Komplett salgsoppgave

Prost Holms vei 171

3 900 000 kr
79 m²
2 soverom
Rekkehus over 2 plan som ble betydelig oppusset i 2018 og fremstår med en gjennomgående god standard
Rekkehus over 2 plan som ble betydelig oppusset i 2018 og fremstår med en gjennomgående god standard
Kari Killi
Presenteres av
Kari Killi
Holt Vestvollen
Delikat oppusset rekkehus beliggende i et sentralt og barnevennlig område| Solrike terrasser| Nyoppført garasje m/lader

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  345 886 kr
 • Omkostninger
  9 254 kr
 • Totalpris
  4 255 140 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  79 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 392 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rekkehus over 2 plan som ble betydelig oppusset i 2018 og fremstår med en gjennomgående god standard. Fasader er jevnlig vedlikeholdt i regi av borettslaget. Innvendig er det utført omfattende oppgradering som oppussing av alle overflater, legging av nytt gulv og lydisolering mellom etasjene. Det er nytt el-anlegg samt at kjøkkeninnredning og badet ble oppusset.
 • Velutstyrt kjøkken i åpen løsning
 • Baderom oppusset i 2018(sluk fra byggeår)
 • To romslige soverom samt et rom benyttet til kontor/soverom(ikke godkjent til sov.)
 • Ny peis og pipe med innvendig stålrør
 • Solrike terrasser på begge sider av boligen på 17 kvm og 29 kvm
 • Nyoppført garasje m el-lader
 • Byttet bord, malt og nytt tak i regi av brl.
 • Kort gange til barnehager/skole, dagligvare og buss Velkommen!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Prost Holms vei 171, 2019 SKEDSMOKORSET
  Kommunenummer 3030, gårdsnummer 21, bruksnummer 31, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 67, Vestvollen Terrasse Borettslag, organisasjonsnummer 948 722 852

  Innhold

  Totalt bruksareal: 79 kvm
  Totalt primærrom: 79 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 56 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.
  2. etasje 23 kvm: Gang, soverom og rom benyttet som soverom(ikke godkjent).
  I tillegg er det lagring i 2 utvendige boder rett ved inngangsdøren samt lagring i knevvegg på soverom i 2. etg.
  Kommentar til areal: Deler av loftsetasjen er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Bod i loftsetasjen er ikke måleverdig areal blant annet grunnet skråtak med lav takhøyde. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av rom benyttet som soverom, og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Rommet er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk.
  Boligen disponerer en garasjeplass på ca 15 kvm i felles garasjerekke med ladestasjon og lagringsloft.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 04.08.2022, utført av Anticimex v/Joakim Helgesen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Boligen er oppført med støpt plate på mark og grunnmur av betongkonstruksjon. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med panel. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takplater av metall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  - Bad: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
  - Kjøkken: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Varmtvannsbereder er innkasset i hjørne under benkeplate, og er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
  - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
  - Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm i en rettning av stue.
  - Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.
  - Vinduer fra byggeår av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling.
  - Det er observert en liten drypplekkasje fra utekran. Kostnader for utbedringer bør påregnes.
  - Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder.
  - Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet.
  - For liten avstand mellom feieluke og brennbart materiale samt at feieluke er innkledd/tildekket på en måte som ikke er i henhold til brannkrav. Tiltak må påregnes. Innkledd pipe. Minimum to sider skal kunne inspiseres. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
  - Takvindu i rom benyttet som soverom i 2.etasje tilfredsstiller ikke krav til rømningsvei. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag gjelder tilbakeføring av rommet til opprinnelig bruk. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
  Holdepunkter fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Rørlegger og Bolig Konsulenten AS har utført arbeid på våtrom, kjøkken og rør
  - Vedlikehold og oppgradering utført i regi av brl.
  - En Elektro og Seko Elektro har utført det elektriske arbeidet
  - Elvia hadde eltilsyn her 28.04.22
  - Hvis garasje ikke brukes, skal borettslag kunne disponere denne ved behov
  - Det er vedtatt at det skal bygges en ny lekeplass i brl.
  Interessenter må sette seg inn i egenerklæringsskjema i sin helhet og tilstandsrapport før bud gis.

  Standard

  Rekkehus over 2 plan oppført i 1985. Boligen ble betydelig oppusset i 2018 og fremstår med en gjennomgående god standard.
  Overflater:
  Fliser på gulv i entré og baderomsgulv. Forøvrig er det 1- stavs hvitpigmentert eikeparkett.
  Overflater med slette og malte vegger. Listfritt mot tak. Alle overflater ble oppusset i 2018 samt at vegg i stue ble malt opp i 2022.
  Himling i 1. etasje består av slette og malte flater med stevis downlights. I 2. etasje er det overflater med takessplater.
  Kjøkken
  Klassisk åpen kjøkkenløsning mellom stue- og kjøkken. Kjøkkeninnredningen er fra 2018 og har glatte fronter og innfellbare håndtak. Benkeplate av høytrykkslaminert laminat med nedsenket oppvaskkum tilkoblet ett-greps armatur. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert kjøleskap i høyskap, oppvaskmaskin og stekeovn. Nedsenket induksjonstopp. Ventilator i overskap med avtrekk ut av bygget. Vannrør av kobber er vurdert til å være fra byggeår. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Varmtvannsbereder er plassert under kjøkkenbenk. Det er montert komfyrvakt på platetopp og lekkasjestopper under kjøkkenbenk.
  Bad
  Baderom oppusset i 2018. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Gulvstående servantskap med ovenpåliggende servant tilkoblet ett-greps armatur. Vegghengt overskap med speil og stikkontakter. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med dusjforheng og armatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vannrør av typen rør-i rør system fra 2018, sluk fra byggeår og synlige avløpsrør av plast. Avtreksventil i himling. Det foreligger dokumentasjon i form av faktura med spesifikasjon for legging av sveisemembran og for utført rørleggerarbeid.
  Soverom
  Det er ett soverom i hver etasje samt et disponibelt rom i 2. etasje innredet som soverom. Hovedsoverommet er lokalisert i 1. etasje med utgang til solrik øst-vendt terrasse. Det er god plass til dobbeltseng og en stor garderobeløsning. I 2. etasje er det flere muligheter for innredning med soveromsmøblement og garderobe.
  Ildsteder / skorsteiner innvendig
  Skorstein bestående av lettklinkerblokker med innvendig nyere stålrør tilkoblet stålpeis med glassdør i stuen. Utvendig er pipeløpet belagt med stein.
  Tekniske anlegg, VVS anlegg
  Vannrør av typen rør-i rør system fra 2018 og kobber er vurdert til å være fra byggeår. Synlige avløpsrør fra 2018 og vurdert til å være fra byggeår. Hovedstoppekran er plassert under kjøkkenbenk. Fordelerskap for rør-i rør systemet er plassert på bad. Varmtvannsbereder er plassert under kjøkkenbenk på kjøkken. Boligen har mekanisk avtrekk på kjøkken og bad med naturlig tilluft.
  Elektrisk anlegg
  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Boligen har skjult elektrisk anlegg.
  Dører og vinduer
  Boligen har profilert entrédør med glassfelt fra år 2000 og Yale-doormanlås. Terrassedør med karm av tre og to-lags glass fra tidlig 2000-tall. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår og to-lags glass fra 2014, 2016 og 2020. Takvindu i rom benyttet som soverom med tre-lags glass fra 2020.
  Balkonger, terrasser og veranda
  Vest-vendt adkomstterrasse på ca 17 kvm. Terrassen er belagt med terrassebord og har utebelysning. Utgang fra hovedsoverom til øst-vendt terrasse på ca 29 kvm. Terrassen er belagt med terrassebord og har utebelysning samt utekran.
  Lagring
  Ved adkomstterrasen er det to utvendige boder. I loftsetasjen er det integrert og smart lagring i knevegg.
  Løsøre- og tilbehør
  Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Frittstående fryser og vaskemaskin kan medfølge om ønskelig.

  Oppvarming

  Det er varmekabler på gulv i entréen og på baderomsgulvet. Videre er det oppvarming med elektriske panelovner. Vedfyring i peis plassert i stuen.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 02.09.1985. Det foreligger ingen anmerkninger i tillatelsen.
  Boligens 2. etg/loftsetasje er i godkjente bygningstegninger innredet til ett soverom, en bod og et åpen rom uten definisjon. Rom innredet til kontor/soverom er ikke oppført i byggetegningene og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rom til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 1 servitutter på eiendommen: Dagboknr. 109196, tinglyst 29.09.1989: Skjønn. Denne er forsøkt innhentet av megler, men finnes ikke hos Statens Kartverk.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen ligger sentralt på Holt Vestvollen i et rolig og barnevennlig området med nærhet til barnehage og skole. Det er også flere aktivitetsarenaer i området hvor man kan spille fotball, skiløyper, skytebaner, tennis, golf, håndball, volleyball og flotte turstier.
  Skedsmo senter ble utbygd og pusset opp i 2017, og har et godt servicetilbud som tilbyr alt du trenger i hverdagen. Her har du blant annet matbutikk, flere klesbutikker, vinmonopol, apotek, legesenter, bakeri, samfunnshus, en flott restaurant med uteservering etc.
  Det er gode kollektivtilbud og kort vei til nærmeste busstopp med kort vei til Lillestrøm buss/tog terminal og hyppige avganger til Oslo i rushtiden. Fra Lillestrøm er det kort vei til Oslo med tog.
  Avstander med bil:
  Lillestrøm: ca. 6 minutter
  Strømmen: ca. 9 minutter
  Lørenskog: ca. 13 minutter
  Oslo S: ca. 20 minutter
  Oslo Lufthavn: ca 24 minutter

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager
  Holthagen barnehage (1-5 år) 0.3 km
  Toppen barnehage (1-6 år) 0.5 km
  Sten-Tærud barnehage (0-6 år) 0.7 km
  Skoler
  Sten-Tærud skole (1-10 kl.) 1.3 km
  Brånås skole 2,6 km
  Åsenhagen skole (8-10) 3,0 km
  Tæruddalen skole (1-7) 3,6 km
  Kjeller skole (1-10 kl.) 4,5 km
  OKS videregående skole 2,6 km
  Skedsmo videregående skole 5.8 km
  Lillestrøm videregående skole 6.2 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 33 063 kvm som tilhører borettslaget.

  Parkering

  Parkeringsplass i nyoppført garasjerekke beliggende rett ved eiendommen. Det er installert el-lader og det er hems/loft for lagring. Videre er det parkering etter områdets bestemmelser. Dersom garasjen ikke benyttes av beboer kan borettslag kunne disponere denne ved behov.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Vestvollen gnr 21 bnr 1, 2, 20, 24 og gnr 36 bnr 2, datert 05.08.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.9.81, revidert 18.11.1981.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 4 392,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, grunnpakke kabel TV- og bredbånd, nedbetaling av fellesgjeld, felles bygningsforsikring, drift- og vedlikehold av borettslaget.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.500 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Teilia som leverandør av kabel-tv/internett og grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger. Det opplyses om at borettslaget har instllert fiber og at dette vil starte fra 2023.
  Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Dersom ny eier ikke ønsker alarm må det gis beskjed til megler ved kontraktsignering. Det er selger sitt ansvar å fjerne alarmutstyr før overtakelse.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 863 473,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 108 501,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 32 816,- pr. 31.12.2021.
  Andel fellesgjeld er kr 345 886,- pr. 19.07.2022.
  Spesifikasjon av lån 1:
  Lånenummer: 94927030017, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 19.07.2022: 2.15% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 374
  Saldo per 19.07.2022: 31 904 659
  Andel av saldo: 229 073
  Første termin/første avdrag: 30.09.2019 (siste termin 31.08.2053)
  Spesifikasjon av lån 2:
  Lånenummer: 94927035329, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 19.07.2022: 2.15% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 401
  Saldo per 19.07.2022: 16 269 437
  Andel av saldo: 116 814
  Første termin/første avdrag: 30.12.2020 (siste termin 30.11.2055)

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 650,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.255.140,-. Av dette beløpet utgjør kr 345 886,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Daniel Eek Salice

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Vestvollen Terrasse Borettslag.
  Borettslaget består av 129 leiligheter.
  Forretningsfører er Bori BBL.
  Dugnad må påregnes.
  Alminnelig dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2016 - Spyling av avløpsrør, lokalisering av samtlige og utskiftning av dårlige hovedstoppekraner utendørs.
  2016 - Påsveiset nytt asfaltbelegg på carporter eneboliger.
  2017 - Vask og maling av fasader.
  2017- Utskiftning av dårlig panel, rekkverk, vindski m.m.
  2020: Nye tak inkl. takrenner og nedløp. Ble også byttet takvindu og vindu kjøkken hos meg.
  2020: Nye undertak balkonger 4-mannsbolig
  2020-2021: Nye rekkegarasjer
  2020: Ny avfallsordning med nedgravde brønner
  2021: Oppgradering av infrastruktur. Lagt ny asfalt på parkeringsplasser og gang-/stikkveier.
  Planlagte påkostninger:
  - Ny lekeplass skal opprettes.
  - Generellt vedlikehold.
  Borettslaget har kollektiv avtale ut 2022 som belastes gjennom felleskostnadene og inkluderer følgende:
  - 1 stk. Telia box Micro eller Telia boX med kanalpakken Start
  - Trådløst modem og bredbånd kollektiv 50/20
  - Fra 01.01.2023 vil borettslaget gå over til Fibernett som allerede er installert.
  Mer informasjon om brl: www.vestvollenterrasse.no
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og medlemmer har meldt sin interresse. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1 % av salgssummen.
  Minimumsprovisjon utgjør kr. 40.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 20.900,-
  Visninger: kr 2.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 59-0045/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skedsmokorset
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR59.2245

  Dato

  Sist oppdatert: 12. august 2022 kl. 14:16

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.