Komplett salgsoppgave

Snørn 22A

4 200 000 kr
150 m²
3 soverom
Moderne utebelysning pryder fasaden i mørket.
Moderne utebelysning pryder fasaden i mørket.
Torp
Tilbaketrukket og usjenert enebolig fra 2003 med fint utsyn. Adskilt sokkeletasje, vesentlig oppgradert i 2016/2017.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  106 170 kr
 • Totalpris
  4 306 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  150 m²
 • Bruksareal
  154 m²
 • Tomteareal
  989 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig fra 2003 med tilbaketrukket og usjenert plassering i bebyggelsens ytre rekke
 • Flott utsyn mot åpent åkerlandskap
 • Sokkeletasje adskilt i 2015, ombygget og vesentlig oppgradert gjennom 2016/2017
 • Fasade malt 2021, og innvendige overflater malt i 2022
 • Gode parkeringsmuligheter på gruset gårdsplass
 • 990 kvm. festet tomt med både opparbeidet hage og naturlig terreng
 • Fredelige og barnevennlige omgivelser, stor gressløkke i nabolaget
 • Kun kort gangavstand til barneskole i nabolaget
 • Turmuligheter på Glommastien og i Østsiden-marka med lysløype

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Snørn 22A, 1657 TORP
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 620, bruksnummer 32, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 154 kvm
Totalt primærrom: 150 kvm
Bruksareal:
Enebolig 154 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 73 kvm: Soverom, bad, rom benyttet som gang, to rom benyttet som soverom og stue med åpen kjøkkenløsning
1. etasje 77 kvm: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 0 kvm:
1. etasje 4 kvm: Bod
Det er ikke søkt om separat utleiedel i u.etasjen, og det er ukjent om det lar seg gjøre. Rommene er medregnet i rapporten etter dagens bruk. Rom benyttet som soverom er på godkjente tegninger beskrevet som bod. Det er ukjent om det er søkt om bruksendring av rommene, eller om det lar seg gjøre. Rommene er av denne grunn ikke godkjent til varig opphold. Rommene er medregnet i rapporten etter dagens bruk.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.08.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig fra 2003. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert/glatt entrédører av tre med glassfelt. Terrassedører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2015. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det er gitt 74 % TG0 eller TG1, 22% TG2, 2% TG3 og 2% TGIU.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det foreligger tilstandsgrad 3 (TG3) på følgende punkter:
Bad - 1. etasje: Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det, og fallforhold (gulv). Sluket i dusjsonen er plassert for høyt i forhold til gulvet for øvrig, og dette medfører at
vann utenfor den nære dusjsonen ikke vil kunne nå sluket. Se punkt fallforhold. Det er motfall til sluket i dusjsonen. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer på følgende rom:
Bad - 1. etasje, bad U.etasje, kjøkken - 1. etasje, kjøkken - u.etasje, øvrige rom, rom under terreng, loft, elektrisk anlegg, yttervegger inkl. fasader og konstruksjon, dører og vinduer, yttertak, balkonger og drenering.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Noen punkter i fra selgers erklæring:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Bad 1. etg har ikke fall til sluk, dette løses med å sette inn dusjkabinett.
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Firmanavn: Kråkerøy rør. Omkobling av vann i forbindelse med omgjørning/bygging av nytt kjøkken 2016/17. Annet arbeid innbefatter bygningsteknisk herunder elektrisk og takkonstruksjon (Egeninnsats).
Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. Fuktskde fra tidligere kjøleskap, kjøleskap byttet, men spor av vannskade i form av utvidet/ekspandert treverk på kjøkken ved kjøleskap.
Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Sukkermaur antatt i isopor sjiktet under betongsåle, løst med maurmiddel
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. 2017, byttet terassebord, laget tett sjikt for underetg. Under terasse.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Firmanavn: Installatøren AS. 2015/16/17 satt inn skap underetg. Div elektroarbeid men omgjøring av underetg, nytt kjøkken samt downlights og opplegg til vaskemaskin i 1. Etg
Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja. Registrert som enebolig, er i praksis enebolig med utleiedel, kan forekomme krav om å tilbakeføre / sette inn trapp mellom enhetene.
Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Nei. Rom tilfredsstiller krav, herunder høyde, lysinnslipp, rømningsvei, brannhimling etc., Men er ikke godkjent som utleiedel av bygningsmyndighetene. Det er søkt om omregistrering fra enebolig til Bolig med utleiedel/selvstendig boenhet, men søknaden har blitt stoppet tidlig i fasen med at dette ikke kommer til å gå igjennom
Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Sekundærrom/bod/trapperom som har blitt omgjort til primærrom(soverom) uten at det er søkt/meldt inn bruksendring.
Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja. Utført vinter 20/21, verdier godt under anbefalte grenseverdier, kan vise til rapport
Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja. Det blir tinglyst bruksrett for parkering på naboens (Snøen 22b's) eiendom

Standard

- HOVEDETASJE
Hovedetasjen har i hovedsak standard fra boligens byggeår. Overflatene er imidlertid malt så nylig som i 2022, og downlights ble installert over gangen og stuen i 2019. Stuen og kjøkkenet er åpent forbundet i en sosial sone på over 37 kvm. i etasjens østre del, med tilknyttet balkong orientert i samme himmelretning. Balkongen ble i 2017 oppgradert med nye terrassebord og tettesjikt for skjerming av sokkeletasjens uteplass i underkant.
Kjøkkenets skapinnredningen er fra boligens byggeår og velholdt. Innredningen består av et større antall skap som både har stilren fremtoning og en rekke oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk. Hvitevarene som står på kjøkkenet i dag kan medfølge boligen etter nærmere avtale.
Soverommene og badet er samlet i praktisk nærhet omkring gangen og entreen, i motsatt ende av etasjen i forhold til den sosiale sonen. Med ca. 12 og 8 kvm. hver er soverommene av gode størrelser som henholdsvis et hovedsoverom og et barnerom. Begge er utstyrt med hver sin hendige skyvedørsgarderobe.
Badet er fra boligens byggeår og utført med belegg på gulvet samt fliser på veggene. Rommet er gitt TG 2 for enkelte forhold som er spesifisert i tilstandsrapport, samt TG 3 for motfall til sluket. Sistnevnte er av nåværende eiere hensyntatt gjennom bruk av dusjkabinett, som for øvrig har både hånd- og regndusj. For øvrig er badets ca. 6,5 kvm. en praktisk størrelse som gir god plass også til vaskemaskin.
- SOKKELETASJE
En horisontal deling av boligen ble gjennomført i 2015, da innvendig trapp mellom etasjene ble fjernet. Trappen er imidlertid tatt vare på og lagret på loftet. Ytterligere en rekke oppgraderinger ble utført i sokkeletasjen gjennom 2016 og 2017, deriblant etablering av brann- og lydhimling, isolering mellom etasjene og oppgradering av sokkeletasjens elektriske anlegg - nytt sikringsskap inkludert. Overflatene generelt er modernisert, enten skiftet ut med nye eller pusset opp. Nye downlights er installert i flere rom.
Sokkeletasjens opprinnelige romløsning er bygget om, blant annet er ett soverom åpnet mot stuen og bygget om til kjøkken. Sistnevnte ble påkostet med ny innredning fra IKEA som har samtlige hvitevarer integrert og for øvrig gode oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk. TG 2 er gitt et fåtall forhold som er spesifisert i tilstandsrapport.
Det største soverommet i sokkeletasjen er videreført fra tidligere, mens to nye innredede rom er etablert i det som opprinnelig var trappegangen og en stor bod - inkludert nye vinduer og tilhørende lysgraver utvendig. Begge sistnevnte er tatt i bruk til soveromsformål, men ikke godkjent til formålet.
Sokkeletasjens bad er i likhet med hovedetasjens bad fra boligens byggeår, men av et utpreget stort areal på ca. 12 kvm. som er praktisk ved kombinert bruk som vaskerom. Gulvet er også her utført med belegg, veggene med belegg og himlingen med downlights. Utstyret inkluderer blant annet et dusjhjørne, skyllekum og garderobeskap. TG 2 er gitt kun to forhold og spesifisert i tilstandsrapport.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat og belegg.
Innervegger: Fliser, våtromstapet og glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater. Downlights i flere rom.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Avtrekksventilator. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin.
Kjøkken sokkeletasje: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og laminerte benkeplater i tre-imitasjon. Dekorplater på vegger over benker. Nedfelt oppvaskkum i sort kompositt med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn og kombiskap. Innbygget oppvaskmaskin.
Bad: Skapinnredning med glatte hvite fronter, belysning og helstøpt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil. Dusjkabinett med hånd- og regndusj. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.
Bad sokkeletasje: Søyleservant med ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil og belysning. Dusjhjørne med faste vegger og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett. Veggmontert to-greps blandebatteri og skyllekum i stål med avløp for vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 17.11.2003.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Noe tilbakefylling mot mur.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Bod i hovedetasjen er opprinnelig byggemeldt som gang/trapp iht byggetegninger fra kommunen.
Rom benyttet som soverom i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod iht. byggetegninger fra kommunen, og dermed ikke godkjent til varig opphold.
Kjøkken i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som soverom iht. byggetegninger fra kommunen.
Det har blitt fjernet trapp mellom etasjene, og søkt om endring til enebolig med utleiedel/selvstendig boenhet, men eier har fått anbefaling av kommunen å trekke søknaden da denne ikke vil gå gjennom.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 403412 tinglyst 28.10.1982, type heftelse: Festekontrakt
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 400790, tinglyst 20.02.1986, type heftelse: bestemmelse om vannledning.
Eier av Ringveien 16 har rett til å legge og vedlikeholde vannledning over eiendommen. Eier av Ringveien 16 forplikter seg til å være eventuelle omkostninger ved anleggelse og ved vedlikehold av ledningen.
Dagboknr. 14306, tinglyst 17.10.2003, type heftelse: bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om vannrett.
Eiendommen har veirett for alminnelig ferdsel til og fra tomten over tomten til gnr. 621, bnr. 55. Retten er betinget av at brukeren deltar i eller utøver selv det vedlikehold som er nødvendig for å holde veien i alminnelig god farbar stand. Det er også gitt rett til å føre vann i avtalt trace over eiendom med gnr. 621, bnr. 55.
I tillegg er selger og nabo (Snørn 22B) i prosess med tinglysing av parkering og bruksrett på eiendommene. Tinglysingen omfatter at denne eiendommen (Gnr. 620, bnr. 32) får rett til å parkere på del av eiendommen til naboen (Gnr. 621, bnr. 55). Til gjengjeld får naboen (Bnr. 621, bnr. 55) rett til å bruke del av eiendommen som et bytte av bruksrett på parkering. Se vedlagt skisse i salgsoppgaven for hvilke områder det gjelder.
Kjøper vil overta disse servituttene når de blir tinglyst i grunnboken.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det foreligger et generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en skjermet og usjenert plassering i ytterkant av boligområdets ellers veletablerte bebyggelse.
Nabolaget er utpreget barnefamilievennlig og inkluderer en stor løkke som ligger kun et par hundre meter unna. Et stort pluss er det også at Snørn er uten naturlig gjennomgangstrafikk, annen enn til de øvrige boligene langs gaten.
Barneskolen er lett tilgjengelig i nærmiljøet, knappe 10 minutters gange unna på samme gate. Kort avstand er det også til nye og moderne Borge ungdomsskole. For øvrig finnes også flere barnehager i området.
Hverdagslige innkjøp er enkle å gjennomføre ved Østsidens mange nærsentre og dagligvareforretninger som er lett tilgjengelig langs hovedveiene. For øvrig innebærer nærheten til bykjernene enkel tilgang til et bredt shoppingtilbud, spisesteder og kulturliv.
Bussholdeplasser finnes ved innkjøringen til boligfeltet og er stopp for busslinjer med svært hyppige avganger mellom byene. Alternativt kan du også sykle på Glommastien frem til fergeleiet ved Sellebakk eller Gamlebyen og benytte deg av kommunens gratis fergetilbud over elven.
Glommastien er for øvrig også et utmerket alternativ for trening og gåturer i hverdagen. Stien passerer like ved Torp og følger begge sider av elven i tidvis eksotiske omgivelser, helt frem til Sarpsborg. I Østsidens egen lysløype finnes kupert terreng og preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid.

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Torp skole (1-7. klasse) - 0,7km
Kjølberg skole (1-7. klasse) - 2,4km
Borge ungdomsskole (8-10. klasse) - 2,6km
BARNEHAGER:
Trollklubben barnehage - 0,7km
Gråtass barnehage - 0,7km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 990 kvm.
Festetomt opparbeidet med asfaltert/singlet gårdsplass, gressplen og diverse beplantning. Oppstillingsplasser i gårdsplass.
Kommunen opplyser at eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medførearealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling.
Kjøper overtar risiko for avviket.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 1 644,- pr. år.
Regulering av festavgift: Konsumprisindeks.
Festeavtalen utløper: 26.06.2080.
Festeavgiften betales forskuddsvis, og har forfall 26.06.
Festeavgiften ble sist regulert i 2015 iht. konsumprisindeks, og skal reguleres på nytt iht. konsumprisindeks 26.06.2025.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det vil bli tinglyst rett til parkering på naboens tomt til gjengjeld for at naboen får bruksrett på denne eiendommen, se mer informasjon under offentlige forhold.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18. juni 2020 avsatt til: 1001 bebyggelse og anlegg.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 16 247,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for branntilsyn, vann, avløp og renovasjon.
Eiendomsskatten er kr 5 395,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 28 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 7 409,-
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av internett, og har en kostnad på kr. 815,- pr. måned. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 272 413,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 580 687,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 306 170.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Steinar Telle og Håkon Baltzersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0126/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22126

Dato

Sist oppdatert: 14. september 2022 kl. 10:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.