Komplett salgsoppgave

Olasrudveien 10

7 200 000 kr
145 m²
3 soverom
Stenbråten/Mortensrud
Tiltalende og solrik enebolig (188 BRA) med garasje. Flott inngjerdet hage. Stenbråten skole. Stort potensiale i u. etg.
 • Prisantydning
  7 200 000 kr
 • Omkostninger
  181 342 kr
 • Totalpris
  7 381 342 kr
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  145 m²
 • Bruksareal
  188 m²
 • Tomteareal
  293 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  3 900 kr
 • Energimerke
  Grønn F

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktivt beliggende enebolig med en meget god intern plassering - omkranset av store grøntarealer og lekeplasser på populære Stenbråten. Tilnærmet bilfritt bomiljø, noe som gjør dette området til et eldorado for småbarnsfamilier.
En meget tiltalende familiebolig over 3 plan med en romslig og praktisk planløsning. Boligen er holdt i moderne og tidløse farger, og inneholder bla. Entré, kjøkken, stue og spisestue i åpen løsning. 3 soverom, 2 bad, wc, vaskerom og stor uinnredet kjellerstue med potensiale. Romslig inngjerdet hage, og terrasse med utepeis. Sol fra morgen til kveld. Garasjeplass.
Gangavstand til alt området har å by på bla. ca. 150m til Stenbråten barneskole, barnehager, kollektivtransport, marka med flotte lysløyper og diverse servicetilbud.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Olasrudveien 10, 1284 OSLO
Gårdsnummer 180, bruksnummer 87, kommunenummer 301,Gårdsnummer 180, bruksnummer 81, kommunenummer 301,Gårdsnummer 180, bruksnummer 96, kommunenummer 301

Innhold

Totalt bruttoareal: 209 kvm
Totalt bruksareal: 188 kvm
Totalt primærrom: 145 kvm
Primærrom:
Kjeller 27 kvm:
Trappegang, gang, bad, badstue og åpent rom tilknyttet bad.
1. etasje 76 kvm:
Entré, gang, trappegang, stue, kjøkken, toalettrom og vaskerom
2. etasje 42 kvm:
Trappegang, gang, bad og 3 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller 43 kvm:
Matboder og uinnredet kjellerstue.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig fra 1986 på 2 etasjer og innredet underetasje. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv mot grunn av betong og grunnmur av Lecamur-konstruksjon. Bærende konstruksjoner av Lecamur og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av lettklinkerelementer og yttervegger av bindingsverk som utvendig er kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør med glassfelt og kikkehull fra byggeår. Terrasseskyvedør og balkongdører med karmer av tre og tre-lags glass fra byggeår og 2018. Vinduer med karmer av tre og to samt tre-lags glass fra byggeår, 2014 og 2018. Takvinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder; Bad i underetasje på grunn av manglende membran i våtsone under badekar. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og membran er benyttet eller om monteringen er korrekt. Svakt fall til sluk. Bad i 2. etasje på grunn av at drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Vaskerom på grunn av svakt fall til sluk. Vann -og avløpsrør fra husets byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Manglende automatisk lekkasjestopper og komfyrvakt på kjøkken. Uinnredet kjellerrom har forhøyede fuktverdier på nedre del av vegg. Synlige fuktmerker på vegg og salt/kalkutslag på innsiden av grunnmur som indikerer utilsiktet fuktighet. Det er observert sprekkdannelser på betonggulvet. Manglende sluk på teknisk rom. Fjernvarmeanlegget har en alder som tilsier at over halvparten av anbefalt brukstid er passert og restlevetiden er derfor usikker. Det er registrert kontinuerlig avdrypp fra fjernvarmeanlegget. Det er noe skjevheter i boligen. Vinduer og dører av eldre dato har behov for oppgraderinger. Takvinduer bærer preg av høy slitasjegrad. Taket har symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader med unntak av 1 sprukket takstein ved skorstein. Drenering er fra byggeår og det er er fuktmerker/-symptomer i underetasje. Det mangler fall ut fra grunnmuren. Redskapsbod har behov for noe vedlikehold. Lyktene ved porten i hagen er defekte.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget tiltalende og pent oppusset familiebolig med en solrik og attraktiv beliggenhet i et veletablert villaområde på populære Stenbråten. Eiendommen ligger i et tilnærmet bilfritt område, og har således en særdeles barnevennlig og trafikkskjermet beliggenhet. Boligen er skreddersydd for familieliv med en praktisk, åpen og innholdsrik planløsning. Gangavstand til alt området har å by på: barnehager og skole, diverse servicetilbud, et bredt fritidstilbud og offentlig kommunikasjon. Garasje i felles garasjerekke, samt godt med lagringsplass.
Eier har de siste årene foretatt påkostninger som i hovedtrekk har bestått av:
2021: Malt trapper, trappegang, gang, og rom i underetasjen
2020: Malt det ene soverommet, samt innredet rommet med plassbygde hyller og skapløsning.
2018: Byttet vindu på ett soverom. Byttet terrassedør ved spisestue, nye vindskier og lagt stålbeslag.
2015: Pusset opp baderom i 2. etasje. Byttet vindu på bad i 2. etasje. Anlagt ny terrasseplatting (ved utepeis).
2012: Ny kjøkkeninnredning fra Norema. Lagt nye varmekabler og gulvfliser på kjøkken/spisestue. Malt trapper, trappegang, gang i 2. etasje, og kjøkken.
2011: Lagt varmekabler og nye fliser i alle gulv i første etasje (unntatt stue) samt pusset opp vaskerom, wc, og gang
1. etasje:
Boligens inngangsparti ligger i 1. etasje. Her blir du møtt av en innbydende entré med fliser og varme i gulv, samt god plass til oppheng av ytterjakker i stor skyvedørsgarderobe. Videre fra entréen er det direkte adkomst til vaskerommet, samt separat WC.
Vaskerom:
Romslig og praktisk vaskerom som ble pusset opp i 2011. Vaskerommet er utrustet med fliser og varme i gulv, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, utslagsvask, samt god plass til lagring i benkeskap og høyskap – kort sagt alt det du trenger og ønsker i et vaskerom. Utrolig praktisk med den direkte tilknytningen til entréen når du kommer hjem fra treningstur, eller for barn med skitne klær og støvler etter lek. Downlights i tak samt vinduer gir godt med lys. Vaskerommet ligger vegg i vegg med toalettet.
Separat WC:
Alltid praktisk med et separat gjestetoalett. Rommet ble pusset opp i 2011, og fremstår som delikat og moderne. Det er effektivt innredet med fliser på vegger, samt gulvvarme. Videre er det utrustet med vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, med ett-greps armatur fra Hansgrohe, og benkeplate av heltre. Vegghengt belysning over servanten, og toalett fra Ifö.
Stue, spisestue og kjøkken:
Videre fra gangen kommer man inn i en lys og romslig stue med spisestue og kjøkken i åpen løsning. Her flommer lyset inn fra de store vindusflatene mot syd og vest, og fra terrassedørene. Fargevalg, de store vindusflatene, samt belysningen forsterker det luftige og åpne i dette rommet, og gjør dette til et rom med høy trivselsfaktor. Den åpne løsningen gir også god plass og mange innredningsmuligheter. I stuen er det godt med plass til flere sittegrupper. Peisen bidrar til å gi ekstra hygge og varme spesielt på de kalde høst- og vinterdagene.
Et stort og pent spisekjøkken fra Norema som ble pusset opp i 2012. Effektivt innredet med behagelige farger og tidløs design har dette kjøkkenet alt innenfor rekkevidde for ivrige hobbykokker i alle aldre. Det er rikelig med benke- og skapplass, samt integrerte hvitevarer som inkluderer: induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap. Vegghengt ventilator fra Røros Hetta med avtrekk ut. I spisestuedelen er det god plass til stort spisebord. Det er også god plass til å dekke til et skikkelig langbord ved større begivenheter, og er et naturlig samlingssted for måltider og sosiale timer med familie og venner. Praktisk med fliser på gulv, og gulvvarmen lunker tærne når du gjør i stand frokosten på tidlige vintermorgener. Den særdeles gode takhøyden på over 4 m bidrar til å gi dette luftige rommet særpreg. Det er utgang fra kjøkkenet til terrasse på ca. 13 kvm opparbeidet med belegningsstein - hvor deler er overbygget. En perfekt plass å starte dagen med en kaffekopp i morgensolen. Kun de integrerte hvitevarene på kjøkkenet følger boligen.
Terrasse:
Fra stuen er det utgang til stor solrik markterrasse på 24.5 kvm. Denne terrassen ligger langs nesten hele stuens bredde og blir en naturlig fortsettelse av det store innerommet – eller blir stuen en fortsettelse av uterommet? Dette gir en ekstra dimensjon til boligen - spesielt på varme sommerdager. Terrassen og hagen har en usjenert og skjermet beliggenhet. Det er god plass til å etablere flere sittegrupper, utekjøkken, lounge og grill på den store terrassen. I tillegg er det god boltreplass for de minste i den inngjerdede hagen. Utepeisen gir ekstra kos, og er et perfekt samlingspunkt på de kjøligere sommerkveldene. Her får man alt som trengs for å nyte sommerhalvåret med sol fra morgen til kveld.
2. etasje:
I denne etasjen finner du soveromsavdelingen med 3 gode soverom, et romslig familiebaderom, samt mesanin.
Soverom:
Tre gode soverom, hvorav to av soverommene har utgang til vestvendt balkong på 5 kvm. En perfekt sted å starte dagen med morgenkaffen, eller avslutte dagen med en god bok.
Baderom:
I praktisk tilknytning til soverommene ligger ett av huset baderom. Badet ble pusset opp i 2015 og fremstår som delikat og innbydende med tidløse fliser på vegger og gulv. Det er effektivt innredet med vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Dusjhjørne med armatur tilkoblet hånddusj fra Grohe, samt veggmontert wc fra Villeroy og Boch. Varmekabler i gulvet sørger for å sikre varme tær for de som kvier seg for å forlate dynens lune varme, og vinduet sikrer godt med naturlig lys.
Bibliotek/lesekrok:
Den luftig gangen i 2. etasjen kan fungere utmerket som en loftstue, bibliotek, lesekrok eller kanskje en tv-stue for barn og ungdom. Åpent ned til kjøkkenet.
Underetasjen:
Stor underetasje som åpner for flere bruksmuligheter. Denne etasje består av: trappegang, stort baderom, innredet rom, gang, badstue, teknisk rom, matbod og et stort uinnredet kjellerstue. Store deler av denne etasjen har fliser på gulv.
Baderom:
Hjemmets andre baderom ligger i underetasjen, og er innredet med fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Videre er det utrustet med innfelt badekar med armatur tilkoblet hånddusj. I forlengelsen av baderommet ligger et innredet rom som selger har brukt som trimrom. Rommet er praktisk utrustet med stort garderobeskap. Her har man muligheten til å virkelig skape sin egen spa-avdeling.
Badstue:
Med direkte adkomst fra baderommet ligger badstuen. Gulvflate består av ubehandlet betong og er belagt med trebord. Vegg- og himlingsflater er av ubehandlet panel, og vegghengte sittebenker av trekonstruksjoner. Vegghengt badstueovn fra Tylö.
Uinnredet kjellerstue:
Kjellerstuen på 23 kvm. må sies å ha et stort potensiale. Selger har brukt dette rommet til lagring, men med litt kjærlighet kan det fungere utmerket som en ungdomshule, lekerom, bibliotek, hjemmekino/TV-stue, eller musikkrom. Kanskje litt av hvert – eller noe helt annet? Her er mulighetene mange!
Kort oppsummert:
Dette er en romslig og innholdsrik bolig med svært gode muligheter for å tilpasse den enkelte families behov og ønsker, beliggende i et område som betraktes som familievennlig og hvor man vil kunne trives meget godt.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med fjernvarmeanlegg. Gulvvarme i entré, på bad, wc, vaskerom, kjøkken og spisestue. Peis i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.08.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Eiendommen har andel i realsameie:
Gnr. 180, bnr. 81: 1/288
Gnr. 180, bnr. 96: 1/13
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 29144, tinglyst 23.05.1985:
Det er lagt felles stikkledninger for vann -og avløp fra hovedledning og frem til eiendommene. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlig for ledningenes drift og vedlikehold. Grunneiere som får felles stikkledninger gjennom sin eiendom forplikter seg til å ikke utføre arbeider som kan skade eller gjøre ledningene utilgjengelige, likeså gis det fri adgang til nødvendige vedlikeholds -og reparasjonsarbeider. De økonomiske forpliktelser fordeles etter følgende fordeling: 1/13. Eventuell tvist avgjøres ved skjønn ved byfogden.
Dagboknr. 40739, tinglyst 05.07.1985:
Gammelt skjøte vedr. forpliktelse til bebyggelse. Kommunen skal ha rett til å anlegge og ha liggende i eller over eiendommen ledninger for vann, avløp, fjernvarme, kummer m.m. samt rett til adkomst for anlegg og tilsyn/vedlikehold. Kommunen har også rett til å sette opp eller å ha stående nettstasjon (transformator). Ved skade på terreng skal den bringes tilbake i tidligere stand for kommunens regning, betales erstatning etter overenskomst, rettslig skjønn eller ved voldgift. Eier av eiendommen plikter å avstå nødvendig, ubebygget grunn til veiutvidelse samt fellesarealer, fellesanlegg, eventuelt nødvendig adkomst for nabotomt og nettstasjon. Avståelsen skjer mot erstatning i den utstrekning kjøperen ikke plikter å avstå grunnen vederlagsfritt. Tilsyn med og reparasjon av anleggene må ikke hindres eller vanskeliggjøres ved anlegg eller bebyggelse. Før arbeid på tomten plikter eier å varsle kommune, og må rette seg etter de pålegg som kommunen gir. Dersom arbeider nødvendiggjør omlegging av ledninger, plikter kjøperen å legge om disse så fremt kommunen krever det. Kjøper er forpliktet til etter nærmere bestemmelse av kommunen og nytte og betale de stikkledninger som legges av kommunen. Kjøper overtar eiendomsretten og vedlikeholdsplikten av disse stikkledningene. Det kan ikke bygges over hovedledninger eller i deres umiddelbare nærhet. Vegetasjon pliktes fjernet uten vederlag i den utstrekning det er nødvendig for ferdsel eller veivedlikehold. Kommunen har rett til å plante trær og sette ledning/lyktestolper like på innsiden av grensen langs offentlig vei, plass o.l. Kjøperen forplikter seg til å være medlem av velforeningen/fellesorganet for boligfeltet. Kjøperen plikter å holde eiendommen i ordentlig stand. Blir vedlikeholdet forsømt, kan kommunen utføre dette på kjøperens regning. Dette gjelder også avkjørsler i tilknytning til veiene samt de opparbeidede veier som kommune ikke har overtatt til vedlikehold. Kommunen er fritatt for gjerdeplikt
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Pliktig medlemskap i Mortensrudgrenda velforening og garasjelag. Velforeningen består av 288 boenheter. Nettside: www.mortensrudgrenda.no

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hyggelig enebolig med en god intern beliggenhet i et attraktivt og veletablert villaområde på Stenbråten, nær grensen til bydel Nordstrand. Stille og rolig boligområde med store grøntarealer og lekeplasser rundt eiendommen. Boligen har en meget attraktiv beliggenhet i et tilnærmet bilfritt bomiljø, noe som gjør dette området til et eldorado for småbarnsfamilier. Mortensrud er et perfekt bosted for barnefamilier som ønsker nærhet til sentrum, samt trivelige og trygge omgivelser for barna. Mortensrudgrenda eier et stort friarealet som er opparbeidet med lekeplasser, fotballbane, som om vinteren anlegges med skøyteis.
Kort vei til Stenbråten barneskole, barnehager, Senter Syd Mortensrud med et godt utvalg av butikker/service-funksjoner, Kantarellen legesenter, offentlig kommunikasjon, samt de fleste fritidsaktivitetene området har å by på for både liten og stor. I området finner man godt etablerte idrettsklubber, treningssenter, golfbane ved Grønmo, Leirskallen slalombakke og Lofsrud gård og rideklubb. Kort vei til badevannet Stensrudtjern. Nærhet til Oslofjorden med lokale badestrender, som Ingierstrand og Hvervenbukta. Flotte rekreasjons- og turmuligheter i Østmarka med et mangfoldig løypenett, sommer som vinter.
Offentlig kommunikasjon:
Umiddelbar nærhet til bussholdeplass, samt kort gangavstand til T-bane på Senter Syd/Mortensrud torg som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Buss fra Senter Syd som korresponderer med tog fra Hauketo stasjon. Drive & park ved Hauketo togstasjon. Toget bruker ca. 10 minutter til sentrum. Matebuss til Senter Syd. (Se www.ruter.no)

Adkomst

Følg Mortensrudveien til Gamle Bygdevei. Følg Gamle Bygdevei til Olasrudveien på høyre side. Boligen ligger så inn den lille gangveien til venstre. Følg gangveien til nr 10.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
I følge utdanningsetaten sogner Olasrudveien 10 til Stenbråten skole, med kort og tilnærmet bilfri skolevei.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 293 kvm. Hagen er pent opparbeidet med bl.a. beplanting med busker, og småtrær. Nok av plass i hagen til trampoline, spill, og lek: kort sagt boltreplass for små og store i alle aldre. Eller kanskje det er noen hobbygartnere som trenger å få flekset sine grønne fingre? Redskapsbod i enden av hagen.
Fra stue og spisestue er det direkte adkomst til usjenert, vestvendt og solrik markterrasse på 24.5 kvm. Her er det god plass til flere sittegrupper, grill, og lounge. Utepeisen gir ekstra kos, og er et perfekt samlingspunkt på de kjøligere sommerkveldene. På finværsdager i sommerhalvåret vil dette virkelig oppleves som en forlengelse av stuen og spisestuen innenfor. Utgang fra kjøkken til sydvendt uteplass på ca. 13 kvm hvor deler er overbygget. Utgang fra to soverom til vestvendt balkong på ca. 5 kvm - en perfekt plass å avslutte dagen med en god bok. Sol på uteplassene og i hagen fra morgen til kveld.
Fellesarealer er pent opparbeidet med asfalterte internveier, gressplener, trær og diverse beplantning, samt felles lekeplasser, og fotballbane, som om vinteren anlegges med skøyteis.

Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjerekke med elektrisk leddport.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei (fra vestsiden), samt privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2713 datert 05.04.1984 med tilhørende oppfølgingsplan 38584 datert 29.11.1984.
Det foreligger 2 reguleringssaker for feltene sør for området. OBOS Nye Hjem AS i samarbeid med Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune ønsker å utvikle området med nye boliger med innslag av forretning/bevertning/annen offentlig og privat tjenesteyting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19 515,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år. + fjernvarme kr. 4.210,- for 2020
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.500,-
Velavgift er kr 3.900,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett og har en avgift på kr 4.600,- pr. år. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 8.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 333 469,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 800 488,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 7.381.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne May Moss

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgaver: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0096/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2196

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 21:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.