Komplett salgsoppgave

Rosenhoffgata 7E

6 800 000 kr
70 m²
2 soverom
Velkommen til Rosenhoffgata 7E - Rålekker 3-roms(+ hems) loftsleilighet med arealeffektiv planløsning og flott utsikt.
Velkommen til Rosenhoffgata 7E - Rålekker 3-roms(+ hems) loftsleilighet med arealeffektiv planløsning og flott utsikt.
Grünerløkka/Sofienberg
Lekker loftsleilighet. God takhøyde. Sjelden mulighet. Oppusset 2014-2016. God standard. Flott utsikt!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  6 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  44 645 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  6 846 277 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1915
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  70 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 995 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rålekker 3-roms(+ hems) loftsleilighet med arealeffektiv planløsning og flott utsikt. Leiligheten ble ombygget i 2014 og holder følgelig meget høy standard. Med et ekstrarom og hems har du god plass til både gjester, og til å nyte livets glade dager. Her bor du svært sentralt til med kort vei til byen, samtidig tilbaketrukket og rolig i flotte grønne omgivelser.
- Strøken loftsleilighet ombygget 2014
- Totalareal på 76 kvm BRA
- Hems på ca. 6 kvm
- Gjennomgående høy standard
- Lekkert flislagt bad - her får man spa-følelse!
- Moderne og stilrent kjøkken fra Kvik med integrerte hvitevarer
- To soverom + hems
- God planløsning
- God takhøyde og store vindusflater
- Klassiske detaljer
- Populær beliggenhet
- Ingen dok. avg. / ingen forkjøpsrett

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rosenhoffgata 7E, 0569 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 226, bruksnummer 48, ideell andel 1/1
Andelsnummer 204, Borettslaget Rosenhof Kv 1 , organisasjonsnummer 962 036 546

Innhold

Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm
Bruksareal:
Loft 76 kvm
Primærrom:
Loft: 70 kvm: Gang , Kjøkken , Stue , 2 Soverom , bad.
Sekundærrom:
Loft: 6 kvm: Hems.
I tillegg disponerer boligen en ekstern bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 29.04.2022, utført av Svein Gadderud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre og mur. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt TG 2 på følgende punkter under overflatert, trapper, pipe og ildsted. Se for øvrig tilstandsrapporten side 7/15 for mer info.
- Hjørnelister inn til kjøkken/ allrom er løsnet fra underlaget.
- Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Dører til begge soverom tar i karm og er noe vanskelige å lukke. Hakk i dør til hovedsoverom, noe brukslitasje og oppsprekking og skader i maling til listverk.
Det er gitt TG 2 på følgende punkter under våtrom:
- Manglende fug på vegg ved dør, ca. 5 cm opp på vegg. Mangelfull silikonering rett under.
- En del hulrom/ bom i fliser på gulv. Enkelte fuger er løsnet. Silikonfug med misfarging i dusjsone og sprekker i fug under vask.
Tekniske installasjoner: Det er manglende ventilasjon på ett eller flere rom i boligen og derav gitt TG 2. Som f.eks disp. rom og stue. Se mer info i rapporten side 7/15.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det følger av selgers egenerklæringsskjema:
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Vann til leiligheten har fruset en vinter da det var -20. Men ingen skader på rør. Fått etterisolert av utbyggere og ingen problem etter det.

Standard

Velkommen til Rosenhoffgata 7E - Rålekker 3-roms(+ hems) loftsleilighet med arealeffektiv planløsning og flott utsikt. Leiligheten ble ombygget i 2014 og holder følgelig meget høy standard. Med et ekstrarom og hems har du god plass til både gjester, og til å nyte livets glade dager. Her bor du svært sentralt til med kort vei til byen, samtidig tilbaketrukket og rolig i flotte grønne omgivelser.
- Strøken loftsleilighet ombygget 2014
- Totalareal på 76 kvm BRA
- Hems på ca. 6 kvm
- Gjennomgående høy standard
- Lekkert flislagt bad - her får man spa-følelse!
- Moderne og stilrent kjøkken fra Kvik med integrerte hvitevarer
- To soverom + hems
- God planløsning
- God takhøyde og store vindusflater
- Klassiske detaljer
- Populær beliggenhet
- Kort vei til off.kommunikasjon
- Rett ved parker og grøntarealer
- Godt driftet borettslag med god vedlikeholdshistorikk
- Lave omkostninger - ingen dok.avgift
- Ingen forkjøpsrett
Borettslaget har for øvrig meget flotte fellesområder og gangavstand til gode service- og kollektivtilbud.
Nærmere innhold:
Stue:
Lys og romslig stue med store vindusflater og god takhøyde som gir mye lys og god romfølelse. Malt himling. Malte vegger. Hvit, matt 1-stav eikeparkett på gulv.
Kjøkken:
Moderne og stilren kjøkkeninnredning fra Kvik med integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Kompositt benkeplate med underlimt vaskekum. Spiseplass. Malt himling. Malte vegger. Hvit, matt 1-stav eikeparkett på gulv. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger. På kjøkkenet er det takvindu med fantastisk utsikt mot Oslo sentrum. Et fantastisk sted å kokkelere!
Bad:
Lekkert og romslig flislagt bad med stort dusjhjørne og regndusj. Vegghengt toalett og moderne servant med underskap og ovespeil. DAB radio med integrert høytalere på taket i baderommet. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Malt himling. Fliser på vegg og gulv.
Soverom:
Leiligheten har totalt to soverom. Et romslig hovedsoverom med god plass for oppbevaring i stor garderobe. Malt himling. Malte vegger. Hvit, matt 1- stav eikeparkett på gulv. Det er i tillegg et mindre ekstrarom som passer utmerket som barnerom, kontor eller gjesterom.
Hems:
Praktisk hems på ca. 6 kvm, med trapp opp fra stuen. Gode muligheter for oppbevaring. Stilig takbelysning, Malt himling. Malte vegger.
Rosenhoffgata 7E er en leilighet med mange kvaliteter, og er du av den type som setter pris på noe særegent og spesielt - er dette leiligheten for deg!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Oppvarmingskildene er App-styrt med Nobo energy control for et behagelig inneklima. Kan reguleres enkelt ved eget ønske og behov.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra1913, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Leiligheten var opprinnelige bygget som tørkeloft, men ble i 2014 -2016 ombygget til leilighet. Det foreligger ferdigattest for tiltaket datert 07.03.2016.
Det som i dag er soverom nr. 2 er opprinnelig en del av gangen/entre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. Dagboknr 414054, tinglyst 06.11.1951, type heftelse: festekontrakt hvor Oslo kommune som grunneier bortfester med dette en del av eiendommen Rosenhoffkomplekset kvartal 1 og 3. Festetiden er 70 år fra 01.11.1951. Avgiften betales etterskuddsvis med en halvpart 1/5 og 1/1. Festeavgiften skal kunne reguleres, men ikke oftere enn tillatt etter til enhver tid gjeldende forskrifter og intet oftere enn med minst 10 år mellomrom. I festeavtalen fremkommer det ulike bestemmelser og vilkår forbundet med skatter, byggearbeider, hage, vedlikehold og gjerder, samt forsikring, ledninger og adkomst over eiendommen, fremleie og fremlån, misligholdelse, fornyelse av festet, forkjøpsrett. Kommunen skal innen ett år før festetidens utløp gi festeren underretning om den på ny akter å bortfeste tomten. I så tilfelle er den tidligere fester fortrinnsvis berettiget til å fornye festet og kommunen berettiget til å fastsette avgiften på grunnlag av tomtens daværende verdi. Når festet utløper skal festeren stille grunnen til kommunens rådighet i ryddiggjort stand, men kommunen skal ha rett til å overta bygningene etter den verdi bygningene har på den tid.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Medfølger ikke boligen:
- Vaskemaskin på badet
- Lampe på hovedsoverommet
Medfølger boligen:
- Veggmontert hylle/skap i stuen
- Garderobe på barnerommet

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rosenhoff er et populært boligstrøk i Bydel Grünerløkka. Dette er en fredelig oase mellom Torshov, Carl Berner, Grunerløkka og Sinsen og grenser til kolonihagen på Rodeløkka. Godt tilbaketrukket fra trafikk. Det er gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende byliv. Her har du et meget godt utvalg og noe for enhver smak. En mengde av gode restauranter og lunch-barer. Og et hav av butikker, alt fra det moderne hippe til vintage og det helt spesielle. Torshov ligger også en liten spasertur unna. Her finner du bl.a. spisesteder og kafeer, som bl.a. Vertshuset Oskar Braaten, Trikkestallen og Åpent Bakeri. Torshov har også et spennende kulturtilbud, med blant annet kulturslottet Soria Moria som rommer musikkscenen Cosmopolite, Torshovteatret og bar/restaurant. I tillegg ligger Sandakersenteret litt lenger opp med bl.a. vinmonopol, apotek og bibliotek. Og Carl Berner med alle sine tilbud og butikker ligger bare 3 minutter unna leiligheten. I Carl Berner passasjen finner du både vinmonopol, kafe og apotek. Nye Carl Berner Torg er under ferdigstillelse og her vil det bli en ny samlingsplass for bydelen med dagligvare, spesialforretninger, kafe og mye mer.
Det er god offentlig kommunikasjon i området. Fra Rosenhoff holdeplass (3 minutters gange) i Trondheimsveien går det både buss og trikk. Et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken er Carl Berners plass, som ligger noen minutters gange fra leiligheten. Flybuss og t-bane fra Sinsen eller Carl Berner.
Det er også flere grønne lunger i nærheten, blant annet Torshovparken, Torshovdalen, Sofienbergparken, Tøyenparken og Botanisk hage. Her er det gode rekreasjonsmuligheter, blant annet for jogging og sykling. Muselunden ligger også i nærheten, med fotballbane og frisbee-golf.
Kort vei til BI i Nydalen. Sykkelstier nærmest sammenhengende til sentrum. For øvrig også gangavstand til sentrum. For den treningsglade er det en kort spasertur til Sats og Bare trening, i tillegg til Tøyenbadet som ligger ca 15 minutters gåtur unna. Storo Storsenter er nærmeste kjøpesenter. Gangavstand til Ringen kino.
Arkitekt Morgenstierne & Eide har tegnet bygningene i dette borettslaget. Firmaet står bak noen av tidens fineste eksempler på områdeplanlegging og sosial boligbygging. Her er du omringet av historie og arkitektoniske uttrykk du ikke finner mange andre steder i byen. I tillegg finner du en av Oslos mest stemningsfulle kolonihager , Rodeløkkens kolonihager, som en av borettslagets nærmeste nabo.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Borettslagets tomt er festet på 2.882 kvm, og er parkmessig opparbeidet og har et velholdt preg, med store felles grøntarealer og
variert, dekorativ beplantning. Idylliske forhager og et pent opparbeidet indre gårdsrom med to grillplasser, flere sittegrupper/benker og paviljong som gir gode muligheter for å slappe av på et anlagt område for lek og sittegrupper til beboerne. De interne adkomstveiene er hovedsakelig asfaltert.

Regulering av feste

Festet tomt på 2.882 kvm. Festetiden er 70 år fra 01.11.1951.
Festeavgiften er på ca. 185.628,- pr. år. og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavgiften ble sist regulert i 2010.
Grunneier er Oslo kommune. Det er ikke forkjøpsrett ved salg av andeler, og samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 13.592,- i år 2022 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Kommunale El-bil lader finnes i sidegate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.77 og S-2937 datert 01.10.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er oppført på Gul Liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Sydøst for eiendommen foreligger det en pågående plansak med saksnummer 201817368 iht. Plan- og bygningsetatens planinnsyn. Saken omhandler Trondheimsveien 132 og Sophies Minde. Iht. oversikt over saksgang skal panforslag være utarbeidet innen 22.08.2020. Saken omhandler et ønske om å rehabilitere og bygge om sykehusbygningen Sophies Minde til barnehage med inntil 28 avdelinger, samt etablere ca. 185 kontorplasser og bydelsfunksjoner for Bydel Grünerløkka. Det er også ønskelig å rehabilitere "Sorgenfri"-bygningen for fremtidig bruk. I bestilling av oppstartsmøtet er det lagt frem et forslag med maksimalt 5 etasjer over terreng, med maksimal høyde på 25 meter over terreng.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.995,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, internett, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Eiendomsskatten er kr 6.799,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet VikenFiber/Altibox som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. 6.799,- for 2022 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 1.444.486,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.200.149,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 52 251,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 44 645,- pr. 20.04.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.542.746,- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene er:
Låntype: Annuitetslån
Innfrielse: 03.08.2026
Renter: 3,196 %

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 6.846.277,-. Av dette beløpet utgjør kr 44 645,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nils Filip Mikael Svensson

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Rosenhof Kv 1 .
- Borettslaget består av 184 leiligheter.
- Forretningsfører er Norian Regnskap AS.
- Dugnad må påregnes. Borettslaget har avholdt to dugnader i året.
- Andelseiere er ansvarlig for sitt dyrehold og må søke styret. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for andre i borettslaget.
- Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.rosenhof.no/ og en egen facebookside.
- Det er fellesvaskeri i Rosenhoffgata 7 F og Dynekilgata 7 C.
- Borettslaget har en innendørs sykkelparkering i indre gård.
- Borettslaget har to forskjellige felleslokaler som de leier ut. Beboerne har fortrinnsrett og betaler kroner 300,- for det ene og kr. 500,- for det andre lokalet.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Oppgradert brannanlegg i borettslaget. Utvidelse av portaler for å sikre adkomst for brannbil.
- Oppgradering av lekeplassen i bakgård
- Oppgradering av lys i kjeller.
- Oppgradert låsesystemet.
- Utskiftning av callinganlegg.
- Fasadene ble oppusset i 2006.
- Nye stigeledninger i alle oppganger installert i 2002-2005.
Planlagt vedlikehold:
Borettslaget driver med rørfornying og dette er pålagt av Oslo kommune. I følge styret skal arbeidene utføres fra kjeller og den enkelte andelseier er selv ansvarlig for sine bad. Det blir i følge styret heller ikke tatt opp noe lån i denne forbindelse, kun en eventuell indeksregulering ved behov.
Generelt vedlikehold må påregnes.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30.000,-
Tilrettelegging kr 20.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0086/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.2286

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2022 kl. 17:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.