Komplett salgsoppgave

Kantarellstien 60

2 550 000 kr
52 m²
1 soverom
Leiligheten er luftig beliggende i øverste etasje og i sin helhet orientert i vestlig retning.
Leiligheten er luftig beliggende i øverste etasje og i sin helhet orientert i vestlig retning.
Kart
Del
Jacob Thorsen Koren
Presenteres av
Jacob Thorsen Koren
Øreåsen
Nyoppusset, stilren og usjenert 2-roms i øverste etasje. Nytt kjøkken med hvitevarer. Ettermiddags-/kveldssol på balkong

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 550 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  100 446 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 651 578 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1979
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  4 093 kr

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å bekrefte deltakelse. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyoppusset 2-roms andelsleilighet på fredelige Øreåsen
 • Attraktiv og usjenert plassering i øverste etasje
 • Vestvendt, inntrukket balkong. med ettermiddags-/kveldssol sommerstid
 • Stilfull helhet etter oppussing i 2022
 • Nye gulv og fornyede overflater i alle rom utenom badet
 • Nytt kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Tilknyttet felles varmtvann
 • Vinduer og balkongdør skiftet ut av borettslaget på 2000-tallet
 • Mulighet for leie av p-plass, abonnementsløsning for lading av EL-bil
 • Rolig miljø med bilfrie smågater på borettslaget område
 • Nærhet til handelsområde, Moss by og fine turområder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kantarellstien 60, 1529 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 197, bruksnummer 171, ideell andel 1/1
Andelsnummer 151, AL Solliskogen Borettslag, organisasjonsnummer 948588846

Innhold

Totalt bruksareal: 52 kvm.
Totalt primærrom: 52 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
3. etasje: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen en bod i 3 etasje oppmålt til ca. 2,3 kvm. Bod er merket nr. 32). For øvrig tilgang til felles sykkelbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.06.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
murkonstruksjoner. Utvendige fasader med fasadeplater samt felter med liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon (taket er ikke
besiktiget). Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør fra 1977 med brannklasse B30 samt kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdør
med to-lags glass fra 2006. Vinduer med to-lags glass fra 2006.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad: våtromstapet i dusjsonen, alder på tettesjikt, TG:2.
Øvrige rom: stedvis knirk/spraking i gulv, TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Nåværende eiere overtok leiligheten i 2022 og har siden bekostet en omfattende oppussing av alle rom utenom badet. Resultatet er et helhetlig og tidsaktuelt uttrykk med klassisk atmosfære. Gulvene er utført med ny fiskebens-laminat, veggene er fornyet til glatte flater. Ny belistning av solid dimensjon er montert langs gulv og himling. Både vegger, himlinger og belistning er helmalt.
Samtidig med oppussing ble også romløsningen noe endret, blant annet er kjøkkenet åpnet mot stuen og oppgradert med helt ny innredning som utnytter arealet effektivt. Ny elektrisk kurs til kjøkkenet ble også installert, i tillegg til nye hvitevarer som inkluderer platetopp med avtrekk. Alle hvitevarer er integrert og medfølger. For øvrig er leilighetens balkong tilgjengelig rett fra kjøkkenet, hvilket gjør det svært enkelt å ta med måltidene ut i friluft når vær og temperatur tillater.
Leilighetens soverom har vindu mot balkongen og i utsyn i samme retning, mens innsyn er fraværende. Rommet er av god størrelse til sitt formål, tatt i betraktning leilighetens totale areal. I forbindelse med oppussing av leiligheten er nye store garderobeskap plassbygget både i soverommet og i entreen. Sistnevnte er i tillegg utvidet til å inkludere et sekundærareal i det som var leilighetens innvendige bod.
Badet antas å være fra leilighetens byggeår og er gjennom påfølgende år modernisert med utskiftning av blant annet baderomsmøbler og blandebatterier. Badet er for øvrig utstyrt med badekar som også har dusjmulighet, samt en veggfestet utslagsvask. Gulvet er utført med belegg, veggene med tapet som er malt. Ytterligere oppgradering eller en helhetlig fornying av badet bør påregnes innen rimelig tid.
Overflater og innredninger:
Gulv: Belegg på bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Malt tapet på bad, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt porselensvask med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp med avtrekk til kullfilter, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap.
Bad: Servantskap med profilerte hvite fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overbelysning. Badekar med veggmontert glassvegg og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett. Veggmontert utslagsvask i stål og to-greps blandebatteri. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 02.03.1979. 
I henhold til godkjente bygningstegninger mottatt fra Moss kommune er det avvik på dagens planløsning.
Innvendig bod tilstøtende til entrè er fjernet til fordel for større/utvidet entrè. Innredning av boden/rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Kantarellstien vil du bo blant veletablert rekkehus- og lavblokkbebyggelse på Øreåsen, i et nabolag der smågatene internt på borettslagets område nærmest er uten biltrafikk og har et utpreget fredelig miljø.
Fra Øreåsen går det gangvei direkte mot Vansjø, og det er heller ikke lang vei ut til Mossemarka med lysløype og kunstsnøanlegg vinterstid. Flere fine turområder finner du langs Vansjøs milelange bredd, og ikke minst i det vakre landskapet i hjertet av Rygge.
Daglige innkjøp er enkle å gjennomføre i de mange nærbutikkene omkring, her er de fleste kjeder representert. Gode shoppingmuligheter er vel så lett tilgjengelig i handelsområdet rundt Varnaveien som blant annet inkluderer Rygge Storsenter og en rekke store varehus.
Fra bussholdeplassen i Øreåsveien et fåtall meter unna er det hyppige avganger mot de mer urbane strøk av Moss. Langs Ryggeveien finnes holdeplasser for flere linjer, deriblant ekspressbusser til Oslo og Gardermoen. Med bil er det kort vei ut på E6 og kjøretiden videre til Oslo er ca. 45 minutter utenom rushtid. Velger du toget fra Moss stasjon, er du fremme i hovedstaden på kun 30 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 79 065 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Andelen disponerer/leier en biloppstillingsplass (merket med B6) på felles utvendig parkeringsplass. Plassen har ladeboks til elbil. Garasje etter ventelisteprinsippet. Øvrig parkering skjer etter gjeldende regler i borettslaget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier med felles vedlikeholdsansvar for andelseiere i borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 22.05.2023 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Øreåsen sentrale del" med formål kjørevei, boliger, offentlig bebyggelse, parkeringsplass og offentlig friområde, vedtatt 08.04.1974 med plannr. M22. Reguleringsplan "Øreåsen - felt A, B og C" med formål blokkbebyggelse, kjørevei, boliger og høyspenningsanlegg, vedtatt 27.11.1978 med plannr. M31. Reguleringsplan "Årvold næringsområde" med formål offentlig friområde, gang-/sykkelvei og høyspenningsanlegg, vedtatt 16.06.1987 med plannr. M60. Videre omfattes eiendommen av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål friområde nåværende, boligbebyggelse nåværende og offentlig eller privat tjenesteyting nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, årsavgift tv, renhold fellesareal, strøm fellesareal, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 391,-
Avdrag kr 1.101,-
Driftsutgifter kr 2.603,-
Abonnement for lading av elbil må bestilles av den enkelte andelseier og er ikke inkludert i husleien.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 512 500,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1 845 000,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4 436,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesgjeld er kr 100 446,- pr. 22.05.2023.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 30.083.272,- pr. 30.03.2023 og lånevilkårene er:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 4,84 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 1.159,-, hvorav renter utgjør kr 172,- og avdrag utgjør kr 987,-.
Lånets løpetid: 2025.
Lånenr. 67143496069.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Serielån.
Rente Pt.: 4,95 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 19,-, hvorav renter utgjør kr 3,- og avdrag utgjør kr 17,-.
Lånets løpetid: 2026.
Lånenr. 61188182436.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales fastrente og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 3,45 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 312,-, hvorav renter utgjør kr 216,- og avdrag utgjør kr 97,-.
Renten er delvis rentesikret fram til 2032.
Lånets løpetid: 2057.
Lånenr. 67143370782.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.651.578,-. Av dette beløpet utgjør kr 100 446,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.743,-
Dette faktureres kjøper direkte fra Vansjø BBL.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Agreta Gashi og Jonas Hustadnes Høydal

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet AL Solliskogen Borettslag.
Borettslaget består av 243 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt å holde husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret.
Saker som styret har jobbet med og vedlikehold som har vært gjennomført i 2021 og 2022:
Skifte av alle vannmålere.
Oppgradering av trafoen til ladeanlegget.
Rehabilitert frostspreng på gavlvegger i blokkene.
Utbedring av diverse taklekkasjer på rekkehus og blokker.
Byttet 5 stk. callinganlegg på blokkene.
Utskifting av ytterdører til rekkehusene, 50 stk. har blitt byttet.
Jobbet med belysning/brannvarsling i garasjeanlegget og innhentet flere tilbud.
Asfaltering av huller og fartsdumper inne i boområdet settes i gang snart hvis økonomien tillater dette.
Planlagte påkostninger eller ønskelige nyanskaffelser:
Borettslagets styre har jobbet mye med utregninger av areal i forbindelse med oppgradering av borettslaget, dette er nå oversendt teknisk for videre behandling. Dette skal nå kostnadsberegnes pr.
leilighet så vi kan behandle saken videre. Straks ting er klart vil andelseiere bli informert og innkalt til møte.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.  Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 13.900,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.000,-
Foto: kr. 4.500,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0138/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moss
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.23138

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 16:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å bekrefte deltakelse. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.