Bygdøy

Løchenveien 4

Prisantydning

80 000 000 kr

Omkostninger: 2 001 222 krTotalpris: 82 001 222 kr
Byggeår
2004
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
587 m² / 890 m²
Tomteareal
1519 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Vakker prakteiendom med strandlinje, brygge og basseng. Tegnet av Gedde-Dahl

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En vakker prakteiendom med fantastisk beliggenhet på Bygdøy. Huset er tegnet av arkitekt Lorentz Gedde-Dahl og har høy standard. En unik eiendom med utsikt over Langviksbukten fra samtlige oppholdsrom. 

Huset har fasiliteter som strandlinje, basseng, flytebrygge, fem bad, fem soverom, bibliotek, vinkjeller, utekjøkken, garasje og hybel. 

5,60 meter takhøyde i stuen. 

Prospekt sendes ved forespørsel til megler. 

Eiendommen

Løchenveien 4, 0286 OSLO 
Gårdsnummer 2, bruksnummer 606, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Barnevennlig, rolig og hyggelig beliggende i et ettertraktet og veletablert boligområde på Bygdøy.

Eiendommen har en fantastisk beliggenhet med strandlinje og flott utsyn. Populære Lille Herbern med både à la carte meny og selskapslokale med uteservering like ved. Eiendommen har umiddelbar nærhet til populære turistattraksjoner som Norske Folkemuseum, Vikingskipene, Fram og Kon-Tiki museet. 

Bygdøy er kjent for å være et populært frilufts- og utfartsområde, særlig om sommeren, på grunn av de gode tur- og bademulighetene. Eiendommen har kort avstand til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter ved Huk og videre inn i Kongeparken og Paradisbukta. Kongeskogen er totalfredet, noe som gjør dette til et herlig rekreasjonsområde. Her finner du blant annet en utbygd hinderløype, og preparerte skiløyper vinterstid.

I nærheten ligger også Bygdøy Idrettsplass. Her finner du kunstgressbane, Bygdøy Tennisklubb med flere baner og boblehall, samt Bygdøhus flerbrukshall med et bredt utvalg av aktiviteter for både barn og voksne.
Ellers er det ridesenter på Bygdø Kongsgård. 

For den aktive har man Bygdøy tennis med mange baner og opplegg, samt Bygdøy roklubb nederst i Huk Aveny. Her finner man også Lanternen restaurant (med et spesielt fokus på havets delikatesser), som ligger omkranset av et maritimt miljø med utsikt over indre Oslofjord og Dronningen småbåthavn. Bare minutters spasertur til Café Hemma Hos, som holder til i det gamle postkontoret på Bygdøy. For øvrig kort avstand inn til Karenslyst allé/Skøyen med et bredt utvalg av servicefunksjoner, offentlig kommunikasjon og butikker.

Gangavstand til Fredriksborg barnehage. Kort vei til offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass er Bygdøynes som ligger ca 1 minutt gange fra boligen.
Herfra tar man bus til Bygdøhus for bytte til buss 30 mot Nydalen. Bussen bruker 6 minutter til Karenslyst allé og 14 minutter til Solli Plass. Skøyen stasjon ligger 750 meter unna Karenslyst allé og er et knutepunkt for kollektivtrafikk der du finner både, buss, trikk, tog og flytog.

På sommerhalvåret går det også ferger inn til Aker Brygge fra Bygdøynes.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Fredriksborg familiebarnehage 0.6 km
Hakkespetten barnehage 1 km
Bygdøylund barnehage (2-6 år) 1 km

Bygdøy skole (1-7 kl.) 1.5 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 4.8 km
Sollerudstranda skole (8-10 kl.) 6.1 km
Øraker skole (8-10 kl.) 7.1 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 1k6l. ) 6.1 km
Oslo Private Gymnasium 5.2 km
Hartvig Nissens skole 4.7 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 979 kvm
Totalt bruksareal: 890 kvm
Totalt primærrom: 587 kvm

Primærrom:

Nedre plan 7 kvm: Trappeløp

Underetasje 195 kvm: Peisstue, vinkjeller, vaskerom, trappehall, stue, mellomgang, hybel: entré, stue m/soveplass, gang og bad, wc.

1. etasje 198 kvm: Stue, peisstue, spisestue, bibliotek med ildsted, kjøkken med spiseplass, grov-kjøkken, hall med trappeløp, bad, omkledningsrom, soverom, wc.

2. etasje 187 kvm: 3 soverom, 3 bad, tv-stue, kontorplass, åpen stuedel med galleri, mellomgang, omkledningsrom.

Sekundærrom:

Nedre plan 69 kvm: Bod, teknisk rom, uinnredet inspeksjonsrom til basseng.

Underetasje 232 kvm: 4 boder, garasje.

1. etasje 2 kvm: Kjølerom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.05.2019 utført av Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.519 kvm. Tomten er opparbeidet med plen og beplantninger med skjermet hage i front. Utvendig basseng og utvendig grillkjøkken samt egen flytebrygge med båtplass.

Parkering

Parkering i garasje på tilnærmet 200 m² med videre tilkomst til boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i fransk stilart med valmet takkonstruksjon tekket med takstein, yttervegger i antatt lettklinkerblokker med utvendig pusset og malt fasader og etasjeskillere i betong. Grunnmur i lettklinkerblokker og betongkonstruksjon iht. eiers opplysninger. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Følgende har fått tilstandsgrad TG2: 
Drenering, utvendige overflater, ytterdør til garasjen, takkonstruksjon pga. manglende opparbeidelse av luftespalter på loft, balkong hovedsoverom, markterrassen på siden av boligen, varerør på vanntilførsel i garasjen samt branntetting rundt avløpsrør, vamrtvannsbereder i hybeldel, bad i 1. etasje og 3 bad i 2. etasje og kjølerom i 1. etasje. 

Følgende har fått tilstandsgrad TG3: 
Terrasse på baksiden av boligen, balkongterrasse i 1. etasje, avløpsrør til bassenget, bad i hybel og bassenget. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse for enebolig ble gitt 03.01.2007.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Før eller ved anmodning om ferdigattest må det i tillegg bekreftes at sluttdokumentasjon til Vann- og avløpsetaten er innsendt, jfr brev fra VAV til søker av 28.06.2002. Før eller ved anmodning om ferdigattest må også sluttrapport for avfallshåndtering innsendes til behandling, jfr brev fra etaten til søker av 02.08.2002. Sort-hvitt husnummerskilt og eventuelt henvisningsskilt monteres på godt synlig sted. 

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Brukstillatelsen gjelder for: Hele tiltaket med unntak av utomhusarbeider utenfor byggegrense mot sjø samt endret del av balkong, jfr anmodning om brukstillatelse fra ansv. søker datert 08.03.2006.

Brukstillatelsen på eneboligen, tillatelse i ett trinn til basseng og igangsettingstillatelse for flytebrygge med landfeste er eldre enn 3 år og derfor henlagt hos Plan- og bygningsetaten. Henleggelsen betyr nødvendigvis ikke at tiltaket er utført eller at alle forhold i saken er ferdigbehandlet, men at initiativet til videre saksbehandling ligger hos søker/tiltakshaver. Evt. videreføring av saken etter henleggelse initierer opprettelse av ny elektronisk sak med kryssreferanse til den gamle analoge saken.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det foreligger ingen utgangsdør fra grovkjøkkenet i 1. etasje slik de byggemeldte tegningene viser. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. 

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

En særdeles attraktiv arkitekttegnet villa med høy standard. Flott beliggenhet på Bygdøy med fin utsikt mot fjorden og Langviksbukta. Boligen ble bygget i 2004 og står på 1.519 kvm stor tomt med strandlinje. 

1. etasje. 
Inneholder hall, stuer, kjøkken, frysebod, soverom, bad og garderobe.

Hall/entré: Romslig hall med travertinfliser og åpen løsning mot stuen. 2 garderoberom og frysebod.

Stuer: Lyse og romslige stuer med flere ildsteder og meget god plass. Åpent galleri og takhøyde på hele 5,6 meter. Utgang til balkong fra biblioteket. Peiser fra Frankrike og kakkelovn i hallen.

Kjøkken: Stort spisekjøkken og grovkjøkken med innredning fra kvalitetsleverandøren Kvänum. Integrert kaffemaskin, ovn, dampovn, varmeskuff, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap fra Gaggenau. Dør ut til terrasse og hage på forsiden av huset hvor man kan nyte frokosten om sommeren. Ildsted. God plass til spisebord. 

Soverom: Gjesterom med adkomst til eget bad. 

2. etasje
Inneholder stue, tv-stue, 3 soverom, 3 bad, kontor og walk in closet. 

Hovedsoverom: Romslig soveromsfløy med bad en-suite og walk in closet. Fantastisk utsikt mot sjøen. 

Soverom 2 og 3: 2 gode soverom i egen fløy med 2 bad i mellom. Mellomgang med flott garderobe. 

Tv-stue/medierom: God plass til sofa, tv m.m. 

Kontor: Kontor i forlengelse av stuen med snekkertilpassede løsninger. 

Underetasje: 
Inneholder havestue, jaktrom/peisestue, vinkjeller, vaskerom, wc, gang, garasje og adskilt hybel. 

Havestuen: Flott havestue med fantastisk vindusrekke. Direkte adkomst til terrasse, basseng og utekjøkken. Adkomst til wc. 

Jaktrom/Peisestue: Åpen og romslig stue med stort ildsted og over 3 meter takhøyde. Adkomst til stort vinrom, vaskerom og bod. 

Vinkjeller: Stort vinrom med kjøling og måling av luftfuktighet. Optimale forhold for lagring av vin. 

Garasje: Stor underjordisk garasje på ca. 193 kvm med plass til flere biler. Adkomst til frysebod, bod og huset. 

Hybel: Romslig hybel med egen inngang ved innkjøringen til garasjen. Hybelen inneholder stor stue, kjøkken, bad og bod. 

2. underetasje: 
Inneholder bod og maskinrom for basseng og ventilasjonsaggregater. 

Kort oppsummert: 
Nydelig utsikt mot Langviksbuka og sjøen fra samtlige oppholdsrom
Ventilasjonsanlegg
Gulvvarme i de fleste rom
Skjermet og privat beliggenhet uten gjenboere og innsyn
Bang Olufsen Beolink system i huset
Eksklusive heltregulv fra Sørvest-England med stav i forskjellig bredde og lengde
Travertinfliser i gang, trappeløp, kjøkken, havestue og på bad
Heltre dører fra Frankrike og noen heltre dører fra Geving
Snekkertilpassede garderobeløsninger, bokhylle og kontorløsning fra Geving

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 

Dagboknr 6657, tinglyst 26.06.1941, type heftelse: Bestemmelse om båt/bryggeplass. Servitutten gjelder hovedbølet og salg av parsell nr. 2 (denne eiendommen). På eiendommen hviler rett til båtplasser for andre parselleiere av gnr. 2 bnr. 91 overensstemmende med Aker reguleringsvesens bestemmelser.
Dagboknr 7796, tinglyst 12.08.1942, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Eier av eiendommen forplikter seg til å fjerne redskapsbod nå regulerings- eller bygningsråd forlanger det. Denne servitutten er ikke relevant da boden allerede er fjernet.
Dagboknr 2499, tinglyst 16.04.1945, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning, anlegg og vedlikehold av ledninger. Eier er ansvarlig for vedlikehold av vann- og kloakkledningene på tomten.
Dagboknr 4286, tinglyst 31.05.1946, type heftelse: Bestemmelse om veg og gjerde. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Løkenveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde med 4,5 meter bred kjørebane + igjenfyldte grøfter. Eieren må ved tinglyst erklæring forplikte seg til, når Aker kommune måtte forlange det, å opparbeide veien langs tomta i inntil 8 m. bredde, heri innbefattet fortau. Inntil veier er således opparbeidet og veigrunnen tilskjøtet kommunen, overtar grunneier veiens vedlikehold. Eventuell grunnervervelse må skje uten utgift for kommunen. Gjerde settes opp etter reguleringsvesenets bestemmelser.
Dagboknr 3303, tinglyst 05.04.1948, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Trapperom. Etter søk i arkivverekt var serivutten ikke mulig å finne. Servitutten hefter fortsatt i eiendommen og kjøper overtar ansvaret.

Denne matrikkelenhet ble utskilt den 26.06.1941 fra gnr. 2, bnr. 91 og ble da kalt parsell 2.
Det er tinglyst flere servitutter på hovedbølet før tomten ble utskilt som fortsatt hefter i denne eiendommen.

Dagboknr 909837, tinglyst 01.09.1854, type heftelse: Bestemmelse om veg og vannrett. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten.
Dagboknr 909838, tinglyst 01.09.1854, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om gjerdeplikt. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten.
Dagboknr 909839, tinglyst 03.11.1854, type heftelse: Bestemmelse om veg. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten.
Dagboknr 900082, tinglyst 03.09.1858, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om strandlinje. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten
Dagboknr 900101, tinglyst 04.12.1863, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om veg og vannrett. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten.
Dagboknr 924956, tinglyst 06.10.1876, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om veg, vannrett og generende virksomhet. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten.
Dagboknr 924957, tinglyst 06.10.1876, type heftelse: Erklæring/avtale. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten.
Dagboknr 8519, tinglyst 16.06.1939, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om båt/bryggeplass. Servitutten er et skjøte av en parsell.
Dagboknr 10943, tinglyst 01.08.1939, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om båt/bryggeplass. Servitutten er et skjøte av en parsell. 
Dagboknr 8637, tinglyst 17.10.1940, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om båt/bryggeplass og benyttelse. Servitutten er et skjøte av en parsel med rett til båtplass.
Dagboknr 8641, tinglyst 17.10.1940, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om benyttelse. Servitutten er et skjøte av en parsell.
Dagboknr 9691, tinglyst 13.11.1940, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om benyttelse og om båt/bryggeplass. Servitutten er et skjøte av en parsell.
Dagboknr 9694, tinglyst 13.11.1940, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om benyttelse og om båt/bryggeplass. Servitutten er et skjøte av en parsell. Øvrige eiere av parseller av gnr. 2 bnr. 91 skal ha rett til båtplasser begrenset til halvparten av strandens lengde regnet fra parsellens vestgrense (grensen til parsell 2, denne eiendommen). Med parsellen følger rett til benyttelse sammen med de øvrige parselleiere av gnr. 2 bnr. 91 av et område tilhørende gnr. 2 bnr. 495 i den utstrekning som sådan rett er hjemlet i gnr. 2 bnr. 91 dog med den begrensning at permanente båtplasser ikke skal anbringes på dette området.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-4220 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Plan/byggesaker i område: 
Saksnr: 201901567 og 201905736- Byggesak: Løchenveien 1 B - Oppføring av enebolig og støyskjerm.
Saksnr: 201804439 - Byggesak: Bygdøynesveien - Opparbeidelse av vei.
Saksnr: 201710785 - Byggesak: Bygdøynesveien 26 - Oppføring av firemannsbolig og riving av enebolig.
Saksnr: 201809714, 201809712 og 201809711 - Byggesak: Løchenveien 14 D og B - Riving av eneboliger og garasje.
Saksnr: 201809720 - Byggesak: Løchenveien 14 A-D - Oppføring av fire tomannsboliger.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen på flere år og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. 

Inventar som ikke medfølger: 
Vegglamper i trappeløp, taklamper i gang og i åpent galleri. 
Lysekrone på kjøkkenet og i spisestuen. 
Speil på gjestetoalettene og i biblioteket. 
Gardinstenger i tv-stue og på hovedsoverom.
Vegghyller på 2 soverom i 2. etasje.
2 hjul festet til gjerde på bassengterrassen. 

Safe i bod medfølger. Koden mangler, men kan muligens skaffes fra Jöli. 

Callinganlegg i 2. etasje må utbedres. Kan mangle video til tider. 
Isbitmaskin på kjøkkenet er defekt. 

Flytebryggen er ikke egnet for store båter pga. vannstanden. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR38.1954

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 34.959,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.

Eiendomsskatten for 2019 er kr 59.850,-.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 204.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 32.000,-
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgift på  kr 4.776,- pr. år. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Homenet som leverandør av internett og har en avgift på kr 383,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Nokas alarmselskap som koster kr 6.588,- pr. år.
Bytte av filter og service på ventilasjonsanlegg er oppgitt til ca. 3.000,-7.000,- pr. år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 7.671.896,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 27.618.825,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 82.001.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Kristian Karlsrud
Eiendomsmegler

Kristian Karlsrud

Telefon
Mobil 98499490

Lurer du på noe

Kristian svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.