Prosjekt

Vikevågen Trinn 2

2 250 000 – 4 250 000 kr
59 – 121 m²
3 – 6 rom
Hjertelig velkommen til vakre Vikevåg på Rennesøy. Salgstrinn 2 består av 5 leiligheter og 4 rekkehus.
Hjertelig velkommen til vakre Vikevåg på Rennesøy. Salgstrinn 2 består av 5 leiligheter og 4 rekkehus.
Morten Voll
Presenteres av
Morten Voll
Rennesøy/Vikevåg
Vikevågen salgstrinn 2 - Flotte prosjekterte leiligheter og rekkehus, like ved skole og barnehage.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  2 250 000 – 4 250 000 kr
 • Omkostninger
  23 217 – 27 592 kr
 • Totalpris
  2 276 342 – 4 277 592 kr
 • Rom
  3 – 6 rom
 • Primærrom
  59 – 121 m²
 • Type
  Nybygg leilighet
 • Eierform
  Eiet

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
P-Rom
Pris
3 rom59 m²1.etg2,25 MNOK
3 rom59 m²1.etg2,33 MNOK
3 rom59 m²2.etg2,42 MNOK
3 rom59 m²1.etg2,45 MNOK
4 rom92 m²3,65 MNOK
6 rom121 m²4,05 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Hjertelig velkommen til vakre Vikevåg. Prosjektets andre salgstrinn består av totalt 9 enheter, hvorav 5 leiligheter og 4 rekkehus. Boligene blir oppført av erfarne og anerkjente Byggmester Sagen, sammen med sine underleverandører og samarbeidspartnere i henhold til dagens strenge byggtekniske krav TEK17. Ferdigstillelse på boligene planlegges 3.kvartal 2023, dog senest 4.kvartal 2023. Feltet får innkjørsel fra Håvasteinbakken og ligger dermed kun ca 500 meter fra Vikevåg sentrum med blant annet dagligvarebutikken Coop Extra, Apotek, postkontor, Rennesøy kebab og pizza, Vikevåg båtforening og mye mer. I underkant av 1000 meter fra feltet finner man Vikevåg barnehage, Vikevåg barneskole og Rennesøy Ungdomskole. Nærmeste bussfelt ligger ca 100 meter fra feltet med hyppige avganger til og fra Stavanger sentrum, via bussrute nr. 10. Det er lagt opp til egeninnsats slik at boligene blir klargjort for kjøper til gulvlegging, maling og sparkling i tørre rom. Boligene kan også bli levert ferdig sparklet og malt med parkett/fliser på gulv i tørre rom som tilvalg og tillegg i pris. Pent kjøkken fra den danske kvalitetsleverandøren Aubo type Unik hvit med slette hvite fronter og laminat benkeplate. Stuene får store solvendte vinduer og utgang til terrasse/balkong. Stuen får også klargjort stålpipe. Badene får varmekabler i gulv, baderomsbelegg på gulv, våtromsplater på vegg, vegghengt toalett, taklampe, dusjhjørne, baderomsinnredning og speil med lys. Det kan også nevnes uttak for kabel-tv/internett, rør i rør-system og balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning i alle boligene. Se komplett leveransebeskrivelse og romskjema i prospekt/salgsoppgave.
Leilighetene 1-5 på ca. 59 kvm bruksareal pluss utvendige boder ligger i delfeltet BBB1 helt sør i feltet. Alle disse leilighetene inneholder 2 soverom, gang, bad, vaskerom og stue med åpen kjøkkenløsning. Vaskerommet som også blir en kombinert bod får baderomsbelegg på gulv, varmekabler i gulv, utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Leilighetene får også utvendig bod. Leilighetene får en parkeringsplass hver på felles parkeringsplass like ved, hvor man også har gjesteparkeringsplasser.
Rekkehusene 6 og 7 på 95 kvm bruksareal pluss utvendig bod ligger i delfeltet BKS2. Disse to boligene inneholder en første etasje med inngangsparti, gjestetoalett, innvendig bod, stue og kjøkken. Oppe i andre etasje finner man boligens 3 soverom samlet i samme etasje, samt gang og bad. Utvendig sportsbod på ca 5 kvm og parkering i carport og i gårdsrom.
Rekkehusene 8 og 9 på 124 kvm bruksareal pluss utvendig bod ligger i delfeltet BKS3. Disse to boligene inneholder en første etasje med inngangsparti, innvendig bod, bad, 2 soverom og tv-stue. Oppe i andre etasje finner man 2 soverom til, gjestetoalett og stue med åpen kjøkkenløsning. Begge får parkering i carport og i gårdsrom.
Kontakt gjerne megler på 98071846 for spørsmål eller for å få tilsendt komplett prospekt med leveransebeskrivelse.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vikevågen Trinn 2, 4150 RENNESØY
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 218, bruksnummer 163, ideell andel 1/1

Fellesareal i bygg

Leilighetene i feltet BBB1 vil ha felles utvendig svalgang på nordsiden.

Konstruksjon

Bærekonstruksjon i tre. Innvendige vegger utføres i stenderverk, kledd med gipsplater, samt våtromsplater på vegger på bad, gips på bod/vask. Innervegger mot bad isoleres.
Bjelkelag mellom 1-etg og 2.etg med vannfast spon oppå. For BBB1 skal etasjeskille mellom 1.og 2.etg ivareta lyd- og brannkrav.

Fasader

Fasadene bygges opp som isolerte bærevegger som kles med trekledning.
Trekledning på hovedfasaden er utført i behandlet gran kledning. Det er medtatt grunning og mellomstrøk. Eventuelt toppstrøk er tilgjengelig som tilvalg mot pristillegg.

Yttertak

Grå eller svart taktekking.
Takrenner og nedløp svart.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Terrassebord impregnert 28 x 120 mm på balkong BKS3, ingen underkledning.
Terrassebord impregnert 28 x 120 mm på balkonger i 2.etg. i BBB1, tett utførelse.
Glassrekkverk med lakkert stålhåndrekke balkong BKS3, samt svalgang og balkong BBB1.

Trapper

Det leveres hvitmalt trapp med tette trinn i rekkehus. Hvitmalt håndrekke og stålspiler.
Ståltrapp svalgang BBB1.

Ventilasjon

Det installeres et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som reduserer energitapet via ventilasjonsanlegget.

Brannsikring

Brannslukningsutstyr i henhold til forskriftskrav. Nødvendig antall brannvarslere iht krav.

Dører og vinduer

Innvendige dører: Innvendige dører leveres i slett hvit utførelse, med karmer hvitmalt fra fabrikk.
Ytterdører: Inngangsdører leveres ferdig malt. Leveres med FG-godkjent lås.
Det leveres vinduer i tre med aluminiumsbeslag utvendig, og energiglass iht. til isolasjonskrav. Svarte vinduer med hvite vindusforinger. Brann- og lydkrav ivaretas.

Bodløsninger

Uisolerte vegger i sportsbod (utenom mot boliger) samt tak kledd med OSB/Spon plater som tekkes lik bolig. Uisolerte boder på leiligheter i BBB1 samt tak kledd med OSB/Spon plater som tekkes lik bolig.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

Boligen leveres med et trådløst bredbåndsnett og tomme trekkrør klargjort for fremtidig trådbunnet bredbåndsnett i tråd med kravene i bredbåndsutbyggingslova. Ekom leverandørens hjemme sentral plasseres der tv er planlagt med tilhørende WiFi router. Tilvalg vedrørende oppgraderinger til trådbundet lødning iht NEK 700-202 er mulig under tilvalgsfasen for de som ønsker det

Kjøkken

Kjøkken blir levert av den danske kvalitetsleverandøren Aubo, type Unik hvit med slette hvite fronter og laminat benkeplate. Hvitevarer medfølger ikke. Ventilasjon type slim-line hette som monteres inn i skaprekke. Kjøper vil etter kontraktsinngåelse bli kalt inn til møte med gjennomgang av eventuelle endringer og ønskede tilvalg.

Bad

Vegghengt toalett. Hvit trykknapp. Veggramme. Propen sete og standard veggskål. Sluk og eventuelt hjelpesluk i gulv 90x90 dusjhjørne, Dusjbatteri og servant batteri. 90cm servant-skap hvit. 90 cm servant. 90 cm speil med lys. Taklampe.

Andre Oppholdsrom

Se vedlagt romskjema og leveransebeskrivelse i prospekt.

Garderobe-fasilteter

Garderober medfølger ikke.

Boder

Leilighetene 1-5 i feltet BBB1 får utvendig bod, på nordsiden. Innvendig vaskerom som også er kombinert innvendig bod. Leilighetene 2 og 3 vil i tillegg ha en mindre utvendig bod på sørsiden på ca. 2 kvm.
Rekkehusene 6 og 7 i feltet BKS2 får utvendig sportsbod på ca 5 kvm på østside og en innvendig bod under trapp i første etasje.
Rekkehusene 8 og 9 i feltet BKS3 får utvendig sportsbod på ca. 5 kvm på vestside og en innvendig bod under trapp i første etasje.

Oppvarming

1 stk panelovn eller annen egnet elektrisk ovn i stue/oppholdsrom, samt elektriske varmekabler i gulv på bad og for BBB1 også på bod/vaskerom.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Det blir levert pipe. Vedovn/peis medfølger ikke.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommene overdras fri for pengeheftelser.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.
Sameiet til leilighetene i BBB1 vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.
En evt. leietaker i leilighetene i BBB1 må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

Frostsikkert vannuttak ved carport eller annen egnet plass for BKS2 og BKS3.
Tilrettelagt med trekkerør for el-billading til de boliger som har carport.
Antall elektriske punkt iht. til krav, NEK 400.
Fast belysning som leveres: Utelampe v/inngang samt mot terrasse/balkong, samt i sportsbod, bod, bad og wc. Ellers ingen belysning.
Opplegg for tilkobling av komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel. Hvitevarer medfølger ikke.
Vedlagt kjøpekontrakt i prospekt vil tilpasset hver enkelt bolig.

Energimerking

Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse.

Generell orientering om areal og innhold

Prosjektets arealer:
Bruksareal fra-til: 59-124 kvm
P-rom fra-til: 59-121 kvm
Leilighet 1-5:
P-rom/Bra: 59/59 kvm
Følgende rom vil inngå i primærrom: Gang, 2 soverom, bad, vaskerom og stue/kjøkken.
Rekkehus 6 og 7:
P-rom/Bra: 92/95 kvm
Følgende rom vil inngå i primærrom 1.etg.: Gang, wc, stue/kjøkken
Følgende rom vil inngå i primærrom 2.etg.: Gang, bad og 3 soverom
Følgende rom vil inngå i sekundærrom 1.etg: Innvendig bod.
Rekkehus 8 og 9:
P-rom/Bra: 121/124 kvm
Følgende rom vil inngå i primærrom 1.etg.: Gang, bad, tv-stue og 2 soverom.
Følgende rom vil inngå i primærrom 2.etg.: Gang, wc, 2 soverom og stue/kjøkken
Følgende rom vil inngå i sekundærrom 1.etg: Innvendig bod.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir boligens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal. Arealene er innhentet av Rogaland Takstpartner AS og målt ut i fra arkitekttegninger.
Boligens balkong og utvendige bodarealer kommer i tillegg for alle arealangivelser.
Se prisliste for nærmere opplysninger om de enkelte boligenes arealer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fra Stavanger/Randaberg: Kjør gjennom begge Rennfast tunnelene til Rennesøy og ta første avkjørsel til høyre. Ta deretter til høyre igjen på Østhusvikveien og til venstre i rundkjøringen til Vikevågveien. Følg veien mot Vikevåg sentrum i cirka 700 meter og ta til høyre opp Håvasteinbakken. Feltet vil få innkjørsel her fra Håvasteinbakken. Kontakt gjerne megler for ytterligere veibeskrivelse ved behov. Ta gjerne turen ut for å se på egenhånd eller kontakt megler for avtale om en visning på feltet. En kjøretur fra Stavanger sentrum tar ca. 25 minutter.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Rekkehusene 6, 7, 8 og 9 på feltene BKS2 og BKS3 vil få egne selveiertomter. Tomtene vil bli skilt ut før overtagelse og det antas en størrelse på mellom 100 og 200 kvm pr tomt. Selger tar dog forbehold om avvik i tomtenes størrelse og endelige grenser inntil oppmålingsforretning er gjennomført.
Leilighetene 1-5 i feltet BBB1 vil ha felles tomt. Leilighetene 1, 2 og 3 i første etasje vil få eksklusiv bruksrett til naturlig tomteareal for hver bolig og sikres ved tinglysing av tilleggsdel. Det betyr at leilighetene 4 og 5 i andre etasje ikke kan disponere sørsiden av utearealet på tomten, som skal tilhøre leilighetene i første etasje. Nordsiden av tomten blir fellesareal. Selger tar forbehold om mindre avvik i tomtens størrelse og endelige grenser inntil oppmålingsforretning er gjennomført.

Garasje/parkering

Leilighetene 1-5 (felt BBB1) vil få en parkeringsplass hver på felles parkeringsplass like ved.
Rekkehusene 6 og 7 (felt BKS2) får parkering på egen tomt i carport, samt i gårdsrom.
Rekkehus 8 og 9 (felt BKS3) får parkering på egen tomt i carport og i gårdsrom.
Det blir gjesteparkeringsplasser på feltet lengst nord på feltet, samt lengst sør på feltet. Se gjerne vedlagt reguleringsplankart i prospektet.

Vei, vann og avløp

Feltet har adkomst via kommunal vei fra Håvasteinbakken.
Eiendommene er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. For leilighetene i BBB1 er sameiet ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Boligene er regulert til boligformål i henhold til Plan 2011003, Detaljregulering for felt B4 i Vikevåg sentrum, datert 22.02.2021.
På feltet er det regulert en lekeplass, 3 uteoppholdsareal, kjørevei, friområde, energianlegg, renovasjonsanlegg, parkering med gjesteparkering.
Første salgstrinn består av 11 enheter. andre salgstrinn består av 9 enheter. Feltet har totalt innregulert 27 enheter, fordelt på 10 leiligheter og 17 rekkehus.
Steingjerde på feltets vestside er fredet og kan ikke fjernes uten særskilt tillatelse fra kommunen. Trær og busker på tomt langs feltets vestside kappes ned før overtagelse i den grad det lar seg gjøre. Eventuelle trær og busker på nabotomt vestside vil ikke kappes.
Nabotomt på østside er regulert til Forretning/kontor/sentrumsformål/næring. Det foreligger ingen vedtatte byggeplaner pr mars 2022, men fremtidig bebyggelse her må påberegnes i fremtiden.
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.
Det foreligger igangsettelsestillatelse på grunnarbeid som allerede er startet. Det foreligger ikke igangsettelsestillatelse på oppføring foreløpig, men dette sørger selger for før eventuell byggestart.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er stipulert til ca 150,- pr kvm. pr år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Strømforbruk er stipulert til mellom 10.000 og 18.000,- pr år avhengig av størrelse og forbruk.
Boligen vil bli tilknyttet kabel-tv/internett og vil ha en estimert avgift på ca. kr. 1.000,- pr. mnd. Leverandør er pr dags dato ikke valgt. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Innblåsing av fiber må bestilles og betales av kjøper.
Forsikring estimeres til ca. 7.000,- til 12.000,- avhengig av størrelse og type forsikringsavtale.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Stavanger kommune som er inkludert i de kommunale avgiftene.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) For leilighetene i BBB1 vil også sameieinvesteringer kr 10.000,- pr. bolig komme i tillegg.
5) Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten.

Annen viktig informasjon

Eier

Vik Bolig AS

Velforening

Det må påberegnes pliktig medlemskap i velforening.
Leilighetene i BBB1 vil i tillegg organiseres i et selvstyrt sameie med vedtekter som utarbeides på et senere tidspunkt, men før overtagelse. Pliktig medlemskap i velforening må også påberegnes leilighetene i BBB1.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Boligene antas å være klar for overtagelse innen utgangen av 3. kvartal 2023, dog senest 4.kvartal 2023. Selger skal varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold vedr. igangsettelse av byggearbeidene :
Dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostand. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån eller at selger ikke får åpnet byggelånet, at ikke 3 av seksjonene er solgt i BBB1 og 2 enheter i BKS2 og BKS3, uforutsette offentlige krav, at offentlige tillatelser, herunder rammetillatelse/igangsettelsestillatelse, ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
Siste frist for selger å kansellere kjøpekontrakten er 30.09.2022. Selger skal senest denne dato gi kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Dersom kanselleringsretten benyttes får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert eventuelle opptjente renter på meglers klientkonto. For øvrig kan kjøper ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.
Øvrige forbehold:
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme avvik i boligens arealer. De ppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. arealer.
Det kan forekomme avvik i tomtens størrelse.
Det kan forekomme avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal i leilighetene i BBB1.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.
Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjonsloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.
Kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringssbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringssbestillinger før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: 50.000,- inkl. mva. pr. bolig.
Oppgjør kr 4.600,-
Markedspakke kr 15.000,-
Oppslag eiendomsregister kr 1.250,-

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandnes
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR36.227

Dato

Sist oppdatert: 23. juni 2022 kl. 08:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.