Solgt: 12 600 000 kr

Beddingen 2

13 500 000 kr
70 m²
1 soverom
Velkommen til fantastiske Beddingen 2, presentert av Sarah Aamodt, Krogsveen Aker Brygge.
Sarah Aamodt
Presenteres av
Sarah Aamodt
Aker Brygge
Frontleilighet med spektakulær utsikt mot båthavnen, Akershus festning og innseilingen. Balkong. Heis. Garasje.
 • Prisantydning
  13 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  3 039 kr
 • Omkostninger
  338 842 kr
 • Totalpris
  12 941 881 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  70 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 400 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig og meget lys leilighet med fantastisk beliggenhet med utsikt direkte mot Akershus Festning. Leiligheten ligger i Signalbygget på Aker Brygge hvor det sjelden er noe til salgs. Her har du en unik mulighet til å få din egen suite på Aker Brygges beste adresse!
Fra leiligheten ser du rett over på Akershus Festning. Spesielt på kveldstid og i vinterhalvåret oppleves dette som svært verdifullt. Utsikten mot en vakkert opplyst festning akkompagnert av klokkespillet fra rådhuset gir en helt egen ro, enten du befinner deg inne i leiligheten eller på terrassen med tente stearinlys og noe godt i glasset.
Nytt kjøkken og nytt gulv fra 2018/2019. Leiligheten ble også malt i dette tidsrommet.
Velkommen til en hyggelig visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Beddingen 2, 0250 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 209, bruksnummer 447, seksjonsnummer 47, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 71 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm
Bruksareal:
Leilighet 71 kvm
Primærrom:
Leilighet:
7. etasje 70 kvm: Entré, soverom, bad, stue/kjøkken
Sekundærrom:
Leilighet:
7. etasje 1 kvm: Innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.08.2021 utført av Anticimex Oslo.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur/betong. Boligblokk over 10. etg, samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere hovedsakelig i betong. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Utvendige fasader forblendet med teglstein og fasadeplater.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Bad er gitt TG 2 på overflate vegger, overflater gulv og membran. Badet er fra byggeåret og er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
- Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet - TG 2.
- TG 2 er gitt parkettgulvet på soverommet pga slitasje.
- Innerdøren mot badet har en mindre skade.
- TG 2 er gitt vannrør og varmesentral ppga alder.
- Vinduer og ytterdør er av eldre dato.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

- Det ble utført innvendig oppussing oktober 2018-april 2019: nytt kjøkken, vegg mot stue ble revet. Nytt gulv i stue/kjøkken og gang. Maling av vegger og tak i alle rom. Arbeid utført av fagkyndige.
- Satt inn nytt toalett desember 2019. Arbeid utført av rørlegger.
- Montert el-lader ved parkeringsplass.
- Vannlekkasje fra badet og ned til leiligheten under. Koblingen på varmtvannet til servanten hadde sklidd fra hverandre. Arbeid utført av Bryggedrift.Det foreligger rapport fra Polygon.

Standard

Attraktiv og velholdt leilighet med gjennomgående god standard. Badet er fra byggeåret. Leiligheten er malt i lyse tidsriktige farger og har store vindusflater som slipper inn masse dagslys.
Entré:
Stor entré/hall med garderobeskap og adkomst til praktisk innvendig bod. Det første du legger merke til når du kommer inn i leiligheten er det flotte lyset og man blir automatisk dratt mot se store vindusflatene i stuen og den flotte utsikten.
Stue:
Lys og romslig stue med store vindusflater ut mot båthavnen. Stuen er enkel å møblere og innbyr til sosialt samvær. Fra stuen er det utgang til hyggelig og lun balkong. Uansett hvor du befinner deg i stuen har du spektakulær utsikt mot sjøen, båthavnen og festningen.
Kjøkken:
Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen. Den opprinnelige veggen mellom stue og kjøkken ble tatt ned i 2018 for å få enda mer lys og utsikt inn i leiligheten.
Kjøkkenet er i grå utførelse med profilerte fronter. Integrerte hvitevarer og benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum.
I tilknytning til kjøkkenet er det en naturlig spiseplass med flott utsikt.
Det er vannrør av typen kobberrør og synlige avløpsør i plast. Lekkasjevarsler med sensor og magnetventil er montert.
Soverom:
Flott soverom med god størrelse. Soverommet vender mot svalgangen og atriet. Det er godt med garderobeskap.
Bad:
Flislagt bad med varmekabler i gulvet. Innmurt badekar med dusjarmatur, toalett, og servant nedfelt i benkeplate. Opplegg til vaskemaskin under benken samt stort speil over benken som gir god romfølelse. Badet er fra byggeåret.
Badet er gitt TG 2.
Gulv:
Nyere gulv i stue/kjøkken og gang. Parkett fra byggeåret på soverommet og flislagt bad.
Vegger:
Malte flater. Badet er flislagt.
Himling:
Malte flater.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: kjøl/frys, stekeovn, oppvaskmaskin, induksjonstopp.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse ble gitt 18.07.1990.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Det må oppsettes fysisk avsperring mot byggeområdet.
- Alle vinduer skal sikres med rekkverk eller brystning.
- Innsetting av brannklassifisert glass der dette er påkrevet.
- Før ferdigattest må det innsendes dokumentasjon om de sanitære installasjonene.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Pengeheftelse til sameiet på nok 50 000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet drift av tekniske anlegg, forankring av kai, bestemmelse om vei og bygging av parkeringsplasser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Fondet til sameiet for vedlikehold var pr. 31.12.20 på kr. 2 400 984,-
Eiendommen står på gul liste.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ytterst på Aker Brygge ligger sameiet Stranden i teglsten, glass og smijern. Her har du alle byens tilbud rett utenfor dørstokken, men uten trafikkstøy og eksos. Enten du har båt eller ikke, dette yrende havnelivet er nødt til å sjarmere deg. Her viser Oslo seg fra sin beste side med bryggetorg, teatre, cafeer, restauranter og forretninger av alle slag. Spis japansk én dag, italiensk en annen - kulinarisk er det ingen grunn til å gå utenfor Aker Brygge og Tjuvholmen.
Du bor i et bilfritt bomiljø midt i hjertet av en pulserende storby. 20 minutter til Oslomarka, 7 minutters spasertur til Karl Johan - Bygdøy, Rådhuset og Akershus Festning er i ditt eget nærmiljø. En leilighet på Stranden er en investering av de sjeldne.
Leiligheten har en av de mest attraktive beliggenhetene på Aker Brygge. Leiligheten ligger i 7.etg. med uhindret utsikt mot havnen, Akershus Festning og innseilingen til Oslo. Bygget er tegnet av arkitekt Kari Nissen Brodtkorb. Hun har vunnet flere arkitekturpriser nasjonalt og internasjonalt, og dette bygget er selve signaturbygget på Aker Brygge.
Sentralt med kort vei til de fleste servicetilbud. Gode shoppingtilbud på Aker Brygge, House of Oslo og Karl Johans gate. Aker Brygge og Tjuvholmen har en rekke gode restauranter og kaféer.
Kort gange til trikk nr. 12 fra Aker Brygge (vestbaneplassen) mot Oslo Sentralbanestasjon og andre veien mot Majorstuen. Buss nr. 32 fra Munkedamsveien mot Sjølyst og mot Kværnerbyen (stopper i Bjørvika). Buss 54 til Kjelsås og buss 21 til Helsfyr fra Tjuvholmen.
Det går egen ferge fra Aker Brygge til Bygdøy, øyenen i Oslofjorden, Nesodden og Fornebulandet.
Tog/flytog/buss/t-bane fra Nasjonalteateret ca. 10 min. gange.
Aker Brygge har i dag et mangfold av butikker, Vinmonopol , mange forskjellige serveringssteder, og scenen Latter hvor Norges fremste komikere fremfører sine opptredener. I tillegg kommer alle kultur- og handelstilbud på Tjuvholmen og i Vika.
Mer info kan sees på http://www.bydelakerbrygge.no eller www.npro.no
Ellers er Tjuvholmen i umiddelbar nærhet med brygger, grøntarealer, badestrand, flere restauranter, barer,
gallerier og butikker etc.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det er barnehage både på aker Brygge og Tjuvholmen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er pent opparbeidet, felles terrasse med beplantning og sittegrupper i indre atrium i 3. etg. Adkomst til garasje er over dette atriet.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i kjeller (K103). Det er montert el-bil lader. Kostnad til parkering betales kvartalsvis og kommer på egen faktura.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til forretning, kontor, bolig, bevertning i henhold til reguleringsplan S2919 datert 26.08.87 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.08.87
Det foreligger planer for utbygging av Filipstad
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5 400,- pr. mnd. og inkluderer: Varmt vann, fyring, kabel-tv, internett, parkering, drift av sameiet, døgnåpent vaktkontor.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er kr 1 755 pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 637 505,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 bli kr 5 895 018,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 1 755,- pr år.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2021 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4 898,- pr. 31.12.20
Andel fellesgjeld er kr 3 039,- pr. 31.12.20
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13 838 842.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 13 841 881.
Av dette beløpet utgjør kr 3 039,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Peligran AS

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Stranden, med sameiebrøk 76/17665.
Sameiet består av 112 leiligheter og 27 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Bryggedrift AS, tlf. 23238700.
Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Montert nye heisalarmer i alle heiser.
- Gamle avtrekksvifter blir byttet fortløpende.
- Diverse reparasjoner på avløpsrør og lekkasjer.
- Utvendig mot Stranden er fasaden pusset opp.
- Byttet avløp- og takvannrør i Beddingen 8 og Beddingen 24.
Planlagte påkostninger:
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 57-0048/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR57.2148

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2021 kl. 18:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.