Komplett salgsoppgave

Gråtenveien 6A

3 500 000 kr
77 m²
2 soverom
Velkommen Gråtenveien 6A
Velkommen Gråtenveien 6A
Henrik Bettum
Presenteres av
Henrik Bettum
Kamfjord
Flytt rett inn i en frisk og moderne sentrumsnær leilighet med garasje og 2 soverom - uteplass på over 40 kvm!
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  197 550 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 698 682 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 217 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler på mobil 41603938, i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gråtenveien 6a. Her bor man svært sentralt, men utenfor selve bykjernen.
- Meget sentral beliggenhet
- Nybygget uteplass på hele 43 kvm!
- Flislagt bad med varmekabler
- Separat gjestetoalett
- 2 soverom
- Praktisk planløsning med alt på et plan
- Garasjeplass med mulighet for elbillading
- Heis
- Akonto strøm og gass inkludert i felleskostnadene
- IN ordning
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gråtenveien 6A, 3235 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 116, bruksnummer 32, ideell andel 1/1
Andelsnummer 13, Gråtenveien Panorama Borettslag v/ Tov Gåthaug, organisasjonsnummer 991487719

Innhold

Totalt bruttoareal: 87 kvm
Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm
Primærrom: 77 kvm: Entré, bad/vaskerom/wc, stue/kjøkken, wc, 2 soverom
Sekundærrom: 4 kvm: Bod
I tillegg disponerer leiligheten 1 bod i kjelleren samt en parkeringsplass.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert xx utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Andelsleilighet på ett plan som ligger i lavblokk over tre etasjer som ble oppført med mur/betong i 2008, med garasjer i underetasje.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. På badet bemerkes det følgende: Veggtoalett ser ikke ut til å være utført i henhold til teknisk forskrift, med drenert kasse til sisternen, det er ikke tilstrekkelig fall til sluk og dørterskelen er ikke høy. Det ble ikke funnet indikasjon på fuktutslag av betydning under befaringen.
Det opplyses av selger og styreleder: Det ble ikke oppdaget kre i gjeldene leilighet, men det ble for ca. 1 år siden sanert i begge blokkene grunnet funn av skjeggkre. Det opplyses videre at kreene antas å være borte fra blokkene pr i dag, da disse ikke er sett i feller satt opp i blokkene på ca. 9 mnd.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og lekker hjørneleilighet i 2. etasje med god planløsning og standard. Store vindusflater med fint utsyn. Overflater har lyse og tidsriktige fargevalg. Gulv har parkett og flis. Fra stuen er det utgang til en stor og skjermet uteplass på over 40 kvm. Uteplassen ble oppgradert i juni 2021 med nye terrassebord. Her får du flott utsyn mot Indre Havn og Kilen området, samtidig som du sitter usjenert til. Det er også montert praktisk markise.
Kjøkken i åpen løsning til stuen. Lys kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Fliser mellom benkeplate og overskap. Her er det rikelig med skap - og benkeplass. Alle hvitevarer i leiligheten medfølger i handelen.
Romslig flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights i tak. Av utstyr er det montert: innredning med servant, dusjkabinett, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Leiligheten har også eget praktisk toalettrom med flislagt gulv og vegger og vegger med varmekabler.

Oppvarming

Gasspeis i stuen og varmekabler på bad, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.02.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst fem servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet: Samtykke fra vegvesenet til å anlegge vannledning og kloakkledning gjennom Vardeveien. Samtykke til at naboen i vest (Uranienborgveien 9) får oppføre garasjen 1 meter ifra borettslagets tomt. Tidligere rett for borettslaget til å bruke adkomstvei over gnr. 116, bnr. 357 fem til dagens adkomstvei ble etablert.
Det foreligger også en bestemmelse om bebyggelse tinglyst 14.06.1949 med dagbok nr. 1438. Megler har forsøkt å innhente denne uten hel, og nøyaktig innhold er dermed ukjent.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Gråtenveien 6 B! Leiligheten ligger i flotte omgivelser ved Kamfjord, nær Gokstad og Kilen, innerst på Vesterøya. Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et rolig og etablert boligområde. Området er meget rolig og uten bilstøy men samtidig sentrumsnært med kort vei til alt Sandefjord har å by på.
Leiligheten ligger høyt og fritt til med fint utsyn mot Kilen området. Den flotte balkongen egner seg godt til avslapping på solfylte dager, eller hyggelige og varme sommerkvelder. Her sitter du også lunt og skjermet til med lite innsyn.
Det er kort vei til Sandefjord sentrum og en spasertur til Kilen som er et område med mange servicefunksjoner. Ta et kafébesøk på en av byens mange og koselige kaféer eller en hyggelig tur på brygga, med sitt gode utvalg av restauranter, utesteder og yrende folkeliv om sommeren kun en kort spasertur unna.
Det er gode tur, frilufts og rekreasjonsmuligheter med gangavstand fra leiligheten. På Vesterøya finner du Kyststien, en merket løype på hele 25 km. Du kan også ta turen over til Østerøya og utforske kyststiene der.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort vei til både Gokstad barneskole og Varden ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6.282 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med adkomstveier, felles parkering og diverse busker og trær. På tomten mot nord/øst er det også opparbeidet et uteareal for borettslaget.

Parkering

Parkeringsplass i felles garasjekjeller.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, forhold som skal avklares og belyses Kommuneplan og krav vedrørende infrastruktur i henhold til reguleringsplan Jahredammen 3 datert 16.02.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I gjeldende kommuneplan er det vist en hensynssone (krav vedrørende infrastruktur (konsesjonsområde for fjernvarme)) over deler av eiendommen. I kommuneplan er det knyttet bestemmelser/retningslinjer til hensynssonene, se utfyllende bestemmelser til kommuneplanens arealdel. Det er varslet oppstart av reguleringsarbeid for krysset Hegnaveien x Uranienborgveien med omkringliggende areal. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for en bedre løsning for det aktuelle krysset med tanke på trafikksikkerhet og kapasitet, med en løsning med rundkjøring. Tiltaket kan medføre noe eiendomsinngrep i tilgrensende eiendommer.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.217,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, kommunale avgifter, tv, forsikring og vedlikehold av bygning, strøm og renhold av fellesarealer, brøyting, plenklipping, drift heis, betjening av fellesgjeld, a-konto strøm, a-konto gass og garasje.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Driftsutgifter kr 3.217,-
Strøm akonto kr 800,-
Gass akonto kr 200,-
Sandefjord Bredbånd kr 269,- kun tv
Renteutgifter kr 293,-
Avdrag kr 438,-
Nåværende eier har et strømforbruk utover det som er innbetalt akonto på ca. kr xxx i året.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av tv og internett. TV kostnader er inkludert i felleskostnadene, eier må selv betale for internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 627 466,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 258 877,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.045,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 200.192,- pr. 04.11.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 12.470.541,- pr. 04.11.2020 og lånevilkårene er:
Lån i Nordea Bank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.11.2020: 1.8% pa.
Siste termin 31.08.2049
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 200.193- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 741-. Ny total felleskostnad vil da bli kr 4.486,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.698.982,-. Av dette beløpet utgjør kr 197.550,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

John Rune Randsborg

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Gråtenveien Panorama Borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, avd. Sandefjord
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
I henhold til ordensreglene er det ikke tillatt og lade motorkjøretøy, hybridbiler og elbiler på borettslagets eiendom. Det kan søkes styret på særskilt grunnlag (dette ifølge ordensreglene).
Planlagte påkostninger: Styret jobber med å sette i gang arbeid med spyling av avløpsrør og luftekanaler
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0193/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21193

Dato

Sist oppdatert: 06. september 2021 kl. 14:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler på mobil 41603938, i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.