Solgt: 3 000 000 kr

Ørnevegen 551

3 400 000 kr
57 m²
1 soverom
Geiranger - Påmeldingsvisning | Unik fritidseiendom med praktfull beliggenhet og utsikt | 8 sengeplasser | Treterrasse | Utestue | Jacuzzi |
 • Prisantydning
  3 400 000 kr
 • Omkostninger
  86 342 kr
 • Totalpris
  3 086 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1993
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  57 m²
 • Bruksareal
  114 m²
 • Tomteareal
  804 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En fritidseiendom med praktfull beliggenhet i Ørnevegen i Geiranger. Hytten er nybygget i 1993 med alle funksjoner på hovedplan. Ekstra rom på loft. Eiendommen har stor treterrasse på nærmere 40 kvm. med nedfelt jacuzzi og overbygget del med utepeis på nordvestsiden av hytta. Murt ovn/bakerovn på vestsiden av uteplassen. Vedfyrt badestamp på fremre kant av plen i front av hytta med fri sikt mot Geiranger og Geirangerfjorden. Det meste av møbler og noe av inventar medfølger!
Eiendommen må oppleves!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ørnevegen 551, 6216 GEIRANGER
Kommunenummer 1525, gårdsnummer 112, bruksnummer 11

Innhold

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Bruksareal:
Fritidsbolig 66 kvm
Sekundærrom:
Fritidsbolig:
Kjeller: 9 kvm: Bodareal
1. etasje 57 kvm: Vindfang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom
Loft har ikke målbart BRA-areal, men inneholder to soverom med 12 kvm gulvareal og ett soverom på 9kvm i tillegg. Samlet gulvareal på loft/hems er på ca. 48 kvm. Krypkjeller har utvendig adkomst, og har kun målbart areal ved inngansparti.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.05.2020 utført av Steinar Åkre v/Møretakst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på støpte fundamenter på fjellgrunn. Det er leca grunmur/ringmur med ståhøyde ved inngangsparti mot øst. Synlig fjell i dag i krypkjeller. Utvendig strukturpuss mot sør og øst hvor mur er synlig over planert utenivå. Yttervegger er bindingsverk med utvendig liggende villmarkspanel. Koblede vinduer fra byggeår. Malt ytterdør uten glassfelt. Balkongdør stue med isoleringsglass mot vest med utenpåliggende sprosser. Dør til krypkjeller mot øst er lakkert/beiset tredør uten glass.
Uvendig bod ved siden av inngangspartiet er tilbygget i ca. år 2017, og er isolert og kledd, med strøm/lys.
Sperrekonstruksjon i tre med taktro. Skifer taktekking fra ca. 2009. Det er trebjelkelag i etasjeskillere. Det er lagt asfaltplater under trekonstruksjon mot krypkjeller.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende fått tilstandsgrad 2:
Krypkjeller:
Det renner inn vann langs fjell mot nordøst - omfang lite. Det er naturlig siden det er støpte fundamenter direkte på fjell. Plast på bakken bør byttes. Det meste av krypkjeller er besiktiget og det er gjort fuktmålinger i bærende limtredrager og tresøyler på mellom 16-17% som er under verdier det kan oppstå skader.
Drenering:
Drenering fra byggeår. Tvilsom om det er dreneringsrør rundt ringmur/grunnmur til hytta. Det kommer inn vann langs fjell synlig i krypkjeller mot nordøst. Bratt tomt og en del tilsig/overflatevann fra overliggende terreng.
Vinduer:
Koblede vinduer fra byggeår. Vedlikehold vurdert OK, ingen bemerkninger. Krever jevnlig vedlikehold utvendige karmer. TG2 i forhold til alder.
Trapper og ramper:
Mangler rekkverk og for store åpninger mellom trinn. Ikke sikret trapperom fra loft. Tiltak nødvendig.
Bad:
Det er kontrollmålt flatt badgulv. Nedsenket nisje i dusj og fall til sluk. Det er kontrollmålt ca. 2 cm. høydeforskjell fra OK-flis ved dør til OK-flis ved sluk. Det settes TG2 grunnet alder og at dokumentasjon ikke foreligger.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fritidsbolig fra 1993 med innredet hems/loft, hovedplan og krypkjeller og har følgende standard på innvendige overflater:
Gulv:
Det er furugulv i stue/kjøkken og soverom. Klikkvinyl i entrè lagt over furugulv. Fliser på gulv.
Vegger:
Det er tapeter og trepanel på vegger.
Himling:
Beiset trepanel.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra IKEA med furu fronter og laminat benkeplate fra år 2000. Fliser på vegg mellom overskap og underskap. Kjøkkenventilator.
Bad:
Bad/vaskerom oppgradert i ca. år 2005 med nye fliser på gulv og vegger, det er ikke flis på alle vegger i badet. Nedsenket dusjnisje. Badet er utstyrt med wc, servant over underskap og dusjnisje med vegg av glassbyggerstein mot innredning. Veggventil er naturlig ventilasjon. Varmekabler.

Oppvarming

Oppvarming er basert på elektrisk oppvarming i tillegg til vedfyring. Varmekabler i bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 1993. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
22.08.1991 - Dokumentnr: 105125 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1525 Gnr:112 Bnr:1

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har praktfull beliggenhet i bratt terreng i Ørnevegen 551 med utsikt mot Geiranger og Gjeirangerfjorden. Ingen nære naboer. Avstand til Geiranger sentrum er 5 km. Gode solforhold og fri spesiell utsikt.

Adkomst

Tomten er veldig bratt, men det er vegadkomst fra Ørnevegen med bratt asfaltert veg opp til bratt sving og deretter gruset veg opp til hytta. Privat vegadkomst fra Ørnevegen.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 804,7 kvm. Det er inngang til hytta fra nord med støpt platting og skiferfliser. Gruset areal på nordsiden foran inngang. Liten treplatting langs vestveggen av hytta. Det er bygget en ny treterrasse på vestsiden av hytta med nedfelt badestamp/jacuzzi. Overbygget del på ca. 13 kvm. med skråtak i del av uteplass nærmest hytta. Bygget pipe på nordvestsiden av hytta. Bakerovn og deler av treterrasse er bygget utenfor registrert tomtegrense. Opparbeidet med grøntareal mot vest og sør.

Parkering

Parkering langs vegen opp til hytta.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei fra Ørnevegen. Det er tinglyst veirett over gnr. 112 bnr. 1. Veien går også inn på eiendommen gnr. 112 bnr. 8. Dette er ikke tinglyst.
Eiendommen er tilknyttet privat brønn.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til kommuneplan Geiranger datert 17.12.2003. Ligger vedlagt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 1.987,- for inneværende år. I dette inngår gebyr hytterenovasjon og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Eiendomsskatten er kr 3.469,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av mobilt bredbånd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 183.620,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 3.469,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.486.342,- .
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Idar Dyrøy

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 71-0030/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moa
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR71.2030

Dato

Sist oppdatert: 03. desember 2020 kl. 13:22

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.