Komplett salgsoppgave

Ølstadveien 18

5 200 000 kr
144 m²
3 soverom
Velkommen til Ølstadveien 18!
Velkommen til Ølstadveien 18!
Tom Christopher Sand
Presenteres av
Tom Christopher Sand
Røyken
Koselig enebolig med stor garasje - Beliggende landlig, solrikt og sentralt til ved Midtbygda

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  5 200 000 kr
 • Omkostninger
  131 342 kr
 • Totalpris
  5 331 342 kr
 • Byggeår
  1882
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  144 m²
 • Bruksareal
  148 m²
 • Tomteareal
  760,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ølstadveien 18!
Enebolig med usjenert og landlig beliggenhet. Et stille og rolig område. Koselige uteplasser med sol fra morgen til kveld. Romslig stue med utgang til terrasse, samt et lyst kjøkken med gode oppbevaringsmuligheter. Peis i stuen som gir en lun og god atmosfære. Marka i umiddelbar nærhet m/flott tur- og skiterreng. Få minutters gange til bussholdeplass med bussforbindelse til Drammen samt Asker/Oslo.
- Solrike uteplasser
- Meget usjenert og landlig
- Nyere parkett gulv i 1.etasje fra 2018
- 3 soverom det ene med utgang til balkong
- Eget vaskerom
- Peis i stuen
- Boblebad i hagen
- Dobbel garasje med 2 boder/hobbyrom
- Bod i hagen
Inneholder:
1. etasje 85 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og vaskerom
2. etasje 53 kvm: Gang, stue, bod og 3 soverom

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ølstadveien 18, 3440 RØYKEN
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 224, bruksnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 148 kvm
Totalt primærrom: 144 kvm
Primærrom:
1. etasje 85 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og vaskerom
2. etasje 59 kvm: Gang, stue og 3 soverom
Sekundærrom:
Kjeller: Teknisk rom
2. etasje 4 kvm: Bod
Dobbel garasje med 2 boder/hobbyrom på totalt 47 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2022 utført av Taksering Norge AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det foreligger godkjente byggetegninger på huset datert 02.05.1978. Det foreligger også godkjente byggetegninger på garasje/skjul datert 13.06.1984. Se punk under ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur i natursteinmur og innvendig grunnmur i krypkjeller med tilbygg i lettklinkerblokker. Saltakkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein. Ytterveggene består av bindingsverksvegger i tre med utvendig stående kledning i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på punktene under som har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendig beslag grunnet råteskader i vindskier. Gjelder vindskier på baksiden av bygningen, på gavlvegg mot nord.
Se utfyllende tekst i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på punktene under som har fått tilstandsgrad 2:
- Manglende dokumentasjon, gulv, vegger, ledningsnett for sanitærinstallasjoner og ventilasjon på bad i 1.etasje.
- Manglende dokumentasjon, gulv, fast inventar og ledningsnett for sanitærinstallasjoner på vaskerommet.
- Fundamenter grunnet sprekk i lettklinkermur.
- Drenering alder og saltutslag i kjeller.
- Yttervegger, taktekking, ytterdører, vinduer, innvendige dører, ledningsnett for sanitærinstallasjoner, varmtvannsbereder, kjøkkeninnredning, balkong/terrasse og elektrisk anlegg grunnet alder og slitasje
- Trapper grunnet alder og åpningen i rekkverket er for stor etter dagens krav.
- Ventilasjon da det anbefales å etablere friskluftventiler i oppholdsrom for tilstrekkelig lufting.
Se utfyllende tekst i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema at det var vannskade på kjøkkenet grunnet frostskader i rørene. Dette ble utbedret i 2018 av fagpersoner. Septik og gråvann har blitt rekvirert av Asker kommune. Huset er gammelt og alle gulv er skjeve. Det lakk vann mellom påbygg gang og stue pga ødelagt mønestein, dette ble utbedret 2019 og det har ikke vært noen lekkasjer siden. Det ble utført kontroll av el-anlegget i 2015. Rekkverk mellom 1. og 2.etg bør utbedres. Ved bruk av alle ovner i 1.etg samtidig med varmepumpe, går sikringen. Spotlys i stue kan blinke noen ganger. Lysarmatur høyre side bad, virker ikke. Rekkverk rundt boblebad ute bør ses på da det er noe skjevt. Boblebad fungerer som det skal, mangler noen dyser og noen lyspærer bør byttes.Dette er nå utbdret, ble ordnet etter egenerklæring ble skrevet. Kjøkkenvifta har "dårlige dager" og kan bråke litt innimellom. Garasjeportens ledd kan være litt kranglete. Det er to vinduer som er punkterte, det er et i karnappen i stua og et i stuen oppe.

Standard

Enebolig opprinnelig fra 1882 med usjenert og landlig beliggenhet med i et stille og rolig nabolag. Koselige uteplasser med sol fra morgen til kveld. Romslig stue med utgang til terrasse, samt et lyst kjøkken med gode oppbevaringsmuligheter. Peis i stuen som gir en lun og god atmosfære. Marka i umiddelbar nærhet m/flott tur- og skiterreng. Få minutters gange til bussholdeplass med bussforbindelse til Drammen samt Asker/Oslo.
- Solrike uteplasser
- Usjenert og landlig
- Nyere parkett gulv i 1.etasje fra 2018
- 3 soverom det ene med utgang til balkong
- Eget vaskerom
- Peis i stuen i 1.etasje
- Boblebad i hagen
- Dobbel garasje med 2 boder/hobbyrom
Kjøkken:
Pent kjøkken med grå profilerte fronter og godt med benkeplass. Kjøkkenet er innredet med overskap, underskap, fliser på vegg over benkeskap og laminat benkeplate med nedfelt dobbelt kum i rustfritt stål. Gass koketopp med fire bluss. Gasstilførsel fra utvendig gassbeholdere i skap. Det er integrert stekeovn og oppvaskmaskin. Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Ovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Det gjøres særskilt oppmerksom på at kjøkkenvifta er litt ustabil.
Bad:
Flislagt bad i 1.etasje som ble pusset opp i 2002, men innredningen ble oppgradert i 2006. Badet er innredet med servant i innredning, benkeskap og veggskap i glatte fronter, dusjkabinett, samt klosett. Speil og belysning over servant. Elektrisk avtrekksvifte på yttervegg.
Vaskerom:
Vaskerommet har mørke fliser på gulvet og hvite våtromsplater på vegg. Rommet ble overflate oppusset i av tidligere eier i 2010. Vaskerommet er innredet med benkeskap, benkeplate, utslagsrunde i rustfritt stål og opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksvifte på yttervegg.
Balkonger:
Sydvendt terrasse i trekonstruksjon, med adkomst fra stue på ca. 16 m². Terrassebord på bjelkelag og rekkverk i malt tre. Overbygget av overliggende balkong. I tillegg del av terrasse på ca. 6 m² med boblebad. Plass til flere sittegrupper. Overbygget sydvendt balkong i trekonstruksjon med adkomst fra ett soverom på ca. 16 m². Terrassebord på bjelkelag og rekkverk i malt tre. I tillegg er det en platting i hagen.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Robotgressklipper medfølger ikke eiendommen. Kjøleskap kan medfølge.
Hyller i utebod til høyre (garasje) sett forfra medfølger ikke eiendommen.

Oppvarming

Det er en varmepumpe i stuen.
Det er elektriske varmekabler i entre, bad og vaskerom. Peis i stuen, ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1882.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
Det foreligger godkjente byggetegninger på huset datert 02.05.1978. Det foreligger også godkjente byggetegninger på garasjebygg datert 13.06.1984.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 400719, tinglyst: 08.02.1977 : type heftelse. Jordskifte med oppmåling av eiendommen og nabogrenser.
Det er også tinglyst 2 servitutter den 11.01.1904, med dagboknr 900089 og 900090. Disse kalles utskiftning og omhandler tomtegrenser.
Disse dokumentene er vanskelig å tyde. Ligger med som vedlegg til salgsoppgaven. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servitutten kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Usjenert og landlig beliggenhet med få naboer samtidig og kun 10 min gange til Gleinåsen boligfelt i Røyken. Marka i umiddelbar nærhet m/flott tur- og skiterreng. Meget barnevennlig - stor lekeplass i nærmiljøet. Få minutters gange til bussholdeplass med bussforbindelse til Drammen samt Asker/Oslo. Matebuss, stopper 3 minutter fra eiendommen, og går til Røyken togstasjon. Det er også kort vei til nyere barneskole med flotte uteområder, ungdomsskole, videregående skole og idrettshall. Det er også bygd en liten alpinbakke ved Midtbygda barneskole.
Kort vei til idrettsanlegg og aktivt idrettsmiljø i ROS IL. Marka med flott turterreng i umiddelbar nærhet og Kjekstad 18 hull's golfbane. Gangavstand til Røyken sentrum m/togstasjon, kjøpesenter, dagligvareforretning, restaurant med mer.
Få minutters kjøring til det nye Røykenbadet som åpnet dørene i januar 2017 med flere basseng samt treningssenter, klatrevegg, frisør og tannlege.

Adkomst

Fra Asker: Følg Røykenveien fra Asker retning Heggedal og videre mot Røyken - ta av til høyre der man møter Slemmestadveien og følg så denne til Ølstadveien tar av inn til venstre. Følg veien ca 700 meter. Boligen ligger på venstre side av veien.
Alternativ innkjørsel inn Ølstadveien fra øst.

Barnehager, skoler og fritid

Midtbygda barneskole og Røyken ungdomskole samt Røyken videregående skole. Kort vei til flere private og offentlige barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/barnehager.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 760,4 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, diverse busker og hekk rundt hagen. Gruset gårdsplass.

Parkering

Parkering for 2 biler i dobbel garasje. Ellers gode parkeringsforhold på gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 01.10.2015 er avsatt til: 760 kvm nåværende LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert, men har en lav verneverdi. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
For verneverdige bygninger vil man foreslå en generell hensyntaken etter paragrafer i plan– og bygningsloven. Her vil §§ 74.2 og 92 være særlig aktuelle.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 862,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen har ikke vannmåler.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.000,-.
Veiavgift er kr 2.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på
kr 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er ikke tilknyttet alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdien ble ikke funnet på skatteetaten. Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.331.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Geir Arve Iversen og Lisa Hjørund

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0046/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.2246

Dato

Sist oppdatert: 20. mai 2022 kl. 08:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.