Komplett salgsoppgave

Observatorie terrasse 15C

9 950 000 kr
86 m²
2 soverom
Velkommen til Observatorie Terrasse 15C. Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Velkommen til Observatorie Terrasse 15C. Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Bo høyt og fritt med sjøutsikt og gode solforhold - Lekker gjennomgående 3-roms med to balkonger - Peis - Kjøkken 2018

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  9 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  39 000 kr
 • Omkostninger
  256 342 kr
 • Totalpris
  10 245 342 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1936
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  86 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 291 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en stilsikker leilighet med gjennomgående god standard og svært attraktiv beliggenhet på Skillebekk.
Romslig og praktisk 3-roms leilighet preget av sosial og åpen planløsning, med beliggenhet i en usjenert og tilbaketrukket gate. Gjennomgående planløsning sørger for en særdeles god og luftig atmosfære.
Observatorie terrasse 15C ligger på en høyde på fremste rekke, og kan skilte med en usedvanlig flott utsikt over Oslofjorden og nabolaget for øvrig. Store vindusflater sørger for et lyst og luftig særpreg.
- Fyring, varmtvann og internett inkl. i fellesutgiftene
- Peis
- Veldrevet og ettertraktet sameie
- 14 parkeringsplasser for beboere som fordeles etter venteliste
- Delikat og tidsriktig kjøkken fra 2018
- 3 innvendige boder i 1.etasje

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Observatorie terrasse 15C, 0270 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 211, bruksnummer 210, seksjonsnummer 11, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 86 kvm
Totalt primærrom: 86 kvm
Primærrom:
4. etasje 86 kvm: Entré, stue, spisestue, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten tre boder i 1. etasje oppmålt til 1 kvm, 3,5 kvm og 4,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.07.2022, utført av Anticimex avd. Oslo.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg over 5 etasjer. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong, naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av treverk. Yttervegger med pussede og malte murkonstruksjoner samt teglsteinsmur. Tilnærmet flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB, kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdører og vinduer med to-lags glass fra 1989. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmeanlegg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Øvrige rom: Det er stedvis knirk i parkettgulv. Parkettgulvene har noe bruksslitasje.
- Teknisk anlegg, VVS anlegg: Eldre anlegg/radiatorer uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Dører og vinduer: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Balkongdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dør hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten for mer informasjon.
Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema:
- "Vi har hatt tilfeller av perlekre eller skjeggkre. Nokas Skadedyrkontroll gjennomførte en runde med sanering i mai 2022, og vi har ikke sett noen tilfeller av perlekre/skjeggkre siden. Nokas Skadedyrkontroll vil gjennomføre ytterligere en behandling før overtakelse av ny eier."

Standard

Entré: Praktisk og innbydende entré med flislagt gulv med varmekabler. Entréen er utstyrt med garderobeskap som sikrer god oppbevaringsplass for yttertøy og sko. Slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB, kikkehull og sikkerhetslås.
Stue: Et fantastisk oppholdsrom med god plass til sofagruppe og en naturlig plassering for stor spisestue. Store vindusflater på begge sider av stuen, utført med to-lags glass fra 1989, sørger for et flott utsyn over rolig og hyggelig nabolag. Stuen oppleves som meget lys og trivelig med velholdte overflater. Delikat parkett på gulv som ble slipt i 2018. God takhøyde på 2,71 meter. Boligen varmes opp primært av radiatorer tilknyttet sameiets sentralfyr. Videre er boligen utstyrt med en murt peis sentralt plassert i stuen som luner godt på kalde vinterkvelder. Det er åpen stue- og kjøkkenløsning, samtidig som stuen og spisestue/kjøkken er delvis skjermet, noe som er med på å danne et fint naturlig skille mellom rommene.
Med utgang fra stuen kommer man til en koselig sør-vestvendt balkong på ca. 5 kvm. Med beliggenhet høyt og fritt kan man nyte varme sommerdager med gode solforhold fra lunsj til godt utover kvelden, i helt usjenerte omgivelser. Iht. selger er det sol på balkongen fra ca. kl.11-22 på sommerstid. Balkongdøren er fra 1989, og er utført med 2-lags glass hvor karmer/rammer er av tre. På balkongen er det satt opp praktisk markise på veggen, som gir muligheter for å sitte ute under ulike værforhold.
Kjøkken: Et delikat, moderne kjøkken med åpen løsning mot spisestue/stue. Tidsriktig og påkostet kjøkkeninnredning fra KVIK (2018) med glatte lyse fronter og benkeplate av kompositt materiale. Kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjonstopp med integrert ventilator, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Videre er kjøkkenet utstyrt med nedsenket oppvaskkum av kompositt materiale med ett-greps armatur, speil og stikkontakt på vegg over oppvaskbenk. Lekkasjestopper er montert under oppvaskkum. Flislagt kjøkkengulv med varmekabler fra 2018 i forbindelse med oppussing av kjøkkenet.
Bad: Flott flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights belysning i tak. Badet er utstyrt med vegghengt servantinnredning med glatte lyse fronter, heldekkende dobbelservant med ett-greps armatur, speilskap med belysning og stikkontakt over servant, dusjhjørne med innfellbare glassdører, dusjarmatur tilkoblet hånddusj og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet er opprinnelig fra 2014, men det opplyses om at sameiet er i prosess med å utrede utskifting/rehabilitering av baderomstammen og oppussing av bad. OBOS Prosjekt vil foreta en inspeksjon av eksisterende røropplegg og komme med en rapport om alternative løsninger som legges fram på et informasjonsmøte for sameierne. Det foreligger ingen konkret plan pr. i dag, men iht. styret vil dette bli avklart i løpet av høsten, og om eierne vil, blir arbeidene satt i gang neste år.
Soverom:
Leiligheten har to soverom av god størrelse. Begge soverommene har god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. På soverommene er det store vindusflater og lette farger som bidrar til en lun atmosfære.
Hovedsoverommet ligger på samme side som stuen, og er utstyrt med to romslige garderobeskap som sikrer godt med oppbevaringsplass.
Soverom II har inngang via entré og egen utgang til nord-øst vendt felles brannbalkong. God plass for både seng og garderobe også på det minste rommet. Et ypperlig barnerom, gjesterom eller i kombinasjon som kontor.
Gulv: Gulvflater belagt med parkett samt flislagt gulv med varme i entré og bad.
Vegger: Malte slette veggflater.
Himling: Himlinger i lysmalt mur/betong.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ikke:
- Lampe over spisebord
- Lysekrone i stue
- Fryseboks i bod
- Lampe i entré
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer på vegg tilknyttet felles varmeanlegg. Varmekabler på gulv i entré, kjøkken og bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 27.12.1939, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Iht. originale byggetegninger er rominndelingen uendret fra byggetiden, men det er fjernet vegg mellom kjøkken og stue, samt åpnet opp mellom stue og spisestue.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 75663-3/105, tinglyst 20.11.1986, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet med pålydende kr 10.000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet Bestemmelse om veg, Bestemmelse om bebyggelse, Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleie kan gjøres i.h.h.t. sameiets vedtekter og ordensregler, og under forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet på Skillebekk, mellom Filipstad og Solli Plass. Fra leiligheten har du gangavstand til alt du måtte trenge. Skillebekk byr på Joker, Jernia, Åpent Bakeri, Café Fransken, Skillebekk Sushi, flere frisører og den populære vinbaren 100. Her kan du nyte en øl på fortauscafeen på vei hjem fra jobb, eller et glass vin i helgene. Hopstock Helse har også åpnet i Drammensveien, med fysioterapi og et eksklusivt treningssenter. Videre er det kort vei til Solli Plass med Coop Mega, Kiwi, Sats og et bredt utvalg av cafeer, restauranter og butikker.
Fra leiligheten er det for øvrig gangavstand til det aller meste Oslo har å tilby. Det tar 7 minutter til Tjuvholmen og Aker Brygge, hvor du kan hoppe på 21-bussen som tar deg raskt opp til Bislett, St. Hanshaugen, Grünerløkka og Helsfyr. Ellers er det god dekning av offentlig kommunikasjon på Solli Plass, samt trikkestoppet Skillebekk, hvor 13-trikken tar deg rett til CC-vest og Bekkestua samt helt opp til Grefsen. Videre er det kort vei til Nationaltheatret med tog- og flytogforbindelser.
Det er mulig å ta et kveldsbad på Tjuvholmen eller Huk hvor 31- bussen gjerne bringer deg tilbake. På Kongen Marina like ved er det etablert en badebrygge om sommeren som mange lokale benytter seg av. Promenaden langs Frognerstranda er en flott tur som tar deg videre til Bygdøy, Skøyen, eller mot Akershus Festning og videre til Operaen og Barcode.
Filipstad kommer til å få et stort estetisk løft når utviklingen av denne fjordbyen starter. Målet er at Filipstad skal bli et forbildeområde for en menneske- og naturvennlig nullutslippsbydel. I de videre planene er det ikke kjent når utredningene skal være ferdige, planene lagt eller oppstart skje.

Adkomst

Adkomst fra Observatorie Terrasse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 683,1 kvm som tilhører sameiet. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalterte internveier, biloppstillingsplasser, garasjer, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper og sykkelparkering.

Parkering

Sameiet har 14 parkeringsplasser, inklusive 3 garasjer. Den fjerde garasjen benyttes som redskapsbod.
Ønske om plassleie rettes til styret. Det er per dags dato venteliste. Styret tildeler parkeringsplassene, og eiere har prioritet foran leietakere. Alle plassene er tilrettelagt for montering av ladeboks for elbil etter behov.
For leie av parkeringsplass blir det lagt på kr.300,- pr. Mnd på de månedlige felleskostnadene.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen kan ha verneverdi da den er registrert på byantikvarens gule liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen før igangsetting av tiltak.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5 291,- pr. mnd. og inkluderer: Fibernett, fyring, varmtvann, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygg forsikring, m.m. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold
til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er ca. kr 3 009 pr år.
Ved leie av parkeringsplass blir det lagt på kr. 300,- pr. mnd. på de månedlige felleskostnadene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7 400,- pr. år. / 6500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av kabel-TV. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 786 876,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 432 753,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 372,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 39 000,- pr. 01.06.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1 317 412,- pr. 01.06.22 og lånevilkårene er:
Lånenr: OBOS02-98207468509
Restsaldo: 1 317 412,-
Restløpetid: 23 år 2 md.
Rentebetingelser: 4,20% flytende
Ingen avdragsfrihet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 10.239.895,-. Av dette beløpet utgjør kr 39 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.
Kjøper må betale et innflyttingsgebyr til sameiet på kr. 5.094,- Dette til dekning av navnskilt m.v. samt renhold o.l. etter innflytting. Faktura blir sendt til kjøper.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nora Birgitte Røv og Christian Holst Kavli

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Observatorie Terrasse 15 A og B, med sameiebrøk 833/28708.
Sameiet består av 34 boligseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Sameiet har en egen hagegruppe som står for plan for vedlikehold og samarbeid med naboene om grøntområdene.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2013: Skiftet vann og avløpsrør
- 2021: Isolert alle loftene i bygget
- 2021: Skifte sirkulasjonsledninger i bygget slik at man kan sikre at varmtvannet er raskt tilgjengelig ved tappestedene uavhengig av avstand fra tappetanken.
Planlagte påkostninger:
Styret har engasjert OBOS Prosjekt AS til å gjøre et forprosjekt med tanke på utskifting/rehabilitering av baderomstammen og oppussing av bad. OBOS Prosjekt vil foreta en inspeksjon av
eksisterende røropplegg og komme med en rapport om alternative løsninger som legges fram på et informasjonsmøte for sameierne. Dette vil igjen føre fram til en tilbudsrunde som vil bli behandlet på et ekstraordinært årsmøte, slik at eierne kan ta stilling til løsningsforslagene med prisoverslag og finansiering. Styret regner med at det ekstraordinære årsmøtet blir avholdt i løpet av høsten, og om eierne vil, blir arbeidene satt i gang neste år.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15 000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Salgsoppgave: kr 2 500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0125/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.22125

Dato

Sist oppdatert: 17. august 2022 kl. 17:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.