Solgt: 5 100 000 kr

Rulseveien 15

4 800 000 kr
180 m²
3 soverom
Tom Edvardsen
Presenteres av
Tom Edvardsen
Åneby/Nittedal
Solgt! Pent oppusset enebolig på flat romslig og solrik tomt, egen inngang til kjeller.
 • Prisantydning
  4 800 000 kr
 • Omkostninger
  121 342 kr
 • Totalpris
  5 221 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  180 m²
 • Bruksareal
  195 m²
 • Tomteareal
  921,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Rulseveien 15 på Åneby. En trivelig eneboligeiendom på romslig flat tomt med fine uteplasser og nydelig utsikt mot syd. Eiendommen har gode solforhold har en spesielt fin terrasse som er sydvend. Boligens hovedetasje er pent oppgradert og oppleves som lys og moderne. Egen inngang til kjeller hvor det er etablert kjøkken, bad, stue og 2 soverom i tillegg til boligens boder. Ominnredning er ikke omsøkt/byggemeldt. Felles innkjøring med nabo til singlet gårdsplass med felles garasje med 1 bilplass til hver eiendom. (Sliten garasje).
Boligen har fått ny panel utvendig og er etterisolert, samt at takbelegg er skiftet i 2021. Nytt sikringsskap i 2019. El-bil lader på vegg ute fra 2019.
- Solrik flat tomt
- Nytt takbelegg 2021
- Etterisolerte vegger og ny panel

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rulseveien 15, 1484 HAKADAL
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 39, bruksnummer 133, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 219 kvm
Totalt bruksareal: 195 kvm
Totalt primærrom: 180 kvm
Bruksareal:
Bolig 195 kvm
Primærrom:
Bolig:
Kjeller: 79 kvm: Kjellerdel med egen inngang: Gang, stue, kjøkken, bad/wc og 2 soverom
1. etasje 101 kvm: Entré/gang, stue/spisestue, kjøkken, bad, wc, 2 soverom, omkledningsrom/soverom og vaskeromsgang.
Sekundærrom:
Bolig:
Kjeller: 13 kvm: Bod/hobbyrom og bod.
Kjellerdel med egen inngang: bod/kott
1. etasje 2 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.06.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong.
Boligen er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur av lecamur konstruksjon. Bærende konstruksjoner av lecamur og trekonstruksjoner.
Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående kledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket
med takpapp/shingel. Boligen har profilert entrédør med glassfelt og Yale Doorman-lås. Utleiedel har profilerte entrédører med glassfelter.
Terrassedør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 2007 og 2010. Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme
kombinert med varmepumpe og vedfyring.
Adkomst til utleiedel via eget inngangsparti tilknyttet boligens kjelleretasje.
Utleiedelen er oppmålt til 70 m² og består av entré, stue, kjøkken, bad, teknisk rom og 2 soverom.
Adkomst til hoveddelen via eget inngangsparti tilknyttet boligens 1.etasje.
Hoveddelen består av entré, gang, trappegang, arbeidsrom, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalettrom, omkledningsrom, 2 boder og 2 soverom.
Frittstående markterrasse på 19 m².
Utgang fra stue 1.etasje til syd-vendt terrasse på 35 m².
Det er montert en utvendig ladestasjon på en av biloppstillingsplassene.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder.
Bad
Bad i kjellerl har fått TG2 på følgende punkter:
Vetilasjon:Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er delvis isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ikke tilstrekkelig mulighet til å nå sluket.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) inkl. rørgjennomføringer: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er
fullgod og sikker mot lekkasjer.
Fallforhold gulv: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til 7 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Bad i 1 etg. Har fått TG2 på følgende punkter: Overflater vegger - Fallforhold (gulv) - Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer. - Vannrør -
Avløpsrør (ink. sluk) - Ventilasjon - Sanitærutstyr og innredning
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner og avvik. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Kjøkken kjeller
Følgende punkt har fått TG2: Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Kjøkken 1 etg.
Følgende punkt er fått TG2: Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Det er oppdaget stedvis svellskader på veggflate over benkeplate ved oppvaskkum.
Toalettrom 1 etg.
Følgende punkter er gitt TG2:
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Rom under terreng
Det er gitt TG2 på følgende punkter:
Overlater vegger: Det er observert stedvis sprekkdannelser på grunnmur. Det er observert salt/kalkutslag på veggflater i bod.
Overflater gulv: Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, og det ble registrert forhøyede verdier. Skjulte eller bakenforliggende skader kan være oppstått. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Konstruksjoner(tilfarergulv, himling og vegger): Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt.
Innerdører: Det er observert avskalling av maling på innedører til teknisk rom.
Loft
Følgende punkt er gitt TG2: Overflater/vegger/undertak: Det er observert gjennomgående spiker i undertaket, noe som kan medføre til kondensering på undertaket.
Ventilasjon: Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon, noe som ian føre til redusert ventilering/bevegelse på loftet.
Innvendige trapper har fått TG2 på grunn av: TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter.
Etasjeskiller er gitt TG2: Det er noe skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 24 mm i en retning av stue utleiedel og 10 mm i en retning av stue/spisestue 1.etasje.
Tekniske anlegg. VVS anlegg
Følgende punkter er gitt TG2:
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder fra 2003 har en alder som tilsier at over halvparten av anbefalt brukstid er passert og restlevetiden er
derfor usikker.
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Det er ikke etablert en lekkasjesikring for vaskemaskinen i gang 1.etasje, hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje.
Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Fordelerstammer for rør-i-rør systemet er ikke plassert i sprutsikkert skap med sikker avrenning til sluk, hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet.
Avløpsrør. (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) Avløpsrør i boligen fra byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Grunnmur, fundamenter
TG2 er gitt grunnmur vedr observasjon av sprekkdannelser på innsiden av grunnmur i hobbyrom/arbeidsrom og bod.
Drenering
Følgende punkt er gitt TG2: Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur: Fall ut fra grunnmur kunne med fordel hvert større, dette for å unngå utilsiktede vannansamlinger inn mot grunnmuren.
Det mangler stedvis tetningslist på topp overflate av dreneringsplast.
Terreng og forstøtningsmurer er gitt TG2 på grunn av terrengforhold: Fall ut fra grunnmur kunne med fordel hvert større. Dette for å unngå utilsiktede vannansamlinger inn mot grunnmuren.
Stikkledningser og tanker er gitt TG2 på grunn av at utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.
Garasje er gitt TG2
Garasje. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Eier opplyser om følgende i forhold til boligens drenering: Drenering rundt huset virker. Drenerering langs nordvegg og vestvegg gjort før vi kjøpte. Resten er tatt etter 2007. Under veranda i 2015 i forbindelse med ny veranda. Alle drensrør rundt hus og ut til kum fungerer bra. Mest sannsynlig dårlig fall fra kum gjør at de rørene ikke holder unna. Etter montering av pumpe i kum (ca 5 år) har det ikke vært noe problem med drenering.
NB! Selger opplyser om følgende i forhold til taksmannens rapport::
Feieluke er greit tilgjengelig i boligens kjeller. Fullt mulig å besiktige på visning.
Takstmann har satt opp at det er gjennomgående spiker synlig på kaldtloft, ved leging av nytt takbelegg er dette lagt oppå det gamle og det antas derfor at synlige spiker stammer fra tidligere takbelegg.
Selger har nye brannslukkeapparat tilgjengelig som vil følge boligen ved salg.
Løse kabler på loft er ikke tilkoblet noe sted.

Moderniseringer og påkostninger

Eier opplyser at utvending panel er skiftet og det er lektet ut og etterisolert i 2012, samt at vinduer også ble byttet samtidig. Ny terrasse anlagt i 2015. Nytt takbelegg(shingel) i 2021. Sikringsskap byttet i 2019. 4 år gammel peisovn i boligens hovedstue.

Standard

Enebolig oppført over 2 plan som er godt holdt av dagens eier. Eiendommen fremstår som koselig og det er brukt moderne fargevalg på utvendig kledning og også innvendig i boligen.
1 etg.:
Entre/gang med brede laminatplank på gulvet, malte panelplater på vegger og malte MDF takbord i himling. Varmefolie under gulvbelegg for lun varme i gulvet. Pen skyvedørsgarderobe med fronter i speilglass med fin lagringsplass for yttertøy og sko. Trapp ned til kjeller fra gangen. Alarm fra Verisure montert i boligen med styringspanel i gang. Kodelås på inngangsdør.
Stue/spisestue med flott laminatplank på gulv, malte panelplater på vegger og mand MDF takbord i himling. Fin plass til både sofakrok og spisestueplass i rommet. En fondvegg i stue har liggende beiset trepanel og i enden av denne står en moderne og stilig peisovn montert til skifersteinsforblendet pipe. Det er også montert luft til luft varmpumpe i stuen for energiøkonomisk oppvarming. Utgang fra stue til boligens flotte terrasse med usjenert uteplass og herlig utsikt.
Kjøkken med laminatgulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. Hvit profilert kjøkkeninnredning fra IKEA med mørk laminert benkeplate med nedfelt rustfri oppvaskkum. Eget avtrekk ut over platetopp. Integrerte hvitevarer med komfyr, kermaisk platetopp, oppvaskmaskin. Lys montert under overskap for fint arbeidslys ned på benkeflatene. Takhøye overskap med god plass. Kjøkkenet oppleves som en praktisk arbeidskjøkken med god internkommunikasjon og fine arbeidsflater.
Gang/vaskerom med laminatgulv, malte panelplater vegger og takess i himling. Fin skapinnredning med hvite profilerte fronter med fin lagringsplass og mørk laminert benkeplate for sammenlegging av klær etc. plass til både vaskemaskin og tørketrommel i innredningen.
Bad med flislagt gulv og vegger, trepanel i himling. Servant i hvitt med underskap montert. Speilskap over servant. Badekar på bad uten frontplate. Dusj på glidestank montert på vegg og dusjforheng. Det er ikke varmekabler i gulvet. Wc med laminatgulv, malte panelplater på vegger og trepanel i himling med innfelte downlights. Wc i hvitt porselen. Servant i hvitt med underskap med hvite profilerte skapdører. Speilskap montert over servant i hvit utførelse. Panelovn montert i rommet.
Bod/kott med laminatgulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. Hylleinnredning.
Hovedsoverom med laminatgulv, malte panelplater vegger og malte MDF takbord i himling. God plass til dobbelseng i rommet. Lyst og trivelig soverom uten gjenboere. Åpning mot omkledningsrom.
Omkledningsrom/soverom med laminatgulv, malte panelplatert på vegger og takess i himling. 5 stk dobble garderobeskap montert i rommet. Rommet kan eventuelt tilbakestilles til et soverom ved å tette vegg og åpne mot "gang" med dør.
Soverom 2 med lamiantgulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. Garderobeskap montert i rommet. Luke til kaldtloft.
Kjeller:
Bod/hobbyrom med betonggulv, pussede lecavegger og huntonitplater i himling.
Bod med betinggulv, pussede murvegger og huntonitplater i himling.
Egen del:
Gang med flislagt gulv, pussede lecavegger dels panelplater vegger, malte gipsplater i himling.
Soverom 1: parkettgulv, panelplatder dels pussede lecavegger, malte gipsplater i himling.
Kjøkken med flislagt gulv med varmekabler, panelplater på vegger og malte gipsplater i himling. Ikea kjøkkeninnredning med grå lakkerte fronter, laminert benkeplate med rustfri oppvaskkum. Flislagt vegg mellom benkeskap og overskap. Avtrekkshette med kullfilter over komfyrplass. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrert kjøleskap i innredningen.
Bod/teknisk rom med varmtvannsberedere for boligen med 2 x 200 liters beredere.
Bad/wc med flislagt gulv og vegger, beiset trepanel i himling. Servant i hvitt med underskuffer i hvit høyglans. Speilskap over servant. Praktiske innfellbare dusjvegger i herdet glass. El-vifte for avtrekk montert på vegg som starter når lyset slås på.
Stue med parkettgulv med varmekabler i gulvet, malt trepanel på vegger og malte gipsplater i himling. Vedovn montert i rommet. Stue har fin plass til både sofakrok og spisestuebord.
Soverom 1 med parkettgulv, malt trepanel på vegger og malte gipsplater i himling.
Soverom 2 med parkettgulv, malte panelplater dels pussede lecavegger og malte gipsplater i himling.
Garderobeskap innsatt i denne delen av kjelleren følger ikke boligen ved salg, tilhører leieboer.
Ved nedgangen til kjeller er det etablert bodrom med egen dør til rommet rett utenfor døren inn til kjelleren.

Oppvarming

Eiendommens oppvarming er med elektrisk kraft med varmefolie i gulv i entre/gang 1 etg, samt at det er satt opp 2 panelovner henholdvis i gang/vaskerom og wc. Meget stilig peisovn montert i stue for lun varme på kalde dager. Det er også montert varmepumpe med innedel i stue for energiøkonomisk oppvarming.
I kjeller er det varmekabler i gang, kjøkken, stue og bad/wc. Panelovn i soverom. Vedovn montert i stue.
I teknisk rom i kjeller er det satt opp 2 varmtvannsbereder på 200 liter hver der det er en til hver boligdel. Vartvannsberedere er produsert i 2003 og 2008.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 23.08.1973.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Gjenstående arbeider må utføres snarest og ferdigbesiktigelse avholdt innen 01.11.1973. Skriftlig melding om dette må sendes bygningskontoret innen 01.11.1973.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom på at kjeller er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt.
Dette betyr at egen innredet del i kjeller med egen inngang ikke er byggesøkt og da heller ikke godkjent.
Videre har det blitt etablert egen inngang til kjeller med trapp på østsiden av huset med overbygg og egen utebod i nederst i trappen. Dette er ikke byggesøkt til Nittedal kommune.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
«Gang, kjøkken, soverom, stue og bad (angi rommene eller om det gjelder hele etasjer – eks loft/kjeller) er opprinnelig byggemeldt som boder, disponibelt rom vaskerom, hobbyrom jf. oversende byggetegninger merket byggesak 815 i 1973 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
03.05.1973 - Dokumentnr: 3056 - Erklæring/avtale
Vedtak av kommunens vannforsynings- og kloakkreglement
Erklæringen pålegger eier av eiendommen gnr. 39, bnmr. 133 å følge de til enhver tid gjeldende bestemmelser for vann og kloakkarbeiders utførelse. Hvis anlegg er utført ved dispensasjon fra kommunens bestemmelser har kommunen rett til når som helst å kreve anlegget utført på forskriftsmessig måte hvis det oppstår sanitære ulemper eller kommunen finner det nødvendig.
29.05.1973 - Dokumentnr: 3581 - Best. om vann/kloakkledn.
Vegvesenets betingelser vedtatt
Erklæringen gir eier av gnr. 39, bnr. 133 i Nittedal kommune tillatelse til å legge vann- og kloakkledning inn i fylkesveien forbi eiendommen. Tillatelsen gis på de i omstøtende erklæring nevnte vilkår.
Disse vilkår er inntatt i erklæringen og angir at arbeidet som ble gjennomført den gangen ledningsanlegget ble etablert måtte legges etter statens vegesen sine anvisninger. Videre skal ledningene legges i frostfri dybde minst 1.8 meter under vegbanen og om mulig føres gjennom vegen ved boring. Det er også angitt flere krav i forhold til hvordan ledningene skal legges ned og hvordan arbeidet skal utføres, samt at hvis arbeidet har vært mangelfullt utført har vegvesnet rett til å foreta utbering på eieren/brukerens bekostning.
Videre er eier/bruker av ledningsnettet ansvarlig for all skade som ved ledningsnettet måtte påføre vegområdet eller tredjemann. Krav om at eier/bruker kontakter nødvendige etater for å påvise mulige kabler for som kan blir skadet av graving da vegvesnet fraskriver seg ethvert ansvar for skade på anlegg. Mulig ulempe for ledningsanlegget ved vegvesnets vedlikeholds-, reparasjon og utbedringsarbeider er vegvesnet uvedkommende.
Vegvesnets tillatelse er midlertidig. Eier/bruker er forpliktet til for egen regning å foreta de endringer medledningsanlegget - eventuelt fjerne det - som vegvesnet senere måtte finne nødvendig.
Ovenstående er fra den gang ledningsnalegget ble lagt ned i området, og gjelder alle eiendommer som er knyttet til samme ledningsnett langs Rulseveien.
30.11.2001 - Dokumentnr: 21122 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vedlikehold av veg
Eier av gnr. 39, bnr. 95 er klærer for seg og sine rettsetterfølgere av eiendommen gnr. 39, bnr. 133 har veirett over bnr. 95. Det foreligger felles ansvar for vedlikehold og reparasjon av veien. .
30.11.2001 - Dokumentnr: 21122 - Best om garasje/parkering
Rettighetshaver: Knr: 3031 Gnr: 39 Bnr: 95
Bestemmelse om vedlikehold av garasje
Eier av gnr. 39, bnr. 133 har eksklusiv bruksrett til 1/2 part av garasje som ligger på denne eiendommen. Likeledes har gnr. 39, bnr. 95 eksklusiv bruksrett til 1/2 part av garasje som ligger på denne eiendommen. Begge eiendommer har felles ansvar for vedlikehold og reparasjon av garasjen.
25.11.1972 - Dokumentnr: 6371 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr: 3031 Gnr: 39 Bnr: 95
Eiendommen bnr. 133 er skilt ut fra bnr. 95.
01.01.2020 - Dokumentnr: 1476567 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr: 0233 Gnr: 39 Bnr: 133
Nytt kommunenummer er etablert etter endring av fylker og kommunesammenslåing i Norge.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens kjeller etasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er gjennomført radonmåling på denne boligen.
Leieforholdet avsluttes nå selger flytter fra boligen, slik at hele kjelleren fristilles til kjøpers disposisjon ved overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert boligområde langs Rulseveien på Åneby i Hakadal i Nittedal kommune. Området består av villabebyggelse på østsiden av Riksvei 4 og på østsiden av Nordmarka og Gjøvikbanen. Boligen ligger solrikt til med kort avstand til barnehager og barne-/ungdomsskoler. Det er forretninger, servicetilbud og post i butikk på Åneby i Meny supermarked. Fra boligen er det ca. 5 km til Mo, hvor det er forretningssenter med servicetilbud. I samme område ligger videregående skole, kulturhus og kommuneadministrasjon.
Det er meget gode rekreasjonsmuligheter i området både sommer og vinter med skiløyper, tur-/skiterreng og bade-/fiskevann i Nordmarka som ligger rett utenfor døren. Det er aktivt idrettslag i Hakadal med blant annet idrettsanlegg/idrettshall på Elvetangen, flere lysløyper i kommunen, golfbane ved Aas gård og alpinanlegg i Varingskollen. Det er også gode rekreasjonsmuligheter på Romeriksåsen på motsatt side av dalen. Nitelva renner gjennom Hakadal og det er etablert badeplasser langs elva.
God offentlig kommunikasjon med tog fra Åneby stasjon eller med buss på Riksvei 4. Fra Åneby stasjon tar toget ca. 20 minutter til Nydalen stasjon og ca. 30-35 minutter til Oslo Sentralstasjon. Bussen tar ca. 45 minutter til byen, samt går det ekspressbusser i rushtiden. Området ligger ca. 29 km fra Oslo sentrum og ca. 42 km fra Gardermoen via Gjelleråsen.

Adkomst

Følg Rv 4 nordover i Nittedal kommune frem til Åneby, her tar en av til høyre i Åneby inn på Rulseveien. Følg Rulseveien bortover til eiendommen som ligger som 6 bolig på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Maristua halvdagsbarnehage (3-6 år) 0.7 km
Åneby barnehage (0-6 år) 0.8 km
Varingskollen barnehage (0-6 år) 2.9 km
Skoler
Kirkeby skole (1-7 kl.) 2.1 km
Hakadal ungdomsskole (8-10 kl.) 3.4 km
Nittedal ungdomsskole (8-10 kl.) 4.7 km
Bjertnes videregående skole 5.3 km
Stovner videregående skole 18.2 km
På Elvetangen ca. 3.4 km nordover er det ny barneskole under etablering og denne vil stå ferdig høsten 2021. Denne skolen vil da erstatte Kirkeby som barneskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 921,4 kvm.(NB! reel tomtestørrelse er mindre). Romslig flat tomt som er pent opparbeidet med plen og fin singlet gårdsplass med felles innkjøring med nabo. Det er også etablert egen biloppstillingsplass utenfor nedgang til kjeller. På sydsiden av tomten er det en flott gressflate som innbyr til lek og moro for barn og voksne. Fine uteplasser og nydelig utsyn fra tomten.
I henhold til innhentede opplysning og kart fra Nittedal kommune angis det i Planopplysninger at del av tomten er regulert til veg grunn ca. 161 kvm og at tomtens areal reelt sett er 761 kvm. Men i henhold til eiendomskart er tomten angitt til 921 kvm noe som skulle bety at reell tomtestrørrelse er 800 kvm., dette forutsatt at areal avsatt til veg grunn på kommunes kartverk er 121 kvm.

Parkering

Garasje oppført i tomtedel er felles med nabo der hver eiendom har 1 bilplass. Garasjebygg er i dårlig forfatning og har behov for rehabilitering.
Fastmontert lader for EL-bil følger med, med mindre annet er avtalt. Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.
Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via fylkesvei 1483. Felles innkjøring med nabo på gnr. 39, bnr. 95 med veirett over denne eiendommen. Dagens eier har etablert innkjøring til singlet biloppstillingsplass på nordøst siden av huset. Dette er ikke omsøkt eller på noen måte godkjent. Ny eier overtar risiko og ansvar for evetuell tilbakestilling av dette mv.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan 2018-2030 datert 26.08.2019 er avsatt til arealformål bolig, nåværende.
I henhold til kommuneplanens arealdel for Nittedal kommune 2019-2030 fremkommer det følgende:
- Det tillates frittliggende småhusbebyggelse.
- Minimum tomteareal for en enebolig er 500 kvm netto tomt og for tomannsboliger 400 kvm netto pr boenhet. Dette gjelder for beregning av areal i tilknytning til boligen og for fradeling.
- Adkomstveier/adkomster som er felles for flere eiendommer og boliger skal reguleres som samferdsel-felles adkomster.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 8.755,- for inneværende år og fordeles slik:
Målerleie kr. 231,-
Feie- og tilsynsgebyr kr. 536,-
Mat/restavfall/papir kr. 4.469,-
Abonnementsgebyr vann kr. 1.275,-
Abonnementsgebyr avløp kr. 2.244,-
Eiendommen er tilknyttet vannmåler, så forbruk av vann kommer i tillegg. Kostnadene til forbruk av vann og kloakk vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Det koster kr. 48,52 pr. kubikkmeter vann og kloakk som forbrukes. Normalt forbruk stipuleres fra Nittedal kommune til ca. 50 kubikkmeter pr år for pr person.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 33.000,- - 35.000,- pr år / 30.000 kwh. pr. år. Inkl. lading av el-bil og elkraft forbruk i del i kjeller.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.012,-.
Internett fra Nokab/Telia koster kr. 569,- pr. mnd. med fiberkabel.
Boligen er ikke tilknyttet kabel TV via fiber fra Nokab/Telia som leverandør av kabel-tv og har avgift fra kr 499,- pr. mnd. for grunnpakken. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Eier opplyser at det ligger fiberkabel fra Telenor til vegg på huset. NB! Abonnement og tilkoblingsgabyrer for dette må i alle tilfelle dekkes av ny eier ved tilkobling.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 8.616,- pr. år. Selger informerer etter samtale med Verisure at alarmanlegget vil stå igjen i boligen. Alarmanlegget er vesentlig utbygget derfor betales en høyere årspris. Ny eier må etablere nytt abonnement for alarmanlegget med Verisure.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 236 000,- ifølge selger. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 449 600,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 866,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.921.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Freddy Vinsrud Myrås og Karianne Skougstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0050/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2150

Dato

Sist oppdatert: 16. juni 2021 kl. 14:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.