Solgt: 5 625 000 kr

Hollenderåsen 20

5 900 000 kr
210 m²
5 soverom
Velkommen til Hollenderåsen 20!
Jonas Madsen
Presenteres av
Jonas Madsen
Hollenderåsen
Stor innholdsrik familiebolig med godkjent utleieleilighet! Veldig solrik beliggenhet og sjøgløtt! Dobbel garasje!
 • Prisantydning
  5 900 000 kr
 • Omkostninger
  148 842 kr
 • Totalpris
  5 773 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1996
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  210 m²
 • Bruksareal
  215 m²
 • Tomteareal
  1 200,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hollenderåsen 20!
Meget attraktiv beliggenhet i veletablert boligfelt på populære Hollenderåsen. Særdeles barnevennlig i en blindvei.. Stille, fredelig og solrikt med kort vei til sjøen med flotte badeplasser, samt nydelig turområder i umiddelbar nærhet. Boligen ligger høyt og fritt til med flott utsikt. Beliggenheten er sentral med hensyn til både barnehage, barneskole og ungdomsskole. Sol fra tidlig morgen til sent på kveld på terrassen!
Dette er en stor og romslig enebolig som har det meste en kunne ønske seg. Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hollenderåsen 20, 3234 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 108, bruksnummer 214, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 233 kvm
Totalt bruksareal: 215 kvm
Totalt primærrom: 210 kvm
Første etasje: 83. kvm.
Hall m/ trapp, wc-rom, stue, spisestue, kjøkken, kjølerom og vaskerom.
Andre etasje: 57 kvm.
Stue, bad og 3 soverom. Bod i skråtak er ikke målverdig, men veldig praktisk for opplagring eller som garderobe!
Underetasje: 9 kvm.
Gang / bod for opplagring.
Leilighet i underetasjen: 61 kvm.
Entre, stue, kjøkken, bad, bod og 2 soverom. En utebod følger også med.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.04.2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering ved Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bolig over 2 etasjer og u.etasje som ble oppført med isolert bindingsverk over pussede lecavegger og støpt plate i 1996. Tak i saltaks form med ark som er tekket med dobbeltkrum betongstein fra byggeår.
Dobbel garasje med gulvet lagringsloft på 17 kvm ble oppført i 2001. Det er tilgang til usjenert terrasse mot nordvest som er tilbygget med lysåpent tak på en del av terrassen. Terrasse mot syd, øst og
balkong ved kjøkken. Tomten er opparbeidet med hage, trapper av naturstein i terreng og belegningsstein ved inngang.
Det ble etablert en utleieleilighet på 62 kvm i u.etasjen i 2005.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende TG2:
Alder på drenering.
50% av forventet levetid passert på vinduer, terrassedør, tak, takrenner og beslag.
Vedlikehold av overflater vaskerom 1. etg.
Små sprekker i sveiset belegg på bad 2. etg.
Brukstid på bad i leiligheten. Noe vedlikehold bør påregnes.
Vedlikehold av overflater i leiligheten.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor og innholdsrik enebolig med god standard og planløsning som ble bygget i 1996. Boligen virker å være i meget god stand og er godt vedlikehold siden det ble oppført.
STUE:
Stor stue i vinkel i en åpen løsning mot kjøkkenet. Her har man store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Det er en hyggelig peiskrok / tvkrok i stuen!
KJØKKEN:
Sigdal kjøkken ifra byggeår som ble utvidet og modernisert i 2012 slik at det ble en åpen løsning. Kjøkkenet var opprinnelig i antikkbeiset furu som ble lakkert av fagfolk under fornyingen i 2012. Hvitevarer og heltre benkeplate fra 2012. Godt med skap og benkplass og utgang til terrasse. Fra kjøkkenet er det tilgang til kjølerom og vaskerom.
BAD:
Badet i 2. etg. er fra byggeår og er innredet med wc, dusjkabinett, badekar og innredning med servant. WC-rom i første etasje med tilgang fra hall/entre.
SOVEROM:
Tre romslige soverom i 2 etg.
Dobbel garasje med el. portåpner ble oppført i 2001. Her er det også en praktisk hems / lagringsloft på 17 kvm.
I underetasjen ble det bygget en egen utleieleilighet i 2005 som i dag er leid ut for kr 8.000,- pr mnd. Denne holder en god utleiestandard!

Oppvarming

Varmekabler i leiligheten samt peisovn i stuen.
Det er varmekabler i gulv på bad, hall og wc-rom i huset samt peisovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 24.12.1996. Denne gjelder for enebolig med hybel og garasje.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Garasje, leilighet må ferdigmonteres og ildsted søkes til bygningsmyndighetene.
Sandefjord kommune kommenterer:
Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden boligen er fra før dette, betyr det at eiendommen kan benyttes uten ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. Leiligheten er tegnet inn på originale byggetegninger og i den midlertidige brukstilatelsen.
Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i veletablert boligfelt på populære Hollenderåsen. Særdeles barnevennlig i blindvei.
Stille, fredlig og solrikt med kort vei til sjøen med flotte badeplasser, samt nydelig turområder i umiddelbar nærhet. Boligen ligger høyt og fritt med flott utsikt, også et lite sjøgløtt. Sol fra tidlig morgen til godt ut på kveldstid om sommeren.
Det er kort vei til Kariåsen, som tilbyr fritidsaktiviteter hele året, alt fra fotball, håndball, ski og hopp. Kyststien og andre flotte turområder utover Vesterøya i umiddelbar nærhet, perfekt for deg som ønsker en joggetur eller lufte hunden i stille og flotte omgivelser. Det er ca. 5 km til Sandefjord sentrum med alle fasiliteter og et pulserende liv sommerstid. Ca. 15 km til Sandefjord Lufthavn, Torp.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra sentrum kjører man Vesterøyveien ut mot Buer. Hollenderåsen ligger på høyre hånd før Vesterøy Skole, følg denne veien et par hundre meter så ligger boligen inn en liten stikkvei til venstre.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Vesterøya barneskole og Varden ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 200,1 kvm. Tomten er opparbeidet med hage, trapper av naturstein i terreng og belegningsstein ved inngang. Stor usjenert terrasse med masse sol morgen som kveld. Her har man også en utestue med lysåpent tak hvor man kan nyte de sene sommerdagene i solen - nesten til siste stråle! Dette er også et fint sted for opplagring vinterstid!

Parkering

Parkering i egen dobbel garasje samt i egen gårdsplass. Egen biloppstillingsplass for utleieleiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert i reguleringsplan Buer, datert 04.03.1976 med formål for boliger og høyspenningsanlegg.
Eiendommen er regulert i kommuneplan, datert 24.09.2019 med formål for boligbebyggelse.
Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 792,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er innlagt fiber med Sandefjord bredbånd til boligen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 113 940,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 010 184,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 048 842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

June-Inger Sjuve

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1%.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0121/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21121

Dato

Sist oppdatert: 09. september 2021 kl. 12:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.