Komplett salgsoppgave

Kvartsveien 3

4 450 000 kr
54 m²
1 soverom
Velkommen til Kvartsveien 3!
Velkommen til Kvartsveien 3!
Kart
Del
Lambertseter
Unik toppleilighet med gulvflate på 78 kvm | Vestvendt balkong på 9,5 kvm med gode solforhold | Usjenert

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  151 000 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  4 610 104 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 873 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kvartsveien 3! Flott og arealeffektiv toppleilighet med god planløsning og solrik balkong på 9,5 kvm. Gulvareal på ca. 78 kvm. Boligen ligger tilbaketrukket i et stille område med nærhet til kollektivtransport og servicetilbud. Flotte grøntarealer med turstier like ved.
  Høydepunkter:
 • Arealeffektiv planløsning.
 • Balkong med gode solforhold, helt uten innsyn med flott utsikt over nærområdet
 • Store vindusoverflater som gir rikelig med naturlig lys.
 • Gjennomtenkte material- og fargevalg.
 • Skråhimlinger og særpreget planløsning.
 • Lave felleskostnader.
 • Gode oppbevaringsmuligheter i leilighet, kjeller og loftsbod.
 • God internbeliggenhet på Lambertseter.
 • Gangavstand til kollektivtransport.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kvartsveien 3, 1158 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 159, bruksnummer 136, ideell andel 1/1
Andelsnummer 467, Rabben Borettslag, organisasjonsnummer 948 776 812

Innhold

Totalt bruksareal: 57 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm
Primærrom:
Loft 54 kvm:
Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom:
Loft 3 kvm:
Innvendig bod.
Deler av leiligheten er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak, og gulvflaten er målt til 78 kvm.
I tillegg disponerer boligen 2 boder i fellesarealer, èn på loft med skråtak og gulvflate på ca. 6,2 kvm og èn kjellerbod på ca. 1,7 kvm.
Boder er fellesarealer som styret i borettslaget fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert XXXX utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Boligbygg fra 1954 over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv mot grunn og grunnmur/bærende vegger av betong -og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein og liggende panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater. Leiligheten har glatt entredør med brannklasse B30 og lydklasse 30db samt Yale Doorman-lås. To-fløyet balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2015. Velux takvindu fra ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på noe manglende vedheft på strie samt stevis slitasje på himling, vegger og gulv. Det er observert sprekker mellom noen gulvbord, bomlyd i enkelte gulvfliser i entré og noe knirk i gulv. Loftskonstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Det elektriske anlegget mangler deksler på kjøkken, og det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Takvinduer bærer preg av slitasje og elde. Rekkverkshøyden på balkong er under 1 meter og avviker fra dagens byggteknisk forskrift. Ovennevnte har fått tilstandgrad 2, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Entré:
Toppleiligheten ligger i fjerde etasje, og har adkomst via en felles trappeoppgang. Vel innenfor døra møtes man av en innbydende entré med mørke, glatte gulvfliser og hvitmalte veggflater. Det er gulvvarme og downlights i himlingen. inngangsdøren er det installert et dørcallinganlegg. Entréen ligger med tilknytning til praktisk bod. Her er det god plass til oppbevaring av yttertøy og sko, i tillegg til vaskemaskin.
Stue:
Stuen ligger i delvis åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et innbydende allrom med plass til både spisebord og sofagruppe. Store vindusflater mot vest i kombinasjon med toppbeliggenhet gir en flott og usjenert atmosfære med naturlige lysforhold i rommet. Stuen har i tillegg en lekker spilevegg i heltre og peisovn for ekstra lun og god stemning i rommet. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for enkelte overflater i leiligheten pga. slitasje. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Balkong:
Fra stuen er det også utgang til en vestvendt balkong på ca. 9,5 kvm med sol og utsyn til hyggelig skogholt. Dette gir en grønn og usjenert ramme rundt uteplassen med gode solforhold og uten innsyn. Her er det plass til grill, utemøbler og en plassbygget daybed. Balkongen er videre utstyrt med markise, stikkontakter og belysning.
Kjøkken:
Kjøkkenet har et moderne design og godt med oppbevaringsplass. Innredningen har svarte, glatte fronter og laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Over benken er det belysning og ventilator med avtrekk ut av bygget. Praktiske oppbevaringsmuligheter i plassbygde innfelte skap. Kjøkkenet er videre utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, nedsenket platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Hvitevarer medfølger boligen.
Baderom:
Bad opprinnelig pusset opp i regi av borettslaget i 2011. Selger har videre oppgradert badet med lekre baderomsplater på vegg i marmormønster, downlights i himlingen og lysegrå fliser på gulv med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dører i glass med hånddusj/regndusj og servant med tilhørende skap og speil. Baderomsinventaret har en gjennomgående moderne stil med sorte detaljer. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for vannrør, overflate vegger og tettesjikt. Det er ikke foretatt hulltaking/fuktmåling. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Soverom:
Boligen inneholder et soverom med plass til dobbeltseng. Rommet er innredet med skyvedørsgarderobe.
Boder:
Godt med lagringsplass i kneloft på soverom, samt en kjellerbod (1,7 kvm) og loftsbod (6,2 kvm gulvflate).
Teknisk/diverse:
- Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
- Vaskemaskin med lekkasjestopper i innvendig bod.
- Markise, stikkontakter og utebelysning på balkong.
- Sikringsskap er plassert i entré/gang.
- Varmvannsbereder plassert i bod.
- Callinganlegg med fjernåpner.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner, gulvvarme i entré og bad samt peisovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.11.1959
Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av bad datert 13.01.2015
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Skyvedørsgarderoben på soverommet er opprinnelig byggemeldt som ekstern bod med adkomst fra felles bodrom, og er ikke godkjent til varig opphold. Arealet har blitt innfelt i leiligheten etter avtale med styret/borettslaget, men er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 9716, tinglyst 26.07.1955.
Erklæring/avtale. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Oslo Lysverker gis rett til å ha transformatorstasjon på borettslagets eiendom, og gis rett til adkomst til denne for reparasjoner og vedlikehold.
Dagboknr 9970, tinglyst 04.08.1955.
Erklæring/avtale. Servitutten har samme innhold som servitutten over.
Dagboknr 10788, tinglyst 11.09.1957.
Bestemmelse om bebyggelse og plassering av butikkhus. Servitutten antas å ikke ha relevans for leiligheten.
Dagboknr 15179, tinglyst 18.12.1958.
Best. om garasje/parkering. Servitutten antas å ikke ha relevans for leiligheten.
Dagboknr 15198, tinglyst 08.12.1959.
Erklæring/avtale. Eiendommen skal være tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Borettslaget har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger.
Dagboknr 11762, 26.09.1960.
Bestemmelse om bebyggelse. Servitutten antas å ikke ha relevans for leiligheten.
Dagboknr 13228, tinglyst 24.10.1960.
Erklæring/avtale. Servitutten har samme innhold som servitutt tinglyst 08.12.1959.
Dagboknr 13942, tinglyst 07.11.1960.
Erklæring/avtale. Servitutten har samme innhold som servitutt tinglyst 26.07.1955.
Dagboknr 15202, tinglyst 27.11.1962.
Best. om garasje/parkering. Garasjerekke er midlertidig godkjent. Dersom kommunen krever det skal det bygde fjernes for borettslagets egen regning og uten erstatning.
Dagboknr 15203, tinglyst 27.11.1962.
Best. om garasje/parkering. Servitutten har samme innhold som servitutten over.
Dagboknr 15204, tinglyst 27.11.1962.
Best. om garasje/parkering. Servitutten har samme innhold som servitutten over.
Dagboknr 15509, tinglyst 10.06.1982.
Best. om adkomstrett. Avstikkeren borettslag gis rett til adkomst og bruk av avkjørsel og bruk av tilliggende fremtidig parkeringsareal/parkeringshus.
Dagboknr 43042, tinglyst 16.07.1986.
Bestemmelse om veg. Tidligere kjøpekontrakt for borettslagets eiendom. Veien er regulert bredere, og dersom kommunen krever det skal borettslaget opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn. Kommunen gis rett til å ha vann- og avløpsledninger over eiendommen.
Dagboknr 66342, tinglyst 10.11.1998.
Erklæring/avtale. Viken Energinett gis rett il å ha nettstasjon på eiendommen og gis rett til adkomst til denne for reparasjoner og vedlikehold.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Diverse inventar/møbler kan kjøpes om ønskelig etter avtale med selger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kvartsveien 3 har en flott beliggenhet i umiddelbar nærhet til store grøntarealer. Borettslaget grenser til naturområde, og til tross sin trafikkskjermede beliggenhet i naturskjønne omgivelser er det allikevel kun få minutter å gå til matbutikk og kollektivtransport. Kort vei også til Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, Deichmanske bibliotek og Symra kino. I tilknytning til senteret ligger også Sats treningssenter. Ønsker man et bredere tilbud av f.eks. caféer og spisesteder er Sæter heller ikke langt unna.
Kun ca. 250 meter til Bergkrystallen T-banestasjon og få minutters gange til buss i Langbølgen.
(Se ruter.no for mer informasjon).
Gode rekreasjonsområder i nærmiljøet med blant annet umiddelbar nærhet til lokal lysløype "rundt" Bergkrystallen, samt gang- og sykkelvei videre til Østensjøvannet og inn i Østmarka.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nærhet til Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Kort vei også til Nordstrand IF på «Niffen» med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Sats på Lambertseter, Evo på Sæter og Best Helse på Holtet.

Adkomst

Kvartsveien er en rolig stikkvei inn fra Mellombølgen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Kort skolevei til Lambertseter barne- og ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommun

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 70 671 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområdet er pent opparbeidet med blant annet internstier, sykkelstativer, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter venteliste.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-438 datert 16.05.1952.
Det er avholdt forhåndskonferanse med planer om utbygging av tomta ved Bergkrystallen T-banestasjon. Reguleringsbestemmelsene er nå vedtatt av bystyret, men det er søkt en rekke dispensasjoner fra dette, blant annet mtp. høyder. Eiendommen er foreslått benyttet til bolig, barnehage og næring. Se saksnummer 201109678 og 202115320 hos Plan- og bygningsetaten for mer informasjon.
Det er planer om oppføring av bolig- og næringsblokk på tomten i tilknytning til Rema1000 i Mellombølgen 141. Tomten er omregulert til Bolig/forretning. Se saksnummer 20201040 hos Plan- og bygningsetaten for mer informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 873,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett (grunnpakke), kommunale avgifter, bygningsforsikring, normal drift av borettslaget og forretningsførsel. Felleskostnadene kan justeres i forhold til borettslagets faktiske utgifter med 1 måneds varsel, og ble sist justert 01.01.2023.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 2.268,-
Leietillegg påbygg: 78,-
Kapitalkost. lån 1: 527,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.900 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 055 476,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 799 713,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 138,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 151 000,- pr. 15.12.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 102.516.461,- pr. 11.01.23 fordelt på 3 lån og og lånevilkårene er:
Lån 1:
Restsaldo: 59.568.340,-
Rentebetingelser: 3,65%
Lånets restløpetid: 19 år 5 md.
Lån 2:
Restsaldo: 21.000.521,-
Rentebetingelser: 3,65%
Lånets restløpetid: 19 år 7 md.
Lån 3:
Restsaldo: 21.947.600,-
Rentebetingelser: 3,65%
Lånets restløpetid: 24 år 6 md.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.610.104,-. Av dette beløpet utgjør kr 151 000,00,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Aleksander Rene Kværner og Malene De Groot

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Rabben Borettslag.
Borettslaget består av 503 leiligheter.
Forretningsfører er Obos, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Det er egne fellesvaskerier i borettslaget.
Dyrehold er tillatt etter skriftlig henvendelse til de andre beboerne i oppgangen, der disse bes om å komme med eventuelle innvendinger og deretter skriftlig godkjennelse fra styret. Dersom søknaden godkjennes er beboer forpliktet til å overholde bestemmelser i husordensreglene. Det minnes forøvrig om at det er båndtvang i borettslaget.
Grilling på balkongen er kun tillatt med elektrisk- eller gassgrill, og det må utvises hensyn overfor naboer.
Alle innvendige forandringer av leiligheten eller dens utstyr må utføres i henhold til gjeldende lover og forskrifter, og må godkjennes av styret på forhånd.
Ved ombygging i leilighet som endrer opprinnelig romdisponering forutsettes det at ventilasjon, vanninstallasjoner og lysforhold mv. er i henhold til gjeldende byggeteknisk forskrift. Rørføring i tak tillates ikke.
Leilighet 1064 har byttet bort sin loftsbod med leilighet 5064, slik at de har 3 kjellerboder. Leilighet 5064 har én kjellerbod og én loftsbod (den opprinnelige loftsboden er innlemmet i leiligheten).
Borettslaget har eget utleielokale for inntil ca. 20 personer i Mellombølgen 147.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021:
-Montert ny vaskemaskin og tørketrommel i hhv. Mellombølgen 68 og Kvartsveien 14.
2020:
-Montert nye vaskemaskiner i Kvartsveien 12 og Steinspranget 66/68.
2019:
-Utskifting fra fossil til biofyringsolje.
- Utskiftning av vifte på pipe i Kvartsveien 9.
- Vasket og malt søppelrommene slik at disse kan brukes av andelseiere til å lagre barnevogner, rullatorer, sykler m.m. All lagring skjer på andelseiers eget ansvar.
2018:
-Takrehabilitering/taktekking på 13 av blokkene.
2015:
-Skiftet vinduer og balkongdører.
2014:
-Etablering av 14 avfallsbrønner/nedgravd avfallsanlegg.
Planlagte påkostninger:
Styret har i samarbeid med Obos Prosjekt utarbeidet en ny 10 års vedlikeholdsplan for Rabben Borettslag for perioden 2021–2031. Det er vedtatt rehabilitering av fasadene i Steinspranget 66/68. Estimert kostnad 20-25 millioner, som lånefinansieres. Hele lånerammen er utbetalt. I løpet av 2023 er det planlagt etablering av låsbare sykkelskur. Sluttføring av gjenstående takrehabilitering/taktekking på adressene Mellombølgen 64–66, 68–70, 72–74 og 147–155 Steinspranget 57–67 og 52–62 og Kvartsveien 10–14 planlegges også utført i løpet av 5–10 års periode.
Som følge av prisøkninger på varer og tjenester i samfunnet, opplyser styreleder at man ikke skal se bort i fra at felleskostnadene vil kunne øke ytterligere i 2023.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13.500,-.
Oppgjør: kr 6.000,-.
Markedspakke: kr 21.500,-.
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0004/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.234

Dato

Sist oppdatert: 07. februar 2023 kl. 14:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.