Komplett salgsoppgave

Storgata 10A

2 300 000 kr
55 m²
1 soverom
Velkommen til Storgata 10a
Velkommen til Storgata 10a
Henrik Bettum
Presenteres av
Henrik Bettum
Sentrum
Rå leilighet midt i sentrum med unik takhøyde og gode lysforhold -Stort kjøkken -Godt med lagringsplass

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  125 828 kr
 • Omkostninger
  58 670 kr
 • Totalpris
  2 484 498 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  55 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  4 823 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på 41603938 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til hjerte av sentrum og denne gjennomgående selveierleiligheten i Storgata 10A.
Leiligheten holder en gjennomgående god standard, med parkett av eik på gulv og flislagt bad med varme i gulvet.
- Flytt rett inn
- Store vinduer som slipper inn mye naturlig lys
- Flislagt bad med varmekabler i gulv
- Egen spiseplass på kjøkkenet
- Godt med lagringsplass
- Den unike takhøyden gir leiligheten en flott atmosfære
Velkommen til en hyggelig visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Storgata 10A, 3210 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 172, bruksnummer 146, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 55 kvm
Totalt primærrom: 55 kvm
Primærrom:
1. etasje 55 kvm: Entre, soverom, bad, stue, kjøkken
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 16.09.2022, utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygård er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv mot grunn av mur/betong. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av mur/betongkonstruksjon utvendig forblendet med pusset mur. Yttertak med saltaksform tekket med takstein (taket er ikke besigtiget). Vinduer med karmer/rammer av aluminium med tre-lags glass fra år 2019. Oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon via luker i vegger i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
Det gjøres spesielt oppmerksom på: tg2 på bad: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert og det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er korrekt montert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Se utfyllende tekst i rapporten. Det er registrert jordete og ujordete stikkontakter i samme rom. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Dimmer i stue og downlights på kjøkken virker ikke tilfredsstillende.
Forøvrig slitasje pga alder. Se utfyllende tekst i rapporten.

Standard

Velkommen til hjerte av sentrum og denne gjennomgående leiligheten.
Stuen er malt i tidsriktige fargevalg med parkett på gulv. Den gode takhøyden gir de store vindusflatene muligheten til å slippe inn ekstra mye naturlig lys.
Kjøkkenet er innredet med malte profilerte fronter, benkeplater av laminat, plater mellom benkeplate og overskap og integrerte hvitevarer. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i salget.
Badet er innredet med delikate fliser på vegger og gulv med varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjhjørne med glassdører, innredning med servant, speilskap over vask, vegghengt wc samt opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
Meget gode lagringsmuligheter i plassbygget garderobeskap i gangen eller på soverommet.
Vi sees på visning

Oppvarming

Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden antatt byggeår 1900.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for på bruksendringen i 2 etg i kommunens arkiv.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Siden denne bruksendringen er omsøkt i 1997, innebærer det at leilighetene kan brukes uten at det foreligger ferdigattest.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 910025, tinglyst 27.05.1908, type heftelse: Bestemmelse iflg skjøte. Bestemmelse om adkomstrett. Det har ikke lykkes megler å innhente denne servitutten grunnet eldre dato.
Dagboknr 3934, tinglyst 13.06.2005, type heftelse: Erklæring/avtale. Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere
Dagboknr 4173, tinglyst 20.06.2005, type heftelse: Festekontrakt med vilkår.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Heftelsene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt til midt i Sandefjord sentrum. Her ligger alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Du finner byens butikker, kontorer og servicetilbud i gangavstand fra utgangsdøren. Byens kjøpesenter, Hvaltorvet, inneholder alt man kan ønske seg, kun noen hundre meter unna!
Fra leiligheten er det en kort spasertur til byens grønne lunger, som blant annet Preståsen. Byens beste utkikkspunkt er kjent for sin praktfulle utsikt utover Badeparken, Indre Havn og resten av sentrum. Nær Badeparken finner du rådhuset, biblioteket, kino og teater, samt Park hotels fitnessenter og SPA som er tilgjengelig for allmennheten. Er du glad i å spise ute, er det kort vei til byens restauranter. For de som pendler i jobben er det kun en kort spasertur opp til jernbanestasjonen og rutebilstasjonen.
Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Byskolen barneskole og Ranvik ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles festetomt for sameiet på 293 kvm. Grunneier = TOMTEFESTE 1 AS
Regulering av festeavgift: Festeavgiften forfaller til betaling 31.12 hver år ( 31 desember hvert år) Første gang 31.12.05. Avgiften kan reguleres av bortfester hvert år. Første gang 31.12.06 og med endring i konsumprisindeksen basert på indekstallet som foreligger ved kontraktsinngåelse.
Festetid: Fra 15.06.05 til innløsning eller oppsigelse fra festeres side
Panterett: Bortfesteren har panterett i festeretten og bygninger på tomten for inntil 3 års forfalt festeavgift.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 er avsatt til: Sentrumsforhold.
Eiendommen ligger innenfor område markert som viktig kulturmiljø. Dette kan legge føringer på utvikling av eiendommen. Det foreligger vedtatt reguleringsplan for kvartalet Storgata/Rådhusgata/Museumsgata/Peter Grøns gate (gnr.173/119, og 133 m.fl) samt deler av omkringliggende gategrunn. Her må det regnes med større utbygging i framtida. Planen legger til rette for en helhetlig utvikling av kvartalet med boligbebyggelse, forretning, tjenesteyting og næringsbebyggelse samt gi mulighet for økt utnyttelse og økte høyder. Dette kvartalet ligger ca. 40 m. øst For den aktuelle eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4.823,- pr. mnd. og inkluderer: Betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, strøm fellesareal, årlig festeavgift, forsikring av bygg, forretningsførsel, felles vedlikehold, Canal Digital (kun tv).
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 481,-
Avdrag kr 419,-
Felleskostnader kr 3.518,-
Canal Digital TV kr 405,-
*Tilleggsytelser: Øremerket telesfonsystem kr 500,- pr. mnd. Det blir avsatt kr 500,- til nytt calling anlegg i sameiet. Denne kostnaden vil falle bort når oppspart beløp er oppnådd.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv og internett. TV kostnadene er inkludert i felleskostnadene. Internettutgiftene til selger er i dag kr 399,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 489.665,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 1.762.795,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 46.214,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 125.828,- pr. 08.09.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.195.514,- pr. 08.09.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12138358664, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.09.2022: 4.65% pa.
Første termin/første avdrag: 30.09.2019
Siste termin 30.06.2039
Flytende rente
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.484.498,-.
Av dette beløpet utgjør kr 125.828,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Espen Røhmer

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Storgata 10a med sameiebrøk 13/127.
Sameiet består av 9 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er USBL Sandefjord.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Fasaden er pusset opp og etterisolert, vinduer er byttet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0273/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22273

Dato

Sist oppdatert: 28. september 2022 kl. 00:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på 41603938 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.