Komplett salgsoppgave

Odins vei 11

5 690 000 kr
193 m²
4 soverom
Velkommen til Odins vei 11!
Velkommen til Odins vei 11!
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Askim
VISNING MANDAG 27/6 - Unik villa, med jacuzzi og høy standard | Sentrumsnær| Dobbel garasje | Solrik tomt

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  5 690 000 kr
 • Omkostninger
  143 592 kr
 • Totalpris
  5 833 592 kr
 • Byggeår
  1937
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  193 m²
 • Bruksareal
  218 m²
 • Tomteareal
  943,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en påkostet og særegen villa, i et familievennlig og sentrumsnært område. Askim sentrum med direktetog til Oslo, og skoler for alle alderstrinn er en kort gåtur unna.
Eneboligen, innredet over to plan + kjeller og loft er bygget i 1937, og er gjennomgående oppgradert de senere år:
-Etterisolert
-Ny kledning
-Oppgradert tak
-Moderniserte bad
-Innredet kjellerstue og vaskerom
-Peis, varmepumpe og vannbåren gulvvarme
-Balansert ventilasjon
-Anneks m/vann
-Yale doorman
-El-kontroll 2022
Dobbel garasje med loftstue ble oppført i 2016, tilrettelagt for 2 el-bil ladere.
Boligen har en stor terrasse med nedfelt jacuzzi, gode solforhold og utekjøkken m/grill. Pen hage, tilrettelagt for robotklipper.
Med bil:
-40 min. til Oslo
-22 min. til Ski
-20 min. til Sverige
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Odins vei 11, 1811 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 53, bruksnummer 356, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal for boligen: 218 kvm
Totalt primærrom for boligen: 193 kvm
Primærrom:
-1 (kjeller) 39 kvm: Vaskerom, soverom og trapperom
1. etasje 72 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken, trapperom
2. etasje 60 kvm: Bad, trapperom. omkledningsrom, 2 soverom
3. etasje (loft) 22 kvm: Soverom
Loftsrom:
Innredet loft uten måleverdig areal. Gulvarealet er ca. 29 kvm.
Sekundærrom:
Kjeller 25 kvm: Teknisk rom og bod
I tillegg:
Anneks - 12 kvm
Garasje - 45 kvm, i tillegg er det rom i 2. etasje
Dagens planløsning og bruk av rommene, kan avvike noe fra det som er byggemeldt.
Det er ikke tilfredsstillende rømningsvei fra soverom ved trapperom i 2. etasje. Vindu har for liten lysåpning.
Det er ikke tilfredsstillende rømningsvei fra soverom i kjeller. Vindu har for liten lysåpning. Fastmontert trinn må monteres om vindu er høyere
enn 100 cm fra gulv.
Det er ikke tilfredsstillende rømningsvei fra loft. Vindu er for lite. Det er krav til stige med ryggbøyle.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.04.2022, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med saltak i sperrekonstruksjon fra byggeår i tre. Isolerte takflater. Tilbygget del med pulttak. Antatt kaldt loft (uten adkomst). Glasert takstein fra 2016. Undertakstekking av
takpapp fra 2016. Shingel med ukjent alder over tilbygget del. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall fra ukjent år. Stedvis snøfangere. Helbeslått pipe over tak. Luftehatt. Yttervegger antatt av reisverk for opprinnelig del. Tilbygget del med bindingsverk. Stående bordkledning. Etasjeskillere av trebjelkelag. Betongdekke i 1. etasje mellom baderom og vaskerom. Ukjent byggegrunn for takstingeniør. Drenering fra ukjent år.
Grunnmur av betong/betongblokker for opprinnelig del og lettklinker for tilbygget del (vaskerom). Hovedsakelig flatt rundt bygningen. Eldre bunnledninger. Ukjent alder og type. Malte trevinduer med 2-lags glass datert 2015. Loftsvindu på kott med 3-lags glass. Ett nyere kjeller vindu med PVC-ramme. Et eldre vindu i trerammer på vaskerom i kjeller. Tofløyet ytterdør fra 2009 med 2-lags glass. Yale Doorman lås. 2 stk. tofløyet terrassedør med 2-lags glass fra 2015.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3:
- Det er ikke montert rekkverk på utvendig trapp.
- Etasjeskiller på loft: Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Vaskerommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Elektrisk anlegg: Tidligere eier har gjort noe egeninnsats. Varmekabler i anneks er defekt iht. opplysninger i tidligere salgsoppgave. Med bakgrunn i NS3600 kreves det utført el-kontroll av fagperson for å få TG10 på anlegget. TG3 gis som følge av egeninnsats fra tidligere eiere. Selger vil i etterkant av takstmannens befaring få gjennomført en el-kontroll av det elektriske anlegget.
NB!
Interessenter må lese mer om byggemåte, øvrige tilstandsgrader og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten.
Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene.
Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis og overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- De fleste vegger og lister er malt.
- Steinvegg bak peis og langs pipe i første- og andreetasje er fjernet (+ murt og malt på nytt), og alle dørhåndtak i første og andreetasje er skiftet.
- Det er lagt gips på rom i kjeller, samt lagt gummifliser over gulv i inngangsparti.
- Eier fra 2014-2017 har selv utført arbeid på boligen, sammen med en snekker/tømrer (venn): Etterisolert, byttet kledning, lagt nytt tak, bygget veranda, el anlegg til garasje, utelamper, sportsbod og loft.
- Pipe ble godkjent for fyring, vinter 2014/2015 og peis ble installert.
- Bad i 2. etasje det ble ferdigstilt smøremembran, fliser og sanitærutstyr (egenerklæring fra 2017).
- Montert utestikk, varmekabler i kjeller og elbillader i 2019.
- Tidligere eier (2021) har også utført noe arbeid: Flyttet trapp ut av garasje og montert på baksiden 2020. Etablert trapp fra veranda til hage.
- Innredet rom i kjeller. Vann og avløp i bod (selger 2021). Loftet (selger 2017).
- Vannbåren varmeanlegg ble kontrollert og gjort en service på i februar 2022, samt en kontroll av varmvannsbereder i april 2022. Shunt påkoblet på anlegget, ventiler ble renset og systemet ble gjennomspylt. Shunt ble også justert slik at den blander korrekt.

Standard

Enebolig med fine uteplasser, flott hage, jacuzzi, anneks og dobbel garasje m/rom i 2. etasje.
Overbygget terrasse mot øst, ved inngangspartiet. Terrassen er på ca. 11 kvm.
Entré:
Velkommen inn i en romslig entré med gummifliser på gulv, knaggrekker og plass til kommode/sittebenk. Elektrisk gulvvarme på deler av gulv i entréen.
Kjøkken:
Delikat kjøkken med åpen løsning mot stue. Innredningen er i fra 2013 (IKEA) og delvis oppgradert i 2015. Profilerte fronter og heltre benkeplater. Integrert komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og induksjonstopp. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Komfyrvakt. Kjøkkenventilator. Det er godt med skap- og skuffeplass, samt arbeidsflater på kjøkkenet.
Stue:
Stor stue med plass til flere soner. Spisestuemøblement i praktisk tilknytning til kjøkkenet. Fin vedovn som varmer godt på kjølige dager, plassert mellom spisestue og TV-krok. Koselig TV-krok med plass til stor sofa. Utgang til stor, solrik og vestvendt terrasse på ca. 65 kvm. med nedfelt jacuzzi fra stuen. Fra terrassen er det videre adkomst til hagen.
Bad 1. etasje:
Flislagt bad pusset opp i 2012/2013. Det er panel på innvendig tak, vannbåren gulvvarme. Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Elektrisk styrt vifte.
Bad 2. etasje:
Baderom pusset opp i perioden 2013-2015. Flis på vegg, panel på innvendig tak og flislagt gulv med vannbåren varme. Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, badekar, dusjvegger/hjørne og elektrisk styrt vifte. Fra dette badet er det direkte adkomst til "master-bedroom", og videre ut til stor veranda.
Vaskerom:
I kjelleren er det et stort og praktisk vaskerom med innredning. Malt mur på vegger. Skyllekum. Opplegg for vaskemaskin. Det er meget godt med oppbevaringsmuligheter i rommet. Mulighet for opphøyet vaskemaskin og tørketrommel, noe som sparer ryggen.
Soverom:
Boligen fremstår med 4 soverom, hvor alle har meget god størrelse. Fra "master-bedroom", er det utgang via omkledningsrom, til stor veranda på ca. 8 kvm. Soverom i kjeller og på loft har mangelfulle rømningsveier. Se forøvrig pkt. "ferdigattest" vedr. godkjennelse av soverommene.
Diverse:
Det er gode muligheter for lagring i boder i kjeller, loft, anneks og garasje.
Teknisk rom i kjeller.

Løsøre og tilbehør

Følger med:
- Kjøleskap, fryser og TV-benk i stue (montert på vegg) vil følge med i salget.
Følger ikke med:
- Stringhylle i spisestue, taklampe spisestue, speil i spisestue og Stringhylle på barnerom i 2. etasje vil ikke følge med i salget.

Oppvarming

Panelovner.
Ildsted i stue.
Luft til luft varmepumpe.
Elektrisk gulvvarme i deler av entré og deler av kjeller.
Vannbåren varme i store deler av 1. etasje og bad i 2. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1937.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen. Manglende ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bolig vil ikke få betydning for ny eier. Det foreligger ferdigattest på tilbygg, garasje og bod, datert 01.03.2017. Det foreligger også ferdigattest på sportsbod, datert 22.05.2014.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Dagens bruk stemmer ikke med tegninger fra 1972. Vaskerom var opprinnelig en bod. Soverom i kjeller er opprinnelig delvis "disponibelt rom". Teknisk rom var tidligere vaskekjeller. Tidligere kaldt loft/tørkeloft er innredet. Alle endringene er søknadspliktig - søknad foreligger ikke. Det er ikke tilfredsstillende rømningsvei fra soverom ved trapperom i 2. etasje. Vindu har for liten lysåpning. Det er ikke tilfredsstillende rømningsvei fra soverom i kjeller. Vindu har for liten lysåpning. Fastmontert trinn må monteres om vindu er høyere enn 100 cm. fra gulv. Det er ikke tilfredsstillende rømningsvei fra loft. Vindu er for lite. Det er krav til stige med ryggbøyle.
Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 2234, tinglyst 28.04.1975, Bestemmelse om vann/kloakkledning: Omhandler retten til å føre vannledning og kloakkledning til sin eiendom, samt foreta all reparasjon og ettersyn av ledningene. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr 5117, tinglyst 01.09.2000, Bestemmelse om veg: Omhandler veirett i Odins vei.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig beliggende i etablert boligområde på Granås, i Askim.
Boligområdet består av småhusbebyggelse. Området har en sentrumsnær beliggenhet, med gangvei til sentrum. Askim sentrum tilbyr et utvalg av handels og servicetilbud inkludert post, apotek, vinmonopol, bank, bibliotek, treningssentre, Østfoldbadet, Kulturhuset.
Det er ca. 55 minutter med buss/tog til Oslo Sentralbanestasjon. Fra ca. desember 2022 vil Follobanen være i drift. Dette medfører kortere reisetid til Oslo.
Friområder og turterreng i nærområdet.

Adkomst

Se Google maps - Det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 943,1 kvm. Flat tomt som er fint opparbeidet med gruset gårdsplass, terrasse, plen og beplanting ellers.

Parkering

Parkering i dobbel garasje og på egen gårdsplass. Det er to ladepunkter for elbil i garasjen og en ladeboks.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, gangvei og kjørevei i henhold til reguleringsplan for Østli - Granås, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.11.1973.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.405,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Strømforbruk ca. 36.000 kwh. pr. år.
Forsikringspremie på kr 9.477,- pr. år.
Internett leveres fra HomeNet, og har avgift på kr 695,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Det er også en parabol på veggen fra Canal Digital, men denne er ikke i bruk i dag.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 5.496,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 737.911,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.656.478,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.833.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Glenn Haugen og Asta Gylfadottir

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,85 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.900,- pr. påbegynte time
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0057/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2257

Dato

Sist oppdatert: 24. juni 2022 kl. 13:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.