Komplett salgsoppgave

Odelsvegen 18

3 200 000 kr
48 m²
2 soverom
Krogsveen v/ Sofia Boutani presenterer Odelsvegen 18 - En lys og luftig 3-roms eierleilighet
Krogsveen v/ Sofia Boutani presenterer Odelsvegen 18 - En lys og luftig 3-roms eierleilighet
Sofia Boutani
Presenteres av
Sofia Boutani
Jessheim
Lys og luftig 3-roms eierleilighet i 3. etasje med heis og flott balkong på 7 kvm | VV og fyring inkl. | Sentrumsnært!

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Omkostninger
  81 342 kr
 • Totalpris
  3 281 342 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 862 kr
 • Energimerke
  Grønn B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Odelsvegen 18 er en innbydende og lys 3-roms eierleilighet beliggende i byggets 3. etasje. Det er heisadkomst til leilighetsplan. Bygget ble oppført i 2019 og leiligheten holder en gjennomgående god standard samt arealeffektiv planløsning. Meget sentral beliggenhet med gangavstand til "alt". Kort vei til togstasjon med avgang mot bl.a. Lillestrøm, Oslo S m.m. Busstopp i gangavstand fra leiligheten med hyppige avganger mot Oslo Lufthavn som er knutepunkt for videre destinasjoner, både innlands og til utlandet.
Leiligheten rommer entré, lys stue, kjøkken med integrerte hvitevarer, flislagt bad med gulvvarme og 2 gode soverom. I tillegg praktisk innvendig bod på 2 kvm og en kjellerbod på 5 kvm. Utgang fra stue til flott balkong på ca. 7 kvm som byr på ettermiddags- og kveldssol. Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Odelsvegen 18, 2063 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 132, bruksnummer 248, seksjonsnummer 71

Innhold

Totalt bruksareal: 50 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Bruksareal:
Leilighet 50 kvm
Primærrom:
3. etasje 48 kvm: Entré, gang, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.
Sekundærrom:
3. etasje 2 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.02.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong med utfyllende bindingsverk. Fasader forblendet med fasadeplater og trepanel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran.
TG2 er gitt overflater grunnet sprekk i overgang vegg/himling soverom 1.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Odelsvegen 18 er en innbydende og lys 3-roms eierleilighet beliggende i byggets 3. etasje. Det er heisadkomst til leilighetsplan. Bygget ble oppført i 2019 og leiligheten holder en gjennomgående god standard samt arealeffektiv planløsning.
Entré
Lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy os sko. Praktisk garderobeskap i gangen byr på ekstra oppbevaringsplass.
Stue
Tiltalende stue i åpen løsning med kjøkkenet, både praktisk og innbydende! Det er god plass for sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. Stuen har vindusflater som strekker seg fra gulv til tak, - mye naturlig lys! Utgang til flott balkong på ca. 7 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Kjøkken
Pent kjøkken med Grass-innredning i hvite glatte fronter og laminert benkeplater. Det er fliser på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap samt benkeskapsbelysning og stikkontakter. Hvitevarene består av komfyr med nedfelt induksjonstopp, kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin. Komfyrvakt og vannstoppventil er montert. Mekanisk kjøkkenventilator tilkoblet avtrekkskanal fra Flexit.
Bad
Pent flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne og dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur. Det er vegghengt servantskap med heldekkende servant og overskap med speildører og overlys på vegg over servant. Rommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet selges med våtromsbevis fra Anticimex AS. Verdibeviset bekrefter at våtrommet er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.
Soverom
Leiligheten har to lyse og fine soverom, i hver sin ende. Hovedsoverommet har fransk balkong og store vindusflater, samt god plass for dobbeltseng og garderobeløsning. Fra rommet er det adkomst til innvendig bod på ca. 2 kvm som byr på ekstra lagringsplass. Soverom 2 ligger i tilknytning til entreen og passer ypperlig som barnerom, kontor eller gjesterom.
Det medfølger en bod på ca 5 kvm i kjeller for ekstra oppbevaringsplass.
Innvendige overflater:
Gulv: Tre-stavs parkett.
Vegger: Malte flater.
Himlinger: Malte flater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via fjernvarmeanlegg. Vannbåren varme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.02.2019.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Må innsendes fremdriftsplan på ferdigstillelse av permanent avfallsløsning.
- Gjenstår noe utomhusarbeider (platting, gjerde og rekkverk).
- Odelsvegen skal være ferdig opparbeidet innen 01.05.2019.
Det er uklart om dette er utført. Sameiet overtar ansvaret for dette.
Selger har i ettertid satt opp vegger for å få adkomst til badet fra gang/stue og ikke fra soverom. Dette er ikke bruksendret hos kommunen, men tiltaket er ikke søknadspliktig.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 8 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet rett til bruk av garasjeanlegg, fellesarealer, deling av drift og vedlikehold av disse m.m. Servituttene anses å ha liten betydning for kjøper. Se forøvrig liste under for mer informasjon.
27.08.2001 - Dokumentnr: 10029 - Utbyggingsavtale
Rettighetshaver ROMSAAS AS
Utbyggingsavtale for del av Jessheim vest Romsaas mellom Ullensaker kommune og Romsaas AS.
26.06.2003 - Dokumentnr: 7262 - Erklæring/avtale
Fremtidige og nåværende rettighetshavere til næring- og boligbygg som etableres innenfor gnr. 132 bnr. 81 og 248, samt fremtidige utskilte eiendommer fra disse, har rett til adkomst og bruk av veier m.m. Kostnader til drift og vedlikehold av disse deles forholdsmessig.
12.10.2012 - Dokumentnr: 851811 - Erklæring/avtale
Eiendommene gnr. 132 bnr 81, 248, 271, 272 og 273 deler kostnader ved bruk av felles adkomst, utearealer, teknisk infrastruktur og anlegg og vedlikehold av disse. Pliktig medlemskap i velforening.
22.10.2018 - Dokumentnr: 1440622 - Bestemmelse om adkomstrett,
03.07.2018 - Dokumentnr: 973669 - Bestemmelse om adkomstrett,
26.09.2018 - Dokumentnr: 1321655 - Bestemmelse om adkomstrett:
Naboeiendommene gnr. 132 bnr. 273, gnr 135 bnr. 507 og 604 har evigvarende adkostmrett gjennom garasjeanlegget på eiendommen.
22.10.2018 - Dokumentnr: 1440643 - Erklæring/avtale
Eiendommene gnr. 135 bnr. 507 og 604 har evigvarende rett til å benytte avfallssug beliggende på eiendommen.
22.10.2018 - Dokumentnr: 1440665 - Erklæring/avtale
Gnr. 135, bnr. 507 og 604 har rett til midlertidig bruk til del av areal til byggegrop ifbm utbygging av naboeiendom.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Leiligheten har vært utleid. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Odelsvegen 18 har en meget sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til sentrum. Her har du gangavstand til alt du trenger.
Kun et steinkast fra boligen finner du Coop Obs som er Jessheims største dagligvarebutikk, samt Coop Bygg, Elkjøp og søndagsåpen Joker. Med kun 5 minutters gange kommer du til Jessheim sentrum med alt av bymessige fasiliteter. Jessheim Storsenter gir deg hele 145 butikker, med alt fra shopping, bank, velvære, daglighandel og restauranter mm. Her finner du noe for enhver smak. I Storgata som går gjennom hjertet av Jessheim ligger det flere koselige spisesteder, kafeer, barer og mye mer. Ullensaker kulturhus har et meget godt tilbud som passer for alle. Kulturhuset har 3 kinosaler med rikt utvalg filmer, teater, konserter, forestillinger. I tillegg bibliotek og kunstutstillinger.
Fra boligen er det kort vei til Nordbytjernet, Ullensakers mest populære friluftsområde. Tjernet er en naturperle som tiltrekker seg mange mennesker på fine sommerdager. Her finner du et yrende badeliv med tjernets to strender og brygger, samt en egen fiskebrygge. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med flotte turløyper som brer seg over mot Sand og videre til Olaløkka og Gardermoen. På vinterstid er det gode langrennsforhold i skogholtet mellom Nordby og Hauerseter.
Jessheim har et godt idrett- og aktivitetstilbud med blant annet fotball, håndball, ishockey og innebandy. Ny og moderne flerbrukshall, svømmehall, samt flere kunstgressbaner, friidrettsbane, tennisbaner og turnhall.
Kollektivtilbudet er meget godt, med bussholdeplass like utenfor boligen. Her har du avganger mot blant annet Oslo Lufthavn og Nordkisa. Under 1 km fra boligen finner du Jessheim Stasjon med togavganger hver halvtime mot Lillestrøm, Oslo S og Drammen den ene veien, og Dal den andre veien. Reisetid inn til hovedstaden på kun 37 minutter fra Jessheim stasjon. Parkering prioritert for pendlere. I tillegg er det nå satt opp et ekspresstog kl 07:50 i hverdagene, som bruker 24 minutter til Oslo S.
Tidsavstander med bil
Oslo Lufthavn: ca. 10 minutter
Eidsvoll: ca. 27 minutter
Lillestrøm: ca. 22 minutter
Oslo sentrum: ca. 35 minutter

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 506,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal, og er opparbeidet med plen, plattinger, sittebenker m.m.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for "Felt B3, Odelsvegen nord" datert 01.10.2010 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er berørt av veg/jernbanestøy.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 5 767,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 2 862,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, standardpakke kabel-tv og bredbånd, à konto fjernvarme (varmtvann og fyring), generelt drift og vedlikehold av sameiet m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2022.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 760 638,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 738 296,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21.300,- pr. 31.12.2020
Gjeld ved årsskiftet var kr 4.821,-.
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.281.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ali Reza Rezai og Ali Mohammadi

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Quadraturen sameie, med sameiebrøk 495/39909.
Sameiet består av 116 leiligheter og 1næringsseksjon (garasjeanlegg).
Forretningsfører er BORI.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Genereld vedlikehold.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0005/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.225

Dato

Sist oppdatert: 19. mai 2022 kl. 18:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.