Komplett salgsoppgave

Høgsæterveien 2B

13 500 000 kr
251 m²
5 soverom
Velkommen til Høgsæterveien 2 B - stor og usjenert villa med pent opparbeidet tomt
Velkommen til Høgsæterveien 2 B - stor og usjenert villa med pent opparbeidet tomt
Oppegård syd/ Sætreskogen
Nyere villa med høytliggende beliggenhet. Pent opparbeidet tomt. Flott utsikt og gode solforhold. Påkostet garasje 2018.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  13 500 000 kr
 • Omkostninger
  338 842 kr
 • Totalpris
  13 838 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  251 m²
 • Bruksareal
  326 m²
 • Tomteareal
  1 099,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget pen villa fra 2006 forblendet med murstein:
 • Vesentlig påkostet i 2018 med stor fullisolert garasje, støttemur, asfalt og uteområder
 • Tomten er pent opparbeidet med hyggelige uteplasser, hagestue, trapper og murer i granitt
 • Asfaltert gårdsplass og vei opp til boligen med varmekabler i hjulsporene
 • Stor terrasse på ca 40 kvm langs framside og rundt hjørnet mot syd
 • Boligen holder en gjennomgående god standard hvor kjøkken og mange overflater er modernisert de siste årene
 • Fra boligen, terrasse og hage har du flott utsikt og lite innsyn. Sol hele dagen!
 • Nærhet til barnehage og skole med trygg skolevei
 • Gangavstand til togstasjon, bussholdeplass, butikk, golfbane, fotballbane, lekeplass
 • Gangavstand til marka og badeplass på Tussetjern

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Høgsæterveien 2B, 1415 OPPEGÅRD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 137, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 326 kvm
Totalt primærrom: 251 kvm
Bruksareal:
Enebolig 259 kvm
Garasje 67 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 91 kvm: Trapperom, entré, vaskerom, stue/kjøkken, soverom, kontor og bad
1. etasje 91 kvm: Hall m/trapp, stue, kjøkken og bad
2. etasje 77 kvm: Gang, soverom, soverom 2, soverom 3, soverom 4, bad
Sekundærrom:
Kjeller: 8 kvm: Bod
Sekundærrom:
Garasje:
Kjeller: 67 kvm:
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.05.2022 utført av Takstmann Stein Haugen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det gjøres oppmerksom på at rom som i dag er innredet og brukes som soverom i u.etg opprinnelig er godkjent som bod og ikke omsøkt/ bruksendret til dagens bruk. Bod i underetasjen er opprinnelig godkjent som soverom men har i dag ikke lysinnslipp (som følge av ny garasje) og fremstår som bod med vindu inn i garasjen. Det vises til punkt "ferdigattest" i salgsoppgaven for nærmere info.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført som følgende:
Taket er tekket med betongtakstein. Nedløp, takrenner og beslag av plastbelagt stål. Boligen er oppført i Thermomur, isopor elementer, fylt med betong. Utvendig forblendet med murstein. Sperretak konstruksjon, med innredet loftsetasje og skråtak. PVC vinduer med 2-lags energiglass. Velux takvinduer. Malt hovedytterdør med isolerglass og kodelås. PVC balkongdører med energiglass. 3 stk 2 fløyede dører. Balkong av impregnerte materialer med plast rekkverk. Utgang fra hoved soverom. Størrelse ca 5 Kvm. Fra 1. etasje er det utgang til stor terrasse, som går på hele fremsiden og rundt mot syd. Denne er av impregnerte terrassebord og plast rekkverk. Størrelse ca 40 kvm. På taket til garasjen er det lagt kunstgress. Det er mulighet for noe lagring under deler av terrassen. Det er laget en trapp av granitt opp langs innkjørselen. Videre opp i hagen er det laget en trapp av impregnerte materialer. Det er satt opp en hagstue, på støpt såle, med konstruksjon av glass og aluminium. Her er det strøm og vann fra hageslange. Det er sprekk i en glassrute. I tilknytning til boligen er det oppført en garasje, på støpt såle og med yttervegger av Thermomur. Høy takhøyde og en innvendig kant. Det er isolert leddport med åpner. Strøm og lader for el-bil. Sperretak av tre, avlastet med 2 stk jerndragere.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Sammendrag av boligens tilstand hentet fra tilstandsrapport:
Utvendig:
TG 2 (avvik som ikke krever tiltak):
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Dette er synlig i kryploft spesielt på nedsiden av takvinduene. Det kan også se ut som om et bord i gesimskasse i samme område er fuktpåvirket.
Utvendig > Tak vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er tydelige svellemerker i foringer innvendig på begge takvinduene.
(Selger opplyser at pkt. 1 er utbedret av tømrer etter at tilstandsrapporten kom i hende. Gesimsbord er byttet og det er konstantert at det ikke er lekkasje mm. Foringer og innsettingsdetaljer rundt takvinduer er utbedret og kontrollert)
Innvendig:
TG 2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist at pipe har sprekker og riss. Pipa her en sprekk, synlig på soverom 2. etasje.
Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Det er i følge pristilbud Pvc sveise membran.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er påvist skader på innredning. Fastlimt speil er skadet i nedkant.
Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
Tekniske installasjoner > Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er påvist sprekker i fliser. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er et takvindu over badekaret. Tilstand vindu er vurdert i eget punkt.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Badet har ikke synlig membran. Det er også konstatert noe fuktmerker på gulv i kryploft bak badekar. Det er usikkert hva dette kommer av. Det ble målt fukt i området på befaringen.
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Det er registrert symptom på fuktskader.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er antydning til svelling på innredning mot dusjen. Speil er også skadet i nedkant.
TGIU:
Hulltakning for fuktsøk i tilliggende konstruksjon på bad 1.etg ikke utført da dette ikke var mulig grunnet tilliggende konstruksjoner.
Besiktigelse av sluk på vaskerom u.etg ikke utført.
Hulltakning for fuktsøk i tilliggende konstruksjon på vaskerom u.etg ikke utført da dette ikke var mulig grunnet tilliggende konstruksjoner.
Hulltakning for fuktsøk i tilliggende konstruksjon på bad (hybel) i 1.etg ikke utført da dette ikke var mulig grunnet tilliggende konstruksjoner.
Oppvarming- varmekilder ikke funksjonstestet.
Se supplerende informasjon i tilstandsrapporten om overnevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for forhold som fremkommer i rapporten.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Fuktmerker innvendig bodrom i sokkeletasje ved nåværende eiers overtakelse, utbedret ifbm. omlegging av nedløp fra takrenne samt endret ifbm. bygging av ny garasje i 2018.
- Noen mindre riss i enkelte tak (gips), og noen mindre skjevheter i gulv enkelte steder.
- Forskjellig forefallende elektriske arbeider utført av Oppegård elektriske
- Renovering av eksisterende bad i hovedetasje utført av Ski vvs i 2014.
- Bygget ny garasje i 2018, utført av HUS-NSA AS samt egeninnsats.
- Manglende ferdigattest: på tiltaket med bygging av garasje. Det ble mottatt IG i sept. 2017. Garasje og øvrig tiltak ferdigstilt i 2018. Ansvarlig søker har ikke fulgt opp. Saken er nå i prosess.
Se supplerende info i egenerklæringen om overnevnte utdrag samt komplett skjema med øvrige spørsmål og kommentarer. Kjøper overtar ansvar og risiko for forhold som fremkommer i selgers egenerklæring.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet i selgers eiertid:
- Opparbeidelse og utbedring av tomt og tomteforhold
- Revet gammel garasje og bygget ny
- Oppføring av murer
- Asfaltert adkomstvei og gårdsplass
- Lagt varmekabler i hjulspor opp til garasjen
- Oppføring av orangerie/hagestue
- Utebelysning
- Belegningsstein
- Satt inn ny tofløyet inngangsdør 1.etg
- Nytt kjøkken
- Nye gulv
- Nye gulv med undervarme i 1.etg
- Nye dører innvendig
- Diverse generell overflateoppussing

Standard

Boligen holder en standard fra 2006 hvor det er gjort en rekke moderniseringer og oppgraderinger de siste årene. Innvendige overflater på gulv er hovedsakelig belagt med laminat og fliser, Vegger har malte slette flater og malt panel. Malte slette tak og noe malt panel. Malt tretrapp mellom etasjene. Formpressede lette innerdører med profil samt glassdør i stue. Etasjeskiller av trebjelkelag. Elementpipe uten tilknytte ildsted, det er dog mulighet for tilknytning i underetasje og 1. etasje.
Hall u.etg:
Meget romslig hall med pipeløp. Her har man inngang videre til trappeløp samt en praktisk ungdomsavdeling.
Ungdomsavdeling: Består av stue med åpen kjøkkenløsning, bad og bod (tidligere soverom) samt gang mellom disse rommene. Gang med utgang inn til garasjen. Døråpning mot hall.
Kjøkken: Sorte matte fronter og laminat benkeplate. Integrert oppvaskmaskin og plass for komfyr og kjøleskap. Kjøkkenventilator demontert da hybelen ikke har vært i bruk.
Bad:
Flislagt bad fra byggeår. Her er det servantinnredning med speilskap og belysning. Dusjhjørne med nedsenket gulv og glassdører. Vegghengt toalett. Malt slett tak med taklampe og avtrekksvifte. Opplegg og plass for vaskemaskin.
I boligens underetasje finnes for øvrig et bodrom, gang med utgang under terrassen mot syd, vaskerom og trappeløp.
Vaskerom
Flislagt vaskerom fra byggeår. Innredet med stål skyllekum. Opplegg for vaskemaskin. Skittentøysjakt fra bad i 1 og 2.etg ender her. 2 stk varmtvannsberedere, samleskap for rør i rør, vannmåler og hovedstoppekran.
Trappeløp:
Flott trappeløp med skiferbelagte vegger, veggintegrert belysning og trapp malt i en fin gråtone.
Boligens 1.etasje består av trappeløp, bad, stor hall (med inngang fra baksiden av huset,) samt husets store sosiale sone med kjøkken, spisestue og stue. Utgang til terrasse på fremsiden av huset fra kjøkken og stue.
Kjøkken:
Stilrent og moderne Epoq kjøkken fra 2015 med praktisk kjøkkenøy. Innredning med hvite slette fronter i kombinasjon med korian benkeplate i sort utførelse. Underlimt kum og nedfelt koketopp. Integrerte hvitevarer samt kjøleskap som er tilkoblet vann. Hvitevarer som medfølger boligen: Kjøleskap, stekeovn, micro, kaffemaskin og varmeovn fra Bosch som er montert i høyskap samt vinskap integrert i kjøkkenøy. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Stue: Stuen fremstår som en stor sosial sone med spisestue og kjøkken sammenhengende. Store vindusflater og flott utsikt. Utgang til balkong. Varmepumpe montert for lun og god varme i vinterhalvåret og kjøling sommerstid.
Bad 1. etasje
Flislagt bad fra 2014. Servantinnredning med høyskap og speilbelysning. Dusjhjørne med nedsenket dusjgulv og glassdører. Vegghengt toalett og sjakt for skittentøy. Malt slett tak med taklampe,avtrekks og tilluftsventil. Vindu høyt på vegg mot hagen.
Boligens 2.etasje består av trappeløp, gang, bad og fire soverom.
Bad 2. etasje
Flislagt bad fra byggeår. Her er det servantinnredning med høyskap og speilbelysning. Badekar og vegghengt toalett. Malt slett tak med taklampe og avtrekk/ tilluft ventiler. Sjakt for skittentøy til vaskerom. Vindu i både tak og vegg gir godt lysinnslipp.
Soverom 2. etasje
Boligen har fire soverom med garderobeskap i denne etasjen hvor hovedsoverommet har utgang til balkong på ca 5 kvm.
Garasje med støpt såle, meget god takhøyde og isolert leddport. Innlagt strøm og el-bil lader som medfølger.
Teknisk:
Rør:
Plastrør (rør i rør) i rørskap.
Avløpsrør av plast.
Ventilasjon:
Balansert ventilasjon, med aggregat i kryploft.
Del av kjeller er mekanisk ventilert.
Varmtvann:
Bolgen har 2 stk varmtvannsberedere. 120 L til opprinnelig sekundærleilighet og 200 L. til hoveddel.
Oppvarming:
Boligen er elektrisk oppvarmet, med 2 stk luft til luft varmepumper, gulvvarme og panelovner.
El-anlegg:
Normalt oppbygget el-anlegg. Skjult el-anlegg med automatsikringer. Anlegg stort sett fra byggeår.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner samt gulvvarme på badene. Luft til luft varmepumpe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Boligen har elementpipe uten tilknyttet ildsted. Mulighet for tilknytning i u.etg og 1.etg.
På kommunens ledningskart for eiendommen fremkommer det en nedgravd oljetank i fremre del av tomten. Selger opplyser at det ikke ligger tank her da området har vært gravd i i forhold til arbeider på tomten i 2018 og det antas derfor at denne ble fjernet i forbindelse med oppføring av boligen i 2006.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.09.2012. Ferdigattesten omfatter oppføring av hoveddel med sekundærleilighet.
Det foreligger godkjente tegninger hos kommunen for u.etg datert 13.01.2005, 1.etg datert 08.12.2004, 2.etg 28.05.2004, fasader 09.11.2005 og 09.12.2004, tidligere garasje datert 09.11.2006 og 20.04.2007 samt støttemur datert 20.07.2007
Ferdigattesten er gitt på hoveddel med sekundærleiliget men er spesifisert å ikke omfatter støttemur, veg og terrengarbeider. Ferdigattesten gjelder ikke de endringer som er gjort i boligen etter at attesten ble gitt.
Følgende er endret etter avgitt ferdigattest.
U.etg:
- Ny garasje er bygget i 2018, som følge av dette tilbygget så er opprinnelig inngang til leilighet nå innvendig forbindelse til garasjen.
- Opprinnelig vindfang/entré til leilighet brukes nå som gang ut/inn til/fra garasje og har endret funksjon.
- Opprinnelig soverom i leilighet har som følge av påbygg med ny garasje mistet lysinnslipp og rommet oppfyller ikke lenger krav til varig opphold. Brukes i dag som bod.
- Opprinnelig bod i leilighet brukes nå som gang med inngang til bad og boden (tidligere soverom)
- Opprinnelig kjellerstue tilhørende hoveddel i u.etg med to vinduer er omgjort til hall ved at ny dobbel inngangsdør er satt inn i 2022.
- Opprinnelig trapp og trappeløp er ikke i samsvar med godkjente tegninger (fra u.etg til 2.etg)
- Som følge av endret trappeløp er badet i leilighet noe mindre (mangler dusjnisje) en hva som fremkommer på godkjente tegninger.
- Det er åpnet og laget døråpning mellom hoveddel (dagens entré u.etg) og stue i opprinnelig sekundærleilighet
På grunn av oppføringen av garasjen og endringer inne i leiligheten, så avviker nå leiligheten fra slik den er godkjent. Leiligheten slik den fremstår p.t er ulovlig. For det tilfelle leiligheten ønskes lovliggjort vil dette kreve søknad til kommunen og sannsynligvis også byggtekniske endringer.
1.etg:
- Soverom på opprinnelige godkjente tegninger er innlemmet i dagens stue ved at vegg er fjernet.
- Trapp og trappeløp er ikke i samsvar med opprinnelige tegninger.
2.etg:
- Trapp og trappeløp er ikke i samsvar med opprinnelige tegninger.
- Planløsning på et soverom er endret noe ved endret vinkel (rett vegg) som gir større areal i gang.
- Planløsning på bad er endret noe ved endret vinkel og inngang som har gitt større areal i gang.
Tilbygg:
Boligen er tilbygget med garasje og terrasse ovenpå i 2018.
Det foreligger igangsettelsestillatelse på tiltaket datert 23.08.2017 med tegninger, men det er ikke utstedt ferdigattest på tiltaket. Kjøper overtar eiendommen med tilbygget garasje slik den fremstår på visning med risikoen og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Basert på mottatte tegninger fra kommunen i forhold til dagens situasjon er porten flyttet litt til høyre og vindu plassert på den andre siden av garasjeporten.
Utvidelse av terrasse:
Utvidet terrasse på sydsiden av huset
Fasadeendring:
Fasadeendring ved at ny dobbel inngangsdør er etablert i u.etg hvor det tidligere var to vinduer.
Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Fasadeendringens karakter er vurdert av dagens eier til ikke å være søknadspliktig tiltak. Terrasse er ihht. de tegninger som fremkommer i kommunen. Terrasse som ikke er inntegnet har en høyde over marknivå som er lavere enn 0,5 m. Forøvrig er det god dekning på eiendommen ift. utnyttelsesgrad.
Rom innredet i etterkant:
Rom i underetasjen som i dag brukes som soverom og er definert som soverom på planskisser er opprinnelig byggemeldt som bod jf. godkjente byggetegninger .
Gang med utgang ved siden av vaskerommet er opprinnelig byggemeldt som sportsbod jf. godkjente byggetegninger..
Gang utenfor og med inngang til badet i hybelen er opprinnelig byggemeldt som bod jf. godkjente byggetegninger.
Innredning av de overnevnte rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 6173, tinglyst 02.12.1954, type heftelse: Erklæring/avtale hvor det ble avgitt 30 kvm grunn av daværende eiendom til kommunen til utvidelse av Høgsæterveien.
Dagboknr 2287, tinglyst 02.08.1961, type heftelse: Bestemmelse om vannrett/ hjemmel til eiendomsrett hvor eier av Gnr. 244, gnr. 460 (Kringsjåveien 120) har rett til å forsyne seg med vann fra brønnen på denne eiendommen " Rudsborg".
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

En 2-roms sekundærleilighet i u.etg som boligen hadde ved ferdigstillelse i 2006 er opprinnelig godkjent som separat boenhet i kommunen. Denne delen av boligen har egen varmtvannstank, sikringsboks, bad med opplegg for vaskemaskin og fullverdig kjøkken. Tilbygg av ny garasje og endringer i boligen gjør at boligen p.t ikke har en lovlig separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger meget attraktivt til i veletablerte og særs hyggelige Sætreskogen, et populært boområde i Oppegård. Her bor man trafikkskjermet og rolig til i omgivelser som består av hyggelig småveier og et trygt bomiljø.
Meget barnevennlig - gangavstand til barneskole og barnehager - se nabolagsprofil.
Få minutters gangavstand til Oppegård stasjon med togforbindelse mot syd og nord, reisetid er 25 minutter med lokaltoget til Oslo og 9 minutter til Ski
Rutebussforbindelse i Skiveien ved Oppegård stasjon, her går 580 bussen til Ski og Kolbotn, 11 minutter til Ski og 16 minutter til Kolbotn via Greverud, Myrvoll og Sofiemyr.
Enkel adkomst med bil til E6 Europaveien hvor du raskt er på vei mot Gøteborg/ Trondheim eller E18 som tar deg mot Stockholm/Sørlandet.
Ca. 20 minutter med bil til Oslo sentrum via E6 eller E18
Kort vei fra boligen til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Kort vei til Tussetjern badeplass med brygge og park. Forøvrig flott gang og sykkelvei fra Oppegård til Gjersjøen og Tusenfryd. Få minutters kjøretur til 18-hulls golfbane på Greverud. Skiforeningen kjører snøkanon på vinterstid og preparer rundløype i forbindelse med lysløype på golfbanen. Nytt idrettsanlegg i regi av Oppegård Idrettslag med oppvarmet kunstgressbane og idrettshall.
Ellers i kommunen finner en Ingierkollen slalåmbakke og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Oslofjorden med badeplasser blant annet på Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.
Nær-senter ved Oppegård stasjon med blant annet restaurant, take away og Kiwi butikk (åpen kl. 7 - 23 alle dager unntatt søndag). Ellers Greverud-senteret med både Rema 1000 og MENY butikk. Her finnes også apotek, helse- og velværesenter. Treningsmuligheter for tennis, sandvolleyball, spinning osv. i fjellhallen bak Greverud senter.
På Kolbotn finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 70 forretninger, cafeer og resturanter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.
I tillegg kort avstand til både Vinterbrosenteret med bil og Ski storsenter med tog eller bil.
Se forøvrig nyttige linker med informasjon om Oppegård kommune.
www.nordrefollo.kommune.no | www.kolben.no | www.kolbotntorg.no | www.oppegårdil.no | www.skiforeningen.no

Adkomst

Fra Skiveien ( FV 152 ) kjører man over jernbanebroen til Oppegård stasjon og følger Sætreskogveien forbi Oppegård senteret. Deretter tredje vei til høyre som er Kringsjåveien og da er første vei til høyre Høgsæterveien. Se forøvrig veikart. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt fra Skiveien ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Sætreskogen barnehage ligger ca 400 meter fra boligen, Greverud barneskole i nærheten av Oppegård stasjon og Flåtestad ungdomsskole ligger på Greverud med fin gang/sykkelavstand.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 099,9 kvm. Adkomst på egen tomt fra Høgsæterveien opp asfaltert adkomstvei med varmekabler i hjulspor. Pent opparbeidet hage og uteareal på baksiden av huset hvor det også er satt opp en hagestue med innlagt strøm og sommervann fra hageslange. Det er i nyere tid utført omfattende arbeider med tomten i forbindelse med at ny garasje ble satt opp i 2018. Det ble i denne forbindelse utført fjerning av fjell, planering, opparbeidet støttemurer og etablert trapper hvor adkomstvei er asfaltert og utstyrt med trappetrinn opp fra Høgsæterveien i granitt med belysning.

Parkering

Meget flott garasje fra 2018 med plass til 2/3 biler samt gårdsplass og privat vei med plass til 5-6 biler. Fastmontert lader for EL-bil i garasjen følger med, med mindre annet er avtalt. Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplankart datert 29.03.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser med plan ID 2014002 vedtatt 12.09.2016 - frittliggende småhusbebyggelse for areal stort 1093 kvm av eiendommen. I tillegg er delareal 7 kvm av eiendommen regulert til formål kjørevei ihht. reguleringsplan med ID 4415 vedtatt 24.04.1978 - Oppegård syd, øst for jernbanen.
Det skal for øvrig utvikles og moderniseres i området som ligger i nedre del av Sætreskogen (rundt Oppegård lokalsenter) men denne eiendommen ligger utenfor dette nye planområdet.
Hensikten med den nye planen i nedre del av Sætreskogen er å legge til rette for fortetting rundt Oppegård stasjon og lokalsenter, som skal bygge videre på områdets historiske særpreg. Bevaringsverdige hus og kulturmiljø innenfor planområdet skal bevares, og ny bebyggelse skal tilpasses eksisterende bebyggelse og ta hensyn til områdets identitet. Næring opprettholdes i lokalsenteret. Det grønne preget i småhusbebyggelsen rundt fortettingsområdet skal opprettholdes, og det skal tilrettelegges for en grønn og attraktiv møteplass innenfor planområdet.
Planen legger også opp til en ny bru over jernbanen, som er trafikksikker for gående og syklende, og som er dimensjonert for varetransport. Det tilrettelegges også for en fornyelse av Oppegård stasjon med utvidet og universelt utformet plattform, undergang og gode gangforbindelser.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård gjelder også for eiendommen og området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.913,- for inneværende år basert på et forventet årlig forbruk på 288 m3. I dette inngår abonnementsgebyr for vann, og avløp x 2 boenheter, akonto forbruk vann og avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er p.t ikke eiendomsskatt i Nordre Follo kommune.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 36.000 kwh. pr. år. I selgers husstand har det bodd 2 voksne og 2 barn.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.000,-.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av internett/tv og har avgift på kr 500,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 642 821,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 9 514 157,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.838.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Torben Torbjørnsen og Linn Merete Torbjørnsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,725% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0028/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2228

Dato

Sist oppdatert: 30. mai 2022 kl. 15:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.