Solgt: 3 700 000 kr
Tranby

Bjørkesvingen 6 A

Prisantydning

3 490 000 kr

Fellesgjeld: 60 495 krOmkostninger: 8 219 krTotalpris: 3 558 714 kr
Byggeår
1971
Soverom
3
Areal (P-ROM)
126 m²
Tomteareal
26822 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Andelsleilighet
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
3 409 kr

Enderekkehus med attraktiv beliggenhet - Garasje - 3 soverom - Gode solforhold - Barnevennlig

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Bjørkesvingen 6 A på Tranby. 

Enderekkehuset er beliggende i et veletablert og populært boligområde sentralt på Tranby. Det er ingen gjennomgangstrafikk, noe som er med på å gjøre området meget barnevennlig. Gode solforhold på egen terrasse.

Kort fortalt: 
- 3 soverom
- Barnevennlig
- Gode solforhold 
- Garasje
- Kort vei til Asker og Drammen

Eiendommen

Bjørkesvingen 6 A, 3408 Tranby
Gnr. 123, bnr. 116, fnr. i Lier kommune. andelsnr. 11,
Skjæggerud borettslag, org.nr. 948 274 248

Områdebeskrivelse

Enderekkehuset er beliggende i et veletablert og populært boligområde sentralt på Tranby. Det er ingen gjennomgangstrafikk, noe som er med på å gjøre området meget barnevennlig. Gode solforhold på egen terrasse (sol til i 20-tiden midtsommers).
Fotballbane og skøytebane i nærmiljøet. Det er kort gangavstand til barnehager, barne- og ungdomsskolen, dagligvarebutikk med postservice, frisør, bensinstasjon og Tranby idrettspark. Det er over hele boligområdet opparbeidet gangstier, noe som gjør det trygt å ferdes for barn og voksne til skoler, barnehager, butikk, idrettsplassen etc.
De videregående skolene i Lier ligger nærmere Drammen, og dit går det skolebuss.

Lier IL er aktive innen bl.a fotball, ski og håndball. Egen idrettsplass og idrettshall på Tranby, som ligger rett ved boligen. Andre fritidsaktiviteter på Tranby er: Turn (tranbyturn.no), Badmintonklubb, Taekwondo, Innebandy, Skolekorps, Allidrett for barn og Røde Kors. For mer detaljert info om fritidsmuligheter se www.lier.kommune.no, www.skisporet.no og/eller www.lieril.no. Det er kort vei til marka, både i Vest- og Kjekstadmarka, med et flott turterreng hele året. Det er også kort vei til Liertoppen kjøpesenter og Bauhaus.

Kort gangavstand til bussholdeplass med kommunikasjon til Oslo, Asker, Drammen og Lierbyen. Togstasjon i Asker sentrum. Lett adkomst til E-18 mot Drammen, Asker og Oslo. For rutetider se www.brakar.no. 12 minutters kjøring til Asker og Drammen. 35 minutters kjøring til Oslo. Eiendommen har en ypperlig beliggenhet for pendlere.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se for øverig kartskisse. 

Barnehager og skoler

Variert utvalg av kommunale og private barnehager i Lier. De nærmeste barnehagene på Tranby er: Tranby Andelsbarnehage, Hennummarka barnehage, Akebakken barnehage, Gunnersbråtan Barnehage. Hallingstad barneskole med SFO og Tranby ungdomsskole innen kort gangavstand fra boligen. For detlajer se www.lier.kommune.no . 
St.Hallvard og Lier videregående skoler ( www.st-hallvard.vgs.no, www.lier.vgs.no ).

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 152 kvm
Totalt bruksareal: 135 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm

Bruksareal:
135 kvm

Primærrom:
Kjeller 34 kvm: Kjellerstue og vaskerom.
1. etasje 46 kvm: Entré, mellomgang, kjøkken og stue.
2. etasje 46 kvm: Bad, trappegang og 3 soverom.

Sekundærrom:
Kjeller 9 kvm: Boder.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.03.2019 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 26.822 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidede fellesarealer. Det tilhører naturlig en hageflekk til hver enkelt bolig.

Parkering

Garasje med plass til en bil. Noen gjesteparkeringsplasser på borettslagets felles grunn. Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er oppført i 1971. Boligen fremstår generelt som i normalt god stand sett i relasjon til alder. Det er foretatt noe utskiftninger i senere tid utført av borettslagets, som bla. nye vinduer i 1994 og kledningen er skiftet, samt ytterveggene tilleggsisolert i senere tid. Det er installert EPS-fuktsikringssystem for ca. 7 år siden etter at det var forekomst av fuktinnsig i kjelleren. For øvrig er den generelle tilstanden for det meste ensbetydende med alder og det må derfor påregnes normalt vedlikehold, samt utskiftninger/utbedringer

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med:
- Grunnmur av betong med innvendig lettbetong (ytong). Pusset og malt på utsiden. Grunnmuren preges av noe riss-/krakelering/avflassing i utvendig malingssjikt. Mindre riss/sprekker i innvendig murpuss i bod anses som normalt. TG2. 
Bygget antas å være fundamentert på faste masser. Støpt betongfundament/gulv i kjelleren.
- Yttervegger av rammekonstruksjon av betong med utfyllende bindingsverk kledd med stående-/liggende trekledning. Kledningen er skiftet og veggene tilleggsisolert i senere tid. Det registreres noe nærliggende kledning mot vannbrett/beslag med noe sprekkdannelser i endeveden. Likeledes er kledningen mot sørvest noe malingsslitt og har behov for overflatebehandling. Ut i fra kledningens alder og nåværende tilstand anses fasadene å være godt vedlikeholdt. Tg2 settes ut fra alder.
- Flat takkonstruksjon i betong. Tekket med asfalt takbelegg eller tilsvarende taktetting.

Drenering
- Grunnmuren antas å ha drening fra byggeår.
- Installert EPS-fuktsikring (Elektroosmose) i 2012 etter fuktinnsig i kjelleren. Ingen negative symptomer på sviktende drenering kunne påvises på tilgjengelige områder (vaskerom og bod). Dette tilsier at dagens dreneringstiltak trolig fungerer tilfredstillende. Fuktsiring ved hjelp av EPS-metoden foregår ved at en svak strømkilde presser vannet ut av for eksempel grunnmur eller kjellervegg.

Rom under terreng
- Kjeller med innredet kjellerstue, vaskerom og boder. Innvendig utforede trevegger mot terreng. I nedre del av grunnmurer fra denne dato er det normalt med noe fuktopptrekk (kapillært oppsug) fra grunnen. Dette bør ikke bygges inn da eventuelle skader ikke blir synliggjort. Det er bla. i kjellerens tilnærmet samtlige rom, utforede vegger, noe som anses som risikokonstruksjon ifb. kondensrelaterte skader. Ingen symptomer på svikt eller unormale utslag ved fuktsøk er påvist ved befaring. Totalinntrykket til kjelleren er at den fremstår som i normalt- og forventet stand. Kjelleren fungerer tilsynelatende med dagens bruk.

Innvendige trapper
- Malt tretrapp med tette trinn og rekkverk/håndløper på 1 side. trappen var nymalt på befaringsdagen.
- Malt kjellertrapp med laminat i trinn og håndløper på 1 side. Solid trapp som generelt fremstår i normalt god stand med hensyn til alder. Det er for øvrig stor avstand mellom spilene på rekkverket, noe som var vanlig byggeskikk ved oppføringstidspunktet. Kjellertrappen har manglende barnesikring under trinn og store åpninger i spilerekkverket. Den frie høyden (avstand trinn til tak) er noe lav. Tg2 settes ut fra alder.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader
- Yttervegger av rammekonstruksjon av betong med utfyllende bindingsverk kledd med stående-/liggende trekledning.
- Kledningen er skiftet og veggene tilleggsisolert i senere tid. Det registreres noe nærliggende kledning mot vannbrett/beslag med noe sprekkdannelser i endeveden. Likeledes er kledningen mot sørvest noe malingsslitt og har behov for overflatebehandling. Ut i fra kledningens alder og nåværende tilstand anses fasadene å være godt vedlikeholdt. Tg2 settes ut fra alder.

Etasjeskillere
- Etasjeskille av betong/element. Det registreres stedvise nivåforskjeller/svanker i gulvene. Dette anses som normalt med hensyn til byggets alder.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper
- Steinlagt uteplass i front av boligen.
- Terrasseplatting i trekonstruksjon med tilkomst fra stuen og terreng. Rekkverk av tre med stående bord. Uteplassene var snødekt på betalingsdagen og er følgelig ikke vurdert. Rekkverket og leveggen preges av normal værslitasje.

Vinduer og dører
- Vinduer og dører av PVC-plast i hvit utførelse med 2-lags glass fra 1994. 
- Ytterdør av tre fra byggeår. Vinduene og dørene er normalt godt vedlikeholdt og har generelt god åpne-/lukke funksjon. Tg2 settes ut fra alder.

Renner og nedløp
- Innvendige innkassede nedløp.

Elektriske anlegg
- Skjult/åpent el-anlegg. Sikringskap med automatsikringer plassert i entré. På generelt grunnlag anbefales kontroll av el-anlegg. 

Ventilasjon og sanitær
- Røranlegg av plast, kobber og jern. Varmtvannsbereder datert 2011 på 198 liter, vannmåler og innvendig hovedstoppekran er plassert på vaskerom. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.02.1975. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Enderekkehus med svært barnevennlig beliggenhet. Boligen går over 3 plan. 

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt eik-laminat med laminert benkeplate. Rommet er utstyrt med stålvask, fliser mellom benkeplate og overskap, ventilator med utblåsning og opplegg for oppvaskmaskin. Flisene over kjøkkenbenk er lagt i nyere tid. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad
Flislagt baderom fra byggeår utstyrt med servantskap, vegghengt speil, gulvstående toalett og vaskemaskin. Varmekabler i gulv og naturlig tilluft under dør. Baderommet er aldrene og har noe skader i enkelte overflater på gulvet. Gulvet er flatt, men anses som uproblematisk da lekkasjevann uansett vil lede til sluk grunnet høy dørterskel. Det lot seg ikke utføre å foreta fuktsøk fra tilliggende rom grunnet innredning. Membranløsninger i sluk er noe uvisst og undertegnede kunne ikke å identifisere utførelsen. Med hensyn til byggeår kan membranløsninger, etter erfaring, være noe mangelfulle. På den annen side har badet i utgangspunktet overgått sin forventede levetid, men ved bruk av dusjkabinett, forlenges levetiden betraktelig.

Vaskerom
Vaskerom fra byggeår med malte muroverflater på veggene og betonggulv med vinylbelegg. Vinylbelegget på gulvet er ufullstendig og utførelsen er ufagmessig. Betonggulvet kan i en lekkasjesituasjon bli oppfuktet, som i teorien kan forårsake påfølgendeskader i tillstøtende rom. Imidlertid har gulvet merkbart fall til sluk som bidrar til at lekkasjevann får tilstrekkelig avrenning til sluk. Ingen synlige tegn til skader er forøvrig registrert. Tg2 settes ut fra alder. Totalinntrykket til rommet er at det tilsynelatende fungerer med dagens bruk.

Stue
Stor stue/ Tv-stue med utgang til en stor solrik terrasse. Parkett på gulv. Malte overflater på vegg og i himling. 

Soverom
Det er 3 soverom i boligen 2. etasje. Malte flater på vegg og i himling. 

Kjeller
Planløsningen i kjeller er trolig endret fra opprinnelig oppføring og er ikke godkjent ved nåværende bruk. Dette gjelder bla. rømningsmulighetene og lysforhold.

Innvendige overflater
Gulv - Laminat, parkett, vinyl og fliser.
Vegger - Malte overflater og malt panel.
Himling - Malte overflater.

Oppvarming

Teglsteinspipe tilkoblet peisovn i stue og murt peis i kjelleren.Varmekabler på bad. Elektriske panelovner. Varmepumpe fra ca. 2005. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Skjæggerud borettslag.
Forretningsfører er USBL Lier
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.  
Foretatt påkostninger de senere år: Bygging av nytt garasjeanlegg for boligene i Røsslyngveien.
Planlagte påkostninger: 
Bygging av nye garasjer for beboere i Bjørkesvingen, samt nye avløpsrør frem til kommunalt nett. Tidspunkt er ikke bestemt pr. i dag. En slik utbygging vil medføre økning av andel fellesgjeld og fellesutgifter pr. måned. Forøvrig vurderes generelt vedlikehold av styret etter behov og anbefaling.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst flere heftelser i eiendomsrett på borettslagets eiendom. Disse omhandler bestemmelse om vann-kloakkledninger, telefonledninger, stolper, andre kabler etc.
Disse antas å ikke ha betydning for bruken av denne boligen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål jfr. reguleringsplanen med bestemmelser for området Tranby I (ikrafttredelse 20.12.1969).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458604

Oppdragets KR-kode

KR15.1925

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.409,- pr. mnd. og inkluderer: renovasjon, renter og avdrag på fellesgjelden, forretningsførsel, snøbrøyting, utvendig vedlikehold, utvendig forsikring, grunnpakke på TV(Get).

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 125,-
Avdrag kr 151,-
Driftsutgifter kr 3.133,-

Fra 01.01.18 ble vann og avløp trukket ut fra felleskostnadene og blir nå fakturert med a-kontobeløp hvert kvartal og avregnet etter forbruk en gang i året etter fakturaer fra kommunen.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16.000,- pr. år. / 16.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som levereandør av internett og har en avgift på 249,- pr. mnd. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 793.023,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.854.882,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.621,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 60.495,- pr. 08.02.2019

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12126190849, DNB Boligkreditt AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.02.2019: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 98
Saldo per 08.02.2019: 4.355.700,-
Andel av saldo: 60.496,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2013 ( siste termin 30.06.2043 )

Lånenummer: 24808540815, SPAREBANK 1 BV
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.02.2019: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 94
Saldo per 08.02.2019: 3.171.640,-
Andel av saldo: 0,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2017 ( siste termin 30.06.2042 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- 

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.558.714,- Av dette beløpet utgjør kr 60.495,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantening 2D 1. etasje
Plantegning 2D 2. etasje
Plantegning 2D Kjeller
Inngangsparti
Fasade
Velkommen inn
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Bjørkesvingen 6 A er spesielt anbefalt for familier med barn og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 40 lokalkjente. Nabolaget tilhører Hallingstad skolekrets.

Transport

Transport

Bjørkesvingenwalk
2 min
Lier stasjondrive
10 min
Oslo Gardermoendrive
63 min
Skoler

Skoler

Hallingstad skole (1-7 kl....walk
12 min
Tranby skole (8-10 kl.)walk
14 min
Hennummarka skole (1-7 kl....drive
5 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Mega Tranbywalk
12 min
Coop Mega Tranbywalk
12 min
Kiwi Tranbywalk
21 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Bjørkesvingen 6 A
A
A
A
A
B
C
C
C
C
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 40.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Ola Skarra Arnesen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Ola Skarra Arnesen

Telefon 66 76 12 09
Mobil 454 89 363

Lurer du på noe

Ola svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...