Komplett salgsoppgave

Tollbugata 33

3 990 000 kr
92 m²
2 soverom
Unik takterrasse med gode solforhold og utsikt mot Porsgrunnselva.
Unik takterrasse med gode solforhold og utsikt mot Porsgrunnselva.
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Porsgrunn sentrum
Strøken toppleilighet med solrik takterrasse, flott kjøkken, to moderne bad og to soverom.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  6 941 132 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  92 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  9 879 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyere toppleilighet på Frednes brygge. Stor takterrasse med glassrekkverk, gode solforhold og flott utsikt mot Porsgrunnselva. Leiligheten har stue, flott kjøkken fra Marbodal, to moderne bad, to trivelige soverom, vaskerom og gang. To parkeringsplasser i felles parkeringsanlegg med heis opp til leiligheten. Vesentlig påkostet med oppgradert bad og kjøkken, elektronisk solskjerming og ekstra parkeringsplass. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene. Sentral beliggenhet med alle sentrumsfasiliteter i umiddelbar nærhet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tollbugata 33, 3933 PORSGRUNN
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 200, bruksnummer 2984, ideell andel 1/1
Andelsnummer 16, Frednes Brygge I Borettslag, organisasjonsnummer 923362592

Innhold

Totalt bruksareal: 92 kvm.
Totalt primærrom: 92 kvm.
Primærrom:
5. etasje 92 kvm: Stue, kjøkken, 2 bad, 2 soverom, vaskerom og gang.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 6 kvm i parkeringskjeller.
Kommentar til areal:
Sjakter med vann- og avløpsinstallasjoner på badene er ikke måleverdig og fratrukket i arealberegningene.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra arealmåling datert 04.05.2021, utført av Murmester Hansen & Henriksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vaskerommet er opprinnelig byggemeldt som bod/teknisk rom, og er ikke godkjent til varig opphold. Rommet og er medregnet som primærrom i arealberegningene. For mer informasjon se punkt om ferdigattest.

Byggemåte

Bygningen ble oppført i 2020, og består av et parkeringsanlegg i kjelleretasje og med boliger i 1. 2. 3. 4. og 5. etasje. Totalentreprenør var BetonmastHæhre. Alle bygningsmessige arbeider og installasjoner skal tilfredsstille NEK 400:2010 og TEK 2010. Yttervegger har utvendige fasader som er en kombinasjon av puss, platekledning og trekledning. Byggets sokkel har pusset betong. Alle vinduer og verandadører i PVC-utførelse.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at selger har lagt opp egen stikkontakt i parkeringskjeller til lading av elbil, men det er ikke montert ladestasjon. Det er noen få løse fliser på takterrasse.
Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.

Standard

Tiltalende toppleilighet med gjennomført bruk av farger og materialer. Leiligheten har en gjennomgående bra standard. Det er hovedsakelig enstavs parkett på gulvene, malte vegger og himlinger. Veggene er malt i delikate og lyse farger. Det er god takhøyde i alle rom noe som gir en god romfølelse. Romslig stue med store vindusflater som slipper inn lys og gir utsikt. Elektrisk solskjerming. Fra stuen har du direkte adkomst til unik takterrasse. Delvis åpen kjøkkenløsning. Flott Marbodal kjøkkeninnredning med slette fronter med innfelte grep. Integrerte hvitevarer som bred induksjonstopp, ventilator, stekeovn, mikrobølgeovn med dampfunksjon, oppvaskmaskin og oppvaskkum. Romslig side-by-side kjøleskap med vann- og isdispenser. Begge badene er flislagte med elegante storformat flis som gir et eksklusiv preg. Badene er utstyrt med hvit baderomsinnredning, dusjhørne, vegghengt toalett og håndklevarmer. To soverom med imponerende takhøyde, hvorav hovedsoverommet har tilhørende bad. Vaskerommet har en funksjonell innredning med rett kombinasjon til vaskemaskin, tørketrommel og oppbevaring.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Side-by-side kjøleskap medfølger i handelen. TV med veggmontasje og fastmonterte taklamper i stue og på kjøkken medfølger ikke.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp av vannbåren varme som er inkludert i felleskostnadene. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning, hvor ventilasjonsaggregatet er plassert på vaskerommet. Ellers elektrisk oppvaring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 24.02.2020. Tillatelsen ble gitt med vilkår om at arbeider med terrengoverflater som gjenstår ferdigstilles.
Ferdigattest kan ikke gis før gjenstående arbeider er utført, ny frist for ferdigstillelse av gjenstående arbeider er satt til 01.07.2021. Kommunen opplyser at det foreløpig ikke er omsøkt, antakeligvis fordi det fortsatt gjenstår arbeider fra utbygger på nabobygningen.
Det gjøres oppmerksom på at vaskerommet er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. I byggetegninger fra Børve Borchsenius Arkitekter AS datert 05.10.2017 er vaskerommet opprinnelig byggemeldt som bod/teknisk rom. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse.
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr. 3839, tinglyst 14.03.1979, type heftelse: Porsgrunn kommune har stedsevarende rett til anlegg, drift og vedlikehold av blant annet betongledning, støpejernsrør, signalkabel, utslippsledning på eiendommen.
Dagboknr. 11617, tinglyst 21.08.1979, type heftelse: Avtale om at Tollbugata 25 og Tollbugata 29 gir hverandre gjensidig tillatelse til å oppføre vegg inntil felles tomtegrense. Veggen må utføres som brannvegg A120.
Dagboknr. 11617, tinglyst 21.08.1979, type heftelse: Avtale mellom Tollbugata 23 og Tollbugata 25 om å i felleskap oppføre grunnmur og brannskyddvegg inntil felles tomtegrense.
Dagboknr. 24383, tinglyst 23.09.1986, type heftelse: Skagerrak Energi har rett til å benytte et rom til transformatorkiosk, adkomst til kiosken og til å legge høy- og lavspente kabler til og fra kiosken.
Dagboknr. 5706, tinglyst 26.03.1987, type heftelse: Bruksavtale vedrørende felles vann- og avløpsnett for Tollbugata 23 og Tollbugata 25.
Dagboknr. 567446, tinglyst 13.07.2007, type heftelse: Nedre Telemark jordskifterett har hatt en jordskiftesak vedrørende Nedre del av Telemarksvassdraget. Vedrørende bruksordning av fisket i Nedre del av Telemarksvaddsraget. Fastsetting av vedtekter for Skienselva elveeierlag med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge borettslagets eiendom.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Postkasse med lås er plassert i trappeoppgang ved hovedinngang.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger rett ved elvekanten og har sentral beliggenhet i Porsgrunn. Det er umiddelbar nærhet til Down Town kjøpesenter, DuVerden Sjøfartsmuseum og bylivet med alt av fasiliteter. I nærheten finner du med andre ord bank, butikker, frisører, treningssenter og hyggelig restauranter som Elvebredden kafe, Jonas B. Gundersen og Øya Spiseri. Gangavstand til gode bussforbindelser i hele Grenland, samt Porsgrunn togstasjon. Det er kort avstand til barnehager, skoler og Universitet i Sørøst-Norge.

Adkomst

Fra parkeringen på Down Town ved Bohus: Kjør ut fra parkeringen og ta første avkjøring i rundkjøringen. Etter ca. 75 meter tar du avkjøringen til høyre, hvor bygningen ligger rett frem. Leiligheten er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Frednes barnehage (1-5 år)
45 barn, 3 avdelinger 0.4 km
Min barnehage Øyekast (0-6 år)
56 barn, 3 avdelinger 1.2 km
Vest-Tun barnehage (3-5 år)
18 barn, 1 avdeling 1.2 km
Skoler
Vestsiden skole (1-10 kl.)
450 elever, 30 klasser 1.5 km
Grønli skole (1-7 kl.)
325 elever, 14 klasser 1.9 km
Klevstrand skole (1-7 kl.)
300 elever, 10 klasser 2.6 km
Myrene skole (1-7 kl.)
206 elever, 19 klasser 2.3 km
Porsgrunn videregående skole Sør
450 elever, 32 klasser 3 km
Porsgrunn videregående skole
1100 elever 3.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.590 kvadratmeter som tilhører borettslaget. Utbygger informerer om at det blir lagt opp til promenader, grønne omgivelser og hyggelige møteplasser. Tomten blir naturligvis bilfritt. Bilene står trygt plassert i parkeringskjelleren under bygget.

Parkering

Det medfølger to parkeringsplasser i felles parkeringskjeller. Fra parkeringskjelleren er det heis direkte opp til leiligheten. Det er tilrettelagt for lader til elbil med egen kurs, men elbillader er ikke installert. Selger lader i dag hybridbil på en 220V stikkontakt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Borettslaget har vedlikeholdsansvar for vei på fellesareal.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Varmt tappevann leveres fra sentral vannforsyning med egen forbruksmåler, som har fjernavlesning var forbruk.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til annet kombinert formål, torg, gangvei og flomfare henhold til reguleringsplan Down Town/Porsgrunn sentrum sør datert 31.3.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er i henhold til kommuneplan datert 13.6.2019 avsatt til: nåværende kombinert bebyggelse og anleggsformål, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav og flomfare.
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen:
Plan ID: 3806 391 - Nedre Frednes.
Plan ID: 3806 1413 - RV36.
Oppføring av Frednes brygge leilighetsbygg 2 og 3 på nabotomten er igangsatt. Link til prosjektets hjemmeside: http://www.frednesbrygge.no.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 9.879,- pr. mnd. og inkluderer: renter på andel av fellesgjeld, andel av forbruksvann, andel av vannbåren varme, kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, honorar til styret og forretningsfører, kabel-TV, internett og andre driftsutgifter. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Driftsutgifter: kr. 4.426,-
Renteutgifter: kr. 4.851,-
Forbruksvann: kr. 301,-
Vannbåren varme: kr. 301,-
Borettslagets lån er avdragsfritt i 18 år til, det vil si at frem til 30.03.2040 betales det dermed kun renter på lånet.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 8.050,- pr. år. I selgers husstand har det bodd to mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 7.243 kwh pr. år.
Leiligheten er tilknyttet kabel-TV og internett, og avgift for dette er inkludert i felleskostnadene. TV-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr. 880.368,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Skatteetatens kalkulator er benyttet fordi formuesverdi ikke foreligger hos skatteetaten, på grunn av at det er en relativt nyoppført bolig.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 3.169.325,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 25.039,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr. 2.950.000,- pr. 22.04.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 63.980.000,- pr. 22.04.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94947050138, Handelsbanken.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats pr. 22.04.2021: 1.5 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 155.
Totalt fellesgjeld for borettslaget pr. 22.04.2021: kr. 63.980.000,-.
Andel av fellesgjeld: kr. 2.950.000,-.
Første termin: 30.12.2020.
Neste avdrag: 30.03.2040.
Siste termin 30.12.2059.
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2040 utgjøre ca. kr. 10.563,- per måned for denne leiligheten.
Det ble på ekstraordinær Generalforsamling avholdt den 20.02.2020 enstemmig vedtatt ordning med individuell nedbetaling av fellesgjeld. Borettslaget har generalforsamlingsvedtak om IN, men det er ikke inngått avtale med PBBL, og ordningen er derfor foreløpig ikke aktiv.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr. 480,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr. 480,-.
- Pantattest kr. 172,-.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 6.941.132,-. Av dette beløpet utgjør kr. 2.950.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 500 pr. ny andelseier.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr. 7.494,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Petter Westerlin

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Frednes Brygge I Borettslag.
Forretningsfører er PBBL, tlf. 35 57 31 00.
Styreleder: Arne Lyng, tlf. 95841396.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten skriftlig søknad til styret. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Kjøper må sette seg inn i selgers egenerklæring samt salgsoppgaven før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr. 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler. Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
Oppgjør: kr. 5.550,-.
Markedspakke: kr. 15.500,-.
Visninger: kr. 3.500,-.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 27-0009/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.219

Dato

Sist oppdatert: 06. mai 2022 kl. 22:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.