Komplett salgsoppgave

Vegsundhaugen 25

13 650 000 kr
300 m²
5 soverom
Boligen sett ovenfra
Boligen sett ovenfra
Marit S. Aursnes
Presenteres av
Marit S. Aursnes
Vegsund
Innholdsrik og påkostet funkisenebolig|Dobbel garasje|5 soverom|3 bad |Flere store terrasser og flotte uteområder
 • Prisantydning
  13 650 000 kr
 • Omkostninger
  342 592 kr
 • Totalpris
  13 992 592 kr
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  300 m²
 • Bruksareal
  384 m²
 • Tomteareal
  863,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul B

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor, moderne og påkostet funkis enebolig som går over 3 plan. Boligen har en gjennomført stil med høy standard og fremstår tiltalende med svært gode sol- og utsiktsforhold.
* 5 soverom
* 3 bad
* Stor takterrasse med utgang fra vinterhage i 2. etasje med jacuzzi med elektrisk pergola over. Gassuttak.
* Terrasse i 1. etasje på ca. 50 kvm, herav overbygd del på ca. 30 kvm. Gassuttak.
* Grunnbåret jordvarme med gulvvarme
* Betydelig påkostet belysning fra Stokkan lys
* Dobbel garasje på 43 kvm samt carport
Boligen må oppleves.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vegsundhaugen 25, 6020 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 15, bruksnummer 220, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 384 kvm
Totalt primærrom: 300 kvm
Bruksareal:
Enebolig 341 kvm
Garasje 43 kvm
Primærrom:
Kjeller 101 kvm: Bad, hall m/trapp, stue, trimrom, vindfang og 2 soverom.
1. etasje 153 kvm: Bad, hall m/trapp, stue, stue/kjøkken, soverom, kontor/soverom, vaskerom, omkledningsrom/garderobe.
2. etasje 46 kvm: Bad, badstue, hall m/trapp, vinterhage m/dusj/kjøkkeninnredning.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 41 kvm: Bod, garasjerom og teknisk rom.
Garasje:
1. etasje 43 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.01.2020 utført av Mauren Frode K.. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i en bindingsverkkonstruksjon som var vanlig på utførelsestidspunktet. Kledning er Royal impregnert skråstilt 48x48 mm, som er oljet i 2020. Pussplater. Huset har PVC duk som taktekking fra byggeår. 2-lags glass i vinduer med malt treverk på innsiden og utvendig aluminum. Glass mot syd i 1.etasje og underetasje har soldemping og Bio-clean. Utvendige solskjerming på stue i 1.etasje og soverom i underetasje mot syd. Flere balkongskyvedører av samme type. Malte hovedytterdører med porttelefon og kodelås. Trebjelkelag. Betong grunnmur.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad 2. etasje:
Når det gjelder sanitærutstyr og innredning er det ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne og dokumentasjon mangler. Usikkert om det skal være drenshull.
Bad 1. etasje:
Når det gjelder sanitærutstyr og innredning er det ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne og dokumentasjon mangler. Usikkert om det skal være drenshull.
Vaskerom 1. etasje:
Det er målt ca 15 mm fall fra gulv ved terskel til topp slukrist. Vaskerom har flislagt gulv med gulvvarme, sluk under innredning.
Bad i underetasje:
Ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne og dokumentasjon mangler. Usikkert om det skal være drenshull.
Badstu 2. etasje:
Ukjent konstruksjonsoppbygging. Eier har opplyst at badstuen er i betydelig bruk, flere ganger i uka. Utifra dette er det ikke påvist tegn på at konstruksjonen ikke fungerer som forutsatt. Det skal være normalt sett to ventiler i veggkonstruksjon i ei badstu,. Denne har ikke det, men god utlufting gjennom gulv med spaltegulv med terrassebord. Utenfor badstu i vinterhage er det en åpen dusj, mer preg av utedusjstandard. Ventilering gjennom spaltegulv, synes å fungere ok. Dusj utenfor er å anse som en utedusj uten dagens krav til våtrom.
Etasjeskillere og gulv på grunn:
I 1. etasje er det målt avvik mellom 10-20 mm på kontrollerte steder. Mindre knirk. Tilstand 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik for skjevheter ikke er oppfylt. Det er ikke registrert symptomer på funksjonssvikt men være oppmerksom dersom det registreres endringer. Det er ikke behov for utbedringstiltak.
Yttertak:
Det samler seg noe vann i hjørne mot sydøst. Viktig med jevnlig ettersyn og vedlikehold/rensing av sluker.
Balkonger, terrasser, veranda, trapper og lignende:
Rekkverket er for lavt ihht dagens forskrifter og byggeårets forskrifter. For å tilfredsstille forskriftskrav så må rekkverk økes noen cm.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor, innholdsrik og moderne funkisbolig med påkostet standard og god planløsning.
Det er en-stavs eikegulv på de fleste gulv, bortsett fra våtrom som har fliser. Malte vegger og malte tak med designbelysning fra Stokkan lys. Gulvvarme i alle rom, bortsett fra boder.
Underetasjen:
Her er det egen inngang fra syd og med dør til garasje med plass til en bil. Speil skyvedørsgarderobe. Ca 2,80 takhøyde i underetasjen og i 1. etasje.
Hall med trapp som har hvitpigmentert eikegulv, malte vegger og malt tak. Påkostet tretrapp fra byggeår med åpne trinn. Trerekkverk med stålspiler og innfelt belysning. Listefrie overganger og god takhøyde.
Kjellerstue og 2 store soverom med garderobeskap.
Bad har flislagte gulv og vegger, samt malt tak. Baderomsinnredning med nedfelt servant og speil. Vegghengt wc og dusjnisje med glassdør.
I tillegg er det garderoberom, teknisk rom og trimrom som alternativt kan brukes som soverom. Bod.
1. etasje:
Inngang fra nord med fliser på gulv og speil skyvedørsgarderobe.
Parkett/fliser på gulv, malte tapetserte vegger og malte innvendige tak som er listefrie.
Lekkert flislagt bad med adkomst fra hovedsoverom. I tilknytning til hovedsoverom er det også walk-inn garderobe.
Baderomsinnredning med to nedfelte servanter, vegghengt wc og dusjnisje med glassdører.
Vaskerom med fliser på gulv. Godt med innredning, skyllekum og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Stor kjøkkeninnredning fra HTH. Svart innredning med stein benkeplate. Integrerte hvitevarer; stor induksjonstopp, komfyr, kombiovn/micro, kjøl/fryseskap, kjøleskap, oppvaskmaskin og kaffimaskin. Waterguard system. Opplyst at komfyrvakt
er i ventilator. Takinnfelt ventilator med egen motor. Stor spiseplass. Utgang til stor overbygd terrasse. Gassuttak på terrassen både oppe og i hovedetasjen. Spotter i tak på terrassen. Møre royal dekke. Utrekkbar levegg på terrassen.
Lys stue med vindu fra gulv til tak og flott utsikt. Gasspeis. Noen selvrensende vinduer. Utvendige elektriske persienner og innvendige persienner. Lameller mot vest.
2. etasje:
Her kan du nyte fine dager og kvelder enten ute eller i vinterhagen. Her er kjøkkenbenk i vinterhagen med kjøleskap og vaskekum, samt åpen utedusj.
Royal impregnerte terrassebord på gulv i vinterhage etc, flislagt gulv i hall. Pussede malte veggflater med skråstilt fasadekledning på vegger. Malte tak i hall, beisa bord i vinterhage. Flere sluker under terrassebord.
Bad også i denne etasjen som har fliser på gulv med gulvvarme. Pussede/malte veggflater og noe flis i dusjsonen på vegger, malte innvendige tak. . Innredning med nedfelt servant, vegghengt wc og dusjnisje med glassdør.
Badstu har ospepanel e.l. på vegger og tak, samt terrassebord på gulv. Ny badstuovn blir montert. Det er nydelig utsikt fra badstu.
Dobbel garasje på 43 kvm. i nedkant av tomta med betonggulv, malte betongvegger. Betongplate i tak., ikke tettesjikt. Metallport med portåpner fra 2020.
Tekniske installasjoner:
Gasspeis i stue.
Rør i rør system på vann. 2 fordelerskap for rør-i-rør system i teknisk rom.
Vannmåler/stoppekran. Avløpsrør i plast fra byggeår.
Grunnboret jordvarme, varmepumpe luft til luft. Hele 1. og u.etg samt flislagte gulv i 2.etg.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Varmepumpe luft til luft på hovedsoverom og trimrom.
El anlegg fra byggeår. Betydelig påkostet belysning i huset.
Utført av HM Elektro AS etter NEK 400.2013.
Ny måler 2018.
Fiber.

Oppvarming

Grunnboret jordvarme, varmepumpe luft til luft for hele 1. og uneretasjen, samt flislagt gulv i 2. etasje. I tillegg balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det er varmepumpe luft til loft på soverom og trimrom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.06.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Badstu i 1. etasje er ikke bygd og det er foretatt noen endringer i dette området ut i fra opprinnelige byggetegninger. Der er ikke eget wc-rom og det er laget større omkledningsrom/garderobe etc. samt etablert badstu etc. i 2. etasje.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/15/220:
17.08.2001 - Dokumentnr: 10678 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om veg
Gjelder denne registerenheten med flere
12.08.1994 - Dokumentnr: 10999 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1507 Gnr:15 Bnr:25
01.01.2020 - Dokumentnr: 1569784 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1504 Gnr:15 Bnr:220

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Stor påkostet enebolig beliggende på Vegsundhaugen i Ålesund kommune. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende enebolig og noe konsentrerte boliger. Det er kort gangavstand til barnehage, barneskole etc. Ca. 14 km øst for Ålesund sentrum. Tomten ligger i skrånende terreng mot sydvest og er i sin helhet opparbeidet med asfalt, plen, hekk, støpte platter/trapper, garasje, carportløsning etc.

Adkomst

Fra Ålesund kjører du mot Vegsundbrua. Ta av opp mot Humla ett par hundre meter før broa. Ta av til høyre og så til venstre igjen med en gang. Følg veien videre og fortsett forbi dagligvarebutikken på din venstre side. Følg veien mot Vegsundhaugen. Ta av opp mot venstre midt nede i bakken og følg veien oppover på toppen og ta av andre vei til venstre. Huset ligger da på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Blindheim barneskole (1-7 kl.) 11 min. gange - 0.8 km
Blindheim u-skole (8-10 kl.) 6 min. m/bil - 3.1 km
Møre u-skule (8-10 kl.) 6 min. m/bil - 3.9 km
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 7 min. m/bil - 4.5 km
Borgund vg.skole 8 min. m/bil - 5.3 km
Spjelkavik vg.skole 9 min. m/bil - 5.4 km
Barnehager:
Rabbevågen barnehage (1-6 år) 5 min. gange - 0.4 km
Vegsund barnehage (0-6 år) 5 min. gange - 0.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 863,8 kvm som i sin helhet er opparbeidet med asfalt, plen, hekk, støpte platter/trapper, garasje, carportløsning etc.

Parkering

Dobbel garasje på ca 43 kvm, samt samt carport mot vest. Port fra 2020 medportåpner. Godt med parkering i i asfaltert innkjørsel både mot syd og nord.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Vegsundhaugane dat. 04.06.1998med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 04.06.1998.
Det er ubebygde boligtomter øst, sydøst og sydvest for eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 27.560,- for 2020 år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt. \
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 - 25.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.900,-.
Boligen er tilknyttet fiber fra Tafjord/Get for leverandør av internett og tv og har avgift på ca. kr 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 385 912,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 8 589 283,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14.992.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Søvik

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0198/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.20198

Dato

Sist oppdatert: 18. august 2021 kl. 18:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.