Solgt: 7 450 000 kr
BITERUDKOLLEN NÆR ASKER SENTRUM

Biterudveien 23 A

Prisantydning

7 490 000 kr

Fellesgjeld: 4 530 krOmkostninger: 0 krTotalpris: 7 494 530 kr
Etasje
1
Byggeår
2012
Soverom
3
Areal (P-ROM)
126 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
5 138 kr

STOR OG INNBYDENDE 4-ROMS SELVEIER MED SVÆRT GOD PLANLØSNING - 2 bad * Stor stue * Garasje * Heis

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

STOR OG MODERNE 4-ROMS HJØRNELEILIGHET MED SVÆRT GOD PLANLØSNING
Biterudveien 23 A ligger i et meget attraktiv sameie på Biterudkollen nær Asker sentrum. Leiligheten er fra 2012 og ligger i høy 1. etasje med usjenert beliggenhet. Den inneholder blant annet 3 soverom og 2 flislagte bad. Stor stue med romslig åpen kjøkkenløsning i tillegg til entre, hall og innvendig bod. Leiligheten er godt utstyrt med både garderobeløsninger og integrerte hvitevarer. Tilgang til usjenert markterrasse fra stuen som er skjermet med hekk og beplantning. Elektrisk terrassemarkise med fjernbetjening. Leiligheten er ellers moderne utstyrt med blant annet oppvarming og felles varmtvann via sentralvarmeanlegg som medfører reduserte strømutgifter. Det er også en stor bod beliggende i samme etasje som leiligheten.

Eiendommen

Biterudveien 23 A, 1383 Asker
Gnr. 1, bnr. 6, snr. 2, i Asker kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en nydelig beliggenhet i Biterudkollens A-bygg. Bygget ligger bra til når det gjelder sol og innsynsforhold. Dette er en hjørneleilighet med flott utsikt over Asker sentrum. Biterudkollen ligger øverst på et høydedrag og i enden av blindveien - stille og fredelig. Biterudkollen ligger tett på Asker golfbane og vakre Vestmarka med badevann, turveier og skiløyper.

Asker sentrum:
Asker sentrum ligger kun ca. 1 km. unna eiendommen og har et bredt utvalg av handel- og servicetilbud. Nytt kulturhus med moderne kino, bibliotek, variert konserttilbud, samt flere koselige kafeer og spisesteder. Glorioso restaurant for den som liker smaken av god, italiensk pizza, Egon, Bambus sushi og Big Horn Steak House er noen av de spisestedene Asker har å by på. For koselige kafeer er Overens cafe, Citronen, Kaffebrenneriet og Kafe Kvist verdt et besøk. For den handleglade har Trekanten senter et godt tilbud med sine totalt 75 butikker. Senteret har en god balanse mellom kjede- og nisjebutikker, her er det noe for enhver smak!

Asker har flere flotte strender og badeplasser både ved ferskvann og ved sjøen, som Semsvannet og Hogstadvannet, Holmenskjæret og Hvalstrand bad. I området finner du flere god fiskemuligheter, alpinanlegg og skøytebaner, idrettsanlegg og haller, samt flere svømmehaller. Lysløype om vinteren ligger kun ca. 300 meter fra eiendommen, ved Solvang ungdomsskole. For den som er glad i å holde seg i form byr Asker på flere store og små treningssentre som SATS og Actic Lensmannslia.

Kollektivtilbud: 
Buss- og togstasjonen er et knutepunkt når det kommer til kollektivtrafikken i Asker. Togene har hyppige avganger i retning Oslo og Drammen. Regiontog til Lillehammer, lokaltog til Oslo og flytog til Gardermoen for å nevne noen. Det går også buss fra Semsveien.

Veibeskrivelse

Se kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er flere skoler og barnehager i nærheten av eiendommen. Kort avstand til Jansløkka barneskole, Solvang ungdomsskole samt Asker videregående skole og Bleiker videregående skole. For de aller minste er Frydendal barnehage, Hanevold barnehage og Føyka barnehage i nærområdet.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 142 kvm
Totalt bruksareal: 129 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm

Bruksareal:
Eierseksjon 129 kvm

Primærrom:
1. etasje 126 kvm: Entré, hall, bad, bad/vaskerom, stue/kjøkken, 3 soverom.

Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm: Bod.

I tillegg disponerer leiligheten 1 romslig bod med adkomst fra samme etasje (like utenfor inngangen til leiligheten).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.01.2019 utført av Ole Petter Arnesen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 5.582 kvm som tilhører hele sameiet. Tomten er fellesareal. Selveiet tomt på 17 kvm skjermet med hekk og beplantning. Tomten og leiligheten har sydvest vendt beliggenhet med svært gode solforhold.
Mellom husene er det en trivelig hage med møteplass for beboerne med pergola og sittegruppe. Innenfor hagen, i hus øst, finner du også en liten lobby hvor det er enkelt å møtes. 

Parkering

Parkeringsplass for 1 bil i fells lukket garasjeanlegg under leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Moderne lavblokk oppført i 2012 over 3 etasjer og garasjekjeller med heis mellom etasjene. Utbygger er JM Norge AS. 

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med:  
- Fundamenter, bærekonstruksjoner og etasjeskiller av betong. 
- Fasader består av teglsteinsforblending og utfyllende bindingsverk med panel. 
- Flatt tak antatt tekket med papp/ membran. 
- For øvrig i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet.

Vinduer og dører: 
- Vinduer med 3-lags isolerglass og produksjonsår 2011. 
- Terrassedør med 3-lags isolerglass og produksjonsår 2011.
- Leilighetsdør med brannklassifisering B30 og lydisolering 35 dB.
- Glatte formpressede dører. 2 stk. som glassdører. Dører med normal bruksslitasje. Døren til et soverom og døren mellom entre og hall må repareres.

Terrasse: 
- Delvis overbygget markterrasse i trekonstruksjon med elektrisk terrassemarkise.
- Selveiet tomt på 17 kvm skjermet med hekk og beplantning.

VVS-installasjoner: 
- Vannforsyning med rør i rør system. Avløpsrør av støpejern og PVC.
- Felles varmtvann.

Luftbehandling: 
- Sentralt ventilasjonsanlegg med avtrekk fra kjøkken og bad.
- Til-luft via spalteventiler i vinduene.

Elektriske anlegg: 
- Fordelingskurser er sikret med automatsikringer.
- Det elektriske anlegget er ikke vurdert da dette ikke er takstmannens kompetanseområde.

Annet: 
- Kabel-TV og bredbånd. Porttelefon. Terrassemarkise med fjernbetjening.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.09.2017.  Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

STOR OG MODERNE 4-ROMS HJØRNELEILIGHET MED SVÆRT GOD PLANLØSNING
Leiligheten er fra 2012 og ligger i høy 1. etasje med usjenert beliggenhet. Den inneholder blant annet 3 soverom og 2 flislagte bad. Stor stue med romslig åpen kjøkkenløsning i tillegg til entre, hall og innvendig bod. Leiligheten er godt utstyrt med både garderobeløsninger og integrerte hvitevarer. Tilgang til usjenert markterrasse fra stuen som er skjermet med hekk og beplantning. Elektrisk terrassemarkise med fjernbetjening. Leiligheten er ellers moderne utstyrt med blant annet oppvarming og felles varmtvann via sentralvarmeanlegg som medfører reduserte strømutgifter. Det er også en stor bod beliggende i samme etasje som leiligheten. 

Biterudveien 23 A ligger i et meget attraktiv sameie på Biterudkollen nær Asker sentrum. Bebyggelsen i sameiet består av to lave hus, med hovedadkomst i den åpne delen av parkeringsanlegget med heis opp til leilighetens etasjeplan. Fasaden er i dempede naturfarger og det er anvendt gode materialer. Dette gjør at byggene passer godt inn på kollen. Eldre bevaringsverdige trær rammer tomten inn og sørger for skjerming og et herlig grønt preg. 

Tilstandsregistreringen har kun registrert normal bruksslitasje angitt som tilstandsgrad 1. Det er imidlertid registrert skade på parketten på kjøkken og et soverom. Enkelte skader på vegger på et soverom.

KJØKKEN
Pen kjøkkeninnredning fra Marbodal med profilerte fronter og laminat benkeplater. Planlimt rustfri oppvaskkum og fliser mellom benk og overskap. Integrerte hvitevarer fra hovedsaklig Bosch som består av stekeovn, nedfelt platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap og fryseskap. Ventilator tilkoblet ventilasjonsanlegget. Det er forskriftsmessig montert komfyrvakt.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

BADEROM
Bad 1 - Bad med flislagte vegger og flislagt gulv med varmekabler. Nedforet malt tak. Mekanisk ventilasjon. Det er plastsluk med klemring og fuktsikring antatt med smøremembran. Badet er utstyrt med dusj med innfellbare vegger, servantseksjon med heldekkende porselenvask, speilskap med lys og gulvmontert wc.

Bad 2 - Bad/vaskerom med flislagte vegger og flislagt gulv med varmekabler. Nedforet malt tak. Mekanisk ventilasjon. Det er 2 stk. plastsluk med klemring og fuktsikring antatt med smøremembran. Silikonfuger i overgang gulv/vegg i dusjen slipper noe og bør fuges om. Badet er utstyrt med dusj med innfellbare vegger, servantseksjon med heldekkende porselenvask, speilskap med lys, høyskap, gulvmontert wc og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

OVERFLATER
Vegger - Malte overflater.
Gulv - Parkett.
Himling - Malte overflater.

ANNET
- Terrassemarkise med fjernbetjening
- Kabel-TV
- Bredbånd
- Porttelefon
- Flere hengslede garderobeskap i hallen
- Skyvedørsgarderobe med innredning på et soverom. Delvis demontert skyvedørsgarderobe på et soverom.
- Fordelingskurser er sikret med automatsikringer
- Oppvarming med radiatorer via sentralvarmeanlegg
- Felles varmtvann
- Sentralt ventilasjonsanlegg med avtrekk fra kjøkken og bad
- Til-luft via spalteventiler i vinduene

Oppvarming

- Oppvarming med radiatorer via sentralvarmeanlegg.
- Varmekabler på bad og bad/vaskerom.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Biterudveien 23, med sameiebrøk 127/2002.
I følge oppdelingsbegjæring dagbokført 05.07.2012 består sameiet av 22 bolig-seksjoner.
Forretningsfører er Enqvist Eiendom AS, tlf. 22 80 95 95
Styrets leder: Are Langmoen. E-post: arelangmoen@gmail.com
Forsikringsselskap: Landkreditt Forsikring AS. Polisenr: 35071121
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, ref. Husordensreglene.

Styrets arbeid for 2017 iht. dokument datert 08.03.2018: 
- Vi har fått JM til å skifte flere fliser i oppgangene og omgjøre pussreparasjoner rundt innkjørslene.
- Styret gjennomførte flere befaringer av fellesarealene for å sette opp en reklamasjonsliste i forbindelse med 5-årsgarantien. Listen ble oversendt JM Norge innen utløpsdatoen, og styret har hatt en giennomgang med representanter fra JM her i sameiet. JM har startet utbedringene, men enkelte punkter vil bli utsatt til våren.
- Utbedring av garasjegulv er en sak som har vært diskutert med JM gjennom flere år. Vi gikk med på at de fikk utføre sitt forslag til utbedring i carport under blokk A, uten at vi forhåndsgodkjente resultatet. I ettertid mener styret at utbedringen fremstår som akseptabel. Vi har foreløpig ikke kommet til enighet med JM om hva som skal gjøres i carport under blokk B og inne i garasjene.
- Styret har også denne perioden måttet følge opp og purre på utbedringer av varmeanlegget. Høsten 2017 har det ansvarlige rørleggerfirmaet, Thon & Co, kontaktet samtlige beboere som hadde klaget, og fått rettet opp feilene.

Andre saker som har vært diskutert i styret, men som per 08.03.2018 ikke var ferdigbehandlet er:
- Skifte av belegg på det grusbelagte tunet mellom blokkene.
- Utvide avtalen med anleggsgartner til også å omfatte luking og skjøtsel av blomsterbed. Alternativt å avholde flere dugnader.
- Klargjøring for el-bil lading for flere/alle sameiere.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet eldre bestemmelser om vannrett, adkomst, veg, vann/kloakk, samt avtale om strømnettet med Hafslund. Servituttene har betydning for eiendommen, men ikke særlig betydning for bruken av den aktuelle leiligheten.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Regulering: 
Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (5.764 kvm) og deler av eiendommen til bevaring av landskap og vegetasjon (1.960 kvm) i henhold til reguleringsplanBiterudkollen gnr. 1 bnr.6 - 1D datert 15.04.2008 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Kommuneplan: 
Eiendommen ligger iht. Kommuneplan Asker 2018-2030,  i område for nåværende boligbebyggelse, type A - Boligområder med spesielle kvaliteter. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458618

Oppdragets KR-kode

KR15.192

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 5.138,- pr. mnd. og inkluderer: 
* Varmtvann
* Oppvarming
* Kommunale avgifter
* Trappevask
* Gartnertjeneste
* Ytre vedlikehold
* Kabel TV og Bredbånd - Get
* Garasjeplass
* Snømåking og Strøing
* Forretningsførsel

Fellesutgiftene fordeles slik: 
- Renovasjon: kr 122,00
- Bredbånd: kr 87,90
- Garasje: kr 150,00
- Kabel-TV: kr 220,34
- Andel felleskostnader etter eierbrøk: kr 4 557,00

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det gjøres oppmerksom på at månedlige felleskostnader må ansees som et ákonto-beløp og er ment å dekke boligselskapets forutsette kostnader. Dersom det skulle bli nødvendig kan styret når som helst endre felleskostnadene eller vedta kapitalinnkallinger fra eierne.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.356.509,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.883.432,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue: kr 57 312,- pr. 31.12.2017
Andel gjeld: kr 4 530,- pr. 31.12.2017

Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.400,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.688.502,-.
Av dette beløpet utgjør kr 4.530,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planløsning med ca. arealer hentet fra opprinnelig prosjekt prospekt. Disse er ikke kontrollmålt. Avvik kan forekomme.
Leiligheten er stor og innbydende med 3 soverom og 2 bad.
Stor stue med åpen kjøkkenløsning.
Rikelig med dagslys fra de store vinduene og flott utsikt over Asker.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Biterudveien 23 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 50 lokalkjente. Nabolaget tilhører Jansløkka skolekrets.

Transport

Transport

Nedre Frydendalwalk
3 min
Askerwalk
17 min
Oslo Sdrive
24 min
Skoler

Skoler

Solvang skole (8-10 kl.)walk
11 min
Asker videregående skoledrive
5 min
Hagaløkka skole (1-7 kl.)drive
6 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Extra Askerholmenwalk
12 min
Kiwi Bankveienwalk
15 min
Q-apoteket Askerwalk
15 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Biterudveien 23 A
A
A
A
A
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,0% av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.900,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Alexander Fossum
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Alexander Fossum

Telefon 66 76 12 05
Mobil 930 40 668

Lurer du på noe

Alexander svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...