Komplett salgsoppgave

Elisabeth Grannemans vei 44

8 750 000 kr
108 m²
3 soverom
Velkommen til Elisabeth Grannemans vei 44 - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Velkommen til Elisabeth Grannemans vei 44 - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Lørenskog
Sjelden mulighet! - Rålekker og detaljrik enebolig i kjede - Naturskjønn bel. og høy standard - 2 usjenerte terrasser

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  8 750 000 kr
 • Omkostninger
  220 092 kr
 • Totalpris
  8 970 092 kr
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  108 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 900 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne, påkostet og nyere enebolig i rekke over to plan med attraktiv planløsning og gjennomgående høy standard. Store og luftige oppholdsrom, samt tre soverom gjør dette til en ypperlig familiebolig. Store vindusflater gir boligen rikelig med naturlig lys. Godt skjermet for trafikk og trafikkstøy oppleves boligen som usjenert, omkranset av frodige omgivelser. Svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet i Thurmannskogen med gangavstand til Lørenskog sentrum.
 • Skogen som nærmeste nabo
 • Solrikt og flotte frodige uteområder
 • Flere eksklusive/oppgraderte materialvalg i huset
 • To nydelige uteplasser (på hhv. 33 og 27 kvm)
 • Garasje med elbillader
 • Funkishus med gjenværende garanti!
 • Vannbåren gulvvarme i alle rom
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Elisabeth Grannemans vei 44, 1461 LØRENSKOG
  Kommunenummer 3029, gårdsnummer 102, bruksnummer 452, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 108 kvm
  Totalt primærrom: 108 kvm
  Primærrom:
  1. etasje - 54 kvm: Vindfang, baderom, stue, og kjøkken
  2. etasje - 54 kvm: Galleri , baderom, 3 soverom og et omkledningsrom
  Adkomst sydvendt terrasse på bakkeplan på 33 kvm fra stue 1. etasje.
  Adkomst takterrasse på 27m² fra trappegang i 2. etasje.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.2022 utført av takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. I denne boligen blir byggemeldt innvendig bod (sekundærrom) benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Boligblokken er oppført i 2019 etter gjeldende byggeskikk og forskrifter, TEK 10. Overflater og våtrom er vurdert mot hva som må forventes av standard som følge av bygningens alder. Tilstandsanalysen har ikke avdekket noen tydelige symptomer på svikt og avvik fra normal standard.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt)
  - Hulltaking er ikke foretatt da baderom er tilnærmet nytt og har dokumentasjon på utførelse.
  Øvrige kontrollpunkter i rapporten er vurdert til TG0 eller 1 (tilstandsgrad 1 - i orden).
  Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For fullstendige beskrivelser og forklaringer på tilstandsgradene samt kommentarer ellers utover dette henvises til rapporten.

  Sammendrag av selgers egenerklæring

  Selger har bodd ca. 2 år og 7 måneder i leiligheten, som ble kjøpt i 2019.
  Utdrag fra selgers egenerklæring:
  Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
  - Ja, montert av autorisert elektriker (Rett Elektro) i garasjen.
  Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
  - Nei, sameiet har sendt inn søknad til kommunen i forbindelse med utbygging av husene. Det har vært et ønske hos enkelte naboer å bygge om dagens takterrasse til oppholdsrom. Det er i tillegg søkt om å flytte takterrassen til husets tak. Hver enkelt seksjon står for kostnader iht. prosjektet og er helt uavhengig av sameiets økonomi. Dette er opp til hver enkelt å søke samt finansiere.
  Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
  - Nei, det er installert radonsperrer i byggets konstruksjoner.
  Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
  - Nei, fjernvarmen i huset har vært ustabil. Det er sendt inn reklamasjon til utbygger, og er under utbedring. Årsaken er at trykket på varmeanlegget ikke er tilfredsstillende.
  Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?
  - Nei, sameiet er i en rettslig prosess vedrørende fjernvarme og forbruk. Det viser seg at forbruket som faktureres sameiet ikke samsvarer med hva som faktisk brukes.
  Egenerklæringen følger vedlagt i sin helhet i salgsoppgaven.

  Standard

  Moderne, påkostet og nyere enebolig i rekke over to plan med attraktiv planløsning og gjennomgående høy standard.
  Store og luftige oppholdsrom, samt tre soverom gjør dette til en ypperlig familiebolig. Store vindusflater gir boligen rikelig med naturlig lys.
  Godt skjermet for trafikk og trafikkstøy oppleves boligen som usjenert, omkranset av frodige omgivelser.
  Svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet i Thurmannskogen med gangavstand til Lørenskog sentrum.
  1. etasje
  Vindfang:
  Det første som møter deg er en lys og luftig entré, som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Entreen er romslig, lysmalt og med lekre fliser på gulv. Godt med oppbevaringsplass i plassbygd skyvedørsgarderobe. Direkte adgang til etasjens baderom og stue/kjøkken. Praktisk å slippe trapper med handleposer.
  Stue:
  Tiltalende og moderne stue med en lys og luftig romfølelse. Det første som møter deg er store vindusflater og en frodig utsikt, noe som gir en fantastisk atmosfære. Her er det god plass til sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon. Rommet er romslig og har en rektangulær form hvor man med enkelthet kan innrede etter eget ønske og personlige stil. Boligen er beliggende i grønne omgivelser og det er lite til ingen innsyn. Her ferdes du fritt både i stuen, balkong og på soverom. I stuen er det fin plass til stort spisebord - et naturlig samlingssted for venner og familie. Stuens vegg- og himlingsflater er lysmalte og på gulvet er det lekker enstavs eikeparkett. Direkte utgang til stor markterrasse og hage. Dette setter hele familien og de 4-bente vennene stor pris på.
  Kjøkken - åpen løsning mot stue:
  Åpent kjøkken med moderne og stilren innredning med god skap- og benkeplass. Innredning med hvite glatte skapfronter, laminat benkeplater, underlimt rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon koketopp med ventilator over, mikrobølgeovn og full frys og kjøleskap. Belysning og stikkontakter mellom benk og overskap. Den åpne kjøkkenløsningen oppleves behagelig - her har du en god kommunikasjon med stuen/spisestuen. En slik type kjøkkenløsning tilfredsstiller mange behov, for deg som ønsker mye benk- og skapplass og for deg som ønsker et åpent og sosialt rom.
  Terrasse:
  Fra stuen er det videre adkomst til råflott terrasse av fin størrelse på hele 33 kvm. Terrassen strekker seg langs hele boligen, har gode solforhold og er delvis overbygget. Den store plassen gjør at du fint kan ha din egen lille kjøkkenhage, og det er god plass til en stor gassgrill, spisebord, sofagruppe og hvis du ønsker det et barnebasseng, bare fantasien din setter grenser. På årets varme dager fungerer uteplassen naturligvis godt som en forlengelse av stuen. Et herlig uterom hvor en kan nyte fine dager vel som flotte kvelder. Tomten rundt boligen er på hele 116 kvm og er belagt med plen.
  Baderom I:
  Boligens første baderom har direkte adgang fra entreen og er delikat, med grå fliser på vegg og gulv samt varme i gulv og downlights i tak. Videre har baderommet vegghengt toalett og servant med skuffeinnredning og speil med belysning. Dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass og rainshower. Opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.
  2. etasje
  Trapperom:
  En minimalistisk, lekker trapp med belysning og moderne glassrekkverk tar deg opp i boligens andre etasje. Et romslig trapperom/gang hvitmalte veggflater og enstavs eikeparkett på gulv. Utgang til flott takterrasse!
  Takterrasse:
  Privat, solrik terrasse på ca. 27 kvm med upåklagelig utsikt. Her kan du virkelig boltre deg med venner og familie. Her er det masser av plass til både stor sittegruppe, spisebord med stoler, grill, hyller mm.. Med en terrasse som dette har du sol fra tidlig morgen til solnedgang sommerstid!
  Soverom I:
  Boligens største soverom er romslig og byr på frodig utsikt fra stort vindu. Plassbygd skyvedørsgarderobe er montert - svært praktisk med god lagringskapasitet. Veggflatene er malt i en lun farge, på gulvet er det lekker parkett og downlights i himling.
  Soverom II:
  Boligens andre soverom er også av god størrelse med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Også her er det frodig utsyn fra stort vindu.
  Soverom III:
  Boligens tredje soverom er også av god størrelse og således fleksibelt i bruk. Rommet er hvitmalt med lekker parkett på gulv og vindu på to kanter som gjør rommet lyst og luftig.
  Omkledningsrom:
  Med direkte adgang fra er soverom 3 er et romslig omkledningsrom innredet med hyller og aggregatet til ventilasjonen.
  Baderom II:
  Boligens andre baderom er også delikat, med samme lekre fliser som nede samt varme i gulv og downlights i himling. Lekkert innredet med vegghengt toalett og badekar - svært praktisk å kunne ha to baderom, med både dusj og badekar! Videre er badet innredet med integrert servant med skuffeinnredning og speil med belysning over. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
  Diverse:
  - Barnevennlig og svært ettertraktet område!
  - Garasje med elbillader og romslig bod
  - To flislagte baderom
  - 3 lyse og luftige soverom
  - Gjennomgående enstavs eikeparkett i alle rom
  - Downlights i alle rom
  - God romlayout og arealfordeling
  - Miljøvennlig oppvarming med fjernvarme

  Oppvarming

  Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme i alle rom, inklusivt begge baderom.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 19.09.2019.
  Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst 10 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet; Bestemmelse om vannledning, byggeforbud, adkomstrett, nettstasjon, anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Boligen kan leies ut såfremt det er forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Eier forbeholder seg retten til å ta ned vegghengte møbler før overtakelse.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Sentral og flott beliggenhet i Thurmannskogen i Lørenskog Kommune. Boligen ligger skjermet til inne på området rett ved Rolvsrud Park. Her er det kort vei til Lørenskog sentrum, Metrosenteret og Triaden kjøpesenter som kan tilby det meste av servicefasiliteter. Strømmen storsenter ligger kun ca. 5 min unna med bil, hvor man har over 200 butikker og tilknyttede virksomheter å benytte seg av. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi og Coop Mega.
  Eiendommen har gangavstand til Solheim barneskole og Kjenn ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Lørenskog sentrum har bl.a bussterminal, treningssenter og et bredt og variert forretnings- og servicetilbud. Akershus universitetssykehus ligger kun 3 km unna. Kort vei til Strømsveien/E6, som gir gode kommunikasjonsmuligheter både sørover og nordover. Det tar ca. 7 minutter til Lillestrøm sentrum, 12 - 15 minutter med bil til Oslo sentrum, og 25 minutter til Oslo lufthavn Gardermoen.
  Området har kort vei til lekeplass, Rolvsrud idrettsbane, flere ballplasser, ishall på Solheim, svømmehall og tennisbane ved Kjenn, samt flerbrukshall på Fjellsrud. Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.
  Sport- og fritidsarena: Nord-vest for Lørenskog Stasjonsby mot E6 har "snø" åpnet med innendørs skihall og treningssenter. Dette er en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn og slalåm. Her kan alle med interesse for ski og snø få glede av skihallen. I tilknytning til skihallen vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. For nærmere informasjon, se www.skihallen.no.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  - Solheim skole (1-7 kl.) 0.8 km
  - Rasta skole (1-7 kl.) 1.3 km
  - Lørenskog friskole (1-10 kl.)
  - Kjenn ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
  - Løkenåsen ungdomsskole (8-10 kl.) 2 km
  - Mailand videregående skole 1.1 km
  - Lørenskog videregående skole 3 km
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Opparbeidet egen hageparsell med gressplen og beplantning.

  Parkering

  Parkering for en bil i egen garasje med el-bil lader. I tillegg biloppstillingsplass foran garasje.
  Sameiet har 2 gjesteparkeringsplasser og 1 HC parkeringsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan 007 Rasta nord med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.06.2014. Området er i utvikling.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 3 900,- pr. mnd. og inkluderer: TV-anlegg/bredbånd, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, Energi/fyring m.m..
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Herav:
  Felleskostnader 2.400,-
  À konto energi 1.500,-
  I selgers husstand har det bodd 2 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 7000 kwh pr år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 465 614,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 276 210,-/5 276 210,40.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 12.276,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 02.08.2022

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Panteattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 8.970.092,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Phat Quang Nguyen og Ina Jeanett Nedrebø Steen

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Thurmannskogen 4 Boligsameie, med sameiebrøk 1/11.
  Sameiet består av 11 seksjoner/boliger.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 56 00.
  Forsikringsselskap Tryg Forsikring - polise nummer 7190775.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Etablert nødvendige avtaler (forretningsførsel, snørydding og energimåling)
  - Oppfølging av allerede etablerte avtaler (forsikring, Telia/Get, kommunale avgifter)
  - Etablering av uteområde (arbeid pågår fortsatt i dialog med styret for fellesområdene)
  - Styret fikk støtte til å kjøpe lekeapparater fra Sparebank1-stiftelsen. Dialog med Elvia for å finne et område utenfor «kabel-traseen» hvor apparatene kan monteres.
  Planlagte påkostninger:
  - Oppfølging av utbygger for diverse feil og mangler (Utbygget har grunnet Kovid.-situasjonen brukt ekstra tid på å komme tilbake til seksjonseierne vedrørende dette).
  - Dokumentere måling av fjernvarmen (Techem). Situasjonen er ikke avklart og vil følges opp videre fra styret.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 3.125,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0206/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.22206

  Dato

  Sist oppdatert: 08. august 2022 kl. 12:54

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.