Solgt: 4 450 000 kr
Hosle/Eikeli

Bispeveien 39 A

Prisantydning

4 500 000 kr

Fellesgjeld: 46 364 krOmkostninger: 119 122 krTotalpris: 4 665 486 kr
Etasje
3
Byggeår
1958
Soverom
2
Areal (P-ROM)
72 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
2 915 kr

Lekker 3-roms eierleilighet i 3.etg. med balkong m/utsyn. Nyere kjøkken (2016) & bad (2015). P-plass.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Gjennomgående 3-roms endeleilighet i 3. etasje med fint utsyn mot grøntarealer fra leilighetens balkong. Med leiligheten har man en egen parkeringsplass. Boligen holder en god standard med nyere kjøkken fra 2016 og bad fra 2015, samt at alle vegger i leiligheten er nylig sparklet og malt i 2018/19. Sameiet ligger sentralt til på Hosle med gangsvtand både til Østerås Senter, nærbutikker i Bispeveien, nærhet til det aller meste som T-bane, buss, Sauejordet med skog og mark, Oslo m.m. er bare noe å nevne. 

Kort om leiligheten: 
- Lekker 3-roms
- Parkeringsplass
- Kjøkken 2016 
- Bad 2015 
- 2 soverom 
- 3. etasje 
- Balkong
- Gjennomgående 
- Endeleilighet

Eiendommen

Bispeveien 39 A, 1362 Hosle
Gnr. 20, bnr. 456, snr. 13 i Bærum kommune.

Områdebeskrivelse

Servicetilbud:
Det er korte 100 meter til den søndagsåpne Jokerbutikken, og en rekke ulike servicetilbud som bl.a frisør, fastlege og kafeer. Rema1000 er ca.10 minutter gangavstand fra leiligheten. Ellers en kort kjøretur til Bekkestua kjøpesenter, Østerås, Fornebu og CC Vest, hvor du finner et svært godt utvalg av butikker, ulike service/helsetilbud, kafeer og spisesteder samt diverse treningssentre.

Aktivitet og fritid:
Nærområdet byr på en rekke fritids- og kulturtilbud. Her er det lekeplasser, fotballbaner, skøytebane, og flere golfbaner. Det er kort avstand Hagabråten friområde som lokalbefolkningen vet å sette pris på. Området er grønt og frodig, og benyttes om sommeren til ballspill, utelek og piknikområdet. På vinterstid forvandles to skråninger til nabolagets råeste akebakker. 

På Bekkestua er det et bredt spekter av idrettstilbud bl.a. svømmehall, håndballhall, fotballbaner, treningssenter, Bekkestua arena m.m. Det er skøytebaner på Eikeli og Ringstabekk. For golfentusiasten ligger både Grini og Haga golfbaner i nærområdet. Fin sykkelavstand til sjøen med Sollerudstranda, Storøyodden badeplass, m.v.

Det er gangavstand til Bærumsmarka og Sauejordet, som byr på milevis med flotte turstier, sykkelveier, preparerte skiløyper, samt gode rekreasjonsmuligheter. Fine bademuligheter ved Østernvann, ca. 3 km fra parkeringsplassen ved Fossum idrettsanlegg. 

Det er for øvrig ikke lange veien til Kolsås skisenter for de som foretrekker alpint.

Offentlig kommunikasjon:
Meget god offentlig kommunikasjon med både T-bane og buss i nærheten. Ca. 5 min. gange til Østerås stasjon, hvor T-bane linje 2 ta deg til Nationaltheatret 18min. Ellers, ca. 170 meter til nærmeste bussholdeplass "Hosleveien" med buss 140 mellom Bekkestua og Skøyen, og rushtidsbussen 140E mot Nationaltheatret, via Lysaker og Skøyen og fremme på 16 minutter. Du finner i tillegg flybussen på holdeplass i Nadderudveien, samt både flytog og tog fra Lysaker stasjon (buss 140 stopper her). 

Barnehager og skoler

Kort og trygg vei til Eikeli barneskole som ligger ca a. 500 m unna boligen. Ungdomsskole på Østerås (ta veien forbi Eikeli barneskole og over broen). Flere barnehager i nærområde. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm

Bruksareal:
Leilighet 72 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
3. etasje 72 kvm: Bad, stue/kjøkken/gang, 2 soverom.

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 10 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.02.2019 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Festet tomt på 3.643 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med store gressplener og busker. Hyggelige sittegrupper og lekearealer for barn. Asfalterte adkomstveier. I tillegg fester sameiet gnr/bnr 20/1353 (området i front av blokken) som er på 2.753 kvm. iht Bærum kommune sine kartsider. 

Tomt gnr/bnr 20/456:
Festet tomt på 3.643 kvm. 
Festeavgiften er kr 1.620,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 1952. Denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavtalen utløper 23.10.2052. 
Grunneier: Nina Krohg, Petter Woxen og Penteado Odilon De Camargo. 

Tomt gnr/bnr 20/1353: 
Festet tomt på 2.753,- iht. Bærum kommune sine nettsider 
Festeavgiften er kr 1.620,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 1952. Denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavtalen utløper 23.10.2052. 
Grunneier: WOXEN PETTER AS iht. Eiendomsverdi. 

Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler. 

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- i år 2018 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Iflg. opplysninger fra eier/styreleder disponerer enheten 1 parkeringsplass som det betales kr 300,- for pr. halvår. Parkeringsplassen står på Bærum kommune sin tomt som leies av sameiet. Parkeringsplassen er ikke tinglyst, men sameiet sitter med en oversikt over hvilken plass som hører til hvilke leilighet. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner i mur. Yttervegger i betong/mur utvendig pusset og malt. Dels etterisolert med tynnpussfasader. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp membran. Leiligheten fremstår generelt godt vedlikeholdt og er blant annet fornyet med nytt kjøkken 2016. Bad pusset opp 2015. Kjøkken er ikke ventilert med oppdriftsventil iht. krav på oppføringstidspunkt.

Vinduer har generelt fått TG1. 

Ytterdører har generelt fått TG1. 

Overbygget veranda i betongkonstruksjon på 3 kvm.

Bad: Høyde topp sluk og topp evt membran ved dør/lekkasjepunkter er innenfor kravet på 2.5 cm. Fall på gulv for øvrig er ikke iht. pre-aksepterte ytelse i TEK 10 men forholdet fungerer ved normal bruk.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflyttingstillatelse ble gitt 19.09.1958. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: ikke oppgitt noen i brevet fra kommunen. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men vegg mot stue fra kjøkkenet er fjernet etter at seksjoneringen ble utført. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal medles forretningsfører på post@enqvist.no med kontaktinformasjon på leietakere.

Standard

Gjennomgående 3-roms endeleilighet i 3. etasje med fint utsyn mot grøntarealer fra leilighetens balkong. Med leiligheten har man en egen parkeringsplass. Boligen holder en god standard med nyere kjøkken fra 2016 og bad fra 2015, samt at alle vegger- og gulvflater i leiligheten er nylig overflateoppusset i 2018/19. Sameiet ligger sentralt til på Hosle med gangsvtand både til Østerås Senter, nærbutikker i Bispeveien, nærhet til det aller meste som T-bane, buss, Sauejordet med skog og mark, Oslo m.m. er bare noe å nevne. 

Kort om leiligheten: 
- Lekker 3-roms
- Parkeringsplass
- Kjøkken 2016 
- Bad 2015 
- 2 soverom 
- 3. etasje 
- Balkong
- Gjennomgående 
- Endeleilighet
- God planløsning
- 1 stor bod 
- 5 min gange til T-bane på Østerås
- Buss "rett utenfor"
- Søndagsåpen matbutikk i Bispeveien 

Entrè:
Romslig entrè som er innredet med knagger for oppheng av ytterklær. Trenger en mer oppbevaringsmuligheter, er det mulighet for entrémøbler som kommode, skoskap, garderobe, etc. 

Stue & overbygget veranda:
Romslig stue med plass til spisebord og sofaseksjon. Veggflatene i stuen er nylig sparklet og malt i pene moderne farger. Fra stuen er det utgang til balkong med utsyn mot sameiets fellesarealer med opparbeidet gressplen og busker. Balkongen er et yndet ekstrarom på varme sommerdager. 

Bad: 
Lekkert bad som i følge eier ble renovert inkludert fornyelse av fuktsikring, rør og sluk 2015. Takstmann skriver at det er plastsluk med klemring og synlig membran ved sluk og terskel. Høyde topp sluk og topp evt membran ved dør/lekkasjepunkter er innenfor kravet på 2.5 cm. Les mer om badet i egenerklæringen til selger som ligger vedlagt i salgsoppgaven. 

Badet er innredet med benkeskap med servant, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og foldbare dusjdører med dusjarmatur på vegg. Det er ventil i vegg med elektrisk vifte og tilluft via spalte i dør. Elektrisk gulvvarme i rommet. 

Kjøkken: 
Moderne og pent kjøkken i delvis åpen løsning til stue som ble pusset opp i 2016. Kjøkkeninnredning med formpressede fronter og laminerte skapstammer. Benkeplater i laminat med oppvaskkum i stål. Det er integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Ventilator med kullfilter. Lekkasjevarsler i kjøkkenbenk. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet som følger boligen.

Soverom: 
Leiligheten har to soverom.

El: 
Sikringskap med automatsikringer. 40 amp. hovedsikring i følge beskrivelse i sikringskap.

Oppvarming

Felles vannbåren varme til radiatorer - jordvarme. Radiator i et soverom er fjernet.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Grav-Terrassen A/S, med sameiebrøk 85/4796. Iht. vedtektene er selskapets formål er å ivareta felles interesser og oppgaver for beboerne i Grav-Terrassen seksjonerte boligsameie. Ingen kan være sameier uten samtidig å være aksjonær i Grav-Terrassen A/S iht. vedtektene. 

Sameiet består av 54 leiligheter.
Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt i Grav-Terrassen Boligsameie under de forutsetninger som er fastsatt for dyrehold i husordensreglene. Alle former for dyrehold skal godkjennes av styret, og avtale om dyrehold er ikke gyldig før den er underskrevet av representant for styret og dyreeieren.
Grilling på veranda er tillatt med gass eller elektrisk grill.
Det er egne vedtekter for sameiet og for GRAV-TERRASSEN A/S.

Foretatt påkostninger de senere år/styrets arbeider: 
- Høsten 2011 ble det installert varmepumpe/bergvarme.
- Det er installert nytt avfallsanlegg
- El-kjele er skiftet
- Det er inngått avtale med Anicimex for å bekjempe skadedyr. Gamle ventiler til tidligere avfallsrom er tettet igjen for å bekjempe skadedyr innendørs.
- Avtalen med Norsk Brannvern fortsetter. Det innebærer at det blir foretatt en kontroll av hver leilighet mht. brannslokkingsutstyr.

Planlagte påkostninger: 
- Det er fremmet en interesseavvikling for utbygging av balkonger i Bispeveien 39 som er sendt ut av for.fører på vegne av en beboer. Dersom dette blir vedtatt er det kjøper som selv må bekoste balkongutbygging på sin seksjon. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 7983, tinglyst: 29.10.195 : type heftelse: festekontrakt. 
Dagboknr.15344, tinglyst 21.07.1980: erklæring/avtale: pant til sameiet på kr. 10.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom: 
Servitutt tinglyst 29.10.1953 med dagboknr. 7983 - bestm. om bebyggelse/festekontrakt. 
Servitutt tinglyst 08.01.1960 med dagboknr. 81 - elektrisk kraftlinje.
Servitutt tinglyst 17.04.1980 med dagboknr. 8109 - best. om garasje/park. 
Servitutt tinglyst 17.04.1980 med dagboknr. 8107 - best. om adkomstrett. Gjelder fellesanlegg på gnr/bnr 20/456 med bl.a. best. om adkomst, felles vann-og avløpsledninger med rett til vedlikehold, rett til andre fellesanlegg og vedlikehold at garasjeanlegg, lekeplasser etc. Eierne er solidarisk overnevnte fellesanlegg. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning i henhold til reguleringsplan med navn Grav datert 14.02.1951 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 

Kommuneplaner: 
Navn: KOMMUNEPLAN 2017-2035. 
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende.
Ikrafttredelse 04.04.2018

Kommuneplaner under arbeid: 
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status: Planlegging igangsatt

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458604

Oppdragets KR-kode

KR11.196

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.915,- pr. mnd. og inkluderer: 
* Varmtvann
* A konto fyring 
* Kabel TV
* Trappevask
* Kommunale avgifter 
* For.fører 

I tillegg betales:
Parkering pr. halvår kr 300,00
Strømuttak pr. år kr 200,00

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Felleskostandene fordeles slik: 
Lån nr: DNB juli 2; Akonto avdrag lån 1 kr 377,00
Lån nr: DNB juli 2; Akonto renter lån 1 kr 134,00
Á konto fyring kr 330,00
Andel felleskostnader etter eierbrøk kr 2 074,00

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.700,- pr. år. / 3800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av kabel-tv og er ink i felleskostandene. Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av intnernett, og koster 399,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Fyring blir belastet etter faktisk forbruk. Vi gjør oppmerksom på at det er den enkelte sameiers ansvar å sørge for at man får avlest varmemålerne. Man kan kontakte Brunata på tlf. 64 86 50 86 for målerskjema.

Formuesverdi

Formuesverdi for år x er 1.049.568,- ifølge Skattetaten. Beløpet forutser at eier bor i fast bolig (primærbolig).

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skattetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. 

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 10.786,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 46.364,- pr. 31.12.2018.

Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.845. 851,- pr. 15.11.18 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: flytende rente 3,90 % p.a
Lånets løpetid: innfris 2027
Avdragsfrihet: Nei 

Lånet har en administrativ IN-ordning som medfører at den enkelte kan innfri sin andel etter nærmere avtale.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.400,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.619.000,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.670.122,-.
Av dette beløpet utgjør kr 51.027,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Plantegning
Romslig stue med plass til spisebord og sofaseksjon. Veggflatene i stuen er nylig sparklet og malt i pene moderne farger.
Romslig stue med plass til spisebord og sofaseksjon. Veggflatene i stuen er nylig sparklet og malt i pene moderne farger.
Romslig stue med plass til spisebord og sofaseksjon. Veggflatene i stuen er nylig sparklet og malt i pene moderne farger.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Bispeveien 39 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 87 lokalkjente. Nabolaget tilhører Eikeli skolekrets.

Transport

Transport

Bispeveienwalk
2 min
Østerås T-banestasjonwalk
14 min
Bekkestuadrive
6 min
Skoler

Skoler

Eikeli videregående skolewalk
5 min
Eikeli skole (1-7 kl.)walk
9 min
Hosle skole (1-7 kl.)walk
10 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Hoslewalk
1 min
Rema 1000 Lijordetwalk
12 min
Video World Ranheimwalk
13 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Bispeveien 39 A
A
A
A
A
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon/Fastpris: 25.000,-
Grunnhonorar: kr 15.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.900,-
Visningshonorar: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Kristoffer Stormfelt
Daglig leder/Eiendomsmegler

Kristoffer Stormfelt

Telefon 67 16 74 55
Mobil 976 09 113

Lurer du på noe

Kristoffer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...