Komplett salgsoppgave

Disengrenda 32G

9 200 000 kr
117 m²
3 soverom
Velkommen til Disengrenda 32G - Presentert av Krogsveen v/Hallvard Taasen
Velkommen til Disengrenda 32G - Presentert av Krogsveen v/Hallvard Taasen
Kart
Del
Disen
Praktisk rekkehus over tre plan med solrik balkong - God og barnevennlig beliggenhet - Kort vei til skole, butikk m.m.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  17 741 kr
 • Omkostninger
  1 260 kr
 • Totalpris
  9 219 001 kr
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  117 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 521 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Disengrenda 32G! Dette fantastiske rekkehuset har en ideell beliggenhet som kombinerer nærhet til naturen og enkel tilgang til sentrum. Med sin velplanlagte utforming vil dette hjemmet imøtekomme alle familiens behov. Fra stuen kan du enkelt gå ut på den solrike sørvendte verandaen som strekker seg over ca. 28 kvadratmeter. Verandaen fungerer som en forlengelse av stuen og gir deg muligheten til å nyte utendørsområdene mens du beundrer den vakre grønne utsikten. Eiendommen har en kort avstand til offentlig kommunikasjon, marka, skoler og barnehager som ligger i nærheten og tilbyr flotte turområder.
- Lave omkostninger
- 2 balkonger og 1 terrasse
- God intern beliggenhet
- Nytt gulv i 2023 i 1.etasje
- Entre, stue, kjellerstue malt i 2023
- Bad og kjøkken renovert i. 2014

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Disengrenda 32G, 0587 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 86, bruksnummer 927, ideell andel 1/1
Andelsnummer 112, Disengrenda Borettslag , organisasjonsnummer 953538407

Innhold

Totalt bruksareal: 119 kvm
Totalt primærrom: 117 kvm
Totalt sekundærrom: 2 kvm
Primærrom:
Kjelleretasje: 20 kvm - kjellerstue
1. etasje: 57 kvm - entré, stue, kjøkken
2. etasje: 40 kvm - gang, tre soverom og bad
Sekundærrom:
2.etasje: 2 kvm - Kott
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2023 utført av Anticimex v/Espen Hansen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Rekkehus oppført i 1959. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takpapp/membran. Boligen har ytterdør av tre med to-lags med ukjent alder. Terrassedør og balkongdører med to-lags glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre med to enkle glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 1984, 1989, 2008 og 2009. Boligen har elektrisk oppvarming i kombinasjon med vedfyring.
Det gjøres spesielt oppmerksom på TG2 og TG3:
TG3:
Vinduer - bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes.
Dører - Ytterdører bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes.
TG2:
Våtrom - Bad 2.etasje:
Overflater vegger - Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres/fornyes. Det er observert uegnede materialer i våtsone, eksempelvis overgangslist i tre i dusjen og vindu i dusjsonen. TG2 er satt for å belyse risiko med hensyn til fukt.
Overflater gulv - Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Det er riss/sprekker i gulvfliser ved servantskap og toalett. Kan skyldes utettheter i tettesjikt.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
Fukt i tilliggende konstruksjoner - Det er utført hulltaking/fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS 3) utenfor våtrommets dusjsone grunnet våtrommets plassering mot nabo/yttervegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 46,2 %, temperatur 16,5 grader C og duggpunkt 5 grader C. På grunn av hulltakingen plassering ble det i tillegg utført et fuktsøk i dusjsonen med egnet
fuktindikatorinstrument. Fuktindikatorinstrumentet viser utslag som det ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i vegg/etasjeskillere. TG2 settes for å belyse risiko.
Kjøkken:
Det er observert avflassing/slitte flater.
Øvrige rom:
Overflater himling - Det er omfattende sprekker i plateskjøter. Overflater fornyes.
Overflater gulv - Det er sprekker i gulvet. Det er stedvis knirk i gulvet. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser ientré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gulvet bærer preg av slitasje.
Innerdører - Enkelte innerdører bærer preg av slitasje.
Gulvene i 1.etasje er nye og er fra 2023, så her kan man se bort i fra kommentaren i tilstandsrapporten ang. gulvet i 1.etasje. Det er ikke oppdatert tilstandsrapport.
Innvendige trapper:
Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen.
Etasjeskiller - Kjeller:
Skjevhetsmåling - Skjevhetsmåling utført i stue viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 22 mm.
Etasjeskiller - 1.etajse:
Skjevhetsmåling - utført i stue/kjøkken viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 15 mm.
Etasjeskiller - 2.etasje:
Skjevhetsmåling - utført i gang viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 8 mm. Skjevhetsmåling utført i soverom 1 viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 25 mm
Teknisk anlegg, VVS anlegg:
Vannrør - Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Hovedstoppekran - Stoppekran er ikke lokalisert. Stoppekran må lokaliseres og tilkomst må etableres.
Avløpsrør - Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Elektrisk anlegg - Sikringsskap:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.
Yttertak - Hovedtak:
Tekking - Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholdsog eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.
Beslag, renner, nedløp og snøfangere - Det er registrert stor slitasje og høy alder på takrenner. Restlevetiden er usikker.
Balkonger, terrrasser, veranda etc: (Samme gjelder for balkong ut fra soverom 2 og soverom 1)
Utkragede eller understøttende konstruksjoner (balkonger, verandaer) - Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
Terrasser/inntrukket balkong over innvendig rom - Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er ikke observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse alder og tilstand.
Drenering:
Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur - Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under
bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Alder - Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
Stikkledninger og tanker:
Vann- og avløpsledninger (inkl. stikkledninger) - Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tiltak anbefales.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Dette fantastiske rekkehuset har en ideell beliggenhet som kombinerer nærhet til naturen og enkel tilgang til sentrum. Med sin velplanlagte utforming vil dette hjemmet imøtekomme alle familiens behov. Fra stuen kan du enkelt gå ut på den solrike sørvendte verandaen som strekker seg over ca. 28 kvadratmeter. Verandaen fungerer som en forlengelse av stuen og gir deg muligheten til å nyte utendørsområdene mens du beundrer den vakre grønne utsikten.
Eiendommen har en kort avstand til offentlig kommunikasjon, marka, skoler og barnehager som ligger i nærheten og tilbyr flotte turområder. Du vil også finne en koselig nabolagskafé like i nærheten, perfekt for å ta en kopp kaffe eller møte venner.
Boligen er utvidet både på kjøkken- og stuesiden, noe som gir et romslig førsteetasjeplass og gir deg to ekstra balkonger med utgang fra andre etasje. Dette gir deg enda mer uterom og muligheten til å nyte frisk luft og vakker utsikt.
Rekkehuset vender ut mot vakre grøntområder og en trygg lekeplass som er ideell for en barnefamilie. Her vil barna ha glede av felles trampoline om sommeren. Tennisbaner ligger også i umiddelbar nærhet for de som ønsker å utøve det.
Om vinteren kan du enkelt ta på deg skiene og starte skituren rett fra terrassen din. Det er også en praktisk og trygg bilfri gangvei til Årvoll skole, noe som gjør det enkelt for barna å komme seg dit.
Borettslaget eier også Disen gård, som gir deg muligheten til å leie selskapslokaler til en rimelig pris. Dette er en ekstra fordel som gjør at du kan arrangere feiringer og samlinger uten å bekymre deg for å finne passende lokaler.
Alt i alt, med sin attraktive beliggenhet, funksjonelle planløsning og tilgang til både natur og byliv, er dette rekkehuset en drømmebolig for en familie. Ikke gå glipp av sjansen til å eie dette flotte hjemmet som tilbyr en perfekt kombinasjon av komfort, bekvemmelighet og naturskjønnhet.
1. Etasje:
Entre med plass til sko og yttertøy. Elektrisk gulvvarme i entré.
Kjøkken:
Hyggelig kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter fra 2014. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Frittstående komfyr med keramisk platetopp. Mekanisk kjøkkenventilator. Frittstående oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Vannrør av kobber. Automatisk vannstoppventil. Synlige avløpsrør av plast .
Stue:
Lys stue med peisovn og god plass til sofa- og spisegruppe. Ny parkett lagt i 2023. Utgang til sydvendt terrasse på ca. 28 kvm med gode solforhold og god plass til solsenger, sittegrupper og gassgrill. Veranda ble beiset i 2023. Elektrisk markise.
2.etg:
Bad/wc:
Hyggelig bad renovert i 2014. Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme. Flislagte og malte veggflater. Malt himlingflate med downlights. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant med overlys. Dusjnisje med glassvegg og dusjarmatur. Innebygget sisterne med vegghengt klosett. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling og vegg.
Soverom:
3 soverom hvor to av rommene har utgang til balkong. Den nordvendte verandaen er ca. 8 kvm og den sydvendte er ca. 12 kvm.
Kjeller:
Kjellerrom - Praktisk kjellerrom med utgang til felles gang og bodareal. Kjellerstuen ble pusset opp i 2015.
Overflater i huset: Gulvflater belagt med heltre, parkett og fliser.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming i kombinasjon med vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.06.1965. Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 06.01.1984. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
På siste godkjente byggetegning er kjelleren godkjent som vedbod og matbod. Dette er nå endret til kjellerstue. Det er ikke søkt bruksendring hos kommunen og det er således ikke godkjent hos PBE og kjellerstuen er ikke godkjent som varig oppholdsrom. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Megler anmerker at flere andre rekkehus i borettslaget har aktive søknader på slike endringer p.t. og at det er gitt tillatelser til bruksendring av kjelleren i f.eks. Tonsenveien 5F og Kolderups vei 12C.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 31331, tinglyst 21.05.1987, type heftelse: Forkjøpsrett - rettighetshaver - Disengrenda Borettslag (borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett)
Dagboknr 68434, tinglyst 10.10.1988, type heftelse: Rettsbok - Fisjon mellom Disengrenda borettslag og A/L Disen borettslag.
Dagboknr 2917741, tinglyst 25.08.2020, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse - Tillatelse til å sette opp garasjeanlegg nærmere enn 2 meter fra kommunens ledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Løsøre og tilbehør som ikke medfølger kjøpet:
-Komfyr, kjøleskap og fryser følger i utgangspunktet ikke med.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og rolig boligområde på populære Disen. Du kan enkelt gå til offentlig transport, marka, treningssenter og kafé.
Du har kort avstand til marka med flotte rekreasjonsmuligheter både om sommeren og vinteren. Tennisbaner og flere lekeplasser er i nærheten, og det er en gangvei opp til toppen av Oslo (Grefsenkollen). Du har også nærhet til treningssentre, Aker sykehus, Nydalen og BI, samt Storo senter med et bredt utvalg av servicetilbud.
Det er også kort vei til sentrum og ulike transportmidler som buss, trikk og t-bane. Du har enkel tilgang til marka, friområder, barnehage og skole. Populære Disengrenda barnehage ligger rett rundt hjørnet. I Disengrenda får barna frihet til å leke med venner i nabolaget, hoppe på trampolinen og benytte seg av friområder året rundt.
Borettslaget tilbyr et fellesskap med mange fordeler, inkludert hyggelige naboer, snømåking av gangveier og felles el-billadere. Borettslaget eier også flotte Disen gård, som fungerer som selskapslokale og kan leies ut til beboere til rabattert pris for fester, konfirmasjoner, barnebursdager og lignende.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere skoler i nærområdet, blant annet Årvoll (barne- og ungdomsskole), Disen (barneskole) og Morellbakken (ungdomsskole). Boligen sogner til Årvoll skole.
Det er flere barnehager i området, blant annet og den nærmeste er Disengrenda barnehage (1-6 år) som er ca. 1 minutts gange fra boligen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra kommunens hjemmeside som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 36.797,9 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidede fellesarealer med plenområder, prydbusker, hekker, trær og asfalterte gangveier.

Parkering

Borettslaget har etablert 12 ladestasjoner for el-bil, og de nærmeste 6 plassene ligger ca. 50 meter fra boligen.
Parkering skjer i gate og på egne plasser i borettslaget, og i tillegg mulighet for å leie garasje (etter ansiennitet). Borettslaget har 60 garasjeplasser for utleie til andelseiere.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-697 datert 11.11.1957 med tilhørende reguleringsbestemmelser ihht reguleringskart. Disengrenda 22 - 36, Disenveien 6 - 16, Eikelundveien 20 - 26, Kolderups vei 12 A - 18 og Tonsenveien 5 - 13 - Endret regulering tilknyttet S-697 - Rekkehus og garasjer - Vedtatt 07.07.1959.
Byggeplaner i området:
- Selger opplyser om at det er gitt info fra styreleder om at at borettslaget har mottatt nabovarsel "for byggeplaner i Eikelundveien 7. Varselet gjelder: Nytt bygg - Boligformål". Dette gjelder mulig utbygging av tomt som grenser til Disengrenda borettslag. Det foreligger p.t. ingen aktiv sak på saksinnsyn hos PBE's hjemmeside.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 521,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmester, etc.
Økning felleskostnader fra 01.01.2023 var 5%. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Felleskostnadene fordeles slik:
Avdrag felleslån kr. 239,-
Felleskostnader kr. 3 180,-
Renter felleslån 2, rehabilitering garasjer kr. 19,-
Renter felleslån 2, rehabilitering garasjer kr. 40,-
Renter felleslån 43,-
På den ekstraordinære generalforsamlingen 1. november 2021 ble det vedtatt 5% økning av fellesutgiften pr. 1.1.2022, 1.1.2023 og 1.1.2024. Dette for å opparbeide et vedlikeholdsfond (egenkapital) som delfinansiering av fremtidig rehabilitering av tak når takpappen bør skiftes i 2028.
Husleie er eksklusiv fyring og varmt vann.
Eiendomsskatt faktureres fra myndighetene til borettslaget/boligaksjeselskapet. Dette inngår ikke i felleskostnadene og blir derfor viderefakturert eier medio mai og medio oktober.
Nåværende eiers strømforbruk er ukjent.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og har avgift på kr 259 pr. mnd. Felles avtale gjennom borettslaget med rabatt, men betales individuelt.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 2 742 665,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 9 873 595,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20.648,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesgjeld er kr 17.741,- pr. 18.04.2023.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 2.625.767,- pr. 18.04.23 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12111247380, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Rentesats per 19.03.2023: 4.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 16
Saldo per 19.03.2023: 1 831 119
Lånenummer: 12123855866, DNB Bank ASA
Rentesats per 19.03.2023: 4.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 19.03.2023: 794 650
Andel av saldo: 5 369
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld
Borettslaget er ikke tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 9 219 001,-.  Av dette beløpet utgjør kr 17 741,00,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anders Horntvedt og Inger Storås

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Disengrenda Borettslag.
Borettslaget består av 148 andelsleiligheter, 60 leiegarasjer og 1 traktorgarasje med vaktmesterbod. I tillegg eier borettslaget Disen gård i Kolderupsvei 23.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Borettslaget har egen nettside: www.disengrenda.no Disen gård har egen nettside: www.disengaard.no
Borettslaget eier Disen Gård og brukes som utleielokale. Disen gård har egen leder som står for utleie m.m.
Borettslaget har egen vaktmester.
Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Utskifting av 52 garasjeporter.
- Oppgradering av Get/Telia kabler til TV og bredbånd.
- Nye lekeapparater ved vaktmestergarasjen.
- Det er etablert egne ladestasjoner for el-bil.
Planlagte påkostninger:
- Rehabilitering av tak.
Borettslaget eier 37,6 % av Gnr. 86 bnr. 932 i Oslo, som er veiareal.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,6% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 39-0042/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR39.2342

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 11:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.