Komplett salgsoppgave

Dæhlinvegen 87

9 900 000 kr
856 m²
25 soverom
Velkommen til Dæhlinvegen 87!
Velkommen til Dæhlinvegen 87!
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Småbruk. 25 soverom, 14 stallbokser, dressur/ridebaner. Ingen boplikt. Oppgradert sommeren 2021.
 • Prisantydning
  9 900 000 kr
 • Omkostninger
  248 842 kr
 • Totalpris
  10 148 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1920
 • Soverom
  25 soverom
 • Primærrom
  856 m²
 • Bruksareal
  892 m²
 • Tomteareal
  37 464,3 m² (eiet)
 • Type
  Småbruk
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Frittliggende, med usjenert beliggenhet, finner du det idylliske småbruket på vakre Hadeland hvor mottoet er "Nær naturen - nær byen!". Spennende eiendom på 37 mål, 1 time fra Oslo, med ridesenter, hovedhus med 21 gjesterom, våningshus, stabbur og flere bygninger på et tun. Hovedhus og våningshus oppusset utvendig og utearealer oppgradert sommeren 2021. Ingen konsesjon, ingen boplikt. Her kan én eller flere familier realisere drømmen om det gode liv på landet, skape inntekter fra småbrukets mange muligheter, senke skuldrene fra et stresset byliv, og få større økonomisk frihet med "mye hus for pengene". Pendling til Oslo er enkelt med direkte togrute til bysentrum.Tomten er omgitt av flott natur og fine friluftsområder i Nordmarka og er tilknyttet turstier og rideveier.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dæhlinvegen 87, 2730 LUNNER
Kommunenummer 3054, gårdsnummer 108, bruksnummer 16, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 967 kvm
Totalt bruksareal: 892 kvm
Totalt primærrom: 856 kvm
Planløsning hovedbygg
Kjeller: Trapperom, gang, bad, vaskerom, bod, kjølerom, teknisk rom og garasjerom.
1. etasje: Gang, bad, 2 wc, 2 trapperom, kjøkken, spisestue, peisestue og 8 soverom (1 brukes som matbod i tilknytning til kjøkken), bøttekott med vindu og utslagsvask.
2. etasje: 2 trapperom, 3 ganger, 3 bad (hvorav 1 med wc), 3 wc, 2 kjøkken, 2 stuer og 9 soverom.
3. etasje: 2 trapperom, gang, stue og 4 soverom, 1 wc. Loftsrom benyttes til lagring.
Planløsning enebolig
1. etasje: 2 ganger, wc rom med oppkobling for vaskemaskin, kjøkken, 1 stue og 2 soverom (hvorav 1 brukes som kontor)
2. etasje: Trapperom, bad med WC og 3 soverom.
Kjeller: Utvendig inngang, benyttes til lagring og teknisk rom
Loft: benyttes til lagring

Byggemåte

Eiendom med hovedhus, enebolig, garasje, stabbur, nyere stall, eldre stall m.m.
Hovedbygning er påkostet oppussing av flere bad, flere toaletter m.m. i 2006.
Bygningsmassen trenger generelt vedlikehold/utbedringer.
På hovedbygningen er det eldre vinduer, panel, drenering, røropplegg, soilrør, de fleste radiatorer, de fleste overflater, tak m.m.
Det er foretatt full tilstandsrapport på de ulike bygningskonstruksjoner på hovedhuset, og en enkel gjennomgang på øvrige bygninger.
Oppgraderinger sommeren 2021:
Hovedbygg: Skiftet ut dårlige materialer, nytt belegg på takutstikk 3. etg. Skiftet ut dårlige materialer på tak 2. etg. Nye takrenner med tilbehør og nedløp på nordsiden. Skiftet ut dårlig kledning over hele bygget. Hele bygget er nymalt med to strøk maling.
Enebolig/våningshus: Skiftet ut dårlige materialer over hele bygget. Nye vindskier med vindskibeslag. Nymalt med to strøk.
Stall, stabbur og uthus samt garasje er nymalt. Nye vindskier med vindskibeslag på garasje.
Gjerder på ovalbane og dressurbane er oppgradert og nymalt. Ny støttemur foran våningshus.
Ny teknisk verdi etter fradrag for slitasje og elde er kr. 12.735.000

Standard

Kort fortalt:
Solfylt småbruk på over 37 mål.
Stort hovedbygg med 21 soverom samt 5 bad (hvorav 2 med wc) og 6 wc
Romslig enebolig med 5 rom og stue.
Parkering i garasje og på tomten.
Treningsbane og ovalbane for islandshest
Hovedbygget har tre kjøkken.
Bad og wc-rom i hovedbygning er pusset opp i 2006 og knapt brukt.
Stort vaskerom i hovedhuset med inn- og utvendig adkomst og tekniske rom.
Flere soverom har speil og servant.
Garderobeskap og lagringsboder.
Sikringsskap med automatsikringer i enebolig og kjeller i hovedbygning.
Radiatorer tilknyttet varmtvannsbereder, sentralfyren har ikke vært i bruk.
Brannvarsling med GPRS-sender, ny eier kan overta abonnement på GPRS.
Tre kjøkken
Det er ett kjøkken i første etasje og to kjøkken i andre etasje. Kjøkkenet i første etasje fikk skiftet ut deler av innredningen. Det ble montert brukte kjøkkenskap og nytt røropplegg i benkeskap høsten 2020. Kjøkkenet har en romslig utforming, lange arbeidsbenker, over- og underskap. Det er ventilator, opplegg for oppvask- og vaskemaskin og avsatt plass til hvitevarer. Kjøkkenet har også utvendig adkomst, slik at det blir enkelt å få på plass matvarene.
Kjøkken i andre etasje er fra 2006 og 2008. Begge har velholdte innredninger, ventilator og avsatt plass til hvitevarer. Det ene kjøkkenet har integrert platetopp. Begge kjøkken har plass til spisebord og det er gode vindusflater som fyller rommene med naturlig lys. Det bys på flott utsikt over området.
Fem stuer
I første etasje er det peisestue og spisestue. I andre etasje er det to stuer og i tredje etasje er det én. Alle stuene har god plass for sittegrupper, tilhørende møblement og spisebord.
Spisestuen i første etasje er den største og har plass til et så langt spisebord at man fint kan samle hele familien, venner, kjente og større lag. Gode vindusflater fyller rommet med naturlig lys og byr samtidig på naturskjønt utsyn over deler av tunet. Peisestuen ligger i tilknytning til spisestuen og har utgang til uteplass med trapp ned til hagen.
Bad/wc/vaskerom
Hovedbygget har totalt fem bad, åtte wc og et stort vaskerom. Badene er fordelt med ett i kjelleren, ett i første etasje og tre i andre etasje. Wc-ene er fordelt med to i første og fire i andre etasje, ett i 3.etg og ett i kjeller. Bad og toalettrom ble renovert i 2006. Tre bad har vannbåren gulvvarme, flislagte overflater og downlights i himling. Det er speil, hårfønere i to bad, forskjellige innredninger og dusjløsninger. Toaletter er både gulvmonterte og vegghengte.
Vaskerom
Vaskerommet ligger i kjelleren og er utstyrt med utslagskum i stål og opplegg til flere industrivaskemaskiner bl.a. for å vaske dekken til hester. Rommet har betonggulv, lysmalte murvegger og høytsittende vindu som gir supplerende belysning. Vaskerommet har også utvendig adkomst fra hagen, hvilket kan være kjærkomment når man driver med dyrehold, eller ønsker å henge ut klesvasken. Bad/wc i kjeller kan brukes av ridegjester med direkte inngang utenfra.
Soverom og garderobe
Hovedbygget har totalt 21 soverom. Disse fordeles med åtte i første etasje, ni i andre og fire i tredje etasje. Flere av rommene har speil og servant, slik at man kan ta morgen- og kveldsstell på soverommet. Alle soverommene har en romslig utforming som gir plass til garderobemøblement. Forøvrig er det rikelig med oppbevaringsmuligheter i plassbygde garderobeskap, boder, lagerrom, ikke minst i øvrige bygg.
Enebolig/våningshus
Eneboligen er på ca. 169 kvm og perfekt til utleie. Boligen går over to plan, og har gang, wc, bad med wc, kjøkken, stue med ildsteder og fire soverom. Boligen holder eldre standard og varmes opp med radiatorer med røropplegg til/fra hovedbygget. Kjøkkenet har en praktisk innredning med opplegg for oppvaskmaskin. Det er plass til spisebord, og det er utgang til terrasse og hage. WC-rom har opplegg for vaskemaskin.
Badet ligger i andre etasje, og har flislagte overflater, speilskap, belysning, servant på skapmøblement og et tilhørende veggskap. Rommet har toalett, frittstående badekar og wc.

Oppvarming

En dobbelmantlet bereder sørger for vann til både oppvarming og forbruk i både hovedbygg og enebolig/våningshus. Varmtvannsberederen sender varmt vann både til forbruk og til radiatorer. Sentralfyren som står i kjelleren i hovedbygget er ikke i bruk, men kan i følge rørlegger bygges om til å bruke biodrivstoff. Det suppleres med vannbåren gulvvarme i tre baderom, elektrisitet og vedfyring. Luftbehandling skjer ved naturlig ventilasjon.
Eier opplyser at ny inntaksledning fra trafo ble installert 08.10.2010. Sikringsskap i kjeller har automatsikringer installert i 2006, det er montert brannvarslingsanlegg fra Siemens i hovedhuset og eneboligen med GPRS-sender i hovedhuset. Hvis man tegner avtale med et vekterselskap kan man sende GPRS-signaler til de hvor man ser i hvilket eller hvilke rom det brenner. Forrige service på anlegget var i 2016.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3054/108/16:
28.07.1958 - Dokumentnr: 2154 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver Inger Helene Berger som eier av gnr. 108
bnr. 1,2 og 8.
17.12.1957 - Dokumentnr: 3686 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3054 Gnr:108 Bnr:1
01.01.2020 - Dokumentnr: 1703550 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0533 Gnr:108 Bnr:16

Eventuell adgang til utleie

Det er muligheter for å leie ut både våningshuset og stallplasser.

Diverse

Forkjøpsrett til jordeiendom. Iflg. tinglyst overenskomst av 30/6-1958, vedlegg «overenskomst» har eier av Gnr. 108, Bnr. 16 dvs. kjøper, forkjøpsrett til et definert areal på østsiden.
Eier av Dæhlinvegen 74, Gnr. 108 Bnr. 1, 2 og 8, p.t. Børre Vannebo, har tinglyst rett pr. 30/6-1958 til å bruke veien, kfr. vedlegg «overenskomst».
Sammendrag fra skadetakst datert 13.03.2021: Utett yttertak, over tid grunnet elde og slitasje. Råte i taktro samt sperreender. Lekkasje i yttertak er minimum 5 år gammel og yttertak står for utbedring.
Pipestokk 3. etg. bærer preg av fukt problematikk over tid. Ikke indikasjon på fukt befaringsdagen 13.03.2
Nedgravd oljetank på tomta, tom siden 2007. Fjernes for ny eiers regning og risiko. Fyrkjelen kan eventuelt konverteres til å bruke biobrensel ifølge rørlegger SK Rør AS.
Internett via Bigblu Norge AS, 4Mb/4Mb koster kr 618, pr. mnd. Radiobasert løsning med sender/mottager på nordveggen. Opplegg for Canal Digital, men bruker det ikke i dag. Ingen veilag her, naboene gjør litt hver for seg når de ser behov for det.
Selger har bestilt internett via fiber fra HomeNet. Selger opplyser om at HomeNet leverer i henhold til avtale med Lunner kommune, som har fått statsstøtte til formålet "bredbånd til alle" slik at de graver og legger kabel frem til tomtegrensen som er definert å være der hvor søppelkassene står nå. Da skal selger/ny eier grave en enkel grøft frem til der man ønsker tilkoblingen.
Kostnader til vedlkehold av vei og snøbrøyting må påregnes.
Eiendommen er ikke konsesjonsbelagt og det er heller ikke odel her. Ei heller boplikt, men men det foreligger driveplikt i forbindelse med jordområde. Det er helt normalt for eiendommer av denne størrelsen. Dette kan løses ved utleie av jord. Vedrørende vern av bygningsmassen er det tre bygg som er bevaringsverdige med SEFRAK- registrering. Dette er Hovedhuset, Sauefjøset og Stabburet ifølge matrikkelen.
Selger mener at hovedbygningen ikke oppfyller gjeldende branntekniske krav til virksomhet i risikoklasse 6 i henhold til TEK 17, hvilket betyr at man ikke kan ha «tilfeldig overnatting».
Bygget tilfredsstiller imidlertid ifølge selger «Risikoklasse 4» dersom «personer i byggverket kjenner rømningsforhold, herunder rømningsveier, og kan bringe seg selv i sikkerhet», sitat fra TEK 17.
I praksis betyr dette ifølge selger personer som bor i bygningen over noe tid, slik at de er blitt kjent med bygningens rømningsveier som nevnt foran, f.eks hybelutleie, rideskole, sommerleir, internat etc.
Selger mener også at for å drive tilfeldig overnatting må man ha nattevakt, én i hver etasje hvor det overnatter folk. Dette er blitt opplyst selger av brannteknisk konsulent Tor Olav Mittet i NEAS Brannconsult AS i 2009.
Mye innbo følger med, blant annet standard soveromsinventar som etasjesenger, madrasser, kommoder, konferanserommøbler, vanntank, veivals mm etter nærmere avtale.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Usjenert, naturskjønt og fredelig er noen av stikkordene som beskriver eiendommen og atmosfæren på stedet, ca. 7 km fra Roa i Lunner kommune. Småbruket er omkranset av vakkert landskap med Nordmarka som nærmeste nabo med flotte tur- og skogsområder som legger til rette for rekreasjon og friluftsliv, til fots eller til hest. I Lunner får barna et godt oppvekstmiljø i landlige omgivelser, samtidig som hovedstaden og Oslo Lufthavn ligger i fin pendleavstand. Det er ikke mer enn ca. 1 time inn til Oslo med tog, bil eller buss.
Det er flere tjern og småvann i området, og ca. 5 min med bil til Kalvsjøtjernet med rike fiskemuligheter eller Stortjernet hvor det er flytebrygge. Ca. 20 minutter unna ligger Mylla, et idyllisk vann som er et attraktivt utgangspunkt for flotte kanoturer gjennom Nordmarka – eller bading og fiskelykke. Eier av eiendommen er «bruksberettiget» i Lunner Almenning, noe som gir diverse rabatter på materialer, gratis fiskekort og gratis kjøring på Almenningens bomveier for to biler. Flotte tur- og friluftsområder gir gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om vinteren kjøres det opp et rikelig antall med skiløyper i variert terreng, og nærmeste løype starter på jordet nedenfor.
Stedet har et rikt utvalg av lag, foreninger og idrettstilbud. Ved ungdomsskolen på Roa er det flere områder og ballplasser som innbyr til aktivitet, og Frøystad kunstgressbane ligger tvers over veien for ungdomsskolen.
Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Lunner, eller Bunnpris og Kiwi Roa. Roa sentrum dekker de fleste daglige behov med dagligvarehandel, samt Europris og Apotek. Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 18 min med bil til Gran Handelssenter som har et variert utvalg med blant annet to kjøpesentre, flere handleområder og en trivelig handlegate.
Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon via buss og tog, og nærmeste bussholdeplass er Dæhlinvegen. Det er ca. 15 min gange eller 5 min på sykkelsetet til holdeplassen. Ellers er det ca. 5,5 km til Lunner stasjon med togforbindelse til Gjøvik og Oslo. Med bil tar det ca. 17 min til Roa, 12 min til Lunner, 19 min til Jevnaker, 23 min til Harestua, 30 min til Hønefoss, 40 min til Oslo Lufthavn og ca. 1 time til Oslo.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen har skolebussordning til Lunner barneskole og Lunner ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Hadeland vgs., og kommunen har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage er Kalvsjø barnehage, ca. 6 min kjøring fra eiendommen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen er på 37 464,3 kvm, og deler er pent opparbeidet med skjermende trær, åpent plenareal, frodige beplantninger, høyreist tuja, samt busker med rips, bringebær og solbær. Det er terrasse foran eneboligen/våningshuset, stort soldekk foran stabburet og nydelig utsikt mot Nordmarka, Brandbukampen, Synnfjell og Gaustatoppen. Gårdsveien er gruset, gårdsplassen er delvis asfaltert og det er enkel adkomst rett inn på tunet. Det åpne plenarealet innbyr til ballspill, trampoline, lek og moro. Det er laget inngjerdinger, dressurbane på ca. 20 x 40 meter og en stor ovalbane på ca. 200 meter i omkrets med delvis opplegg for nattbelysning. Eiendommen har også store naturlig enger som gir mulighet for beite til husdyr – eller de kan leies ut. Det er verd å merke seg at eiendommen ikke er konsesjonsbelagt, har ei heller odel. Det er ikke boplikt, men jordloven tilsier at man ikke skal la det gro igjen. Driveplikten løses normalt ved at man leier bort jorda. Vedrørende vern av bygningsmassen er deler av tre bygg som er bevaringsverdige med SEFRAK- registrering. Det er hovedbygget, sauefjøset og stabburet, ifølge matrikkelen.
Hovedbygg: Her blir du ønsket velkommen inn i et stort hovedbygg på hele 723 kvm! Hovedbygget går over 4 plan, og inneholder så mye som 21 soverom, samt 5 bad (hvorav 2 med wc) og 6 wc. Her har det tidligere blitt drevet et pleiehjem. Hele hovedbygget samt våningshuset har fått installert et brannalarm system fra Siemens i 2001, som kan varsle via telenettverket. Hovedbygget har også en stor spisestue hvor gjestene kan samles. Vinduene i rommet gjør at hovedstuen oppleves som lys og romslig. Hovedbygget disponerer også et stort og praktisk kjøkken hvor mat til mange gjester enkelt kan tilberedes. I tillegg finner vi også et stort vaskerom, teknisk rom og ekstra lager i kjelleren. Eier bor i første etasje.
Enebolig/våningshus: I tillegg til hovedbygget, medfølger det også et koselig våningshus på ca. 169 kvm med to innganger og hyggelige terrasser på tomten. Våningshuset går over 4 plan, og inneholder 5 soverom, hvorav ett benyttes som kontor. Boligen har et loft øverst for lagring, samt flere områder i kjelleren som egner seg for ytterligere oppbevaring. Badet ligger i andre etasje, og har varmekabler og flislagte overflater, speilskap, belysning, servant på skapmøblement og et tilhørende veggskap. Rommet har toalett, frittstående badekar og wc.
Stabbur: Praktisk stabbur på ca. 27 kvm. Stabburet har innlagt strøm og disponerer en Gildesal øverst, og i 1.etasje er det flere rom, bl.a. stue, et rom som kan egne seg som kontor. Stabbur, fundamentert på steinpilarer, vegger i laft med panel, saltak med plater og innlagt strøm. Stabburet fremstår i dag som et meget hyggelig selskapslokale.
Stall: Flott og stor stall fra 2006 på ca. 182 kvm med plass til 14 hester, egen vaskespilt og høyloft i 2 etasje. Mur og trevegger, saltak med stein, støpt dekke, lys og strøm, bereder på 300 liter og vanningssystem i alle bokser. Stallen fremstår lys med vinduer i hver boks og gode lufteforhold. Her trives hestene! Dette er perfekt for utleie til hestefolk, og med både dressurbane og ovalbane blir det hele meget attraktivt.
Eldre driftsbygning: Gården har en eldre driftsbygning på ca. 185 kvm med 2 lukkede og 3 åpne stallplasser, som kan benyttes til isolat eller til gjestehester som er på besøk. Også sælerom og et lagringsrom. Deler av yttervegger er nytt og det er delvis nytt tak. Flere vegger er rettet opp og takkonstruksjonen i nedre del er ny og forsterket i 2020.
Eldre sauefjøs bygning: Eldre laftet sauefjøs med hundegård delvis rundt. Sauefjøset har vært brukt til sauefjøs i en del av 1. etg. og til kaniner i den andre delen. Det har vært hønseri i 2. etg. men man må utføre rehabilitering av gulv i vestre del av 2. etg./tak i 1. etg
Drivhus: I tilknytning til stallen er det nylig bygget et drivhus på ca. 30 kvm med belysning, eldre vinduer og plastduk som taktekking – til glede for grønne fingre som ønsker å dyrke kortreist mat. Uthus: Innredet uthus for gruppemøter på ca. 22 kvm, har innlagt strøm og vinduer med isolerglass. Uthuset har nyere tak og nyere fliser på gulvet.
Pumpehus/brønn: Eiendommen har privatvann fra egen brønn. Pumpehuset holder enkel standard, en elektrisk pumpe som var ny i 2018 i brønnen, sender vann via trykktank i pumpehus som forsyner hele eiendommen. Det er også trykktanker i hovedhus og enebolig.

Parkering

Det er parkering i garasje på ca. 50 kvm med vippeport og to lagringsboder. Garasjen står på gårdsplassen mellom hovedbygget og eneboligen, og sørger for snøfri bil i vintersesongen. Dessuten er det et garasjerom i kjelleren på hovedbygget. For øvrig er det rikelig med oppstillingsmuligheter på gårdsplassen og på tomten.

Vei, vann og avløp

Privat vei fra kommunal hovedvei. Tinglyst veirett. Felles vedlikeholdsansvar. Utgifter til vedlikehold av vei og snøbrøyting må påregnes.
Eiendommen har egen vanntilførsel via egen brønn med pumpe.
Eiendommen har privat septiktank fra før 1973, denne ligger nord for den store bygningen og er to-kamret.
Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Regulert til LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, ihht Kommuneplanens arealdel 2013-2024, som trådte i kraft 24.10.2013.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter fordeler seg på følgende måte: eiendomsskatt 3 564,00 kr, feiing 2 017,50 kr, slam 2 197,02 kr, HRA 3 770,-

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 598 655,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 155 159,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 10.148.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Solveig Beyza Narli Evenstad og Svein Kristian Evenstad

Konsesjon

Det er ikke konsesjon på eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget ikke tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,6% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 60.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 3 000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0019/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2119

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 05:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.