Komplett salgsoppgave

Rudstigen 50

550 000 kr
40 m²
2 soverom
Velkommen til Rudstigen 50 - En sjarmerende fritidseiendom i rolige og landlige omgivelser
Velkommen til Rudstigen 50 - En sjarmerende fritidseiendom i rolige og landlige omgivelser
Kart
Del
André Ellefsen
Presenteres av
André Ellefsen
Hurdal
Sjarmerende hytte med 2 soverom og utsikt mot Hurdalssjøen | Stor og pent opparbeidet hage og tomt på ca. 850 kvm
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  550 000 kr
 • Omkostninger
  14 920 kr
 • Totalpris
  564 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  40 m²
 • Bruksareal
  40 m²
 • Tomteareal
  853,5 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Fin natur, kort vei til vinteraktiviteter og badeplass. Stille og rolig.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rudstigen 50 er en sjarmerende fritidseiendom beliggende i rolige og landlige omgivelser på vestsiden av Hurdal med utsikt over Hurdalssjøen. Perfekt tilfluktssted i helger og i hektiske hverdager hvor man har behov for fred og ro. Eiendommen ligger ca. 1 times kjøretur unna Oslo og i kort avstand fra Oslo Lufthavn. Området byr på storslått natur med fantastiske, langstrakte skogsområder som danner et godt grunnlag for friluftsliv hele året.
Hytta går over ett plan med en praktisk og familievennlig planløsning. Her finner man et lyst vindfang, vaskerom, toalett-rom, romslig stue/spisestue, separat kjøkken og 2 soverom. I tillegg er det en frittstående snekkerbu/bod på ca. 7,4 kvm og en bod under hytta på ca. 2 kvm. Terrasse på ca. 18 kvm, med adkomst til utvendig bod med dusj.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rudstigen 50, 2090 HURDAL
Kommunenummer 3037, gårdsnummer 28, bruksnummer 49, festenummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 40 kvm
Totalt primærrom: 40 kvm
Bruksareal:
Hytte 40 kvm
Primærrom:
1. etasje 40 kvm: Vindfang, vaskerom, toalett-rom, kjøkken, spisestue/stue og 2 soverom.
Utvendig bod (med dusj) på 0,8 kvm er ikke medtatt i arealberegninger, da det kun er utvendig adkomst. Fritidsboligen har også frittstående utvendig bod/snekkerbu på 7,4 kvm med takhøyde 2,19 m. I tillegg finnes bod på 2,1 kvm, under hytta.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.09.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Fritidsboligen ble oppført i 1974 (GAB-register), vindfang ble innbygget i ca. 2000. Fundament i form av pilarer og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall.
Følgende har fått tilstandsgrad 3 (TG3)
- Vaskerom. TG 3 gis grunnet alder og manglende sluk samt helhetsvurdering. Sjablongmessig prisanslag kr. 10 000 - 50 000,-.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Yttertak, terrasser, utvendige trapper og drenering. TG grunnet helhetsvurdering.
- Overflater gulv på kjøkken. TG 2 gjelder kun stedvis knirk i gulv samt noe lokal slitasje. For øvrig ingen merknader.
- Ventilasjon på toalett-rom. Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Overflater gulv i øvrige rom. TG 2 gjelder kun stedvis knirk i gulv samt noe lokal slitasje. For øvrig ingen merknader.
- Etasjeskiller. Skjevhetsmålinger. Det er målt skjevheter i lengderetning og i bredderetning av spisestue/stue utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 13 mm i lengderetning og 13 mm i bredderetning.
- Varmtvannsbereder. Alder på varmtvannsbereder har passert mer enn 50% av anbefalt brukstid og av den grunn heftes det usikkerhet til restlevetiden.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget montert etter 1999
- Yttervegger inkl. fasader - annet. TG 2 gjelder kun utvendig kledning som stedvis er malingsslitt, for øvrig ingen merknader.
- Vinduer. TG 2 gjelder vinduer fra byggeår. Vinduer er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens vinduer har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker.
- Grunnmur - annet. TG 2 gjelder kun riss/sprekk i pilar nærmest trapp. Til informasjon opplyses det at størrelse på riss/sprekk ikke har endret seg.
- Septiktank. Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Tiltak anbefales.
- Drenering.
Følegende er ikke undersøkt TGIU:
- Innvendig pipe.
- Fundamenter.
-
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Liten sprekk i fundament på ve.side foran..
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Utvidet terrassen.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Skiftet ut sikringsskap og sikringer.Lagt inn 2 nye kurser. (Automatsikringer) Firmanavn: Birger Andvig.

Standard

Rudstigen 50 er en sjarmerende fritidseiendom beliggende i rolige og landlige omgivelser på vestsiden av Hurdal med utsikt over Hurdalssjøen. Perfekt tilfluktssted i helger og i hektiske hverdager hvor man har behov for fred og ro. Eiendommen ligger ca. 1 times kjøretur unna Oslo og i kort avstand fra Oslo Lufthavn. Området byr på storslått natur med fantastiske, langstrakte skogsområder som danner et godt grunnlag for friluftsliv hele året.
Hytta går over ett plan med en praktisk og familievennlig planløsning.
Det er parkering på felles parkeringsplass lenger ned i veien. Herfra kan man gå opp til hytta. Koselig terrasse på ca. 18 kvm i forbindelse med inngangspartiet. 2 kvm ved inngangsdøren er overbygd og herfra er det adkomst til lyst vindfang med plass for å henge fra seg yttertøy og sko. Fra terrassen er det også adkomst til utvendig bod med dusj. Under hytta er det en utvendig bod på ca. 2 kvm. I tillegg en frittliggende snekkerbu/bod på ca. 7,4 kvm.
Stue
Sjarmerende stue med plass for sofa-løsning og spisegruppe. Dravn peisovn plassert praktisk i stuen byr på varme og ekstra hygge på kjølige vinterdager. Gode vindusflater slipper inn godt med naturlig lys som gir en luftig romfølelse.
Kjøkken
Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Stikkontakt med 4 uttak på vegg. Frittstående komfyr og frittstående kjøleskap med fryser. Elektrisk panelovn er montert på vegg, under vindu.
Toalett-rom
Rommet har gulvflater med gulvbelegg/teppe og trepanel på vegger. Det er innredet med frittstående forbrenningstoalett. Dobbel stikkontakt på vegg og avtrekksventil på vegg.
Vaskerom
Vaskerom med gulvflater i gulvbelegg samt tapetserte og malte overflater på vegger. Innredning med utslagsvask med ettgreps armatur og dobbel stikkontakt på vegg. Oso varmtvannsbereder fra 2001 på 50 L. er plassert under hytte.
Soverom
Hytta har 2 soverom, begge i god størrelse.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Alle hvitevarer følger med.
Alt løsøre og tilbehør følger med.

Oppvarming

Hytta blir oppvarmet med elektrisk fyring via panelovner og vedfyring.
Oso varmtvannsbereder fra 2001 på 50 L. er plassert under hytte. Grundfos vannpumpe for sommervann er plassert under hytte. Hytta har naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk fra kjøkken.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1974.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger godkjente byggetegninger på eiendommen datert 03.08.1970. Disse samsvarer med dagens planløsning. Det er etablert vindfang i ettertid, og det er satt inn vegg i kott i mellomgang mellom soverommene med inngang fra 1 soverom. Dette avviker fra original byggetegning. Det er uklart om dette er bruksendret hos kommunen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 1657, tinglyst 26.02.1974, type heftelse: Festekontrakt.
Det framtidige vedlikehold fra riksvegen og frem til tomtefeltet vedlikeholdes av festerne, men grunneier forbeholder seg rett til å bruke veien vederlagsfritt.
Fra enden av kjøreveien og inn til tomtefeltet er det lagt ut areal på ca. 2 m til gangstier i samsvar med den skisse som er satt opp over feltet. Festerne har i felleskap rett til å benytte disse veier, samt å sette dem i den stand de ønsker og må i fellesskap sørge for vedlikeholdet. Grunneieren forbeholder seg rett til å bruke dem.
For sitt krav på festeavgift med renter og kostnader, har grunneieren Georg Ruud t første prioritets panterett i festeretten og de hus som er ført opp på tomta. Panteretten skal også omfatte trygdesummen i tilfelle brann. Dersom festeren ikke betaler avgiften i rett tid, skal grunneieren ha rett til å stille det pantsatte til offentlig auksjon, for på den måte å søke dekning for sitt tilgodehavende.
Dersom noen termin av festeavgifta ikke er betalt innen 3 – tre - måneder etter forfall, har grunneieren rett til å heve kontrakten å forlange festebrevet avlyst uten søksmål. Forfallsfrist for festeavgift er juni, og betales for inneværende år ifølge grunneier.
Det må nyttes kjemisk klosett(tørrklosett).
I festetida kan festeren stelle med tomta som han måtte ønske det, men det arbeid han legger ned på tomta blir ikke å taksere eller å erstatte dersom grunneieren skal overta bygningene og tomta faller tilbake til grunneieren. Festeren kan likevel ikke la tomta vokse til med trær, slik at disse hindrer utsyn fra naboer.
Festerne har rett til å hente vann i det bassenget som ligger i tomtefeltet.
Grunneieren forutsetter at det ikke drives bygningsmessig arbeid på søndag formiddag – tida før kl 13.00 – som kan virke støyende eller sjenerende. Grunneieren viser for øvrig til lov om helligdagsfredning av 4/6 – 1965.
Dersom festeren ønsker å beholde enkelte trær som i dag står på tomta har han høve til mot å betale erstatning til grunneieren. Ellers forbeholder grunneier seg rett til å felle alle trær som sår på tomta og å beholde trevirke.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Feiing av skorstein i fritidsbolig må bestilles av eier.

Energimerking

Frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm er unntatt fra energimerkingsplikten og energiattest er derfor ikke innhentet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger til i en hyttegrend i høyden; rolige og landlige omgivelser i på vestsiden av Hurdal med utsikt over Hurdalssjøen. Eiendommen har en god intern beliggenhet på hyttefeltet i idylliske omgivelser. Hurdal er et område i vekst og har et bredt tilbud av aktiviteter for både voksne og barn.
Hurdalssjøen
På vinterstid har man utsikt over Hurdalsjøen fra Rudstigen. Hurdalssjøen (180 moh) inviterer til båt- og badeliv på sommerstid. Det er ikke bare fastboende og hyttefolk som koser seg her - mange kommer også utenbygds fra til Hurdal for å nyte vakre omgivelser og store friområder.
Lysløypa ved Lundbybakken
Kort veg til lysløypa som går ved Lundbybakken. Fire km. rundløype man kan prøve skiferdighetene på. I samme område har man også Romerike bakkesenter med seks forskjellige hoppbakker.
Rekreasjonsmuligheter
Fjellsjøkampen er både Hurdals og Akershus' høyeste topp, 812 moh. Innenfor kommunegrensen finnes over 40 fiskevann å velge mellom. Tilrettelagte fiske- og rasteplasser og gapahuker er til allmenn bruk. I Hurdalskogene er det mye bær og sopp. Er du kjent eller kanskje heldig, kan du i et godt molteår plukke mange kilo på en ettermiddagstur. Milevis av skogsbilveger og gamle ferdselsveger inviterer til sykkeltur, vandretur eller løpetur. Romerikes største skianlegg er også i Hurdal. Videre er det løysløype ved Lundbybakken.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 853,5 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 2.956,- pr. år.
Regulering av festeavgift: Avgiften kan reguleres hvert 5. år etter konsumprisindeks. Det forutsettes at økningen er mer enn 10 % fra festetiden startet eller fra forrige regulering.
Festeavtalen ble forlenget i 2013 og er evigvarende.
Grunneier er Georg Ruud og det kreves ikke samtykke fra vedkommende ved overføring til ny fester.
Når det har gått mer enn 30 år fra festeavtalen ble fornyet har bortfester rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 13.592,- i år 2022 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI.
Kontakt megler for nærmere informasjon.
Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for festeren. Grunneieren har rett til å bruke veien vederlagsfritt.
Sommervann pumpes fra dam, via Grundfos vannpumpe (under hytte). Stikkledninger av typen pvc som går ned i terreng. Vannet er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det er ikke tatt vannprøver selger bekjent. Det tas forbehold om vannkvalitet og vannpumpen tilstand.
Kommunen opplyser om følgende:
"I forbindelse med kartleggingen av alle private vann- og avløpsanlegg som kommunen har gjennomført i perioden 2015-2017 befarte kommunen fritidsboligen den 01.09.2017.
I henhold til egenregistrering av vann- og avløpssituasjonen på eiendommen, datert 3. april 2017, har fester oppgitt at eiendommen har innlagt vann fra kunstig dam i stedlig bekk, tørrklosett og at gråvannet går ubehandlet ut i terreng. I kommunens register er det anmerket at vannkilden ikke brukes til drikkevann.
I utgangspunktet skal det foreligge utslippstillatelse og avløpsrenseanlegg på alle eiendommer med innlagt vann. Med bakgrunn i kommunens arkiver kan en ikke se at det foreligger utslippstillatelse på eiendommen. Fester/grunneier har ansvar for at alle tillatelser er innhentet og nødvendig avløpsrenseanlegg blir etablert. Søknad om utslippstillatelse må utarbeides av en nøytral fagkyndig, som prosjekterer anlegg i tråd med planlagt bruk og stedlige forhold. Etablering av selve avløpsanlegget er et søknadspliktig tiltak som krever byggetillatelse fra kommunen.
Alternativet er at innlagt vann plomberes og vann bæres inn i fritidsboligen. Eiendommer uten innlagt vann har ikke krav til utslippstillatelse."
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 13.06.2018 avsatt til fritidsbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter fakturert for 2021 var kr 2 711,-. I dette inngår gebyr for renovasjon og eiendomsskatt. I tillegg kommer gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen på kr. 925,-.
Eiendomsskatten er kr 645 for inneværende år, og er inkludert i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har i 2021 hatt et strømforbruk som tilsvarer ca 632 kwh. pr. år. Årlig nettleie kr 2.160( variabel etter satser)
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2 418,-.
Eiendommen er tilknyttet Rudslia hytteforening med en kostnad på kr. 1 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Riks TV som leverandør av TV og har avgift på kr 489,- pr. mnd.
* Eier opplyser at hytta har vært lite brukt de siste årene, og kostnader må derfor ses ut i fra dette.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 223 539,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 645,- for 2022, og er inkludert i de kommunale avgiftene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 564.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring Hyttepakke kr 9.900,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Oskar Andreassen og Berit Andreassen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 38.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0156/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22156

Dato

Sist oppdatert: 08. februar 2023 kl. 20:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.