leilighetens p-rom. Dette er ikke bruksendret eller søkt om til kommunen. Badet var opprinnelig delt opp i bad og vaskerom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 02.05.2022, utført av Anticimex Bergen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført boligbygg oppført i 1958. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Det gjøres spesielt oppmerksom på bygningsdelene som har fått tg2:
- Kjøkken: Overflater gulv.
- Øvrige rom: Overflater gulv.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannbåren varme
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten ifm. innflytting høsten 2019. Selger har benyttet limfeller og ikke observert skjeggkre siste to år. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Leiligheten fremstår som moderne med gjennomgående god standard.
En fin entré møter deg med god plass til å henge fra seg yttertøyet i garderobeløsningen.
Videre inn i leiligheten møter man innbydende kvaliteter med fin 3-stavs eikeparkett på gulv og slette vegger i alle rom foruten bad.
Himling er gjort listefritt, det er montert spotter for et stilrent preg og overflater er utført i tidsriktige og behagelige fargetoner.
Radiator tilkoblet felles varmesentral plassert i stue sørger for god og effektiv oppvarming av boligen.
Lekkert og moderne kjøkken utført i glatte fronter og benkeplate i laminat med fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin medfølger handelen.
Helfliset baderom/vaskerom med moderne standard pusset opp i 2014. Varmekabler i gulv og vannrør av typen rør-i-rør. Rommet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare
glassdører og servantmøbel med overhengende skap med speil og belysning. Vaskerommet som originalt sett var fradelt fra badet er nå integrert og gir en god utnyttelse av arealet og planløsningen.
Soverommet er av god størrelse og innredet med stor skyvedørsgarderobe med speildør og gir godt med oppbevaringsplass.
Fra stue er det utgang til vestvendt innglasset balkong hvor man nyter gode solforhold fra tidlig ettermiddag til sen kveld midtsommers.
Det er lagt fliser på gulv som gjør arealet en naturlig forlengelse av stuen gjennom sommermånedene. Det er montert varmeovn over stuevindu slik at man kan nyte fred på balkongen selv på litt kjøligere dager.
Alt i alt en gjennomført leilighet hvor man kan flytte rett inn og trives!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer kjøkken medfølger handelen. Vaskemaskin bad kan følge handelen dersom ønskelig.

Oppvarming

Husleie er inkludert forbruk av sentralvarme og varmtvann. Nye automatiske strømmålere (AMS) er montert i
alle leiligheter, og den enkelte står fritt til å velge strømleverandør selv. Strøm til leilighetene faktureres dermed direkte fra
strømlevrandør, og ikke over husleien.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1958.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det foreligger en ferdigattest for fasadeendring, datert 25.04.2007.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
En liten del av stue/kjøkken er opprinnelig byggemeldt som bod jf. opprinnelige byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Denne endringen av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på aksjelagets eiendom.
Følgende servitutter anses å ha betydning for leiligheten:
Festekontrakt - vilkår dbnr. 8807 tinglyst 22.10.59. Avtalen regulerer festeforholdet og festeavgiften mellom boligselskapet og Bergen kommune.
Følgende servitutter anses for ikke å ha betydning for eiendommen:
Rettighet dbnr. 36231 tinglyst 15.11.85 Gjelder leieavtale lokaler.
Rettighet dbnr. 19442 tinglyst 26.07.94. Gjelder leieavtale lokaler.
Rettighet dbnr. 2543 tinglyst 29.01.99. Gjelder leieavtale lokaler.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral beliggenhet i et etablert og populært boligområde på Landås. Solrikt med vestvendt innglasset balkong - åpent og lite innsyn. Blokken er omringet av frodige grøntareal både i front og mellom blokkene, samt flotte, opparbeidede gangstier.
Rema 1000 ligger et par minutters gangavstand fra leiligheten. Fra eiendommen er det også kort vei til Sletten senter med flere butikker og servicetilbud. Ca. 15 min gange til Landåstorget der du finner søndagsåpen dagligvarebutikk, frisør, pizzeria og bibliotek.
Meget gunstig sykkelavstand til arbeidsplasser som Haukeland sykehus, Haraldsplass og Odontologen. På sykkelsetet kommer man seg også lett frem til flere av byens studieplasser ved Høyskolen, UIB og BI Bergen på skyfrie dager. Gode bussforbindelser få minutter til fots i Nattlandsveien samt nærhet til bybanestopp på Sletten med jevnlige avganger.
Området kan også by på flere idrettsanlegg ved Sletten. Her finner du fotballbaner, tennisbaner, turnhall og innendørs skøytebane i Bergenshallen. En sti like ved fører deg raskere hit. For de turglade har man et eldorado av flotte turmuligheter i området med bl.a. Tveitevannet, Nattlandsfjellet, Landåsfjellet og Ulriken. Er man typen som liker treningssenter ligger Nr1 Fitness Landås like ved.

Adkomst

Fra Danmarksplass kjører du mot Haukeland Sykehus. Ved lyskrysset i enden av Ibsens Gate tar man høyre avkjørsel og følger deretter Nattlandsveien sørover. Ta inn til høyre like etter høyblokken på Mannsverk, inn Gerhard Grans Vei. Nr 27 kommer til syne på høyre side. Det vil bli skiltet fra Krogsveen ved fellesvisning. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagte nabolagsprofil.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 48 704,6 kvm som tilhører aksjelaget, opparbeidet med asfaltert vei, diverse beplantninger, plenareal, lekeplass, grillplass, sittegrupper og biloppstillingsplasser. Felles trappeoppgang med callinganlegg. Festeavgift betales gjennom månedlige felleskostnader.

Parkering

Boliglaget har for utleie 132 parkeringsplasser og 48 garasjeplasser. Søknad om parkeringsplass og garasjeplass rettet til driftkontoret. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i regulert område. Reguleringsplan Årstad - Paddemyren. Eldre reguleringsplan fra 1954 hvor boligen ligger i boligområde i henhold til reguleringsplankart. Borettslaget eiendom berøres av reguleringsplan Årstad gnr. 160, bnr. 798 Mannsverk Torg, plan for utbygging datert 25.08.99. Reguleringsformål i planen er blokkbebyggelse, felles avkjørsel felles grøntareal med flere.
Reguleringsplan under arbeid Årstad gnr. 160 Nattlandsveien fra Mannsverk til Hagerupsvei. Berøringsgrad med kun 0,4%.
I kommuneplanen omfattes området av følgende hensynssoner:
- Kulturmiljø - Landås
- Faresone - gul sone luftkvalitet og aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred
- Grønn støysone - stille områder
- Gul støysone - veistøy
- Rød støysone - veistøy
Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 3 987,- pr. mnd. og inkluderer:
Grunnpakke TV
Kommunale avgifter
Renter og avdrag felles lån
Felles bygningsforsikring
Sentralvarme/varmtvann
Vaktmester
Vedlikehold fellesarealer
Driftskostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3352 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet altibox som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av internett og har en kostnad på kr. 399,- pr mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 780 152,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2022 bli kr 2 808 548,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20 632,- pr. 26.04.2022
Andel fellesgjeld er kr 183 208,- pr. 26.04.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 102 264 825,- pr. 06.10.21 og lånevilkårene er spesifisert under.
DNB Bank ASA
Rentesats per 26.04.2022: 1.94% pa.
Saldo per 26.04.2022: kr 36 262 286,-
Andel av saldo: kr 56 236,-
Siste termin 30.09.2057
Husbanken
Rentesats per 26.04.2022: 0.89% pa.
Saldo per 26.04.2022: kr 41 588 684,-
Andel av saldo: kr 80 007,-
Siste termin 31.12.2036
Husbanken
Rentesats per 26.04.2022: 0.89% pa.
Saldo per 26.04.2022: kr 24 413 856,-
Andel av saldo: kr 46 967,-
Siste termin 31.03.2036

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 8.790,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr. 2.675,-
- Panteattest
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.884.673,-
Av dette beløpet utgjør kr 183 208,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje/andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pia Fjeld Møller Johansen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Mannsverk aksjelag.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 588 leiligheter fordelt på 1 høyblokk med 108 leiligheter og 10 lavblokker holder til sammen 480 leiligheter.
Forretningsfører er Vestbo.
Hundehold må godkjennes i oppgang og boliglagets styre. Kattehold er tillatt med krav til ID-merking og kastrering,
begge kjønn.
Planlagte arbeider:
- Etablering av lademuligheter på p-plassene og garasjene.
- Fortsette med nytt ventilasjonsanlegg i høyblokken
- Tiltak på betongdekke i svalganger høyblokk og tørkealtaner lavblokk
Det er ikke informert om økte kostnader eller fellesgjeld i forbindelse med arbeidet.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies
opp av hver av partene med en frist på 6 md.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr. 5.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0045/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.2245

Dato

Sist oppdatert: 19. mai 2022 kl. 19:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.