Komplett salgsoppgave

Dronning Eufemias gate 47

16 000 000 kr
92 m²
3 soverom
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Barcode/Bjørvika
Toppleilighet med privat takterrasse på 66 kvm, høy standard, 2 bad, heis og mulighet for kjøp av garasjeplass
 • Prisantydning
  16 000 000 kr
 • Omkostninger
  401 342 kr
 • Totalpris
  16 401 342 kr
 • Etasje
  8
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  92 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 145 kr
 • Energimerke
  Grønn B

Visning

Kontakt gjerne megler på telefon eller via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for visning. Det vil kun bli avholdt private visninger. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform i utg. pkt. utgår pga. smitterisiko.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En lekker topp- og hjørneleilighet fra 2018. Leiligheten har en gjennomgående høy standard, preget av flott utsikt og en stor privat takterrasse på 66 kvm med fantastiske solforhold. I tillegg er det tilgang til en flott felles takterrasse, kun én etasje opp fra leiligheten.
Boligen byr på store, åpne rom og har mange lekre løsninger og detaljer. Store vinduer fra gulv til tak, to bad, lekker en-stavs parkett på gulv, og beliggenhet på toppen i 8. etasje som gir en lys og luftig atmosfære og en herlig utsikt.
Mulighet for kjøp av ekstra stor parkeringsplass på ca. 20 kvm i lukket garasjeanlegg.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dronning Eufemias gate 47, 0194 OSLO
Gårdsnummer 207, bruksnummer 460, seksjonsnummer 63, kommunenummer 301,Gårdsnummer 207, bruksnummer 483, kommunenummer 301

Innhold

Totalt bruttoareal: 105 kvm
Totalt bruksareal: 96 kvm
Totalt primærrom: 92 kvm
Primærrom:
8. etasje 92 kvm:
Entré, stue, spisestue, kjøkken, to bad og tre soverom.
Sekundærrom:
8. etasje 4 kvm:
Bod.
Utgang fra stue til sydvestvendt takterrasse på ca. 66 kvm. I tillegg disponerer boligen en bod på ca 6 kvm i K1 merket nr. H0802.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.03.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligblokk fra 2018 over 8 etasjer samt 2 kjelleretasjer. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med fliser. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran. Dører og vinduer fra byggeår. Glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB. Balkongskyvedører og vinduer med trekarmer og tre-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Noen av leilighetens kvaliteter:
- Privat takterrasse på ca. 66 kvm med gode solforhold og spektakulær utsikt.
- Vinduer fra gulv til tak.
- Mulighet for kjøp av ekstra stor garasjeplass på ca. 20 kvm.
- Heis fra garasjekjeller eller hovedinngang.
- God takhøyde på hele 2,65 m i stue og kjøkken.
- Lekkert påkostet kjøkken med integrerte hvitevarer.
- 2 bad.
- Varmtvann fra fellesanlegg.
- Kjellerbod på ca. 6 kvm.
Entré/hall:
Innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Entréen har praktisk tilknytning til bod hvor det er god plass til oppbevaring av ytterklær og sko. Callinganlegg med videooverføring.
Stue/terrasse:
Et fantastisk oppholdsrom med god plass til sofagruppe og spisestue. Store vindusflater i kombinasjon med god takhøyde på ca. 2,65 m gir en særdeles god romfølelse. Åpen stue/kjøkken-løsning. Hjørnebeliggenheten, store vindusflater og flere skyvedører til terrassen gjør at man får en flott og åpen atmosfære med naturlige lysforhold i hele boligen.
Utgang fra stue/kjøkken til leilighetens desidert beste fasilitet - Nemlig en privat takterrasse på ca. 66 kvm med flott utsikt mot Bjørvika/Barcode og sentrum. Her har du rikelig med plass til flere sosiale soner med både spisebord og sofagruppe. En flott og lun uteplass som kommer godt med på fine sommerdager. Med flere og store skyvedører i stuen fungerer terrassen som en forlengelse av stuen på sommertid. Konstruksjonen er belagt med terrassebord av høy kvalitet. Terrassen er nordvestvendt, med gode solforhold fra tidlig morgen til sen kveld.
Kjøkken:
Lekkert og stilrent kjøkken fra Sigdal i åpen løsning. Kjøkkenet er innredet med lyse glatte fronter, benkeplate i stein og kjøkkenøy. Et veldisponert kjøkken som sikrer rikelig med skap og benkeplass. Kjøkkenet er godt utstyrt og innholdsrikt med integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp fra Siemens. Ventilator fra Røroshetta i overskap som er koblet til byggets balanserte ventilasjon. Det er montert lekkasjestopper (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje.
Bad:
Boligen er utstyrt med to bad. Et hovedbad i tilknytning til entréen, og et eget bad i tilknytning til hovedsoverommet. Begge badene har en lekker tidsriktig utførelse med vannbåren varme i gulv og med opplegg for vaskemaskin på badet i tilknytning til entréen. Delikat materialvalg med moderne fliser og innredning. Badene er videre utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører, samt servant med underskap som sørger for godt med lagringsplass. Ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets balanserte ventilasjonssjakt.
Soverom:
Leiligheten har 3 soverom av god størrelse med plass til seng og kommode/skap. Skyvedørsgarderobe på soverom 2 og 3.
Hovedsoverommet har en flott beliggenhet med store vinduer fra gulv til tak som gir rommet et flott utsyn mot Bjørvika og Oslofjorden. Her har du rikelig med plass til dobbeltseng og nattbord, i tillegg til et garderobeskap om ønskelig. De andre soverommene er også av god størrelse og passer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor.
Felles takterrasse:
Sameiet kan tilby «byens flotteste takterrasse» opparbeidet med sittegrupper, grillområde og plantekasser. Takterrassen har en fantastisk 360-graders utsikt mot Barcode, byen og fjorden. Takterrassen har 5 soner man kan reservere, hvorav én av sonene er opparbeidet med grill og kjøkken.
Teknisk/diverse:
- Utvendige screens, elektrisk drevet.
- Balansert ventilasjon.
- Lekkasjestopper i kjøkkenbenk.
- Stikkontakter og utebelysning på terrasse.
- Sikringsskap er plassert i boden.
- Callinganlegg med kamera og fjernåpner.
Godt med lagringsplass i kjellerbod på ca. 6 kvm i K1 merket H0802.
Se vedlagt egenerklæring og tilstandsrapport for ytterligere informasjon om boligen.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme på begge bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 23.08.2018.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 196801, tinglyst 10.03.2014:
Rett for kommunen til å ha liggende ledninger, kummer og lignende, i eller over ubebygde deler av eiendommen. Hafslund Nett AS har tilsvarende rett til å ha liggende ledninge, kummer og lignende lagt av Olso Lysverker, i eller over de ubygde deler av eiendommen. Anlegg skal legges slik at de er til minst mulig sjenanse ofr grunneier. Kommunen og Hafslund Nett As har rett til adkomst til sine anlegg for vedlikehold og utskiftning. Ved skade på opparbeidet del av eiendommen skal den bringes tilbake i opprinnelig stand for tiltakhavers regning.
Dagboknr. 196835, tinglyst 10.03.2014:
Samme bestemmelse som nevnt over med dagboknr. 196801, tinglyst 10.03.2014.
Dagboknr. 924713, tinglyst 07.10.2015:
Allmenheten har rett til ferdsel gjennom deler av sameiets grunn (felt G2, konferer megler for kart).
Dagboknr. 669057, tinglyst 19.04.2018:
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/anlegg/konstruksjoner. Adkomstretten gjelder for samtlige brukere av gnr. 207 bnr. 483. Rett til adkomstvei fra Wismargata over gnr. 207, bnr. 460. Rett til gangadkomst fra Dronning Eufemias gate og Operagata over gnr. 207. bnr. 460. Gnr. 207, bnr. 460 skal ha bruksrett til 92 sykkelplasser på gnr. 207, bnr. 483, hvorav 78 plasser er forbeholdt boligene. Parkeringskjeller i gnr. 207, bnr. 483 skal være til felles bruk for gnr. 207, bnr. 460 og gnr. 234, bnr. 91. Gnr. 207, bnr. 459, gnr. 207, bnr. 460 og gnr. 234, bnr. 123 (ledningseierne) gis rett til å ha liggende/legge stikkledninger for vann og avløp med nødvendige kummer gjennom gnr. 207, bnr. 483 (grunneier).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Dersom en seksjonseier leier ut sin seksjon, skal vedkommende påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, ordensregler, samt vedtak fattet av årsmøter og styret.
Det er ikke tillatt å leie ut den enkelte boligseksjon til tredjepart som driver korttidsutleie av boliger som ledd i næringsvirksomhet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Bjørvika/Barcode som er å anse som et av Norges mest spennende områder. Her bor du med nærhet til alt. Det er 5 min gange til Flytoget, Oslo Sentralstasjon, Oslo City, Karl Johans gate (hovedhandlegaten i Oslo), Operahuset, T-bane og bussnett, det nye Deichmanske hovedbibliotek og det nye Munch-museet. Inne på Oslo Sentralstasjon har Østbanehallen nylig blitt oppusset og inneholder flere spesialbutikker og spisesteder.
Sørenga, som ikke ligger langt fra leiligheten, har byens mest populære badeanlegg med stupetårn, svømmelengder, badestrand, samt flere hyggelige restauranter. Bjørvika/Barcode har nyskapende og spennende arkitektur med en god blanding av bolig, kontor, handel og kulturaktiviteter som bidrar til å skape et levende nytt boområde. På bygulvet finner man et variert servicetilbud med kafeer, restauranter, klesbutikker, frisør, apotek, dagligvarehandel og treningssenter (Sats og Barrys Bootcamp). Av restauranter verdt et besøk kan Stock, Il Vero, Bambus Sushi, Vesper gastropub, Vaaghals og Maeemo nevnes som utsøkte alternativer.
Det skal bygges en barne- og ungdomsskole som etter planen skal stå ferdig i 2022. Skolen vil ha plass til 840 elever, og får to klasserekker på barnetrinnet og fire klasserekker på ungdomstrinnet. Skolen vil ligge langs det grønne rekreasjonsområdet Kongsbakken. Det er Utdanningsetaten, Undervisningsbygg, HAV Eiendom og Bjørvika Infrastruktur som planlegger prosjektet. En flerbrukshall er også foreslått regulert inn på området.
Av barnehager i området finnes Strekkoden barnehage som ligger rett ved leiligheten, Læringsverkstedet Sørengkaia barnehage og Sørenga Barnehage på Sørengkaia og Gamlebyen barnehager AS i Gamlebyen.
Det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet. Havnepromenaden, som åpnet sommeren 2015, knytter byens befolkning til fjorden i mye større grad. Den går fra Bygdøy i vest, via Tjuvholmen/Aker Brygge, Akershus festning, Vippetangen, Operaen og forbi Sørenga til Kongshavn. Langs denne promenaden finner man mathallen Vippa på Vippetangen hvor man kan oppleve god mat og drikke, samt Salt med matservering, sauna og konserter om sommeren. Det er også kort vei til Middelalderparken med vannspeilet. I tillegg er det gode tur- og joggemuligheter opp til Ekeberg med fine turstier og skogområder. Skulpturparken og Ekebergrestauranten har fantastisk utsikt over Sørenga og byen.
Når Follobaneprosjektet er ferdig vil også Middelalderparken bli dobbelt så stor. Bjørvika dekker totalt et område på 700 mål, hvorav 40% er avsatt til eiendomsutvikling, 40% skal bli parker, allmenninger og havnepromenade mens de siste 20% blir veier og fortau. Alt dette vil gjøre området til et meget attraktivt område å bosette seg i for mennesker i alle aldre.
Bjørvika er i ferd med å vokse seg til å bli en ny bydel som inneholder noe av det ypperste Oslo og Norden har å by på. Bjørvika blir Norges og Oslos nye kulturelle bydel med nye Deichmanske hovedbibliotek, Operaen, Munch-museet og fotografisk museum på Sukkerbiten bare få minutter unna boligen. Barcode består som en rekke av forskjellige bygninger med sikt og lysinnslipp mellom. Nyskapende og spennende arkitektur i et av Oslos sentrale business-områder. Når Bispekilen, i tillegg til tilliggende bebyggelse står klart om noen år, vil området befeste sin posisjon i enda større grad som Oslos og landets mest trendy og spennende bydel å bo i! Store aktører som TV2, KPMG, PWC, Visma, KLP og DNB har allerede etablert seg her.
Mer om området kan du lese her:
http://www.bjorvikautvikling.no
https://boibjorvika.no/

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Gamlebyen skole (1-7 kl.) 0.7 km
Vahl skole (1-7 kl.) 1.4 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 2.2 km
Heltberg gymnas 1.3 km
Det skal bygges en barne- og ungdomsskole som etter planen skal stå ferdig i 2022. Skolen vil ha plass til 840 elever, og får to klasserekker på barnetrinnet og fire klasserekker på ungdomstrinnet. Skolen er planlagt oppført langs det grønne rekreasjonsområdet Kongsbakken.
Barnehager:
Strekkoden barnehage (0-6 år) 0.3 km
Gamlebyen barnehage (3-6 år) 0.6 km
Sørenga barnehage (0-6 år) 0.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3.134 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med felles takterrasse, asfalterte internveier, sittegruppe, plenareal, trær og diverse beplantning.

Parkering

Mulighet for kjøp av ekstra stor parkeringsplass på ca. 20 kvm i lukket garasjeanlegg. Det er også besøksplasser mot betaling i byggets garasjekjeller.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei samt private internveier med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig-, forretnings- og kontorformål i henhold til reguleringsplan S-4825 datert 12.11.2014 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området er under omfattende utvikling, og flere pågående prosjekter i tilknytning til nabolaget er under utvikling, hvor det må påregnes byggestøy i en lengre periode fremover.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4.145,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann (a-konto), felles strøm, felles vaktselskapavtale vaktmestertjenester, rengjøring av fellesområder, løpende utvendig vedlikehold, kommunale utgifter og forretningsførsel. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Ved kjøp av garasjeplass vil det påløpe ytterligere 300,- pr. mnd.
Fellesutgiftene fordeler seg slik:
Felleskostnader: 3.670,-.
A-konto vann: 475,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år. / 8.379 kwh. pr. år. Årlig nettleie ca. kr. 7.000,-.
Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av internett og har avgift på kr 150,- pr. mnd. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 1.752.880,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6.310.367,-
På grunn av byggeåret (2018) er det ikke fastsatt formuesverdi for denne eiendommen. Formuesverdien justeres normalt årlig, og formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 40.919,- pr. 31.12.2020
Sameiet har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt:
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 16.401.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Geir Lippestad

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Eufemias Hage, med sameiebrøk 95/10868.
Sameiet består av 145 leiligheter og 4 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl, tlf. 22 98 38 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, forutsatt at dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere. Søknad om dyrehold skal godkjennes av styret. Dyrehold på takterrassen er ikke tillatt.
Sameiet har avtale med Nokas som går runder 2 ganger per døgn.
Det tilbys leie av biler fra bildelingstjenesten Biliblandt som man kan benytte seg av.
Vaktmester gjennom Usbl Boservice v/ Thomas Reinfjord tlf. 481 10 444.
Foretatt påkostninger de senere år:
Det har ikke vært foretatt noen påkostninger av betydning siden bygget ble ferdigstilt. Sameiet har i hovedsak hatt fokus på:
- Tiltak for fellesskap og trivsel.
- Felles reklamasjoner mot utbygger.
- Reklamasjoner i fellesarealene.
- Forbedring av sikkerhet.
- Utvikling av informasjonspakke til nye beboere.
Planlagte påkostninger:
Styret arbeider med å heve standarden på både innvendig og utvendig fellesområder, mht. trivsel og sameiets vedlikeholdsbehov. Det er bl.a. vedtatt hyppigere fasadevask på grunn av byggearbeid i området og bedre innvendig renhold av fellesområder.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-.
Oppgjør: kr 5.550,-.
Markedspakke: kr 16.500,-.
Visninger: kr 2.500,- pr. visning.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- .
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0061/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2161

Dato

Sist oppdatert: 03. april 2021 kl. 16:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt gjerne megler på telefon eller via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for visning. Det vil kun bli avholdt private visninger. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform i utg. pkt. utgår pga. smitterisiko.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.