Komplett salgsoppgave

Heggedalsveien 175

7 000 000 kr
236 m²
6 soverom
Velkommen til Heggedalsveien 175! - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Eiendomsmegler Krogsveen
Velkommen til Heggedalsveien 175! - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Eiendomsmegler Krogsveen
Heggedal
Sjarmerende og innholdsrik enebolig med sokkelleilighet |Barnevennlig - Dobbelgarasje - Stor hage og solrike utearealer

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  7 000 000 kr
 • Omkostninger
  176 342 kr
 • Totalpris
  7 176 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  236 m²
 • Bruksareal
  289 m²
 • Tomteareal
  1 068,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  300 kr
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt for visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Heggedalsveien 175!
Dette er en stor enebolig på 289 kvm BRA beliggende i vakre, landlige omgivelser midt mellom Dikemark og Heggedal. Boligen går over to plan og byr på en romslig hage med solrik terrasse og utearealer. Fra 1971 med flere tilbygg i senere tid, deler av huset må moderniseres.
Boligen inneholder:
1. etasje: Entré/gang, stue, kjøkken, kontor, bad, sep wc og 3 soverom
U. etasje: Entré/gang, stue, kjøkken, 2 bad, vaskerom, 3 soverom
To innvendige boder
Høydepunkter:
- Enebolig m/sokkelleilighet
- Dobbelgarasje
- Tomt på over ett mål
- Solrike utearealer
- Utsikt mot Vardåsen
- Nytt bad fra 2013
- 6 soverom
- Trygt og barnevennlig
- Gode kollektivforbindelser
Bruken av underetasjen er ikke i samsvar med opprinnelige byggetegninger. Se salgsoppgave for mer info

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Heggedalsveien 175, 1389 HEGGEDAL
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 82, bruksnummer 33, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 289 kvm | 1. etasje 154 kvm, underetasje 91 kvm, garasje 44 kvm.
Totalt primærrom: 236 kvm | 1. etasje 151 kvm, underetasje 85 kvm.
Primærrom 1. etasje inneholder: Entré, gang, tre soverom, separat wc, bad, kontor, stue og kjøkken.
Prinmærrom underetasje inneholder: Trapperom, gang, vindfang, to bad, tre soverom, vaskerom og kjellerstue/kjøkken.
Sekundærrom 1. etasje inneholder: bod
Sekundærrom underetasje inneholder: bod og 2 garasjer.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.05.2022 utført av Truls Erik Stokker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. I underetasjen er kjellerstue/kjøkken opprinnelig bod/hobbyrom, soverommene er opprinnelig kjellerstue og disp. rom og bad er opprinnelig boder. I 1. etasje er tv-stuen opprinnelig soverom og et soverom er opprinnelig entré. Se avsnitt om ferdigattest for mer informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Byggemåte: Bindingsverkskonstruksjon i tre med utvendig panel. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertekking av shingel. Takrenner, nedløp og beslag i stål, sink og plast. Trebjelkelag mellom etasje og støpt gulv i nedre etasje. Grunnmur i lettbetong.
Følgende forhold gjøres det spesielt oppmerksom på, og har fått tilstandsgrad 2 eller 3:
Tilstandsgrad 3: Etasjeskille/gulv mot grunn grunnet høydeforskjell. Begge bad og vaskerom i u.etg grunnet alder. Elektrisk anlegg grunnet anbefaling om el-kontroll. Branntekniske forhold grunnet skade på røykvarsler. Drenering grunnet alder, utilstrekkelig og begrenset effekt. Tomteforhold grunnet terreng inn mot bygning.
Tilstandsgrad 2: Nedløp og beslag grunnet alder og manglende tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Utvendig veggkonstruksjon grunnet slitasje og manglende lusing/musebånd. Utvendig takkonstruksjon/loft grunnet alder og manglende ventilering. Vinduer grunnet alder og enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Innvendige og utvendige dører grunnet alder og enkelte dører er vanskelig å åpne/lukke. Terrasse, utvendige trapper, innvendige overflater grunnet slitasje. Radon grunnet manglende radonmåling og fordi bygget ikke har radonsperre. Pipe/ildsted fordi det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke og pipe er slitt over tak. Rom under terreng grunnet påviste fuktskjolder/fuktskader på overflater. Innvendige trapper grunnet smal og bratt trapp samt manglende håndløper. Innvendige dører grunnet alder. Kjøkken i 1. etg grunnet småskader og bruksslitasje. Separat WC grunnet alder. Innvendige vannledninger grunnet alder. Innvendige avløpsrør grunnet alder og ikke tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Ventilasjon er mangelfull på ett eller flere rom. Varmtvannstank grunnet alder. Utvendige vann- og avløpsrør grunnet alder. Taktekking grunnet alder.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

- Nytt stort bad og nytt barnerom i 2013.
- Nye panoramavinuder i stuen, byttet sikringsskap og utvidet terrassen i 2016.
- Bygget nytt soverom nede (ikke byggemeldt) nye automatiske garasjeporter, byttet enkelte vinduer, dører og montert markise i 2016.
- Byttet vannrensesystem i 2012 og varmepumpe 2017.

Standard

1. etasje:
Entré | Velkommen inn!
Innbydende entré flislagt med skifer og elektrisk gulvvarme. Skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaring av sko, yttertøy og øvrig bekledning.
Stue & Tv-stue | Mange muligheter og flott utsikt mot Vardåsen
Boligen byr på en særdeles romslig og åpen stueløsning som er inndelt i spisestue og tv-stue. Gjennomgående for rommet er lyse overflater på gulv og vegger samt store vindusflater som bidrar med masse naturlig lys og flott utsikt mot naturlig landskap. Tv-stuen er malt i mørk behagelig farge. Her er det gode muligheter for å innrede slik du ønsker med og god plass til stort spisestuebord, sofaseksjon, mediemøblement og interiør. Peis bidrar med varme og hygge på kalde vinterkvelder.
Kjøkken | Fra 2007
Pent og velutstyrt kjøkken i en delvis åpen- stue og kjøkkenløsning. Kjøkeninnredning bestående av hviteprofilerte fronter, granitt benkeplate, dobbeloppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom benkeplate og overskap samt downlights under overskap. God oppbevaringsplass i over- og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging. Det er god plass til et spisestuebord på kjøkkenet. Hvitevarer bestående av komfyr, oppvaskmaskin, vinskap og kjøleskap med frysedel. Kjøkkenventilator med kullfilter. Adkomst til terrassen fra kjøkken.
Baderom | Nytt i 2013
Rålekkert baderom fra 2013 med store fliser på gulv og vegger. Innredning bestående av boblebadekar, adskilt dusj og adskilt vegghengt toalett, dobbelservant med underskap og speil. Baderommet har varmekabler i gulv og downlights i himling med dimming. Det foreligger ferdigattest for badet.
Gjestetoalett | Separat
Praktisk separat toalett med fliser på gulv og vegger. Innredning bestående av toalett og servant med underskap.
Hovedsoverom | Generøs takhøyde
Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. Rikelig av oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med speil. Videre byr rommet på generøs takhøyde og store vindusflater.
Kontor | Hjemmekontor?
Kontoret ligger mellom stue og soverom. Perfekt om det er behov for hjemmekontor eller om man vil ha et sted å trekke seg tilbake.
Øvrige soverom | Perfekte som barnerom, gjesterom eller hobbyrom
To soverom i tillegg til hovedsoverom. Disse er av god størrelse med plass til seng, garderobe og skrivepult.
Underetasje:
Entré/gang
Entré med gulvfliser og varmekabler i gulv. Garderobeskap med plass til oppbevaring av sko, yttertøy og øvrig bekledning.
Stue | Åpen stue- og kjøkkenløsning
Romslig stue med plass til sofaseksjon, spisestuebord, mediemøblement og interiør.
Kjøkken | Funksjonelt
Enkelt utstyrt kjøkken som antas å være fra 90-tallet. Kjøkkeninnredning bestående av profilerte furufronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Lys under overskap. Hvitevarer bestående av komfyr og kjøleskap med frysedel. God plass til et spisestuebord tilknyttet kjøkkenet.
Soverom | Her sover du godt!
Underetasjen har tre soverom av forskjellig størrelse. To av rommene har plass til stor seng, skrivepult og garderobeløsninger, men et av rommene egner seg best som barnerom.
Bad | Moderniseringsbehov
Underetasjen har to flislagte baderom. Innredning bestående av servant og toalett. Ett av badene har dusj, det er fjernet i det andre, men det kan enkelt installeres igjen. Badene er av eldre dato og modernisering må påregnes.
Vaskerom | Praktisk
Her er det opplegg til vaskemaskin og kondenstørketrommel. På vaskerommet er stålkum, varmtvannstank på 300 liter og renseanlegg for vann (2012).
Bod | Ekstra oppbevaring
Boligen har to boder. En i 1. etasje og en i underetasje. Totalt bodareal er på cirka 9 kvm.
Overflater gulv: Tregulv, vinyl, skifer i entré. Fliser på bad og i entré.
Overflater vegger: Panel, tapet og malte flater. Fliser på bad i 1. etg og et av badene i u. etg.
Overflater himling: Tak-ess og panel i himlinger.
Annet:
- Elektrisk anlegg. 3 fas, 63 amp hovedsikring. Automatsikringer.
- Vinduer i tre med isolerglass.
- Vedovn og pelletsovn.
- Varmtvannstank på 300 liter.
- Varmepumpe fra 2017.
- Renseanlegg for vann fra 2012.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer på kjøkken i 1. Etasje og i underetasje medfølger boligen. Kjøleskap på bilde i u.etg i annonsen medfølger ikke, dette blir byttet med et annet kjøleskap m/ frysedel før salg. Plommetre i hagen medfølger ikke. vinskap er defekt og flere rullegardiner på soverommene fungerer ikke optimalt. Øvrig må avtales særskilt med selger.

Oppvarming

Eiendommen varmes opp med elektrisitet fra panelovner og gulvvarme på bad (gjelder det nyere badet i 1. etasje. Luft til luft varmepumpe (2017), vedovn og pelletsovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 13.09.1972 og originale byggetegninger er datert 22.07.1968. Det foreligger ferdigattest for tilbygg (utvidelse av bad) datert 12.03.2014.
Tillatelsen for midlertidig brukstillatelse (13.09.1972) er gitt på følgende vilkår:
1. Isolasjon på loftet må tildekkes
2. Takstoler må forsterkes
3. Innredning av kjeller ikke ferdig
4. Brannstige må anlegges på egnet sted
5. Pipebeslag ikke spekket
6. Utvendige arbeider ikke besiktiget pg. av årstiden.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
I henhold til byggetegninger fra kommunen er følgende endringer gjort på eiendommen etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt:
- Påbygg med garasje i underetasje og inngangsparti i 1. etasje - ihht tegninger datert 15.09.1972.
- Påbygg med soverom i 1. etasje - ihht tegninger datert 06.03.1987.
- Påbygg i 1. etasje med kjøkken, karnapp, nytt inngangsparti og garasje i underetasje med terrasse over - ihht tegninger datert 25.04.1994.
Det foreligger tegninger datert 07.02.2012 og ferdigattest datert 12.03.2012 for utvidelse av bad. For øvrige påbygg foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på påbyggene, men byggetegningene er i samsvar med dagens bruk. Eiendommen har flere bruksenhetsnumre og sokkelleiligheten er en egen bruksenhet i matrikkelen. Deler av bruken av rom avviker med opprinnelige byggetegninger fra 1968. I underetasjen er stue/kjøkken er opprinnelig bod/hobbyrom, soverommene er opprinnelig kjellerstue og disp. rom og bad er opprinnelig boder. I 1. etasje er tv-stuen opprinnelig soverom og et soverom er opprinnelig entré. Vi har ikke mottatt plan-/byggetegninger fra kommunen av arealene i underetasjen ifbm utførte påbygg/tilbygg. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser,
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 7158, tinglyst 14.10.1968, type heftelse: Bestemmelse om veg, bestemmelse om septiktank og bestemmelse om vannrett.
Rett til bruk av gårdsveien opp til parsellen mot å delta forholdsmessig i vedlikeholdet av veien, rett til å legge vannledning fra gårdens brønn og ta vann derfra såfremt og så lenge det er vann nok og mot å delta i eventuelt nødvendig vedlikehold av brønn og ledninger, samt rett til å legge synkegrøfter fra septiktank i nordlig retning på hovedbølets grunn.
I henhold til Asker Bygningsråds bestemmelse tilpliktes parsellen å arrondere sine grenser i overenstemmelse med fremtidig regulering, samt delta forholdsvis i omkostningene ved gjennomføring av slik regulering, herunder også andelsmessig deltakelse i eventuelt felles friareal.
Hovedbølets eier skal ha forkjøpsrett til parsellen hvis kjøperen vil selge eller overlate den til andre enn sine egne barn.
(Hovedbølets eier har pr 27.05.2022 frasagt seg forkjøpsretten ved omsetning av eiendommen denne gangen)
Dagboknr 133126, tinglyst 17.02.2014, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledn.
Eiendommen gnr. 82 og bnr. 33 med adresse Heggedalsveien 175, 1389 Heggedal forplikter å knytte boligen til offentlig eller privat spillvannsledning når eiendommen bebygges ytterligere, endres vesentlig, deles eller skifter eier.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Sokkelleiligheten i underetasjen har eget bruksnummer og er en egen bruksenhet i matrikkelen. Flere av rommene som benyttes for varig opphold er ihht originale byggetegninger tiltenkt som boder, disp.rom og hobbyrom. Det er ikke kjent om rommene er godkjent for varig opphold. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring og dermed heller ikke kan leies ut. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at oppdragsgiver er i familie med ansvarlig megler ved Krogsveens avdeling Gamle Oslo, men at dette ikke er i strid med egenhandelsreglene i lov om eiendomsmegling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger landlig og fritt i et vakkert landskap med utsikt til Vardåsen. Attraktiv beliggenhet midt mellom Dikemark og Heggedal med ingen naboer tett innpå.
Barnevennlig med kort avstand til barneskole, barnehager og idrettsanlegg. Ungdomsskole like ved Heggedal sentrum.
Eiendommen ligger en liten busstur unna Heggedal sentrum som er ett av Askers 5 tettsteder. Dette er et satsningsområde for kommunen og er under stadig utvikling. I Heggedal sentrum i dag finner man div. butikker, apotek, kafé, legekontor, bibliotek m.m i fremtiden vil det bli bygget flere butikker her i sentrum. De siste årene har Heggedal fått ny togstasjon med nytt veisystem rundt stasjonen. Ny skole og ny sykkelpark.
For den aktive tilbyr Heggedal og Dikemark et bredt utvalg av aktiviteter: Fotball, friidrett, langrenn, innebandy og taekwondo er bare noen av alternativene.
Ellers kan området by på flotte turmuligheter, som løypenett i Kjekstadmarka, Blåfjellhytta og ROS-hytta, og kort vei til Vardåsen. Det er mulig å ta på seg ski på terrassen og gå rett ut i skiløypene i
nærområdet.
Fra Heggedal sentrum til Asker sentrum tar det ca 10 min med bil eller tog, fra boligen ca 12 min til Asker eller Liertoppen med bil. Det går tog fra Heggedal mot Oslo, toget bruker ca 40 min til Nathionalteateret. Fra Asker stasjon går det tog mot Oslo 10 ganger pr time i rushtid, 6 avganger pr time utenfor rush. Bussholdeplass (Bråte bru) rett ved boligen. Det går busser minimum hver time både ned til Heggedal (4 minutter), og den andre veien til Asker (20 minutter). Båt mellom Vollen og Oslo hver halvtime morgen og ettermiddag.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Solbergskolen (1-7. trinn)
Hovedgården ungdomsskole (7-10. trinn)
Barnehager både i Heggedal og på Dikemark.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 068,5 kvm. Tomten er pent opparbeidet med innkjørsel, gressplen og beplantning. Stor terrasse med direkte adkomst til hagen. God plass til flere sittegrupper, utemøblement, beplantning og grill/utekjøkken. Gode solforhold og utsikt mot blant annet Vardåsen og pent landskap.

Parkering

Eiendommen har dobbelgarasje med automatiske garasjeporter. Nåværende eier har ladet elbil fra stikkontakt. Ellers parkering i innkjørsel på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen har privat septiktank. Det er tinglyst i grunnboken at eiendommen er forpliktet til å påkobles offentlig eller privatspillvannsledning når eiendommen skifter eier. Nærmeste spillvannsledning er cirka 65 meter fra boligen. Kjøper overtar ansvar for dette. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligen har egen brønn som ligger under huset og pumpen er senket ned via en luke i garasjen. Brønnen er av eldre dato og har ukjent utførelse og opprinnelse. Eget renseanlegg på vaskerom og det er tatt vannprøver som viser god vannkvaliteten. Det tas forbehold om brønnens tilstand.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan Asker 2018-2030 datert 01.11.2017 avsatt til: Landbruk-, natur og friluftsformål samt reindrift (LNFR)
Ny kommuneplan for Asker kommune 2022-2034 er under utarbeidelse. I planen som er under behandling vil eiendommen fortsatt være regulert til LNFR. Planen er ikke vedtatt, men iflg kommuens egne estimater forventes planen vedtatt høst 2022/vinter 2023.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 307,- for 2021. I dette inngår gebyr for renovasjon, slam og feiing/tilsyn.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Fakturert beløp i 2021
Feiing kr 323,-
Renovasjon kr 5 070,52,-
Slam kr 3 914,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 36 000,- for 2021
I selgers husstand har det bodd 5 personer og lading av to elbiler
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 14 000,-.
Velavgift er kr 300 pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og fiberbredbånd.
Nåværende eier har betalt ca. kr 1 600,- pr. mnd for dette. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Privat vei har blitt brøytet av nabo. Nåværende eier har ikke betalt for dette.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 245 595,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 8 084 141,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7 176 342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Guri Størvold og Jan Henrik Bangen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Askerbørskogen Velforening.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,65% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0036/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2236

Dato

Sist oppdatert: 22. juni 2022 kl. 10:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt for visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.