Komplett salgsoppgave

Vestengsletta 5C

4 990 000 kr
120 m²
3 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Vestengsletta 5C
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Vestengsletta 5C
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Råholt
Attraktiv og tiltalende familiebolig fra 2017 | To bad og tre soverom | Dobbeltgarasje | Sentrumsnært | Solrik hage |

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 990 000 kr
 • Omkostninger
  125 920 kr
 • Totalpris
  5 115 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  120 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen har en tilbaketrukket beliggenhet innerst i blindveg med nærhet til Råholt sentrum - velkommen til Vestengsletta 5C!
Nyere og tiltalende familiebolig som sto ferdigstilt i 2017 - her kan du flytte rett inn. Gjennomgående høy standard med mange gode løsninger og funksjonell planløsning med god utnyttelse av arealet. Boligen går over to plan med blant annet tre gode soverom, to bad, og stor stue i åpen løsning mot kjøkken. Videre har boligen moderne løsninger og er holdt i lyse, tidsriktige og nøytrale farger på både overflater og innredninger. Fra stuen er det direkte utgang til stor terrasse med optimale solforhold og hageflekk - i akkurat passe avstand fra sentrum.
Godt med lagring i innvendig bod på ca. 5 kvm. og utvendig bod. Parkering i dobbeltgarasje.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vestengsletta 5C, 2070 RÅHOLT
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 96, bruksnummer 610, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 130 kvm
Totalt primærrom: 120 kvm
Bruksareal:
Halvpart av tomannsbolig 130 kvm
Primærrom:
1. etasje 60 kvm: Entré, stue/kjøkken og bad
2. etasje 60 kvm: Gang, bad og tre soverom
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Teknisk rom
2. etasje 5 kvm: Bod
Bruksareal:
Dobbelgarasje 32 kvm.
Trappegang er medberegnet i boligens primær og sekundær areal etter dagens bruk.
Utvendig bod er ikke medberegnet i boligens areal grunnet utvendig adkomst.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.01.2022 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligen er oppført med støpt plate på mark og grunnmur av betongkonstruksjon. Bærende konstruksjoner og skillende dekker bestående av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med panel. Yttertak i pulttaksform over 2 nivåer (taket er ikke besiktiget).
Følgende har fått tilstandsgrad 3 (TG 3):
- Skorsteiner inne i boligen. Innkledd røykrør uten inspeksjonsmulighet i 2.etasje. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på materialvalg og utførelse. Inspeksjonsmulighet bør etableres slik at konstruksjonen blir synliggjort. Sjablongmessig prisanslag gjelder etablering av inspeksjonsluke. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-.
- Varmtvannsbereder. Det er avdrypp under varmtvannsberederen fra sikkerhetsventil. Kan indikere på overtrykk i systemet. Sjablongmessig prisanslag gjelder etablering av ekspansjonskar/overtrykkstank. Sjablongmessig prisanslag: kr. 0 - 10 000,-.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG 2):
- Loft, uinnredet/råloft. Det er ikke etablert inspeksjonsluke til kaldtloft. TG2 settes for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft bør etableres.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Med bakgrunn i det registrerte avviket bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Videre informeres det om det er fremlagt samsvarserklæring, datert 09.10.2017, arbeidene gjelder det elektriskearbeidet fra byggeår. Det er ikke fremvist samsvarserklæring på reklamasjonsarbeid på gulv termostat.
- Vann fra yttertak og bortledning. Takvann har kun utkast samt stedvis manglende nedløpsrør og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Konsekvens kan være økt fuktbelastning av grunnmuren.
Følgende er ikke vurdert av takstmann og satt til TGIU:
- Vannrør. Fordelerskapet bar blokket under befaringstidspunktet og av den grunn ikke besiktiget.
- Stakeluke. Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Yttertak. Yttertaket er ikke besiktiget grunnet snø og isdekte flater samt av sikkerhetsmessige forhold.
- Terrasse ved stue og ved garasje. Markterrassene er ikke besiktiget grunnet snø og isdekte flater.
- Fundamenter. Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunn. Byggegrunnens eksakte beskaffenhet er ukjent.
- Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur. Det er snødekte flater slik at utvendig terrengfall på forsvarlig vis ikke kan vurderes.
Begge bad i boligen selges med verdibevis fra IF. Ta kontakt med megler for vilkår.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Byttet blandebatteri dusj 2. etasje. Reklamasjon. Firmanavn: E&H Rørlegger.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Svar: Ja. Sett noen få av og til. Satt ut feller og lenge siden sist det er oppdaget.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Bygget terrasse og platting.
- Byttet termostat varmekabler bad 1 etg. Reklamasjon. Firmanavn: Sigvartsen Elektro.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Entré: Boligen har adkomst fra grusbelagt gårdsplass til et inngangsparti med praktisk overbygg og hvit inngangsdør med innfelte glasspartier. Entreen gir et meget pent førsteinntrykk av boligen med mørke gulvfliser, slette vegger og downlights, noe som harmonerer godt med de øvrige rommene.
Kjøkken: Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen, noe som gir et luftig og sosial sosialt allrom med god plass for selskapeligheter. Innredningen er holdt i en moderne stil med rene linjer og integrerte hvitevarer medfølger. Den takoppbygde innredningen har hvite høyglansfronter, laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum og et stort vindu over benken for et lyst og hyggelig arbeidsområde.
Stue: I første etasje har boligen en romslig og lekker stue med svært gode vindusflater som gir fine lysforhold og utgang til uteplass. Stuen gir et innbydende inntrykk med moderne laminat på gulv, gulvvarme, tidsmessig farger på vegger og downlights i himling. I hjørnet av rommet er det montert en flott peisovn i for ekstra hygge. Rommet har for øvrig god plass for sofagruppe, tv-løsning og spisebord.
Bad/wc/vaskerom: Boligen har to baderom og et separat vaskerom. Begge badene har rene, delikate linjer med grå gulvfliser, hvite veggfliser, gulvvarme og downlights. Alt av kraner på begge bad er fra Oras.
Badet i første etasje har veggmontert toalett, samt et dusjhjørne med innfellbare glassdører og regnfallsdusj. Innredningen fra Vikingbad består av et hvitt servantmøblement med høyglans skuffefronter, heldekkende servant og speil med integrert belysning.
Bad 2: I andre etasje har boligen et romslig baderom med et elegant badekar, veggmontert toalett, samt et dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjbatteri med tropisk regn. Rommet har en stor innredning med hvite høyglansfronter, dobbel heldekkende servant og speil med integrert belysning i overkant.
Vaskerom: Boligen har et separat vaskerom i 1. etg, noe som kommer godt med i en hektisk hverdag. Vaskerommet har belegg på gulv med gulvvarme, malte vegger, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Boligens varmtvannsbereder er også plassert her.
Soverom og garderobe: Boligen har tre meget pene soverom med god plass for tilhørende skapløsninger. God lagringsplass finner du i også en innvendig bod og i en utvendig sportsbod.
Teknisk: Boligen har balansert ventilasjon og automatsikringer. Videre har boligen varmtvannsbereder på ca. 200 liter, sentralstøvsugeranlegg og utstrakt bruk av downlights.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring kombinert med vedfyring. Varmekabler i gulv på begge bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.10.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter tomannsbolig, to dobbeltgarasjer samt støyskjerm - Vestengsletta 5 C og 5 D.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet med nærhet til Råholt sentrum. Her bor du sentralt og tilbaketrukket, men samtidig kort vei til mye! Videre er det også gangavstand til Eidsvoll Verk togstasjon med avgang hver halvtime og med reisetid på kun ca. 30 min. til Oslo og ca. 7 min. til Gardermoen.
Råholt er et hyggelig boområde med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Amfi-senteret åpnet våren 2014 og er et moderne senter med et rikt og godt utvalg av handlemuligheter og serveringsteder. Kort vei til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter!
For den aktive er det kort vei til fotballbane, idrettshall, svømmehall, badevann, skiløyper mm. som gjør område til et attraktivt sted å bosette seg. Boligen ligger også i nærheten til flotte tur- og friluftsområder som blant annet Hurdalssjøen med gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Mistberget
Mistberget, som ligger 663 moh, er den nest høyeste toppen i Eidsvoll kommune. Mistberget er synlig fra de fleste steder på Romerike. Nær toppen finnes et branntårn fra 1938 og en TV-sendermast for fjernsyn, radiokringkasting, DABradio, digitalt bakkenett og basestasjon for helseradio. Fra brannvakttårnet på toppen er det en fantastisk utsikt over Romerikssletta. Fra Rauknerten vest for toppen finnes en mer naturlig utsikt mot Hadelandsåsen og Hurdal.
Råholt Bad
Nyere svømmehall med 25 meters basseng med 6 baner, terapibasseng, kafeteria, stupetårn (5 meter), vannsklie med tidtaking, kaldkulp, plaskebasseng for barn, boblebad, badstue og steambad. Morgen- og kveldsåpent.
Tidsavstander med bil
Hurdalssjøen ca. 10 min.
Jessheim ca. 15. min.
Lillestrøm ca. 35 min.
Oslo ca. 40 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 403 kvm. Iht. seksjoneringen er det et areal ved innkjørselen til eiendommen som er avsatt som et fellesareal for begge seksjonene.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og flere biloppstillingsplasser på stor gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for "Vestenga, Råholt" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 29.06.1989.
Et delareal på 4 kvm er regulert til frisiktsone.
Eiendommen er i kommuneplanen vedtatt 13.04.2021 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Prognose kommunale avgifter fakturert på eiendommen i 2022 var kr 20 505,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fakturert eiendomsskatt for 2022 var kr. 5 305,-. Beløpet er inkludert i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15 000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4 100,-.
Boligen er tilknyttet Telenor med Coax som leverandør av Internett og har avgift på kr 809,- pr. mnd. Selger har benyttet Apple TV uten TV-abonnement, kun bredbånd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 997 444,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 590 798,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Fakturert eiendomsskatt for 2022 var kr. 5 305,-. Beløpet er inkludert i de kommunale avgiftene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk. 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.115.920,-. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christoffer Furuseth og Charlotte Knutsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og boligen er tilknyttet et sameie bestående av to boligseksjoner, med sameiebrøk 1/2. Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter. 
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.  

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 30.779,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0242/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22242

Dato

Sist oppdatert: 13. mars 2023 kl. 17:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.