Komplett salgsoppgave

Ekornveien 41

4 690 000 kr
137 m²
3 soverom
Velkommen til Ekornveien 41!
Velkommen til Ekornveien 41!
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Våglia
Enebolig i etablert villastrøk | Utsikt og pent uteområde | Stor dobbelgar. + carport | Kjellerdel med egen inng.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 690 000 kr
 • Omkostninger
  118 592 kr
 • Totalpris
  4 808 592 kr
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  137 m²
 • Bruksareal
  140 m²
 • Tomteareal
  786 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig beliggende i et veletablert og barnevennlig boligområde i Våglia/Ytre Enebakk. Området regnes som veldig trygt og oversiktlig, og er populært for barnefamilier å bosette seg. Kort gangavstand til butikksenter, barnehager, skole og bussforbindelse. Det er mye flott natur i Enebakk. Kort avstand til; Østmarka, Vågvannet, Mjærvann og stor golfbane. Mange fine bade- og fiskeplasser like i nærheten. Verdt å merke seg:
 • To innganger
 • 3 soverom
 • 2 bad
 • Vaskerom
 • Peisovn
 • Varmepumpe
 • Stor, usjenert hage med gode solforhold
 • Stor terrasse
 • Gode parkeringsmuligheter, både i carport og garasje
 • Eier har også hatt båt på henger i garasjen
Gode bussforbindelser til Oslo, Ski og Lillestrøm. Med bil: 30 min. til Oslo, og 15 min. til Ski. Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ekornveien 41, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 90, bruksnummer 137, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 140 kvm
Totalt primærrom: 137 kvm
Primærrom:
Underetasje 56 kvm: Trapperom, bad, stue, soverom, entré, gang, vaskerom
1. etasje 81 kvm: Entré/gang, kjøkken, 2 soverom, bad , stue med spiseplass, trapperom
Sekundærrom:
Underetasje 3 kvm: Kryperom
Garasje 43 kvm: Garasjerom
I tillegg følger det med en utvendig sportsbod på ca. 2,5 kvm., ved carport.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.03.2022, utført av Tommy Væring. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, og risiko og ansvar for fremtidig bruk.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur av pusset ytong samt stedvis Leca og betong. Det er krypkjeller med fjell og støpt gulv. Yttervegger av betong, siporex/ytong og trekonstruksjoner. Yttertak i tre med saltak utførelse. Taktekking av shingel, takrenner og nedløp i behandlet stål/aluminium. Boligen har hovedsakelig vinduer fra 80 tallet med isolerglass. Drenering fra antatt byggeår med avløpsrør fra tak ned i drensrør hvorav antatt kontrollert bortleding av vann fra taknedløp.
NB!
Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet.
Det ble påvist forekomst av sølvkre i januar 2020. Sølvkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene.
Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Nytt gulv hovedetasje
- Ny verandadør
- Nytt vindu lite soverom
- Gjerde med port

Standard

Velholdt enebolig med normal standard på overflater, innredning og utstyr. Boligen er jevnlig vedlikeholdt. 3 soverom og 2 bad og eget vaskerom. Fin uteplass og hage. Dobbel garasje og carport.
UTVENDIG:
Boligen er oppført med grunnmur av pusset ytong samt stedvis Leca og betong. Yttervegger av betong, siporex/ytong og trekonstruksjoner. Yttertak i tre med saltak utførelse. Taktekking av shingel, takrenner og nedløp i behandlet stål/aluminium. Boligen har hovedsakelig vinduer fra 80 tallet med isolerglass.
Terrasse på ca.29 kvm med adkomst fra stue. Terrassen er orientert mot sydvest. Spaltegulv av imp. terrassebord, rekkverk i tre. Trapp ned til hagen.
Forøvrig på eiendommen er det en dobbelgarasje samt en carport med plass for en bil oppført mot boligen (utv. sportsbod på ca. 2,5 kvm. i carport)
INNVENDIG:
Innvendig overflater er jevnlig overflatebehandlet. Opplyst at laminatgulv i 1.etg. er fra 2022. Innvendige overflater på oppholds-og soverom bestående hovedsakelig av følgende:
Gulv: laminat, malt tregulv på kjøkken, flis på bad, stedvis furugulv i underetasje
Vegger: malt panel samt ubehandlet panel, malte plater, flis på bad
Himling: malt panel, takessplater
Boligen har etasjeskiller av ytongelementer (Siporex) og betong på grunn. Boligen har mursteinspipe. Vedovn i stue. Det er krypkjeller med fjell og støpt gulv.
Malt innvendig tretrapp mellom etasjene, tette trinn. Boligen har malte fyllingsdører som innvendige dører.
TEKNISKE INSTALLASJONER:
Rørsystem fra antatt byggeår med kobber-rør, delvis modernisert med "rør i rør system" (vannrør i plast med utvendig "sikkerhetsrør"). Vannmåler og hovedstoppekran i krypkjeller. Synlig avløpsrør av plast og soil (støpejern). Naturlig ventilasjon med klaffventiler i vegger og vinduer som kan åpnes. Boligen blir oppvarmet av varmepumpe plassert i stue 1. etg., elektriske varmekabler på bad, steds panelovner.
Varmtvannstank på ca. 200 l. fra 1992 plassert i bod/krypkjeller. Varmtvannstank 116 l. fra 1988 plassert i bod/krypkjeller.
Sikringsskap med automatsikringer. Underetasje med eget sikringsskap.
Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.
ENTRÉ:
Velkommen inn! I gangen er det plass til knaggrekker og skoskap.
KJØKKEN:
Innredning med malte profilerte fronter. Laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, ett-greps vannkran. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Lys montert
under overskap. Avsatt plass til komfyr og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator montert over koketopp med avtrekk ut.
Stue:
Stor stue med plass til TV med tilhørende møblement samt spisebord med stoler. Store vinduer i stuen slipper inn mye naturlig lys. Vedovn og varmepumpe i stuen, som varmer godt på kjølige dager. Utgang til terrasse på ca. 29 kvm. og hage.
Bad i 1. etasje:
Badet ble pusset opp i 2013. Badet har flislagt gulv med gulvvarme. Fliser på vegger og malt innvendig tak med downlights. Innredning bestående av servant-innredning, ett-greps kran og speil med lys over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass, vegghengt toalett.
Bad i underetasje:
Badet har flislagt gulv med gulvvarme. Fliser på vegger og malt innvendig tak med downlights. Innredning fra 2019 bestående av servantinnredning, ett-greps kran og speil med lys over servant. Dusjhjørne med skillevegg i herdet glass, gulvmontert toalett. Tappekran og avløp for vaskemaskin.
Vaskerom:
Vaskerom har flislagt gulv med gulvvarme, vegger med slette malte flater. Innredning med skyllekum og opplegg for vaskemaskin.
Kjellerstue:
Dette rommet er markert som "disp.rom" i byggetegningen, og usikkert om det er bruksendret og godkjent. Rommet fremstår i dag som en kjellerstue, og er ideelt for barna/ungdommen. Tregulvet i kjellerstuen gir en lunere/varmere følelse. Vindu i kjellerstuen er usikkert om er bruksendret til den størrelsen som er i dag, og usikkert om det oppfyller kravene til rømning og lys.
Soverom:
Boligen har tre romslige soverom. Stort hovedsoverom med skyvedørsgarderobe og en ekstra garderobe. To av soverommene ligger i 1. etasje og et ligger i underetasjen (Det er usikker om rommmet nede er bruksendret og godkjent). Opprinnelig var det tre soverom i 1.etasje.
OPPBEVARING:
Det er godt med oppbevaringsplasser i boligen. Flere boder, stableloft over himling, utebod og ekstra stor dobbel garasje. På eiendommen er det også et lite uthus/lekestue/bod. Under verandaen er det også ekstra rom for oppbevaring. Del av kjeller har bod/krypkjeller.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stue. Elektrisk gulvvarme på bad. Panelovner ellers.
Olje/parafintank i bod under trapp, samt en dagtank i trappen. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1965.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det foreligger godkjente bygningstegninger fra 19964, 1985 og 2003 (garasjen).
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Dagens planløsning, fremstår i dag annerledes enn hva byggetegninger viser.
1.etasje: Opprinnelig var det tre soverom her. I dag er det to.
Kjeller: Der det i dag står anført "disp.rom", er det inngangsparti/hall, kjellerstue og soverom. Andre rom i kjeller er også delvis omgjort. Det er bl.a. etablert bad.
Denne endringen i romløsningen er sannsynligvis gjort av tidligere eiere, og det er usikkert om det er foretatt bruksendring av rom i kjeller som i dag brukes til "varig opphold". Konsekvensen ved søknad kan være at slike rom ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Generelt: Man skal søke kommunen om bruksendring når rom skal endres fra "bod" til rom for "varig opphold", og motsatt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr. 3889, tinglyst 07.11.1964, Erklæring/avtale: Forbud mot visse former for næringsvirksomhet. Bestemmelser om gjerdeplikt. Bestemmelser om kloakkrenseanlegg, bestemmelse om stolpefeste for e-verket. Bestemmelse om veg.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen leies i dag ut. Leieavtalen vil være terminert til overtakelse.
Mye av inventaret i boligen tilhører selger, og kan følge salget om ønskelig:
Spisestue med spisesofa og stoler
Sofa i tv-stue
Tv-benk og salongbord tv-stue
To stk lenestoler med puff
Vitrineskap i spisestue
Seng på lite soverom + kommode
Hyller lite soverom
Seng hovedsoverom
Seng soverom nede
Skoskap gang
Veggspeil gang
Kommode kjøkken
Liten sittebenk på kjøkken
Kjøleskap kjeller
Hyller og pult soverom nede
Klesskap i gang nede
Klesskap i kjellerstue
Medfølger ikke:
Sofa, bord og speil i kjellerstue medfølger ikke.
Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.
Bilder/malerier medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig beliggende i et veletablert og barnevennlig boligområde på Våglia, i Enebakk kommune.
Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000 og Kiwi. Det er gangavstand til Våglia butikksenter med 14 forretninger under samme tak.
Området har også god offentlig kommunikasjon til Oslo sentrum og Ski, hvor man blant annet finner et av Norges største kjøpesentre.
Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, idrettshall, treningssenter og en svært populær vannskiklubb. Videre ligger eiendommen kun fem minutter fra nyanlagt badeplass ved Vågvann og det er kort avstand til 18-hulls golfbane.
Området har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som Østmarka med Vangen skistue, som er ett ypperlig utgangspunkt for turer i marka, både sommer og vinter. Skistuen er åpen hver dag, hele året og byr på mange aktiviteter med padling om sommeren og skigåing om vinteren. Østmarka har ellers vakker natur, små fiskevann og godt tilrettelagte turløyper.

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Ytre Enebakk skolekrets (barneskole) og Mjær ungdomsskole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 786 kvm. Pent opparbeidet tomt med plen, trær og beplantning. Innkjøring/gårdsplass med belegningsstein. Tomten skråner svakt mot sydvest og tomten er inngjerdet.

Parkering

Parkering i stor dobbel garasje, samt i carport og på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 07.09.2015 avsatt til: Boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.309,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk:
Vannavgiften for denne eiendommen er: ca. kr 7.808 ,- for 2022.
Det er registrert vannmåler for denne eiendommen. Vannmåler skal leses av ved overtakelse på eget skjema se: www.enebakkvann.no
Strømforbruk ca. 20.000 kwh. pr. år.
Bygningsforsikring kr 4.059,- pr. mnd.
Tv og internett fra Telenor, kr 570,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 990.300,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.565.079,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.808.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lise Thon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Våglia Vel

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0069/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2269

Dato

Sist oppdatert: 19. mai 2022 kl. 19:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.