Komplett salgsoppgave

Lohrmanns gate 3

7 500 000 kr
351 m²
8 soverom
Velkommen til Lohrmanns Gate 3!
Velkommen til Lohrmanns Gate 3!
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Rundtom
Stor flermannnsbolig med 4 leiligheter. Totalt BRA 358 kvm. Hyggelig skjermet fellesområde. Dobbelgarasje og gårdsplass.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Omkostninger
  201 342 kr
 • Totalpris
  7 701 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1870
 • Soverom
  8 soverom
 • Bad
  5 bad
 • Primærrom
  351 m²
 • Bruksareal
  358 m²
 • Tomteareal
  701 m² (eiet)
 • Type
  Flermannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor flermannnsbolig med 4 leiligheter.
 • Leilighet 1 (del A) - Entré, stue, kjøkken, bad og 2 soverom
 • Stue med peisovn og bad med dusjkabinett
 • Leilighet 2 (del B) - Entré, ganger, stuer, kjøkken, bad, bad/vaskerom, arbeidsrom og 4 soverom
 • Gang med klebersteinsovn samt varmepumpe og stue med peisovn
 • Bad med dusjkabinett (badet er oppgradert i nyere tid)
 • Delvis overbygget vestvendt balkong på ca. 38 kvm
 • Leilighet 3 (del C) - Entré, stue, kjøkken, wc-rom, bad og soverom
 • Stue med peisovn og bad med dusjkabinett
 • Leilighet 4 (del D) - Entré, stue, kjøkken, wc-rom, bad og soverom
 • Bad med dusjkabinett
 • Parkering i dobbelgarasje og på gårdsplass
 • Stor felles pergola med tak og levegger
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lohrmanns gate 3, 3041 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 111, bruksnummer 415

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 358 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 351 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 7 kvm
Primærrom
1. etasje:
162 kvm:
Leilighet 1 (del A) - Entré, stue, kjøkken og soverom.
Leilighet 2 (del B) - Entré, gang, bad/vaskerom og 3 soverom.
Leilighet 3 (del C) - Entré, stue, kjøkken, wc-rom, bad og soverom.
2. etasje:
189 kvm:
Leilighet 1 (del A) - Bad og soverom.
Leilighet 2 (del B) - Gang, stue, spisestue, kjøkken, bad, arbeidsrom og soverom.
Leilighet 4 (del D) - Entré, stue, kjøkken, wc-rom, bad og soverom.
Sekundærrom
1. etasje:
2 kvm:
Leilighet 3 (del C) - Bod.
2. etasje:
5 kvm:
Leilighet 2 (del B) - Bod.
Leilighet 4 (del D) - Bod.
I tillegg har boligen en frittstående bygning med 3 boder (ca. 26 kvm - utvendige mål) og råkjellere under leilighet 2 (del B) samt leilighet 3 (del C).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.03.2022 utført av Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmurer i naturstein, tegl og betong. Stedvis støpt betong mot grunn. Yttervegger tre og tegl/mur konstruksjoner, etasjeskillere og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning. Yttertak med formen saltak, belagt med metallplater. Vinduer i 2- og 3-lags glass. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leilighet 1 (del A) - 1. etasje
Entré: Trappegang til 2. etasje. Laminat på gulv, panel på vegger og plater i himling.
Stue: Frittstående Jøtul peisovn. Laminat på gulv, tapet på vegger og plater i himling.
Kjøkken: Over- og underskap i hvit og glatt utførelse. Kjøkkenplater over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for komfyr og frittstående kjøleskap. Laminat på gulv, panel på vegger og mdf-panel i himling.
Soverom: Parkett på gulv, tapet på vegger og plater i himling.
Leilighet 1 (del A) - 2. etasje
Bad: Nedsenket servant i glassplate. Speilskap over servant. Fastmontert hylle med glassplater. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Belegg på gulv, tapet samt panel på vegger og strietapet i himling.
Soverom: Trappegang til 1. etasje. Parkett på gulv, tapet på vegger og plater i himling.
Leilighet 2 (del B) - 1. etasje
Entré: Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt strie på vegger og malt panel i himling.
Soverom: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, brystningspanel samt panelplater på vegger og panel i himling.
Soverom: Laminat på gulv, panelplater på vegger og panel i himling.
Soverom: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Parkett på gulv, panelplater på vegger og panel i himling. Utgang til terrasse.
Bad/vaskerom: Servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på høyskap og vegghengte skap. Vegghengt skap i hvit og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjbadekar med hånddusj samt massasjedyser. Opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv, brystningspanel samt strietapet på vegger og panel i himling.
Gang: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Frittstående Jøtul klebersteinsovn. Montert varmepumpe. Trappegang til 2. etasje.
Leilighet 2 (del B) - 2. etasje
Stue: Frittstående Jøtul vedovn med murvegg. Laminat på gulv, strietapet på vegger og palter i himling. Tilgang til bod.
Spisestue: Laminat på gulv, brystningspanel på vegger og panel i himling. Utgang til delvis overbygget vestvendt balkong på ca. 38 kvm med markise, terrassevarmer og strømuttak. Tilgang til uinnredet kaldtloft via luke på balkong.
Kjøkken: Over- og underskap i hvit og glatt utførelse. Flislagt felt over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Laminat på gulv, strietapet på vegger og plater i himling.
Gang: Frittstående etasjeovn. Trappegang til 1. etasje. Laminat på gulv, malte vegger og panel i himling.
Arbeidsrom: Laminat på gulv, strietapet på vegger og panel himling.
Soverom: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, panelplater på vegger og panel i himling. Utgang til balkong.
Bad: Badet er oppgradert i nyere tid. Heldekkende servant over servantskap i mørk og glatt utførelse. Speilskap med lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett med regnfallsdusj. Belegg på gulv, våtromsplater på vegger og mdf-panel i himling.
Leilighet 3 (del C)
Entré: Garderobenisje. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling. Tilgang til bod.
Stue: Frittstående Dovre peisovn med flislagt gulv. Laminat på gulv, panel på vegger og takess-plater i himling.
Kjøkken: Over- og underskap samt vitrineskap i hvit utførelse. Flislagt felt over laminert benkeplate. Heltre benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for komfyr og frittstående kjøleskap. Laminat på gulv, malte vegger og panel i himling.
Wc-rom: Vegghengt servant og gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv, strietapet på vegger og panel i himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Vegghengte skap med hyller i tilsvarende utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Dusjkabinett. Fliser på gulv, panelplater på vegger og mdf-panel i himling.
Soverom: Laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Leilighet 4 (del D)
Entré: Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Stue: Eikeparkett på gulv, panel på vegger og takess-plater i himling.
Kjøkken: Over- og underskap samt vitrineskap i hvit og profilert utførelse. Kjøkkenplater over benkeplate. Heltre benkeplater. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og frittstående kjøleskap. Eikeparkett på gulv, panel på vegger og panel i himling. Tilgang til bod via skyvedør.
Wc-rom: Vegghengt servant og gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv, strietapet på vegger og strietapet i himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Vegghengte skap med hyller i tilsvarende utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Dusjkabinett. Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Soverom: Vegg-til-vegg teppe på gulv, panel på vegger og malt himling.
Generelt om boligen: Vannrør av typen rør i rør system, armert flexirør og kobber. Avløpsrør er hovedsakelig av plast og stedvis soil. Høiax Titanium Eco 120 varmtvannsbereder for leilighet 1 (del A). Høiax RS 200 varmtvannsbereder for leilighet 2 (del B). Oso Super S 200 varmtvannsbereder fra 2006 for leilighet 3 (del C). Oso RB 30 varmtvannsbereder for kjøkken i leilighet 4 (del D) og Oso Super S 120 varmtvannsbereder for leilighet 4 (del D). 4 sikringsskap til hver leilighet med automatsikringer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad (leilighet 4/del D): Plassering av samlestokk samt avslutning på varerør i vegg kan utgjøre en risiko for vannskade ved evt. lekkasje, uegnet veggmaterialer, manglende veggmembran, usikkerhet ved slukmansjett samt klemring og stedvis motfall på gulv utenfor dusjsone.
- Bad (leilighet 2/del B): Veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning, plast i vegg mot våtrom og manglende fall på gulv.
- Bad (leilighet 3/del C): Hakk samt krakeligringer i servant, uegnet veggmaterialer, bomlyd i enkelte gulvfliser, manglende veggmembran, usikkerhet vedrørende slukmansjett samt klemring og stedvis motfall på gulv utenfor dusjsone.
- Kjøkken (leilighet 1/del A): Møkkete overflater på innredning.
- Kjøkken (leilighet 4/del D): Stedvis svellinger på innredning.
- Wc-rom (leilighet 3/del C): Toalett er ikke tilstrekkelig festet.
- Wc-rom (leilighet 4/del D): Sprekker i gulvfliser.
- Øvrige rom (leilighet 3/del C): Ingen ventilasjon, bomlyd i enkelte gulvfliser, sprekker i gulv og stedvis noe ufagmessige avslutninger på gulv.
- Øvrige rom (leilighet 4/del D): Ingen ventilasjon.
- Innvendige trapper (leilighet 1/del A): Trapp samt rekkverk har for store åpninger, stedvis lav fri ganghøyde og knirk.
- Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 27 mm i gang og 25 mm på soverom.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Uoversiktlig røropplegg.
- Brann: Usikkerhet vedrørende brannskiller.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Innvendige skjevheter, stedvis råteskadet panel, stedvis malingsslitt panel og sprekker i murfasade.
- Balkong: Stedvis råteskader og manglende ventilasjon mellom sjiktene.
- Grunnmur: Sprekkdannelser og riss.
- Vaskerom (leilighet 2/del B), kjøkken (leilighet 2/del B), øvrige rom (leilighet 1/del A), øvrige rom (leilighet 2/del B), rom under terreng, drenering, frittstående garasje og frittstående bodbygning: Tilstandsgraden er satt ut i fra en helhetsvurdering.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Bad (leilighet 1/del A) og krypkjeller (under leilighet 1/del A): Tilstandsgraden er satt ut i fra en helhetsvurdering.
- Wc-rom (leilighet 3/del C) og wc-rom (leilighet 4/del D): Ingen ventilasjon.
- Ildsteder/skorsteiner innvendig.
- Elektrisk anlegg: Mangler deksler i sikringsskap for leilighet 1/del A samt leilighet 4/del D og stedvis løse ledninger.
- Brann: Manglende røykvarsler i leilighet 3/del C og manglende/utgått brannslukkerutstyr.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Leilighet 1 (del A): Peisovn i stue.
Leilighet 2 (del B): Klebersteinsovn og varmepumpe i gang (1. etg). Peisovn i stue (2. etg). Etasjeovn i gang (2. etg). Varmekabler i gulv i entré.
Leilighet 3 (del C): Peisovn i stue. Varmekabler i gulv i entré.
Videre er boligene basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2015, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Ubrukt røykrør i skorsteinsvangen (kjeller), manglende plate av ubrennbart materiale på gulv foran vedovn (1. etg) og skorstein fungerer ikke som forutsatt. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen registrert med fire boenheter (ikke godkjent som fire boenheter) og er først registrert tatt i bruk i år 1876.
Megler anfører at det ikke foreligger godkjente byggetegninger på opprinnelig bygning i kommunens arkiv, av den grunn finnes det ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Det er da usikkerhet vedrørende innredning av rom for varig opphold er bruksendret/omsøkt og godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for tilbygg av boligen/ombygging av boligen samt garasje datert 13.08.2003. Ombyggingen/tilbyggsdelen omfatter bl.a. nåværende soverom og gang i 1. etg i leilighet 2/del b samt bad i leilighet 3/del c. I tillegg omfatter det nåværende soverom og bad i 2. etg i leilighet 2/del b samt bad i leilighet 4/del d. Det er ikke søkt om ferdigattest ved ferdigstillelse av tiltaket. Kjøper overtar ansvaret og risikoen knyttet til manglende ferdigattest.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Dagboknummer: 900009
Tinglysningsdato: 27.01.1881
Dokumentet er ikke å finne i kommunens arkiver, men hefter i eiendommen. Servitutten antas å ikke ha betydning for kjøpers bruk av eiendommen, da den omhandler adkomstrett (jf. grunnboksutskrift) og eiendommen har per i dag adkomst via kommunal vei.
Dagboknummer: 286
Tinglysningsdato: 13.02.1950
Servitutten omhandler: Ulempeerstatning ifbm. oppføring av barneskole (daværende gymnastikksal).
Dagboknummer: 287
Tinglysningsdato: 13.02.1950
Servitutten omhandler: Bestemmelser om bebyggelse ifbm. tomtegrenser mot barneskolen (daværende gymnastikksal).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Leilighetene/hyblene er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separate boenheter av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling i boligene.
Eiendommen er inndelt i 4 leiligheter/hybler, hvorav 2 er utleid per dags dato for kr 8.000,- pr. mnd. Øvrige 2 leiligheter er ubebodd.
Forventet leieinntekt for leilighet 1 (del A) er estimert til ca. kr 8.000,- pr. mnd.
Forventet leieinntekt for leilighet 2 (del B) er estimert til ca. kr 14.000-15.000,- pr. mnd.
Forventet leieinntekt for leilighet 3 (del C) og leilighet 4 (del D) er estimert til ca. kr 10.000,- pr. mnd pr. leilighet.
Totale leieinntekter for hele bygningen er ca. kr 43.000,- pr. mnd/ca. kr 516.000,- pr. år.

Diverse

Eiendommen inngår i dødsbo under offentlig skifte hvor boet er selger. Selger har således ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst pantedokument med sperre eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert boligområde med kort vei til sentrum med butikker samt servicetilbud, turmuligheter, lekeplass og fotballbane samt Brandengen flerbrukshall. Umiddelbar nærhet til Brandengen barneskole. Få minutters gange til dagligvarebutikk. Ca. 10 minutters gange til Marienlyst med fotballbaner, kunstisbane om vinteren, friidrettsbane, treningsstudio, Drammensbadet (helårsbad) og Drammenshallen. Fine turmuligheter i nærområdet. Sykkelavstand til badeplasser på Sota og Holmennokken, hvor det også arrangeres Sankt Hans feiring og nyttårsfeiring. Gangavstand til Turistforeningens kajakkutleie på Gyldenløve brygge.
De fleste fritidstilbud finnes i Drammen, mange fritidstilbud også i bydelen. Drafn, Skiold og Glassverket er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg. Kort vei også til Åskollen med fotball-, håndball, korps- og speideraktiviteter. Fotballbaner, akebakker, flerbrukshall fra 2019 og nærmiljøanlegg i nærheten (Ulvekula og Tegger’n).
Bussholdeplass innen kort gangavstand med flere avganger mot Drammen, Sande og Skoger se www.brakar.no for rutetider. Togstasjon ved Strømsø torg med svært gode forbindelser til Kongsberg og Oslo, ca. 30 minutter med tog til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Enkel adkomst til E-18.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Kobbervik Gård barnehage, Solbakken barnehage, Strømsø familiebarnehage.
Skoler: Brandengen barneskole og Marienlyst ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 701 kvm. Tilnærmet flat tomt som er opparbeidet med gjerde, trær, hekk, prydbusker og diverse beplantninger. Stor felles pergola med tak og levegger. Adkomstveier belagt med belegningsstein. Gårdsplass og innkjørsel belagt med belegningsstein.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser mot øst (Lohrmanns gate) og mot sør (Lohrmanns gate 1 samt Spinnerigata 7) med et beregnet normalavvik på 31-200 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og to biloppstillingsplasser på gårdsplass.
Dobbelgarasje på ca. 43 kvm med elektrisk leddport.
Øvrig parkering i gate etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015, og kommunedelplan Strømsø (gatebruk) datert 22.06.2004 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).
Eiendommen er SEFRAK-registrert, del av bygningen (leilighet 2/del B) på eiendommen er et ikke-meldepliktig bygg. SEFRAK-registrerte bygninger gjelder bygg (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminnelova.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 38.857,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 11.990,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie, tv/internett, bygningsforsikring og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 2 329 718,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 8 386 984,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.201.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.14.650,- for boliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hans Sørensen Knigge Dødsbo

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av boet iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,94% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0021/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.2221

Dato

Sist oppdatert: 20. mai 2022 kl. 17:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.