Komplett salgsoppgave

Revesporet 6A

6 500 000 kr
100 m²
3 soverom
Nydelig sydvendt balkong på ca. 11 kvm med gode solforhold.
Nydelig sydvendt balkong på ca. 11 kvm med gode solforhold.
Cecilie Muri
Presenteres av
Cecilie Muri
HOSLE / BEKKESTUA
Lys og lekker 4-roms selveierleilighet med stor sydvendt balkong og garasje. Barnevennlig og attraktiv beliggenhet!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  6 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  67 518 kr
 • Omkostninger
  165 530 kr
 • Totalpris
  6 733 048 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  100 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 543 kr
 • Energimerke
  Grønn F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønsker deg velkommen til Revesporet 6A - en delikat og attraktiv gjennomgående 4-roms beliggende på rolige og idylliske Hosle. Dette er stedet for deg som ønsker å bo i et barnevennlig og ettertraktet boligområde med nærhet til barnehager, skoler og flotte grøntområder, men samtidig kort vei Bekkestua med et rikt utvalg av servicemuligheter og fasiliteter.
Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og oppleves både romslig og meget hyggelig hvor det er enkelt å trives. Boligen har en god planløsning og inneholder en romslig entré, pent baderom, separat toalettrom, stor stue med åpen kjøkkenløsning og 3 gode soverom. Fra stuen har du utgang til en nydelig sydvendt balkong på ca. 11 kvm med gode solforhold.
Velkommen til visning - husk påmelding!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Revesporet 6A, 1362 HOSLE
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 21, bruksnummer 194, seksjonsnummer 26, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm
Bruksareal:
Leilighet 100 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 100 kvm: Entré, wc, bad, 3 soverom og kjøkken/stue
+ Sydvendt balkong på ca. 11 kvm med utgang fra stuen.
I tillegg disponerer boligen:
- 1 kjellerbod på 14 kvm
- Garasjeplass
- Stor felles ski/sykkelbod
- Tørkerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 21.06.2022, utført av Rune Mannsåker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Leilighet:
- Flatt papptekket med innvendig sluk.
- Ytterveggene har pusset og malt murverk, og isolert bindingsverk kledd med eternittplater.
- Malte trevinduer med to-lags isolerglass.
- Brann og lydklassifisert entredør med dørkikkert og sikkerhetslås. Balkongdør i hovedsoverommet med to-lags isolerglass.
- Utgang fra stuen til ca. 11 kvm sydvendt balkong. Nytt dekke/tregulv av sibirsk lerk i 2009.
- Etasjeskiller er av betongdekke.
- Vannledninger er av plastrør (rør i rør) og plast (rør i rør). Foredelerskap i wc. Plast avløpsrør i kjøkkenbenken. Leiligheten har mekanisk avtrekk fra kjøkkenet og badet. Tilluft fra lufteventiler og spalter i vinduer.
- Sentralvarme med elektrokjele som er under ombygging til begvarme. Radiatorer i kjøkkenet, stuen og soverommene. Varmtvann fra anlegget. Gulvvarme i gangbanen i kjøkkenet og på baderommet.
- Sikringsskap med automatsikringer i trappeavsats. 32 amp hovedsikringer. 6 Kurser i flg. kursoversikt.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Vinduer: Et glass i stuen er punktert.
- Balkong: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Oppsprukket håndløper på rekkverket, og enkelte sprukne panelbord.
- Bad: Høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Noen fliser har bom (hulrom under). Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Dusjdørene tar i fliser når de åpnes helt.
- Kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
- Toalettrom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt. Radiatorer og vannrørene er av eldre dato, antar fra byggeåret
TGIU (ikke undersøkt):
- Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Utdrag av selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?: Badet totalt oppusset i 2009. Litexplater, membran, nytt tilleggssluk i dusj, ny innredning og flislagt. Arbeid utført av faglært.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?: Alle rør i leiligheten ble byttet av Holen Rørleggerservice i 2009. Fordelerskap anlagt på wc. Proline AS har foretatt innvendig sprøyting av alle avløpsrør i hele sameiet i 2020.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?: Lagt nytt dekke/tregulv på balkong. Arbeid utført av faglært.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?: 2009 ble alt elektrisk trukket om og nytt sikringsskap installert. Arbeid utført av faglært.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner?: Eltilsynet hadde kontroll i leiligheten i 2022. Alt bra.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?: Forestående fasaderenovering.

Standard

Stor og attraktiv 4-roms leilighet i byggets 3. etasje. Leiligheten er gjennomgående og har store vinduer og gir godt med lysinnslipp, som gjør leiligheten meget lys og hyggelig. Boligen har en god planløsning og inneholder en romslig entré, pent baderom, separat toalettrom, stor stue med åpen kjøkkenløsning og 3 gode soverom. Fra stuen har du utgang til en nydelig sydvendt balkong på ca. 11 kvm med gode solforhold. Sameiet har for øvrig også hyggelig fellesarealer som er til stor glede for beboerne.
Kjøkken:
Delikat og hyggelig Kvik-kjøkken åpent mot stue. Kjøkkenet er innredet med glatte fronter på skap og skuffer, valnøtt heltre benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med integrert bred induksjonsplatetopp (90 cm), oppvaskmaskin, stekeovn og kaffemaskin, samt plass for frittstående kjøleskap. Thermex kjøkkenventilator med kullfilter er montert over platetopp.
Baderom:
Pent baderom med fliser på gulv og vegger, og malt betonghimling. Badet er innredet med baderomsinnredning med 2 heldekkende servanter, speilskap med belysning over servant, veggskap og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Badet har gulvvarme.
Toalettrom:
Praktisk separat toalettrom med fliser på gulv, kombinasjon av malte plater og malt mur på vegger, og malt betong i himling. Rommet har vegghengt toalett, vegghengt servant og speil over servant.
Innvendige overflater:
- Gulv: Parkett, malt parkett og laminat på gulvene.
- Vegger: Malte veggplater og malt mur.
- Himling: Malt betong.

Løsøre og tilbehør

Følgende løsøre / tilbehør medfølger ikke boligen:
- Taklampe i gang.
- Vaskemaskin og tørketrommel
Følgende løsøre / tilbehør medfølger boligen:
- Kjøleskap, oppvaskmaskin og fryser, samt stekeovn og Siemens kaffemaskin
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Sentralvarme med elektrokjele som er under ombygging til bergvarme. Radiatorer i kjøkkenet, stuen og soverommene. Gulvvarme i gangbane på kjøkkenet og baderommet. Varmtvann fra anlegget.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det foreligger det ferdigattest for utbyggelse av balkong datert 20.11.1984, og innvendig trappeheis i oppgang 6b, datert 25.09.2014.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3024/21/194/26:
31.03.1962 - Dokumentnr: 301802 - Erklæring/avtale
Festetid for tomt skal være 30 år fra 01.01.1962. Når festetiden løper ut, har festeren krav på å fornyet festet i perioden 10 år om gangen, eller også å få kjøpt tomten.
06.02.1963 - Dokumentnr: 300684 - Erklæring/avtale
Eier vedtar kommunens vannforsynings- og kloakkreglement som gjeldende for eiendommen og forplikter likes for senere eiere til å overholde de til enhver tid gjeldene bestemmelser for vann- og kloakkarbeiders utførelse.
28.08.1963 - Dokumentnr: 304372 - Erklæring/avtale
Ang garasjeplasser som i fellesskap skal disponeres av
leieboerne på parsellnr. 246,248,310,311.
11.09.1963 - Dokumentnr: 304636 - Best. om vann/kloakkledn.
Eier vedtar kommunens vannforsynings- og kloakkreglement som gjeldende for eiendommen og forplikter likes for senere eiere til å overholde de til enhver tid gjeldene bestemmelser for vann- og kloakkarbeiders utførelse.
06.11.1963 - Dokumentnr: 305865 - Best. om vann/kloakkledn.
Eier forplikter seg til å overholde de til enhver tid gjeldene bestemmelser for vann- og kloakkarbeiders utførelse.
22.04.1964 - Dokumentnr: 302034 - Best. om vann/kloakkledn.
Eier vedtar kommunens vannforsynings- og kloakkreglement som gjeldende for eiendommen og forplikter likes for senere eiere til å overholde de til enhver tid gjeldene bestemmelser for vann- og kloakkarbeiders utførelse.
22.09.1964 - Dokumentnr: 304914 - Erklæring/avtale
Rett til leieboerne i blokk 1, 3, og 4 å benytte tilfluktsrom som er bygget under blokk 2.
22.09.1964 - Dokumentnr: 304915 - Erklæring/avtale
Festeren av gnr. 21, bnr. 194 for leieboerne i blokk 2, 3, og 4, rett til varmt vann og oppvarming for sentralfyr under blokk 1.
22.05.1975 - Dokumentnr: 7421 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 26
Sameiebrøk: 1/64
Plikt til å være medlem av Hoslebygg Boligsameie.
Pantesikkerhet for kr. 20.000,- i hver enkelte leilighet,
Kjellerbod nr. 26.
Garasje nr. 18.
01.04.2019 - Dokumentnr: 379755 - Reseksjonering
Snr: 26
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/64
Ny nummerering for parkering. Fra nr. 18 til 26. Garasje nr. i henhold til tinglysning, nr. 18. Garasje nr. i henhold til sameiets nummerering i dag, nr. E2.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Iht. vedtektene er ikke kortidsutleie i mer enn 60 døgn per år tillatt. Med kortidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn i sammenheng.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en tilbaketrukken, attraktiv og barnevennlig beliggenhet i et hyggelig boligområde på Hosle. Her bor du i rolige og naturskjønne omgivelser med nærhet til populære Sauejordet, samtidig som det er sentralt med kort vei til alt man trenger i hverdagen.
Aktivitet og fritid:
I nærområdet finnes et rikt utvalg av fritidsaktiviteter. Øvrevoll Hosle Idrettslag har et flott idrettsanlegg ved Hosle skole, og tilbyr både fotball, håndball, bandy, langrenn, alpint, hopp og baseball. Her er det noe for enhver smak i kort avstand fra boligen. Det er i tillegg kun en kort kjøre- eller gåtur til Bekkestua som tilbyr svømmehall, håndballhall, fotballbaner, treningssenter, Bekkestua arena m.m. Det er også flere ridesentre og tennisbaner i området. Gjønneshallen har bl.a. kunstgressbane og klatrevegg, og ligger også i kort avstand fra boligen. For golfentusiasten er det kort vei til både Haga og Ballerud Golfbane. Frister det mer med sol og sjø er det kort vei til herlige badestrender på Høvik, Fornebu eller Kalvøya. Fra eiendommen er det ellers en kort kjøretur til Bærumsmarka, som byr på milevis med flotte turstier, sykkelveier og preparerte skiløyper, samt badevann og gode rekreasjonsmuligheter. Fine turmuligheter i grøntområdene rett utenfor boligen, eller på Sauejordet. Det er for øvrig ikke lange veien til Kolsås skisenter for de som foretrekker alpint.
Servicetilbud:
Av dagligvarebutikker ligger Rema1000, Kiwi på Hosle senter og søndagsåpne Joker på Hosle. Det er også kort vei til Bekkestua senter, som inneholder en rekke forretninger. Her finner du bla. stor Meny butikk, apotek, SATS, flere restauranter/cafeer, vinmonopol, Samson bakeri og mye mer. De holder åpent fra tidlig om morgenen med mulighet for å få kjøpt ferskt brød eller en bolle til kaffen, og på kvelden som restaurant med fantastisk stenovnsbakt pizza. Bekkestua har et godt utvalg av servicetilbud som bla. legesenter, tannlege, skredder, renseri, post i butikk, bank, eldresenter, flere bakeri og caféer m.m. I Sandvika, finner du et rikt kulturliv med teater, kino, kulturhus, konsertstedet Musikkflekken og handlesenteret Sandvika Storsenter. Det er også kort avstand til Østerås og Eiksmarka kjøpesenter.
Barnehager og skoler:
Leiligheten sokner til Bekkestua barne- og ungdomsskole. Kort vei også til Hosletoppen ungdomsskole, NTG, Oslo International School og Nadderud og Eikeli videregående. Det er gangavstand til en rekke barnehager i nærområdet, bl.a. Hosle barnehage, Eikelia barnehage og Nadderudskogen barnehage m.fl.
Offentlig kommunikasjon:
Fra boligen er det kort vei til offentlig kommunikasjon. Nærmeste buss stopp er Nadderudjordet (2. min) og herfra kan man enten ta buss 140 eller 140E (ekspressbuss i rush tiden) som tar deg til Bekkestua Buss/T- banestasjon eller Østerås T-banestasjon. Bekkestua stasjon er et sentralt knutepunkt for offentlig kommunikasjon, og her er det både busser og T-baner som tar deg innover mot Oslo eller i retning Sandvika. Med bil tar det ca. 10 min til Lysaker, 14 min til Sandvika, 16 min til Oslo S og 45 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Nadderudskogen barnehage.
- Huskestua barnehage.
- Hosle barnehage.
Barneskoler:
- Bekkestua barneskole.
- Hosle skole.
- Haslum skole.
Ungdomsskoler:
- Bekkestua skole.
- Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole.
- Hosletoppen skole.
Videregående skole:
- Eikeli videregående skole.
- Oslo International School.
Området byr på en rekke gode skole- og barnehagetilbud med korte og trygge gangveier. Boligen sokner til Bekkestua barneskole og ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11 508,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er pent opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper, lekeområde, garasjer og biloppstillingsplasser.

Parkering

Det medfølger eksklusiv disposisjonsrett på en garasjeplass i felles anlegg hvor det er klargjort for installering av el-bil lader ifølge årsberetningen 2022. Ellers gjesteparkering etter gjeldene bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til "blokkbebyggelse" (10 234 kvm) og "kjørevei" (1 274 kvm) i henhold til reguleringsplan 1961032 datert 20.08.1962.
Kommuneplaner under arbeid:
"Kommuneplanens arealdel 2035 - 2040" med planID 201702 har status som "planlegging igangsatt".
Kommuneplan:
Eiendommen ligger i område for "nåværende boligbebyggelse" (11 508 kvm) i henhold til kommuneplan 201601 datert 04.04.2018.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5 543,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv/internett, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles oppvarming og varmtvann, garasje, vaktmestertjenester, trappevask og nedbetaling av fellesgjeld.
Fellesutgiftene fordeles slik:
- Felleskostnader: kr. 4 628,-
- Garasje: kr. 150,-
- Sparing: kr. 293,-
- Grunnpakke: kr. 312,-
- Komplett: kr. 160,-
Vedr. fellesutgifter og fellesgjeld:
19.05.2022: Årsmøtevedtak vedr fasaderehabilitering som vil medføre låneopptak og kapitalinnkalling.
01.01.2022: Felleskostnader økte med kr 500,- pr. seksjon, og det er planlagt ekstra innkrevinger i mars (betalt) og september (kommer) på kr 3 000,- pr. seksjon.
Grunnet vedlikehold av fasadene i sameiet, vil felleskostnadene øke til kr. 6 470,- pr. mnd. fra august 2022.
Samtidig har styret vedtatt en plan for når den varslede økningen i felleskostnadene skal skje, og hvordan de vil organisere innbetalingen av det varslede beløpet på 350.000,- kr fra hver seksjonseier. Sameiet vil samtidig be Obos om å sende ut fakturaer, både elektronisk og på papir, på innbetaling av det vedtatte beløpet etter følgende plan:
Forfall 15.08.2022: Kr 150 000,-
Forfall 15.10.2022: Kr 100 000,-
Forfall 15.01.2023: Kr 100 000,-
Den som eier leiligheten ved forfallsdato står ansvarlig for innbetalingene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.400,- pr. år. / 6.000 kwh. pr. år. Nettleie: kr. 4.200,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 438 237,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 177 654,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 3 888,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 67 518,- pr. 01.06.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 4.320.247,- og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,65%
Lånets løpetid: 28 år 5 md.
Bergvarmeanlegget, som skal installeres i perioden april – sept 2022, blir også finansiert med låneopptak. Sameiet vil dermed få en total gjeld på ca 9,5 mill kr, som tilsvarer en fellesgjeld på ca 148.000,- kr pr eierseksjon. Lånet til bergvarmeanlegget påvirker ikke pt. felleskostnadene da det er beregnet at det sameiet sparer i strømutgifter vil betale for renter og avdrag på lånet.
I forbindelse med fasadearbeidet er det ventet at fellesgjelden vil øke til kr. 300 000,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.733.048,-
Av dette beløpet utgjør kr 67 518,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christin Härter

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hoslebygg Boligsameie, med sameiebrøk 1/64.
Sameiet består av 64 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Se for øvrig husordensreglene § 8 for utfyllende informasjon.
Hoslebygg Boligsameie har avtale om vaktmestertjeneste med Asker og Bærum Vaktmesterkompani.
Sameiet har avtale med Grønt renhold AS om renhold av fellesarealene.
Utført arbeid:
2017:
- Skiftet el-tavle i blokk nr. 1.
- Skiftet ut el-kjelen til en ny større utgave.
- Montert 3 stk. nye 1000L godkjente oljetanker innendørs i teknisk rom i blokk nr. 3.
- Bygd om fyringsanlegget for å kunne bruke biodiesel.
2018:
- Drenering av to sider ved blokk nr. 1 (vest og syd) og blokk nr. 4 (vest og nord).
- Gravd opp og levert oljetank for fyringsolje til godkjent mottak.
- Ny sirkulasjonspumpe for fyringsanlegget og nye shunt-ventiler i blokk nr. 3 og 4.
2019:
- Drenering rundt to sider av blokk nr. 4 (øst og syd).
- Drenering rundt øvre hjørne (vest) av blokk nr. 3, samt nytt takbelegg på den nedgravde delen av taket på fellesgarasjen.
- Skiftet el-tavlene i blokk nr. 3, 4 og 6, samt lagt nye inntakskabler til blokk nr. 3, 4 og 6.
- Opprettelse av infrastruktur for lading av elbiler.
- Omlegging av stikkvei til blokk nr. 4.
- Utvidelse og asfaltering av parkeringsplass foran blokk nr. 4 inkl. ny belysning.
- Ferdigstilt hagearbeid/grøntområder rundt blokk nr. 4.
- Malt grunnmur rundt blokk nr. 4.
- Skiftet lufteventiler i grunnmur i blokk nr. 4 og 6.
- Anleggelse av plass for containere foran blokk nr. 4 og hellelagt ny parkering for sykler foran blokk nr. 4.
2020:
- Rørfornøying av avløpsrør i sameiet utført av Proline AS. Ferdigstilt i 2021.
- Nytt lekeområde (lekehus og sandkasse) foran blokk nr. 4.
2021:
- Reparasjon av tak i Revesporet 1A.
- Rørfornyingsprosjektet med Proline AS ble fullført i april.
Planlagt arbeid/vedlikehold:
Det ble vedtatt på årsmøtet 2022 å gjennomføre nødvendig vedlikehold at fasader i sameiet. Kostnaden for dette prosjektet vil fordeles mellom et låneopptak for sameiet og kapitalinnkreving fra seksjonseierne. I forbindelse med dette prosjektet er det ventet at fellesgjelden vil øke til kr. 300 000,-. Stikkord for det planlagte omfanget er:
- Alle utvendige fasader på alle 4 blokker blir rehabilitert.
- Gavlvegger og fasadene på inngangssiden vedlikeholdes med en rimeligere metode, hvor murpussen blir rehabilitert uten at veggene etterisoleres.
- På balkongfasadene gjennomføres full asbestsanering, det monteres nye fasadeplater og alle vinduer skiftes ut.
- Vedlikehold av balkongene
- Betongen i balkongsidene vedlikeholdes med såkalt «betongrehabilitering.
Styret har allerede varslet at det fra 2022 kan komme ytterligere økninger i felleskostnadene evt i kombinasjon med ekstra innbetalinger, for å finansiere det nødvendige vedlikeholdet.
Styreleder informerer om at de i fjor har oppgradert det elektriske anlegget, samt gitt alle beboere muligheten for el-bil lading i sameiet pluss diverse oppgradering av parkeringsplass, drenering osv.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0146/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.22146

Dato

Sist oppdatert: 07. august 2022 kl. 00:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.