Komplett salgsoppgave

Breihovdvegen 110

2 450 000 kr
64 m²
3 soverom
Krogsveen v/ Willem Besling presenterer Breihovdvegen 110.
Krogsveen v/ Willem Besling presenterer Breihovdvegen 110.
Willem Besling
Presenteres av
Willem Besling
Hjartdal - Bondal
Velholdt og tiltalende fritidsbolig med behagelig utsikt til Gaustatoppen| Bilvei helt frem| Gode solforhold|

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  2 450 000 kr
 • Omkostninger
  62 592 kr
 • Totalpris
  2 512 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  64 m²
 • Bruksareal
  64 m²
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  2 000 kr
 • Energimerke
  Gul C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

«Når man er på hytta er det tid for å senke skuldrene, nyte livet og ha kvalitetstid sammen med venner og familie».
 • Godt naboskap og vellag, som arrangerer flere aktiviteter årlig.
 • Fantastisk utsikt til Gaustatoppen.
 • Molter og blåbær rett utenfor dørstokken.
 • Flotte oppmerkede turområder rett i nærheten.
 • Innlagt strøm.
 • Vei helt frem til hyttevegg, som brøytes på vinterstid.
 • Borrevann med 110 m dybde, lagt opp til innlagt vann. Felles brønnhus (deles med 2 andre hyttenaboer).
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Breihovdvegen 110, 3697 TUDDAL
  Kommunenummer 3819, gårdsnummer 115, bruksnummer 4, festenummer 13, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 64 kvm
  Totalt primærrom: 64 kvm
  Primærrom:
  Hytta:
  1. etasje 64 kvm: Åpen stue- og kjøkkenløsning, entré, gang, tre soverom, hyttebad med forbrenningstoalett og urinal.
  Det er i tillegg ca. 3,5 kvm utvendig bod og anneks på ca. 8 kvm.
  Bod og anneks har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
  Annekset er innredet til soverom, men dette er ikke søkt om og heller ikke godkjent til varig opphold. Se punkt om ferdigattest for ytterligere beskrivelse.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.03.2022 utført av Anticimex AS Sandefjord. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av fritidsboligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på søylefundamenter med stubbloft. Den bærende konstruksjonen består av yttervegger i trekonstruksjon med stående trekledning. Etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner, saltak belagt med shingel. Vinduer i 2-lags glass og ytterdører fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  Innerdører ved soverom får TG2 pga. dørbladet til innerdører ved soverommene har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Her kreves det justeringer av dørblad/dørkarm. TG2 da det har blitt oppdaget noe skjevheter i fritidsboligen sin gang, da det er forskjell mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter som er målt til 15 mm i gang. Det er ingen merknader i stue/kjøkken. TG2 på forenklet vurdering av det elektriske anlegget, siden det ikke har blitt fremvist samsvarserklæring på utførelsen etter 1999. Fasade inkl. kledning får TG2, da utvendig fasade har behov for overflatebehandling. Det er registrert manglende musetetting bak kledning. Tiltak bør påregnes. Vinduer får TG2, da innsetningsdetaljer av vannbrett har uheldige løsninger. Dette medfører fare for fukt i konstruksjonen. Tiltak bør påregnes. Fundamenter får TG2, da søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvis skjevheter. Tiltak anbefales. Anneks får TG2, siden det er registrert manglende musetetting bak kledning/under stubbloft. Asfalt/vindtettplater i stubbloft er ikke tilstrekkelig festet. Ytterdør henger på dørkarm. Tiltak bør påregnes.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Koselig fritidsbolig med store vinduer som slipper inn mye lys. Åpen stue- og kjøkkenløsning med god takhøyde som gir en god romfølelse, her er det plass til sitte- og spisegruppe. Kjøkkenet har en nordisk stil og inneholder komfyr m/platetopp, kjøleskap med fryser, og ventilator. Hvitevarene på kjøkkenet medfølger salget. Fra stuen er det utgang til solrik veranda, som går rundt halvparten av hytta og opp til anneks. Tre luftige soverom. Hyttebad med forbrenningstoalett, urinal og kum med bøtte under. I annekset er det et innredet soverom (familiekøyeseng) og panelovn.
  Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt i senere tid, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hytta selges med inventar. Kiste, veggklokke, bålpanne, sportsutstyr, modem til varmepumpe og redningsvester i boden medfølger ikke salget.

  Oppvarming

  Hytta oppvarmes med elektrisitet, varmepumpe, peisovn i stua og panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.11.2013. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Ferdigattesten omfatter ikke oppført anneks og utvidelse av terrasse bort til anneks og utenfor det ene soverommet. Annekset er innredet som soverom, dette er ikke søkt om og heller ikke godkjent til bruk for varig opphold hos kommunen. I følge kommunen er ingen søknad registrert, og annekset er ikke godkjent uten dispensasjon fra reguleringsbestemmelsenes pkt. 1.6: "Det kan berre oppførast eit bygg pr. tomt. Frittståande uthus, toalettbygg eller garasjar kan ikkje oppførast."
  Lovligheten på de ovennevnte forhold kan dermed ikke dokumenteres.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr: 715594 tinglyst 21.09.2010, type heftelse: Festekontrakt - festetid, årlig avgift, regulering av festeavgiften, pant for forfalt festeavgift, forkjøpsrett, bestemmelse om bebyggelse og flere bestemmelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
  Heftelsen vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser.

  Eventuell adgang til utleie

  Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. I følge festekontrakten er imidlertid ikke fremleie tillatt uten bortfester samtykke.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Hytta ligger flott til på Bondal med utsikt opp til Gaustatoppen og Vindsjåen. Rett over dørstokken finner du multer, tyttebær og blåbær. Utallige, nydelige og oppmerkede turer rundt i området eller opp på fjellet. Dette er absolutt et eldorado for turentusiaster. På sommerstid er det flott turterreng på baksiden av hytta, eller du kan gå på andre siden av dalen og opp på Bonsnos. På toppen av Bonsnos er det mulig å skrive seg inn i hytteboka, denne ligger ca. 1353 moh. Fra Bondals-siden har du mulighet til å gå rett opp til Gaustatoppen, som ligger 1883 moh. Denne turen er noe bratt og utfordrende, men er alt i alt en fantastisk tur. De som ikke er like turentusiaster, har en fantastisk utsikt til Gaustatoppen fra hytta.
  På sommerhalvåret kan du innløse fiskekort og få tilgang til 7 forskjellige fiskevann med motorbåt. Man kan også låne en robåt for en roligere tur. På vinterstid er det milevis med nypreparerte skiløyper både i nærheten av hytta og oppe på fjellet. Området er ofte snørikt, da Bondal ligger mellom Vindsjåen og Gaustatoppen.
  Innenfor bommen ligger det ca. 30 hytter, her har det vært et stabilt styre i 8 år. Velforeningen avholder årsmøte hver skjærtorsdag og påskeskirenn på påskeaften. Dette arrangementet er for hele familien, her går du på idealtid og alle får tildelt premie (hver enkelt bidrar med en ting til premiebordet). Første helga i september er det dugnad, da merkes det løyper, veien holdes vedlike, det settes opp brøytestikker og rigges til dugnadsfest. Festen er for hele familien og varer så lenge folk ønsker. Dette bidrar til et godt samhold for alle hytteeiere i Breihovdmarka.
  Høyfjellshotellet er ikke langt unna, her serveres det flotte fireretters menyer hver kveld. Einar som driver hotellet, jobbet tidligere for flere restauranter med stjerner i Michelin-guiden. Han er også vinkelner, så her er man sikret god mat og drikke. Det er i tillegg kafé som serverer både bakst og gode lunsjretter.
  Nærmeste dagligvarebutikk er Joker med godt vareutvalg. Dersom det er ønskelig med enda større utvalg, ligger Spar på Saulandet litt lenger unna. På Saulandet er det også lademuligheter. Det er i tillegg ny ladestasjon på Høyfjellshotellet.
  Flugonfjell har et skianlegg som er gøyalt for både store og små, og ikke minst for de som liker litt fart og spenning.

  Adkomst

  Fra Spar Saulandtunet: Følg fylkesvei 651 i ca. 21,4 kilometer og ta til venstre inn på fylkesvei 3428. Ta til venstre etter 16 kilometer, følg veien i 1 kilometer og hytta vil ligge på din venstre side. Hytta er merket med "Til salgs" plakat og det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Punktfestet naturtomt, uten klart definerte grenser. Tomten består av gruset gårdsplass, lyng, fjell, furutrær og grantrær. Overbygd veranda i trevirke med profilerte stolper. Overbygd inngangsparti med profilerte stolper. Platting fra fasade og opp til anneks.

  Regulering av feste

  Festeavgiften er kr 8.000,- pr. år.
  Festeavgiften betales forskuddsvis den 1. mars hvert år. Festeavgiften reguleres hvert 10. år etter konsumprisindeksen, og skulle vært regulert i 2020. Derfor vil festeavgiften bli regulert ved ny kjøper.
  Festeavtalen er evigvarende eller frem til bortfester sier opp avtalen. Grunneier opplyser at det er mulig å avtale innløsning av tomta for en sum mellom kr. 200 000 - 300 000.
  Grunneier, Bjørg Bondal, har forkjøpsrett ved overføring av festeretten, med unntak for overføring til nærstående familie. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
  Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
  Bestemmelsene i festekontrakten:
  Fremleie er ikke tillatt uten bortfester samtykke. Festeretten gir ingen rett til jakt, fangst eller fiske på bortfesters eiendom, og gir heller ikke rett til inngjerding av tomta. Eventuell inngjerding må avtales særskilt. Festeren må finne seg i at det beites på området.
  Siden festekontrakten er et punktfeste uten klart definerte grenser, kreves bortfesters samtykke for større inngrep på tomta. Bortfester kan drive hogst i området, men plikter å ta hensyn til bl.a. hytter slik at området ikke blir snauhogd. Fester kan kreve at trær på tomta som hindrer utsikt eller er til særlig ulempe, blir fjernet. Trærne er bortfesters eiendom, og trær på tomta kan bare fjernes med grunneiers samtykke.
  Festeren må årlig dekke sin del av vedlikeholdskostnadene, inklusiv brøyting for vei som han bruker. Eventuell parkering utenfor festetomta foregår etter avtale med bortfester.
  Når festeavtalen utløper, kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Bortfester kan imidlertid nekte innløsning dersom det er en del av en landbrukseiendom av en viss størrelse, og på nærmere vilkår utgjør en del av bondens inntektsgrunnlag. I festekontraktens pkt. 11 står det dessuten at festeren ikke kan kreve innløsning av tomta. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 13.592,- i år 2022 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

  Parkering

  Gruset parkering på egen gårdsplass, med plass til flere biler.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Hytta er knyttet til brønn sammen med to andre hytter. De er til sammen 3 hytter som gikk sammen for å bygge brønnhuset, og delte på alt av kostnader. Det var en jordfeil på den tidligere pumpen, så denne ble byttet ut med ny pumpe og ledning, sommer 2021. Brønnen er fra 2015. Brønnen er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det er ikke tatt vannprøver selger bekjent. Det tas forbehold om vannkvalitet og brønnens tilstand.
  Driften og strømmen av brønnhuset blir delt på 3, mellom hytte Breihovdvegen nr. 102, 108 og 110. Strømmen som brukes til panelovn og lys, går direkte fra strømregningen til Breihovdvegen 102, kostnadene deles og vippses. Borrehullet er på ca. 110 meters dybde og har trykktank som holder til alle 3 hyttene. I forbindelse med brønnen er det også lagt opp, slik at man kan søke og få innlagt vann. Kjøper overtar videre utgifter og risiko for dette.
  Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt avløp, men har urinal og forbrenningstoalett. Under urinalen er det en samletank.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområder - hytter, landbruksområde og fellesareal i henhold til reguleringsplan Nordre Bonsvatn hytteområde datert 20.11.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 20.11.1986.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 5.596,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for hytterenovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
  Eiendomsskatten er kr 2.548,- pr år.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.300,- pr. år./ 2680 kwh pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 2.282,-
  Velavgift er kr. 2.000,- pr. år. Det er inkludert kr. 500,- i løypekjøring til Utmarkslaget. Ingen planer om endring pr. d.d.
  Brøyting kr. 5.000,- pr. år. Betales direkte til ansvarlig for brøytingen, pr. d.d. Lars Tveiten.
  Delte utgifter for strøm og drift av brønnhus. Dette er det Breihovdvegen 102 som står for, og summene deles på 3. Årlige strømkostnader til brønnhuset har ligget på ca. kr. 900,- de siste årene.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 368 500,- ifølge skatteetaten.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatten utgjør kr. 2 548,- pr år.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 62.592,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Gerd Kristin Berget

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Hjartdal kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes, må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Velforening

  Boligen er tilknyttet Breihovdmarka Velforening.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til: 2,1%
  Minimumsvederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging: kr 15.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Fritidsmarkedspakke: kr 15.800,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 27-0012/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR27.2212

  Dato

  Sist oppdatert: 25. juni 2022 kl. 11:50

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende fritidsboliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.