Komplett salgsoppgave

Gjetergata 14

3 850 000 kr
43 m²
1 soverom
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Gjetergata 14!
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Gjetergata 14!
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Bragernes sentrum
Pen 2-roms hjørneleilighet beliggende i 3. etasje. Svært sentral beliggenhet. Balkong. Garasjeplass. Heis.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  21 382 kr
 • Omkostninger
  96 250 kr
 • Totalpris
  3 967 632 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2015
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  43 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 073 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 2-roms eierleilighet beliggende i hjørne av 3. etasje.
 • Leiligheten er gjennomgående
 • Åpen kjøkken- og stueløsning
 • Kjøkken med helintegrerte hvitevarer
 • Flislagt bad med dusjhjørne og varmekabler
 • Romslig soverom med skyvedørsgarderobe
 • Leiligheten har balansert ventilasjonsanlegg
 • Fjernvarme med vannbåren gulvvarme (stue, kjøkken og entré)
 • Innglasset østvendt balkong på ca. 5 kvm
 • Tilgang til stor og solrik felles takterrasse
 • Heisadkomst til leilighetens etasjeplan
 • Skjermet og innbydende felles atriumhave
 • Bruksrett på parkeringsplass i felles helautomatisk garasje
 • Svært sentral beliggenhet med kort vei til "alt"
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gjetergata 14, 3015 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 114, bruksnummer 398, seksjonsnummer 33, ideell andel 1/1

Innhold

Bruksareal (BRA): 53 kvm
Primærrom (P-rom): 43 kvm
Sekundærrom (S-rom): 10 kvm
Primærrom
3. etasje:
43 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom og entré.
Sekundærrom
3. etasje:
10 kvm: Bod og innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen 1 bod ved byggets inngangsparti.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.09.2022 utført av Bent Gunnerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betong- og trekonstruksjoner utvendig forblendet med liggende kledning og pusset mur. Flatt tak av betongkonstruksjon tekket med takpapp/folie (taket er ikke besiktiget). Entredør med slette flater, kikkehull og brann- og lydklassefisering B30/40dB/Rw43dB. Vinduer og balkongdør med karmer/rammer av plast og tre-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Heis- og trappeadkomst til leilighetens etasjeplan. Leiligheten har tilgang til stor og flott felles takterrasse med flere sitteplasser, svært gode solforhold på uteplassene.
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass, åpen løsning mot kjøkken. Vannbåren gulvvarme. 1-stavs parkett på gulv, malte og tapetserte vegger, og malt himling. Utgang til innglasset østvendt balkong på ca. 5 kvm med skyvbare glassfelt, utebelysning og stikkontakt. Sol fra ca. kl. 06.00 til 14.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
Kjøkken: Kjøkken med helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap i lys og profilert utførelse. Flislagt felt over benkeplate av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med kjøle- og fryseskap, ventilator, platetopp, stekeovn, oppvaskkum, lekkasjestopper og oppvaskmaskin. Vannbåren gulvvarme. 1-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengte skap. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, elektrisk håndkletørker og dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom: Plassbygd skyvedørsgarderobe med én speilfront. 1-stavs parkett på gulv, tapet samt malte vegger og malt himling samt 1 tapetsert vegg.
Entré: Dørcalling med åpnerfunksjon. Vannbåren gulvvarme. 1-stavs parkett på gulv, tapet vegger og malt himling. Tilgang til bod.
Generelt om boligen: Balansert ventilasjonsanlegg. Fjernvarme med vannbåren gulvvarme (stue, kjøkken og entré). Sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod. Sprinkleranlegg i alle rom.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad: Manglende drenering fra sisterne, skuff i innredning slår borti skuffen over, stedvis manglende vedheft samt misfargning/svertesopp på elastiske flisfuger (dusjsone - vegger) og elastisk fuge ved dørterskel samt belistning mot gulv mangler.
- Kjøkken: Knirk i skapdører til kjøle- og fryseskap og anbefalt etablering av fuge på endene av benkeplater mot vegg.
- Øvrige rom: Listverk og foringer har stedvis slitasje.
- Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på 12 mm i stue og 10 mm på soverom.
- Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (montert etter år 1999).
- Dører: Balkongdør har kontakt med terskel/karm.
- Balkong: Sprekker og avflassing av kledning rundt balkongdør.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder kjøle- og fryseskap, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin.
Lamper og knagger medfølger.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg. Fjernvarme med vannbåren gulvvarme (stue, kjøkken og entré). Varmekabler i gulv på bad.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.11.2015, som omfatter oppføring av leilighetsbygg med 39 leiligheter og parkeringskjeller. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av:
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 375112
Tinglysningsdato: 29.04.2015
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 33, boligformål, sameiebrøk 48/2660.
Det er i tillegg tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om overvannsrør, bebyggelse og plassering av boder. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget sentral og pendlervennlig leilighet beliggende rett ved sentrum. Umiddelbar nærhet til det meste av sentrumsfasiliteter og kort gangavstand til offentlig kommunikasjon.
Magasinet kjøpesenter innen kort gangavstand fra eiendommen, i tillegg til CC Vest og Torget Vest kjøpesenter i nærheten. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det bowling, kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater innen kort avstand. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass.
Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
Meget godt kollektivtilbud i form av buss og tog. Nærhet til bussholdeplass og bussknutepunkt, se www.brakar.no for rutetider. Kort gangavstand til togstasjonen på Strømsø og togstasjonen på Brakerøya. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Bragernes Strand Barnehage, Brannposten barnehage, Lilleløkka barnehage.
Skoler: Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 550,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Skjermet og flott atriumhave med flere sittegrupper samt lekeplass.

Parkering

Leiligheten har bruksrett på en parkeringsplass (nr. B31) i felles helautomatisk garasjeanlegg.
Umiddelbar nærhet til kommunale el-bil ladere.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til bolig/forretning/kontor, i henhold til reguleringsplan for kvartalet: Engene, Gjetergata, Thornegata og Sundgata datert 26.10.2004. Videre er eiendommen hovedsakelig avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).
Det opplyses om at nabokvartalet (Nedre Storgate, Sundgata, Engene og Gjetergata) er innenfor et igangsatt detaljreguleringsplanområde. Det ble varslet oppstart av arbeid med detaljregulering for kvartalet med tilgrensende gatenett samt oppstart av forhandlinger om utbyggingsavtale den 12.10.2016. Planarbeidet omfatter boligblokker med parkering under terreng og etablerte uteoppholdsarealer på parkeringskjeller og evt. takterrasse, i tillegg til private balkonger. For tiden er det uvisst for megler om tidspunktet arbeidet vil starte, foreløpig status for reguleringen er "planforslag tatt til behandling". Se mer informasjon på Drammen kommune sin hjemmeside.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. fjernvarme, renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv/internett grunnpakke, vedlikehold/drift av garasjer, vedlikehold/drift av heis, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, vaktmestertjenester, renholdstjenester, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Grunnkostnad kr 2.386,-
Tv og internett kr 255,-
Lån nytt parkeringsanlegg kr 161,-
Parkering kr 271,-
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 2.331,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 2.111 kWh (2019), dette utgjør ca. kr 1.451,- pr. år (2019) og nettleie på ca. kr 1.200,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 778 643,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 2 803 115,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 347,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 21 382,- pr. 24.08.2022.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 833.923,- pr. 24.08.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12135987156, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.08.2022: 4.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 31
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 (siste termin 31.12.2037)
Flytende rente

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.968.802,-.
Av dette beløpet utgjør kr 21 382,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ludwig Koren Halvorsen

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Tinghushaven.
Sameiet består av 39 leiligheter, fordelt på 1 bygning.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Sameiets årsregnskap for 2021 viser et underskudd på kr 153.215,-.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Styrets arbeid i 2021 iht. årsmelding 2021: Fokus og arbeid med avløpsproblematikk (bl.a. utført flere spylinger av avløpsrør) - løpende dialog med forsikringsselskap ifbm. refusjon av utlegg/erstatning. Utbedring av setningsskader mot Engene (forlik med byggherre). Oppfølging av pumpe i bilpakkeanlegget. Utbedring av vei inn til bilpakkeanlegget samt skifte ut rist foran port. Utredet setningsskade ved inngangsparti Sundgata (arbeides med at entreprenør dekker kostnaden). Utbedret glippe i vegg på nordsiden.
Styrets arbeid videre iht. årsmelding 2021: Setningsskader avløp og setningsskader inngangspartiet i Sundgata (oppstart primo mars 2022). Oppfølging av innkjøringsvei i fbm. nabobygg i Gjetergata 16. Oppfølging av daglig drift av fellesanlegg med spesielt fokus på bilpakkeanlegget. Oppgradering av ringeklokke-lister inne og ute. Maling av vegger i fellesarealer i 1. etasje.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86326670.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0353/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22353

Dato

Sist oppdatert: 28. september 2022 kl. 14:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.