Komplett salgsoppgave

Ådnavika 85

2 690 000 kr
72 m²
2 soverom
Velkommen til Ådnavika 85!
Velkommen til Ådnavika 85!
Thomas Gamnes
Presenteres av
Thomas Gamnes
Skogsvåg
Flott rorbu i maritime omgivelser | To båtplasser | Fine turmuligheter i området | Kort vei til Sund senter

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Omkostninger
  58 592 kr
 • Totalpris
  2 748 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 750 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Det mest positive ved boligen har vært muligheten til å fiske fra terrassen og båtplass rett vedsiden av.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ådnavika 85! En flott rorbu med nydelig beliggenhet ved Raunefjorden. Med sjø like utenfor døren og to båtplasser er dette et utmerket sted å tilbringe dagene på. Kort vei til badevik, turområder og gode fiskemuligheter. Sund senter med sitt utvalg butikker ligger 2 minutter unna med bil
 • Eier har bebodd rorbuen de siste 5 årene og det er hengt opp postkasser til hver seksjon
 • To båtplasser i flytebrygger på 3,5x8m med minusmåler for strøm og 4x8m
 • God lagring under bryggen
 • Eksklusiv bruksrett til terrasse/brygge i front
 • Varmt og kaldtvannsuttak på siden av rorbu
 • Felleskostnader pr mnd kr 1.750,-
 • God takhøyde i stue/kjøkken
 • Mulighet for el-bil lading
 • Rorbu malt utvendig i 2021
 • Utvendig bod ved parkering
 • Sentralstøvsuge
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Ådnavika 85, 5382 SKOGSVÅG
  Kommunenummer 4626, gårdsnummer 150, bruksnummer 131, seksjonsnummer 17

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 88 kvm
  Totalt bruksareal: 74 kvm
  Totalt primærrom: 72 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 35 kvm: Tv-stue, gang, bad og soverom
  2. etasje 37 kvm: Stue/kjøkken og soverom
  Sekundærrom:
  1. etasje 2 kvm: Teknisk rom
  I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod ved felles parkering oppmålt til 4,4 m2.
  Koffertloft med tilkomst fra hovedsoverom.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.06.2021 utført av Atle Kallestad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av
  bindingsverkkonstruksjon. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  På bad har følgende fått TG 2. Ventilasjon da avtrekkseffekten vurderes til å ikke være tilstrekkelig. Overflater vegger grunnet skruehull observert i våtsonen. Membran grunnet alder og sluk da det ikke var mulig å foreta undersøkelse av sluket. Lokalfall rundt sluk er ikke målt men fra terskel til dusjkabinett vurderes fallet som ikke tilstrekkelig. Se utfyllende tekst i rapporten.
  Vannrør på kjøkken er ikke plugget mot varerør, TG 2. Se utfyllende tekst i rapporten.
  Innvendige trapper har ikke håndløper på begge sider, oppfyller ikke dagens krav, TG 2.
  Varmtvannsbererder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget, TG 2.
  Det er stedvis observert rustproblematikk på vindushengsler, TG 2.
  Vurderingene av yttertaket er gjort fra bakkeplan med den begrensing dette innbefatter, TG 2. Se utfyllende tekst i rapporten.
  Nedløpsrør drenerer ikke takvannet tilstrekkelig vekk fra grunnmur. Se utfyllende tekst i rapporten.
  Sameiets felles kloakanlegg har hatt reperasjoner.

  Moderniseringer og påkostninger

  - Rorbu er malt utvendig i 2021.

  Standard

  Stue/kjøkken:
  Romslig stue/kjøkkenløsning med flott sjøutsikt, parkett skipsgulv og takhøyde som går opp til hele 3,9m. Store vinduer sørger for at du får rikelig med naturlig lysinnslipp. Plass til sofa og spisegruppe. Fransk balkong med rekkverk på utsiden. Kjøkkeninnredning fra Norema med profilerte fronter, fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. God lagringsplass i skap og skuffer. Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Kjøleskap, komfyr og platetopp, oppvaskemaskin. Det gjøres særskilt oppmerksom på at platetopp ikke virker.
  Soverom:
  Romslig hovedsoverom i 2. etasje med god plass til dobbeltseng og lagring i garderobeskap. Innhuk hvor man kan plassere kommode eller tv om man ønsker det. Fra soverommet har man tilgang til koffertloft.
  Soverom nr 2 ligger i 1. etasje. Her har man mulighet for senger på begge sider av rommet. For flere sengeplasser kan man få inn en køyeseng.
  Bad:
  Helfliset bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning og ovenpåliggende servant, dusjkabinett, gulvstående toalett og opplegg for vaskemaskin.
  Tv-stue:
  Stor tv-stue i 1. etasje med plass til sofa, tv og annet man måtte ønske. Varmekabler i gulvet. Utgang til uteområde. Tv-stuen er opprinnelig byggemeldt som naust iht. seksjonering/byggetegninger.
  Gang:
  Gangen leder deg igjennom 1. etasje. Her har man varmekabler i gulv og knagger for oppbevaring under trapp.
  Ute:
  Her har man brygge med eksklusiv bruksrett for del i front av rorbu. God plass til utemøbler og mulighet for å fiske rett fra bryggen. Det er gode oppbevaringsmuligheter for teiner ol. under bryggen. Det er uttak til både varmt og kaldt vann med medfølgende trommel på siden av rorbu. To båtplasser på 3,5x8m og 4x8m.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Garderobeskap i naustrom medfølger ikke.
  Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.
  Hvitevarer på kjøkken og kjøleskap med frys i naustrom medfølger.

  Oppvarming

  Varmekabler i gang, bad og tv-stue i 1. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.10.2003. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
  Tv-stue i 1. etasje er opprinnelig byggemeldt som naust jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
  Dagboknr 15837, tinglyst 06.11.1985, type heftelse: Bestemmelse om veg
  Hovedbruket, bnr. 2 skal ha bruksrett til veg frem til bnr. 131.
  Dagboknr 4125, tinglyst 17.03.1988, type heftelse: Bestemmelse om veg
  Gnr. 50, bnr. 138 i Sund har bruksrett til veg over gnr. 50, bnr. 131,140, 141 og 142.
  Dagboknr 6155, tinglyst 27.04.1988, type heftelse: Bestemmelse om veg
  Gnr. 50, bnr. 130 i Sund har bruksrett til veg over gnr. 50, bnr. 131, 140, 141 og 142.
  Dagboknr 7981, tinglyst 12.08.1991, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Gnr. 50, bnr. 138 har rett til å knytte seg til vannledning, telefonkabel og strømkabel som er lagt frem til opparbeidet plass på gnr. 50, bnr. 131. Gnr. 50, bnr. 138 har også rett til å ligge avløpsledning samt stakekummer for kloakk over gnr. 50, bnr. 131.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Utleie av seksjoner utover 1 år skal ha Styrets godkjenning. Langvarig utlån likestilles med utleie. Profesjonell utleie eller utlån med hyppig skifte av beboere er eksempler på saklig grunn for å nekte godkjennelse. Utleie som er til stor ulempe for andre sameiere kan også være en saklig grunn. Korttidsutleie inntil 30 døgn sammenhengende (f.eks Airbnb) er tillatt. Boligseksjonen kan imidlertid ikke utleies i mer enn 60 døgn pr år.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Flott beliggenhet i maritime omgivelser ved Raunefjorden med sjø like utenfor døren. Direkte adkomst fra eiendommen til fine rekreasjonsopplevelser som bading, padling og fisking. Det er også mange fine turmuligheter i nærområdet. Kommer det gjester sjøveien, er det gjestekai med dybde for store båter/seilbåter.
  Sund senter med blant annet dagligvare butikk, frisør og vinmonopol i gangavstand fra eiendommen.

  Adkomst

  Fra Bergen kjører man til Sotra, på Sotraveien. Kjør gjennom Kolltveit tunnellen og ta til venstre i rundkjøringen. Følg RV555 videre. Når man kommer til Rema 1000 i Skogsvågskiftet skal man inn til venstre. Kjør forbi Sund senter, og ta til venstre etter ca. 600m. Følg veien 450m og ta til venstre igjen. Følg veien innover til du kommer til Ådnavika. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 6 366 kvm som tilhører sameiet. Tomtearealet er pent opparbeidet med kaipromenade, flytebrygger og badeplass med benker og platting. Rorbuen har stor uteplass på sjøsiden med eksklusiv bruk for seksjonen. Uteområdet går rett frem fra yttervegger på rorbu mot sjø.

  Parkering

  Parkering på felles biloppstillingsplass.
  Mulighet for el-bil lading for kr. 350,- pr. mnd for de som bor der. For de som benytter det som fritidsbolig betales det kr 350,- pr. år.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann-nett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
  Eiendommen er tilknyttet privat avløp.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 08.02.2011 er avsatt til: Fritidsbebyggelse og fiske.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Kommunale avgifter er kr 5 905,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann og renovasjon.
  Fellesutgiftene er i snitt kr 1 750,- pr. mnd og betales kvartalsvis.
  Fellesutgifter inkluderer: Vedlikehold felles arealer, felles strøm, vedlikehold vei, byggforsikring og avgift for to båtplasser.
  Fellesutgiftene pr. mnd. er et gjennomsnitt over det som betales årlig til sameiet.
  Det betales kvartalsvis på følgende måte:
  1. kv: kr 4 000,-
  2. kv: kr 8 000,- (avgift pr. båtplass betales 1 gang i året)
  3. kv: kr 4 000,-
  4. kv: kr 5 000,- (vedlikehold vei betales 1 gang i året)
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist juster 01.07.2021.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Nåværende eier har bodd i boligen.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 5905,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann og renovasjon.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Nårværende eier har bodd i boligen.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 600.000,- ifølge skatteetaten.

  Eiendomsskatt

  Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.758.592,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 9.900,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Cato Bønes

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Ådnavika Rorbuer sameie, med sameiebrøk 40/1039.
  Sameiet består av 24 seksjoner.
  Styreleder er Arne Bakke, tlf 93 06 83 97
  Utleie: Utleie av seksjoner utover 1 år skal ha Styrets godkjenning. Langvarig utlån likestilles med utleie. Profesjonell utleie eller utlån med hyppig skifte av beboere er eksempler på saklig grunn for å nekte godkjennelse. Utleie som er til stor ulempe for andre sameiere kan også være en saklig grunn. Korttidsutleie inntil 30 døgn sammenhengende (f.eks Airbnb) er tillatt. Boligseksjonen kan imidlertid ikke utleies i mer enn 60 døgn pr år.
  Flytebryggeanlegg: Eier av fast båtplass må være eier av en rorbu i Sameiet. Alle som skal disponere fast plass i flytebryggeanlegget må være formell eier eller leier av en av rorbuene, eller tilhøre samme husstand som eieren/leieren.
  Eiere av elektriske biler har rett til å lade disse fra enhver stikkontakt på bodenes yttervegger. Betaling for lading gjøres via de kvartalsvise betalingene som kreves inn av Styret. Satsene fastsettes av sameiermøtet.
  Dyrehold er tillatt.
  Foretatt påkostninger de senere år: Malt fasader.
  Planlagte påkostninger: Ikke noe planlagt.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon. Den enkelte boligseksjon kan bare anvendes til beboelse. Næringsvirksomhet er ikke tillatt.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,3% av salgssum
  Tilrettelegging: kr 13.900,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Sotra: kr 7.500,-
  Fotopakke: kr 6.000,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 69-0112/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR69.21112

  Dato

  Sist oppdatert: 13. mai 2022 kl. 12:33

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
  Lurer du på noe?

  Lignende fritidsboliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.