Komplett salgsoppgave

Hans Nordahls gate 90

6 900 000 kr
73 m²
2 soverom
Velkommen til Hans Nordahls gate 90!
Velkommen til Hans Nordahls gate 90!
Kart
Del
Grefsen Stasjon
Lekker og gjennomgående 3-roms | Vestvendt balkong med gode solforhold | Heis | Nytt i 2014 | Fyring/varmtvann inkl.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 900 000 kr
 • Omkostninger
  173 670 kr
 • Totalpris
  7 073 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 251 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Ta gjerne kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hans Nordahls gate 90! En svært praktisk og moderne 3-roms selveierleilighet i Grefsen Stasjonsby! Boligen ligger i 2. etasje med heisadkomst, og kan by på en innholdsrik planløsning og en solrik balkong vendt mot flotte åpne fellesarealer. Leiligheten og bygget stod nytt i 2014 og har en god standard på innredning og utstyr.
  Høydepunkter:
 • Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning.
 • To soverom, samt kontorløsning og omkledningsrom.
 • Solrik balkong på ca. 8 kvm.
 • A konto varmtvann/fyring inkl.
 • Kort vei til offentlig kommunikasjon og servicetilbud.
 • Butikk i samme bygg.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hans Nordahls gate 90, 0485 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 76, bruksnummer 308, seksjonsnummer 48, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 73 kvm
Primærrom:
2. etasje 73 kvm:
Entré, bad, to soverom, omkledningsrom, stue og kjøkken.
Sekundærrom:
2. etasje 3 kvm:
Innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 19.01.2023, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Boligblokk fra 2014 over seks etasjer samt underetasje. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Utvendige fasader forblendet med teglstein og fasadeplater. Leiligheten har glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB fra byggeår. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på stedvis slitasje på overflater/dører. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Entré:
Leiligheten ligger i 2. etasje, og har adkomst via felles oppgang med heis til alle plan. Tiltalende og romslig entré. Her har du god plass til oppbevaring av ytterklær og sko, i tillegg til et praktisk garderobeskap. Eikeparkett i alle rom med unntak entré og bad. Her finnes også dørcalling med åpner.
Stue:
Leiligheten kan by på en romslig og åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong. God plass til sofagruppe med tilhørende TV-løsning, samt spisegruppe. God takhøyde på 2,5 meter. Leiligheten er gjennomgående med store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for stedvis slitasje på overflater gulv/vegg. Se ytterligere beskrivelse i tilstandsrapport.
Balkong:
Ett av leilighetens høydepunkter er den vestvendte balkongen på 8 kvm. Balkongen blir som en naturlig forlengelse av stuen på sommerstid, med god plass til både sittegruppe og grill. Balkongen har pent utsyn over sameiets grøntområder og kan by på gode solforhold.
Kjøkken:
Lyst og pent kjøkken med god arbeidsplass i åpen løsning mot stue. Innredning med hvite, glatte fronter, håndtak i stål, laminat benkeplate og nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Over benken er det arbeidsbelysning og ventilator, og kjøkkenet er videre utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, stekeovn og induksjonstopp. Hvitevarer medfølger boligen. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for manglende lekkasjestopper på kjøkkenet, se ytterligere beskrivelse i tilstandsrapport.
Bad:
Pent bad fra 2014 med hvite fliser på vegg, malt himlingen og lysegrå fliser på gulv med gulvvarme. Badet er innredet med veggehengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dører i glass og servant med tilhørende skap og speil. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Soverom 1:
Soverom med plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. For øvrig innredet med romslig skyvedørsgarderobe. Rommet er i tillegg direkte tilknyttet praktisk walk-in garderobe for ytterligere oppbevaring.
Soverom 2:
Soverom med plass til seng med tilhørende nattbord. Innenfor soverommet har du enda et rom som nåværende eier benytter som kontor. Rommet kan benyttes som bod/garderobe eller hjemmekontor - alt etter behov.
Diverse:
- Leiligheten disponerer tilhørende bod i underetasjen på 5 kvm.
- I sameiet har du god tilgang til blant annet felles sykkelbod og smørebod.
- Balansert ventilasjonsanlegg med avtrekk på kjøkken og bad.
- Strømuttak og lys på balkong.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i omkledningsrommet.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme til radiatorer via fjernvarmeanlegg. Elektrisk gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.08.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visnin

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet jordskifte og fortrinnsrett til barnehageplass.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger attraktivt og sentralt til på Grefsen Stasjon mellom Storo, Grefsen, Nydalen og Torshov/Sandaker. Beliggenheten er perfekt for deg som ønsker en kombinasjon av en sentral beliggenhet og et grønt, rolig bomiljø. Området bygges videre ut i retning Sinsen. Utviklingen legger vekt på store grøntområder og et hyggelig bomiljø. Kunnskapsbarnehagen Espira holder til rett ved Grefsen Stasjon, med fortrinnsrett for alle barna som bor her. Nærbutikken Storo ligger 1 minutt fra leiligheten.
Det er gangavstand til Storo Storsenter som i dag huser 130 butikker fordelt på 50 bransjer. Her finner man bl.a. Vinmonopolet, Coop Mega og Sats treningssenter.
Av populære serveringstilbud i nærområdet kan Åpent Bakeri på Sandaker, Godt Brød samt Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen nevnes.
Fra boligen er det nærhet til fine turmuligheter langs Akerselven til Oslo Sentrum og Nordmarka. Både Lillomarka og Nordmarka er en kort busstur/trikketur unna med milevis av turstier/skiløyper.
Svært gode kollektivmuligheter fra boligen. Gangavstand til holdeplass på Storo med T-bane (linje 4 og 5), trikk (11, 12, 18), buss (55, 56) og tog-forbindelser. T-banen tar kun 10 minutter til Oslo Sentrum. Kort vei til flybussen samt 23 og 24-bussen på ring 3.
Utdanningsinstitusjoner som Universitetet på Blindern, BI i Nydalen, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle innen kort rekkevidde. Handelshøyskolen BI ligger kun 10 minutter i gåavstand fra leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sogner til Fernanda Nissen skole.
Espira kunnskapsbarnehage (1-6 år), med fortrinssrett for beboerne på Grefsen Stasjon.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 463 kvm som tilhører sameiet. Pent opparbeide fellesarealer med flere sittegrupper.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler.
Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år, hydrogenbil og el-varebil er gratis.
Motorsykkel og moped kr 2.700,-.
El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år.
Det er ventet nye priser fra 16. januar. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, bevertning og allmennyttige formål (barnehage) i henhold til reguleringsplan S-4360 datert 02.04.2008.
Det er også en pågående plansak som omhandler forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer. som er til offentlig ettersyn. Saksnummer: 201915152.
Grefsen Stasjon er et boligområde som fortsatt er under utvikling. Området bygges videre ut i retning Sinsen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 251,- pr. mnd. og inkluderer: àkonto varmtvann og fyring, kabel-tv og internett (grunnpakke), vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Avlesning for forbruket til vann og avløp og oppvarming gjøres 1 gang i året og overbruk/underbruk faktureres/etterbetales seksjonseier.
Felleskostnadene fordeles på følgende måte:
A konto vann og avløp: 428,-
A konto oppvarming: 488,-
Felleskostnader: 1.929,-
TV & bredbånd: 406,-
Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt i 2023.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2.951 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 840 115,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 624 414,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 323,- pr. 31.12.2021
Sameiet har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk. 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.073.670,-. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.  

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Veronika Katrin Andreassen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hans Nordahls gate 88-94 sameie, med sameiebrøk 75/7332.
Sameiet består av 120 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Ved innflytting og ved anskaffelse av husdyr skal styret varsles.
Planlagte påkostninger:
Intet utover generelt vedlikehold.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0281/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22281

Dato

Sist oppdatert: 31. januar 2023 kl. 21:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta gjerne kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.